X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja panna upodobała sobie dzisiaj prawy bok i zebra i nie daje za wygrana.
    A wiecie ze nasze dzieciaczki maja juz stopki wielkości 6 cm? :) dr nam zmierzyla nie mogłam uwierzyć.
    6cm to juz jest cos :)
    Nata ja tez juz sobie siebie wyobrażam, ze siedzę i patrzę całe dnie i noce <3

Maga31, Viviana, Agusia ;), Rybka Nemo, KasiaKa, Nata, Milaszka, anusiaa90, Madlen222, sisiiii, lkc lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak leżę i Mała wystawia nóżkę czy rączkę to normalnie tak się wzruszam, cholera tylko ta skóra nas dzieli od naszych Maluszków, raz dotknęłam uwaga jej piętki bo tak mocno włożyła w bok, jak powiedziałam mężowi o tym, to powiedział, że mi zazdrości hehe, bo on zanim dobiegnie czy położy rękę to czuje ruchy ale nie aż tak.
    Ja mam taka potrzebę by po porodzie się wytulić z Małą, nie wiem czy będe ją chciała na początku komukolwiek dać potrzymać hehe taka jestem zachłanna na jej dotyk <3

Marzena27, mada_lena, Maga31, anusiaa90, sisiiii, lkc, Paju lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou kochana wszystkiego dobrego, dużo zdrówka i spełnienia marzeń:)

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane! ;*

przyszła paczka z allegro ;) ale super są te rzeczy ;) polecam sprzedawcę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 11:47

anusiaa90 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jebłam... nie zrobił usg bo nie i już i przepisał kurwa doktor za dyche... wrr... no tylko ją i jeszcze jedna babka a ten powiedzial że mu się nie chce... bo drukarka nie działa a on nie będzie pisał wymiarów na kartce... co za ch...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie rożek przyszedł :) I stwierdziłam, że czas się ogarnąć, bo aż mi wstyd było przed kurierem, jak wyglądam. Mam wielką nadzieję, że jutro mąż kupi komodę. Wprawdzie po drodze z pracy ma odebrać siostrzeńca z przedszkola, ale liczymy, że się chłopak złapie na "chcesz hot doga?" :D

To ten na NFZ, rozumiem? No co za buc. Chociaż wagę by Ci podał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 11:51

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Jebłam... nie zrobił usg bo nie i już i przepisał kurwa doktor za dyche... wrr... no tylko ją i jeszcze jedna babka a ten powiedzial że mu się nie chce... bo drukarka nie działa a on nie będzie pisał wymiarów na kartce... co za ch...
    Pati az się nóż w kieszeni otwiera jak piszesz o lekarzach w swoim miescie!
    Co za konował:D

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie wyglada prowadzenie ciazy na NFZ :/ a trzeba było kopnąć w kostkę cwoka:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 11:59

Goplana, Madlen222 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mnie spotkała dziwna sytuacja wczoraj,byłam na przegladzie u swojej dentystki,i od słowa do słowa zaczęła mi opowiadac o swojej ciąży i porodzie-dla niej trauma
    Zdazyłam tylko powiedzieć ze mysle o cesarce,zaczeła potakiwac ze mam racje wyjeła telefon i umówiła mnie do swojej kolezanki okulistki..wcale jej nie prosiłam...dosłownie nie zdążyłam nic powiedzieć a ta mi juz wyznaczyła wizytę i kazała przyjsc dzisiaj po południu..ze ta koleżanka mi zaswiadczenie wystawi że mam cos nie tak z siatkówką oka...idę a co :)
    Ale jaja swoją drogą:D

Goplana, xpatiiix3, mada_lena, Viviana, Agusia ;), zupaztytki, Mamadomina, ÓptimusPrime, Nata, e_v_e, Maga31, anusiaa90, FK81, sisiiii lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Tak wlasnie wyglada prowadzenie ciazy na NFZ :/ a trzeba było kopnąć w kostkę cwoka:/
    Ale by się dziad zdziwił 04icon_rotfl.gif

mada_lena, lkc lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja!

Nie uwierzycie! Siedzę sobie w pracy w mojej wspaniałej korpo i nagle pisze do mnie kolega z pracy: "Czy Bobbiny zrobiły na Tobie pozytywne wrażenie?" i myślę sobie "Co jest k...? skąd on wie, że zamówiłam Bobbiny? Może czyta forum i mnie rozpoznał?"

A tu się okazuje, że on te Bobbiny z żoną sprzedaje! Hahaha ale ten świat mały - powiedział, że miał mi przynieść przesyłkę do pracy i oddać za kuriera, ale nie wiedział jak zareaguję! hihihihihi
    Za to obiecał rabat następnym razem :)

Jaki ten świat mały!

Okazuje się, ze to jego pomysł, marka i wogóle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:10

mada_lena, xpatiiix3, Goplana, Viviana, AgataP, KasiaKa, ÓptimusPrime, Marzena27, desou, Nata, Maga31, sisiiii, lkc lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No leniwe to to... ja u tego nie prowadzę akurat ten mial dzisiaj dyzur i usg robil na oddziale, ale ile to napisać wymiary na kartce wsio, a byl numer podany tam w książce to mieli zadzwonić gdyby coś się zmieniło ale kurwa po co... ją źle się czuje modli mnie słabo helikopter dobrze że do przystanku już doszlam jeszcze tylko z przystanku do domu... ciężko będzie... ech... wkurwiona jestem to nawet za mało powiedziane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:09

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Strupka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou spełnienia marzeń, lekkiego porodu i braku dalszych przebojów z autem!;)

Pati, co za beznadziejny lekarz... W końcu gdyby nie my to by nie byli potrzebni, mogli by chociaż odrobinę się wykazać.

ewelina_d, współczuję stresu w nocy. Sama się ostatnio zastanawiałam, czy nie zacznę sobie wmawiać że to fałszywy alarm jak zacznę rodzić...

relg9vvjdzp246mx.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ale jaja!

Nie uwierzycie! Siedzę sobie w pracy w mojej wspaniałej korpo i nagle pisze do mnie kolega z pracy: "Czy Bobbiny zrobiły na Tobie pozytywne wrażenie?" i myślę sobie "Co jest k...? skąd on wie, że zamówiłam Bobbiny? Może czyta forum i mnie rozpoznał?"

A tu się okazuje, że on te Bobbiny z żoną sprzedaje! Hahaha ale ten świat mały - powiedział, że miał mi przynieść przesyłkę do pracy i oddać za kuriera, ale nie wiedział jak zareaguję! hihihihihi
    Za to obiecał rabat następnym razem :)

Jaki ten świat mały!

Hehe tez zamówiłam Bobbiny,jak zobaczyłam koszyczek Eweliny
    Tez chce zrobić a co! :D
    Mąż się strasznie zdziwił,spodziewał się w paczce jakiś kosmetyków jak zwykle a jak wyjełam włóczke i wielkie szydełko...mina bezcenna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:09

Dotty84 lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak - w tym środowisku panuje trochę panika odnośnie rodzenia SN :) Dobra z niej kobieta swoją drogą :)
    Wczoraj liczyłam na moją gin, że mnie przekona do SN, i powiedziałam że najbardziej boję się powikłań drugiego okresu, kiedy już na cesarkę jest za późno, i że mam w już dwie bliskie koleżanki, które pękły razem ze zwieraczem odbytu i teraz jest nieciekawie...
    a ona - pewnie to były lekarki?
    ja - no tak...
    - no, służba zdrowia... dlatego ja pani do niczego nie zmuszam, ale można rodzić SN jakby pani chciała...

No to mnie przekonała... :/

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wdech - wydech nic nie zmienisz nerwami. Daj znac jak dotrzesz do domu.
    Kij mu w oko :/

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Dziewczyny myślicie że jak nie siedze w poczekalni tylko w aucie i pojechalismy do sklepu, ale ja nie wyszlam to moze zafalszowac wynik tej glukozy?
    Jesli nic nie jesz to co miałoby zafalszowac wynik. Ja w tym czasie jeździłam i wyszło ok.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou 100 lat! Spokojnej końcówki ciąży, oraz krótkiego i lekkiego porodu!

jftycms.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Kuniak - w tym środowisku panuje trochę panika odnośnie rodzenia SN :) Dobra z niej kobieta swoją drogą :)
    Wczoraj liczyłam na moją gin, że mnie przekona do SN, i powiedziałam że najbardziej boję się powikłań drugiego okresu, kiedy już na cesarkę jest za późno, i że mam w już dwie bliskie koleżanki, które pękły razem ze zwieraczem odbytu i teraz jest nieciekawie...
    a ona - pewnie to były lekarki?
    ja - no tak...
    - no, służba zdrowia... dlatego ja pani do niczego nie zmuszam, ale można rodzić SN jakby pani chciała...

No to mnie przekonała... :/

ja o dziwo tez zaczynałam się zastanawiać nad SN
    (zaczelam się zastanawiać jak bardzo jest to nienaturalne zakończenie ciąży
    i ze miliony lat ewolucji nie moga się mylić,
    no i te porody na Polsacie wyglądają tak lajtowo :)

Ale stwierdziłam że to wczoraj to chyba znak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 12:21

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    ja o dziwo tez zaczynałam się zastanawiać nad SN
    Ale stwierdziłam że to wczoraj to chyba znak :)
    Mnie takie znaki spotykają każdego dnia :)
    Ale o dziwo nadal biorę SN pod uwagę, i nie podjęłam jeszcze decyzji.
    Jednak urabiam grunt pod każdą wersję :)

KUNIAK, lkc lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ