X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! :)
    Nadrobić was nie ma szans ;)
    a nie bylo mnie pare dni tylko..
    Niestety wylądowałam w szpitalu ze skurczami, na szczęście wszystsko jest już pod kontrolą, leże już w domku i wypoczywam. Niech ta moja Alicja nie śpieszy się aż tak bardzo bo minimum 6tyg jeszcze musi wytrzymać w brzuszku! :)

Mam nadzieję że tu wszystko dobrze :) ściskam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    cześć dziewczyny! :)
    Nadrobić was nie ma szans ;)
    a nie bylo mnie pare dni tylko..
    Niestety wylądowałam w szpitalu ze skurczami, na szczęście wszystsko jest już pod kontrolą, leże już w domku i wypoczywam. Niech ta moja Alicja nie śpieszy się aż tak bardzo bo minimum 6tyg jeszcze musi wytrzymać w brzuszku! :)

Mam nadzieję że tu wszystko dobrze :) ściskam :)

jej karmelek ! dobrze ze juz ok,a mocne mialas skurcze?co z szyjka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 14:00

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Karmelku to całe szczęście że już wszystko ok:) leż i wypoczywaj a wszystko będzie dobrze:)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero się zdazylam położyć i pralka woła zakończyła pranie ,ja leże a ona mi nie daje i krzyczy idź to wieszac.. No wiec ide powiesić ubrania dzieci ;) ostatnia pralka ;P

Karmelek krzyżuj nogi ;) hehe będzie dobrze :**

AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, pozwoliłam sobie pokazać mojemu koledze (założycielowi Bobbiny) zdjecie Twojego koszyczka dla Hani i bardzo było mu miło i bardzo mu się spodobał :)

Poprosił, żebym zachęciła Cię do wrzucenia go na ich bobbinowego FB :) Także jeśli masz ochotę podzielić się swoją twórczością,to feel free :D

ewelina_d lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuje wrześniówki i kurcze ale mają tempo. Masakra

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek dobrze, że sytuacja się unormowała. 3mam kciuki żeby nie było więcej takich akcji do tego 38 tyg :**

rwi37s6.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam idę sprawdzić jeszcze raz te moje pomiary u mojego lekarza w gabinecie...Niby te +-2tygodnie to jest norma, ale ja ciągle myślę i się stresuję, a to nie dobrze wpływa na maluszka, dopiero o 21.30 mam wizytę, jak się czegoś dowiem, to napisze:) Ja wierze, że po prostu to z powodu błędu pomiaru, albo już się w miarę wyrównało:) Ale będę spokojniejsza gdy zobaczę to na piśmie:)

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve u mnie za każdym razem są takie różnice. Ostatnio np. kość udowa synka była 2tygodnie do tyłu. I tak często się zdarza. Lekarz mówi że wszystko jest w normie i że mam się nie marwtić i że po prostu synek będzie krótszy od córci. Ale oboje rosną i to jest najważniejsze. Nie wszystko w tych pomiarach musi być idealne, to są tylko orientacyjne pomiary:) Myślę, że nie masz powodów do zmarwtień.

e_v_e lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek, dobrze, że już wszystko w porządku i że jesteście już w domu :)

Listopadówki moje kochane proszę o pomoc, w związku z podwyższoną glukozą zrobiłam dodatkowe badania: fruktozamina będzie za 2 tygodnie i HbA1c (hemoglobina glikowana) odebrałam dziś i mój wynik to 5,2 % (normy 4,8-5,9%) czy w przypadku cukrzycy nie powinna wyjść ponad normę?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 14:46

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia tez miałam to w normie mimo cukrzycy

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Agusia tez miałam to w normie mimo cukrzycy

hmmm nie wiem o co chodzi już łudziłam się, że może jednak nie mam tej cukrzycy....

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek zaciśnięte nogi, no spa do bolu i leżymy i pachniemy:)
    Eve pewnie, ze idź. Bedziesz spokojniejsza. W koncu tu chodzi o zdrowie Twojego skarbeczka. Wszystko bedzie dobrze:) listopadowkowe kciuki zaciskam juz &&&&:)

e_v_e lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Eve u mnie za każdym razem są takie różnice. Ostatnio np. kość udowa synka była 2tygodnie do tyłu. I tak często się zdarza. Lekarz mówi że wszystko jest w normie i że mam się nie marwtić i że po prostu synek będzie krótszy od córci. Ale oboje rosną i to jest najważniejsze. Nie wszystko w tych pomiarach musi być idealne, to są tylko orientacyjne pomiary:) Myślę, że nie masz powodów do zmarwtień.

Ja się po prostu denerwuje tymi proporcjami,bo główkę ma w 90 centylu, a nóżki w 5:( Chyba, że będzie miał duży łeb:D Ale wole się upewnić może będzie tylko tydzień różnicy, a wtedy to będzie luz:P madlen może chłopaki tak mają, że mają krótsze nóżki od dziewczynek:) Ale niestety chyba matki już tak mają, że panikują:)

w57vhgqsvnsaad78.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i uszyte dla moich dziewczynek jupi:)

16i8o0l.jpg

Myślice że mogę szyć na zamówienie w różnych kolorach??? Zastanawiam się jeszcze na msiami z imieniem dziecka co Wy na to???

Marzena27, xpatiiix3, Madlen222, blue00, FK81, mada_lena, Viviana, AgataP, maaartinka, desou, zupaztytki, Milaszka, e_v_e, sisiiii, Isia14, talia22, Goplana, lkc, Lavendula, ewelina_d, anusiaa90, Maga31, ÓptimusPrime, Mamadomina, misiaczk25, sylvi, Nata, Strupka lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Ja się po prostu denerwuje tymi proporcjami,bo główkę ma w 90 centylu, a nóżki w 5:( Chyba, że będzie miał duży łeb:D Ale wole się upewnić może będzie tylko tydzień różnicy, a wtedy to będzie luz:P madlen może chłopaki tak mają, że mają krótsze nóżki od dziewczynek:) Ale niestety chyba matki już tak mają, że panikują:)

Ja Cię rozumiem, bo łatwo jest kogoś pocieszać a samemu się panikuje...Jak masz być spokojniejsza to pewnie że idź:) Ale jestem w 100% przekonana kochana że wszystko jest ok:) Nie denerwuj się, mówię Ci:)

Nastka Ty się nie masz nad czym zastanawiać. Masz talent dziewczynko:) Super Ci to wychodzi. A Ty jesteś po szkole jakieś krawieckiej? czy sama się nauczyłaś? Widać, że lubisz to co robisz:) Super:)
    Moja mama jest po szkole krawieckiej ale szyć szczerze nie nawidzi:)

e_v_e lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku dobrze, że już wszystko ok. Wypoczywaj, będzie dobrze!!
    Nastka jakie sówki zajebiaszczeeeeee!!

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    no i uszyte dla moich dziewczynek jupi:)

16i8o0l.jpg

Myślice że mogę szyć na zamówienie w różnych kolorach??? Zastanawiam się jeszcze na msiami z imieniem dziecka co Wy na to???

Ale śliczne Nastka serio mogłabys dorabiać tym szyciem:)
    Dla mnie bomba!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 15:20

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja jestem po szkole hotelarskiej z krawiectwem mam tyle wspólnego co sama coś wymyśle:P:P:P Ja z Oliwią w ciąży z nudów sie zaczęłam uczyć szyć żeby czas zabić. Na niektóre rzeczy potrzebuje czasu i cierpliwości ale po kilku próbach coś tam wychodzi:) Za to szydełka i drutów nie wezme do ręki kiedyś próbowałam się nauczyć i kicha nie wychodziło.

AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ