X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Madalenka, no jeszcze trochę boli, ale już się nie spina macica tak często...

Ja masaż krocza zaczęłam tydzień temu i robię co dwa dni, wg. filmiku z mamazone.pl. nie powiem, żeby to było przyjemne...

I chyba nie jest zalecany od 30 do 34 tyg, tylko zacząć trzeba między 30 a 34 i już do końca...

To dobrze. Nie lubimy takich przygód.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Optimus jak myślisz po kim ma charakterek :)?

Co zlego, to nie ja :) Mysle, ze po moim Tatusiu :) A ja - kopia Taty...
    Ale moj Prince Sr tez na moja prosbe, aby JUZ W RESZCIE poszedl sie umyc, a nie gral w gre, wystawil mi jezor....Chyba to jednak te geny meskie :)

Nata, sama juz tylko do sklepu obok chodze, z takimi kg...Ciagne Go, ale On mi zawsze marudzi, ze widzi tylko czarne plamki I nie ma sensu, aby byl. Ani nozek nie widzi, ani serduszka, jakos on sobie nie potrafi zobaczyc, chociaz ogolnie przestrzennie przedmioty oczami wyobrazni dobrze widzi..Ale podejrzewam, ze moj ma emocjonalny autyzm...

Ewelina, wlasnie do mnie dotarlo, ze nie o snie pisalas, a ze w realu mialas w nocy przeboj.O, G! Ja bym juz panikowala I pewnie bym urodzila z nerow! Mam nadzieje, ze tobyl false alarm! Trzymam kciuki, przynajmniej, zeby Twoj Skarb jeszcze z 5 tyg poczekal!

Martynka, jak fryzury w kroczu sobie robimy, czemu nie makijaz :) :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 09:24

mada_lena, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.wiocha.pl/1144477,Poukladamy-klocki

:D

Madlen222, Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mogę znaleźć pozycji do spania, na boku jak śpię, mimo, że podkładam poduszki pod brzuch to boli mnie potem jakby na zakwasy w pachwinach, aż nie moge wstać siku. Poza tym Mała nie każdą pozycję akceptuje i mnie boksuje jak jej się nie podoba. No i kręgosłup boli.

Madalenko powiedz, czy po zdjęciu usg buzi Hani dostrzegasz już podobieństwo do Ciebie lub męża? Moja Mała to buzię chowa na usg, raz dobrze widziałam ale to przez chwile pozwoliła popatrzeć :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou, 100 lat!

Ja od kiedy biorę relanium wstaję na sikanie tylko raz, jak mąż się zbiera do pracy. Poza tym spokój. Dosłownie, bo służą mi te tabletki niesamowicie (chociaż nie na macicę :P ).

Ewelina, przeszło po tych tabsach, czy długo jeszcze trzymało? Ja wczoraj też miałam coś podobnego, leżę i mówię, że mam skurcz (haha, nic nowego) i mówię, że silny, to się położę w łóżku. Tak jak wstałam z kanapy, to wylądowałam na czworaka na podłodze :/ Dziś idę na ktg i ciekawa jestem, czy znowu coś wyjdzie.

mada_lena lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou buziaki urodzinowe i spełnienia marzeń!!:)

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ja to nie mogę znaleźć pozycji do spania, na boku jak śpię, mimo, że podkładam poduszki pod brzuch to boli mnie potem jakby na zakwasy w pachwinach, aż nie moge wstać siku. Poza tym Mała nie każdą pozycję akceptuje i mnie boksuje jak jej się nie podoba. No i kręgosłup boli.

Madalenko powiedz, czy po zdjęciu usg buzi Hani dostrzegasz już podobieństwo do Ciebie lub męża? Moja Mała to buzię chowa na usg, raz dobrze widziałam ale to przez chwile pozwoliła popatrzeć :)

Tak. Jest tatusiowa jak nic :) moje ma ustka, a reszta tatuś. Pyzolek :)
    Trzymam kciuki, zeby Amelcia Wam pokazała buziulke :)

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z początkiem 30-go tygodnia:) w końcu:) czekałam na tą 3 z przodu:)

Ja wyspana i zaraz jadę do miasta poszwendać się:)

Desou sto lat kochana!!! i dużo zdrówka dla dzidzi i Ciebie oczywiście:*

mada_lena, Viviana, zupaztytki, anusiaa90, xpatiiix3, Maga31, Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Co zlego, to nie ja :) Mysle, ze po moim Tatusiu :) A ja - kopia Taty...
    Ale moj Prince Sr tez na moja prosbe, aby JUZ W RESZCIE poszedl sie umyc, a nie gral w gre, wystawil mi jezor....Chyba to jednak te geny meskie :)

Nata, sama juz tylko do sklepu obok chodze, z takimi kg...Ciagne Go, ale On mi zawsze marudzi, ze widzi tylko czarne plamki I nie ma sensu, aby byl. Ani nozek nie widzi, ani serduszka, jakos on sobie nie potrafi zobaczyc, chociaz ogolnie przestrzennie przedmioty oczami wyobrazni dobrze widzi..Ale podejrzewam, ze moj ma emocjonalny autyzm...

Ewelina, wlasnie do mnie dotarlo, ze nie o snie pisalas, a ze w realu mialas w nocy przeboj.O, G! Ja bym juz panikowala I pewnie bym urodzila z nerow! Mam nadzieje, ze tobyl false alarm! Trzymam kciuki, przynajmniej, zeby Twoj Skarb jeszcze z 5 tyg poczekal!

Martynka, jak fryzury w kroczu sobie robimy, czemu nie makijaz :) :)?
    oh ja swojego nie ciągnę w ogóle, tylko go informuję, że tego i tego dnia idę do lekarza i w jakim celu (USG mam co drugą wizytę) i jak mam USG to czy życzy sobie iść ze mną (wtedy poza jego godzinami pracy) czy nie. Ani razu nie powiedział nie, choć twierdzi, że teraz to już zawsze to samo jest. niech trochę się sami postarają, a nie tylko ciągnięci za uszy;)

Właśnie się w nocy zastanawiałam nad sobą, czy ja nie jestem zbyt spokojna w takich sytuacjach, bo to był fałszywy alarm, ale jak ja sobie prawdziwy alarm jakiś wytłumaczę i będę chciała przeczekać, a tu mi się poród zacznie albo coś się stanie Haniutce to nie wiem... Mam ogromną niechęć do IP i szpitali i jestem gotowa na wszystko, żeby tam nie jechać, póki faktycznie nie zacznę rodzić... pytanie gdzie leży granica rozsądku w takich przypadkach, i kiedy na IP puknęliby się w głowę "co pani panikuje?!" a kiedy "dlaczego dopiero teraz pani przyjeżdża?!?".

Vivianka - nawet jak mała boksuje, to jej nic nie będzie, ona ma wody płodowe i spokojnie leżąc na boku ma miejsce dla siebie:) dla kręgosłupa najkorzystniejsza jest zmiana pozycji w nocy kilka razy (z boku na bok). Ja już automatycznie jak wracam z siku, to kładę się na drugi bok, więc tym sposobem zaliczam 2 razy bok lewy i 2 razy bok prawy w nocy i odpukać kręgosłup ma się dobrze.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wszystkiego najlepszego

Macie przeżycia ale to już się tak zaczynać będzie fałszywe alarmy itd.

Ja ostatnio śpię jak zabita wstaje tylko kilka razy do wc a rano nie mogę głowy podnieść. Pozycja już każda nie wygodna najlepiej mi się śpi na lewym boku ale po kilku godzinach już tez mnie boli a inaczej nie mogę bo mala w brzuchu dostaje szału jakiegoś.

Ja bez stanika bym nie dała rady chodzić musze mieć lekko usztywniony bo inaczej ie cycki strasznie bolą. Za wielkie już mam:(:(

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Desou, 100 lat!

Ja od kiedy biorę relanium wstaję na sikanie tylko raz, jak mąż się zbiera do pracy. Poza tym spokój. Dosłownie, bo służą mi te tabletki niesamowicie (chociaż nie na macicę :P ).

Ewelina, przeszło po tych tabsach, czy długo jeszcze trzymało? Ja wczoraj też miałam coś podobnego, leżę i mówię, że mam skurcz (haha, nic nowego) i mówię, że silny, to się położę w łóżku. Tak jak wstałam z kanapy, to wylądowałam na czworaka na podłodze :/ Dziś idę na ktg i ciekawa jestem, czy znowu coś wyjdzie.
    zazdroszczę ci tego relanium!!:)

po nospach przeszedł ból i mogłam iść spać, a twardnienia powoli ustępują do teraz, w sensie są coraz rzadsze.. najważniejsze, że skurcze nie bolą...
    a macica może twardnieć od jelit... moja wina, że się wczoraj wygłodniała rzuciłam na 2 bułki, zamiast najpierw jedną, i po godzinie drugą... ale ile myśli na minutę przez głowę w takich sytuacjach przechodzi to już inna bajka:)

a ktg z jakiejś okazji, czy już masz regularnie kontrolnie?

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    hej ;)
    ja dla odmiany się dziś wyspalaaaaaaaaaaaam! ani raz na siku nie byłam ;)
    może to dlatego, że dziś mam urodziny? no cóż, prezent za chwilę sobie zrobię - jadę do mechanika wstawić nową przednią szybę do świeżo zakupionego samochodu... nie ma co, prezent wypas, 800 zł nie moje ;(

<3 Stooo laaat, stoo laaat..... <3

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d ja sę np znieczuliłam z Oliwią do tego stopnia że w dzien porodu nie czułam skurczy regularnych i wyszłam obrażona z gabinetu ze mam zatwardzenie a ta mi nic nie przepisała zeby mi ulżyć tylko rodzić kazała jechać. Skurcze poczułam dopiero tak naprawdę na sali porodowej jak doszło do mnie to ż eja faktycznie rodzę. Miałam wcześniej chyba 7 alarmów i jakoś wydawało mi sie normalne że zaraz mi przejdzie znowu.

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    zaraz mi serce z klaty wyskoczy, puls ponad 100...macie może gdzieś ten filmik o jelitach w ciąży??

proszę: http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou, wszystkiego dobrego : )

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, kontrolnie, po moich skurczach w zeszłym tygodniu.

Jeśli chodzi o IP, to ja bym zawsze po tabletkach i leżeniu trochę poczekała, czy przechodzi. No i liczyłabym skurcze. Jeśli regularne, to lepiej jechać do szpitala.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Dotty84
    Od kiedy robisz masaż krocza i jak myślisz dlaczego zalecają robic go od 34 tc.?

Hej - jeszcze nie zaczęłam :) mam już kupiony olejek i zaczynam od najbliższej soboty! Myślę, że z tym 34 tygodniem to piszą poprostu, żeby zdążyć uelastycznić krocze przed porodem - więc raczej to traktuję jako "najpóźniej w 34", a że ja na prawdę baaaardzo chciałabym uniknąć tego cięcia to chcę zacząć jescze wcześniej :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    ewelina_d ja sę np znieczuliłam z Oliwią do tego stopnia że w dzien porodu nie czułam skurczy regularnych i wyszłam obrażona z gabinetu ze mam zatwardzenie a ta mi nic nie przepisała zeby mi ulżyć tylko rodzić kazała jechać. Skurcze poczułam dopiero tak naprawdę na sali porodowej jak doszło do mnie to ż eja faktycznie rodzę. Miałam wcześniej chyba 7 alarmów i jakoś wydawało mi sie normalne że zaraz mi przejdzie znowu.
    no i właśnie o to chodzi:) poród to jeszcze jakoś się może rozpozna, ale piszą wszędzie, że jak brzuch boli, to żeby jechać na IP... i tu się pojawia pytanie w jakich przypadkach, bo chyba nie wszystkich... poza tym skurcze porodowe czasem nie bolą, jak ma się wysoki próg wytrzymałości i potem ląduje się w szpitalu z 8cm rozwarcia...

eh, za miesiąc mam spotkanie ze swoją położna, już mnożą mi się pytania do niej, czas zacząć je spisywać:)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Ewelina - nieźle mnie nastraszyłaś... współczuję strasznie takiej nocki :( Mam nadzieję, że już będzie lepiej!

Desou kochana - wszystkiego najlepszego, oby teraz już wszystko przebiegało pięknie i beztrosko, a poród niech będzie ekspresowy i bezbolesny!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko dzięki tak mówisz, na pewno Mała ma miejsce, no ja czasem sie martwię, czy na boku jej nie ściskam czy coś, a na plecach jak śpię to rano kręgosłupa nie czuję. Powiem Ci, że moja dobra koleżanka, która urodziła, a pod koniec miała ciężką ciążę powiedziała mi, że kobieta ma instynkt jak coś się dzieje. Raz miałam w nocy akcję ze skurczami tak ja Ty opisujesz, wstałam pochodziłam, wzięłam no-spę i jak czułam, że się wyciszyło położyłam się. Też nie lubię IP. Myślę, że czułaś w nocy, że to jest od jelit, mnie jak jelita szwankowały kilka dni, to macica stawiała się okrutnie. Jednak jelita moga ją nieźle uciskać. Ważne, że Ci przeszło, choć dziś możesz mieć jeszcze jelita i macicę wrażliwą po tej akcji. Czasami też nasze Maluchy ta kopią w nocy, że aż na skurcze łapie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ