X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ewelina, pozwoliłam sobie pokazać mojemu koledze (założycielowi Bobbiny) zdjecie Twojego koszyczka dla Hani i bardzo było mu miło i bardzo mu się spodobał :)

Poprosił, żebym zachęciła Cię do wrzucenia go na ich bobbinowego FB :) Także jeśli masz ochotę podzielić się swoją twórczością,to feel free :D
    tak zrobię!:) no właśnie na fakturze miałam męskie imię i nazwisko i się zastanawiałam, czy sam wpadł na pomysł na biznes czy jakaś kobieta pomogła;)

Dotty84 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou wszystkiego najlepszego, zdrowka i spelnienia marzen!

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve ja bym się tym nie przejmowała, bo każde dziecko jest inne. Jedno ma dłuższe nogi, inne wiekszą głowę i później masz te różnice.

Nastka możesz, a nawet powinnaś szyć na zamówienie, bo sówki są przeurocze, a na misie czekam z niecierpliwością ;D

Madlen222, e_v_e lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no więc odwiedziłam dziś IP... jak zaczęłam się krzątać po domu i ruszyłam dupę to znowu zaczęła mnie prawa strona boleć a to już nie mogło być od jelit... po nospie nie przeszło i stwierdziłam, że better safe than sorry...

i pojechałam do św. Zofii, czyli tam gdzie mam zamiar rodzić (i Goplana na dzień dzisiejszy:)), mimo, że mam bliżej szpital, to stwierdziłam, że chociaż się dowiem jak jest w środku:)

i powiem wam, że Ameryka. ledwo weszłam, już jakaś położna zapytała o co kaman, 5 minut papierków, nawet nie wiem kiedy miałam ciśnienie zmierzone i temperaturę, i już leżałam na KTG (oczywiście mój brzuch postanowił właśnie wtedy nie stwardnieć ani razu:)). Po KTG do konsultacji, pytam się ile czekania, a babka mówi, że jest 12 pań, więc 3h lekką ręką... troszkę zbladłam wtedy. ledwo usiadłam i od razu zostałam wyczytana z nazwiska, bo ja z bólem, a reszta to na kontrolne KTG (są 3 sale i 2 obsługują takie przypadki jak ja i kontrole, a jedna ostre czyli kobiety w zasadzie do przyjęcia). lekarka zbadała mnie, zrobiła USG szyjki i normalne USG - full pakiet. opukała nerki i w ogóle wow. okazało się, że mam długą, mocną szyjkę i "pewnie będzie pani po terminie do nas przychodzić..." i z Hanią absolutnie wszystko cudownie tylko postanowiła mi się tak ułożyć, że napiera na więzadła i dlatego ledwo pion utrzymuję i tak boli. Oczywiście nie od takich wypadków jest IP, ale usłyszałam, że moja pierwsza ciąża i że twardnienia i ból i zrozumiałe, że mogłam się przestraszyć i dostałam wytyczne kiedy przyjechać w razie następnego razu (mi ból lekko odpuścił po dwóch nospach, ale nie ustąpił całkowicie, dlatego pojechałam, a mam przyjechać jak będzie taki sam). W zasadzie po 40 minutach od wejścia byłam załatwiona. W gratisie posłuchałam sobie pani rodzącej na IP w sali do ostrych przypadków;).

Nie spodziewałam się tak pozytywnych wrażeń z IP z państwowego szpitala:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 16:32

Lavendula, Isia14, lkc, Maga31, FK81, Viviana, desou, xpatiiix3, Milaszka, ÓptimusPrime, Dotty84, mada_lena, Goplana, sisiiii, Nata, Marzena27 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia po dwóch godzinach miałam 166
    Gin od razu wysłał mnie do diabetologa a ten przez tydzień oczywiście dieta i pomiary 4 razy dziennie ale oczywiście prawie wszystkie cukry miałam przekroczone.Kombinowałam z jedzeniem na wszystkie strony o nic to nie dawało :-)
    dobre cukry miałam tylko po posiłkach bez węglowodanów i dr powiedział że to nie jest dobrze.
    Rekordowy cukier miałam po pierogach ruskich zjedzonych w barku w oczekiwaniu na wizytę u diabetologa -217 mg%
    I dostałam insulinę .

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou wszystkiego najlepszego!
    Przede wszystkim spokojnej ciąży aż do rozwiązania, lekkiego porodu i radości z dzieciątka! :)

A ja mam na okresie próbnym dziewczynę chętną do pracy i wygląda na to, że się dogadamy i od października zacznie pracować. Czyli po 1.10 mogę rodzić :)

Chociaż nie wiem, jak ja pracoholiczka zostawię firmę komuś obcemu?? :O

lkc, ewelina_d, xpatiiix3, Dotty84, Goplana lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina wrote:
    Agusia po dwóch godzinach miałam 166
    Gin od razu wysłał mnie do diabetologa a ten przez tydzień oczywiście dieta i pomiary 4 razy dziennie ale oczywiście prawie wszystkie cukry miałam przekroczone.Kombinowałam z jedzeniem na wszystkie strony o nic to nie dawało :-)
    dobre cukry miałam tylko po posiłkach bez węglowodanów i dr powiedział że to nie jest dobrze.
    Rekordowy cukier miałam po pierogach ruskich zjedzonych w barku w oczekiwaniu na wizytę u diabetologa -217 mg%
    I dostałam insulinę .

Hm ja właśnie boje się tego czasu, mój gin powiedział, że najpierw mam zrobić badania (bo sama glukoza nie odzwierciedla) i dopiero z tymi badaniami do diabetologa, który powie mi wszystko o glukometrze, chociaż zaczęłam stosować dietkę a w sobotę pożyczę od znajomych glukometr, dla świętego spokoju, żebym wytrzymała jakoś do wizyty....

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina współczuje bóli, oby Hania zmieniła położenie na bardziej dogodne. Swoją drogą bardzo cieszy mnie fakt, że można trafić na dobry szpital i opiekę :)

ewelina_d lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju dobrze, że mój mąż taki chętny do pomocy, ja normalnie nie mam siły i muszę uważać bo postoję i brzuch się stawia. Pierwsze pranie suszy się, jeszcze tylko 6 zostało, a potem trzeba to jeszcze wyprasować :D
    Karmelek kciukam by Malutka grzecznie siedziała u mamy w brzuszku.
    Nastka Ty zdolniacha jesteś, ślicznie sówki :) pewnie, że rób na zamówienie :)
    Eve dla spokoju pewnie idź jeszcze raz na pomiary, u mnie też była różnic między głowką, a nóżkami, o kilka dni, ale to jest całkiem normalne, poza tym zależy jak się dziecko ułoży i jak gin złapie pomiar.
    Ewelinka dobrze, że pojechałaś, przynajmniej wiesz, że wszystko ok, będzie Ci spokojniej.
    Madlen jak Ty dałaś radę dla dwójeczki tyle uprasować i uprać hehe :) no i faktycznie aby patrzeć i będziesz tulić Maluszki :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    hehe ja jestem po szkole hotelarskiej z krawiectwem mam tyle wspólnego co sama coś wymyśle:P:P:P Ja z Oliwią w ciąży z nudów sie zaczęłam uczyć szyć żeby czas zabić. Na niektóre rzeczy potrzebuje czasu i cierpliwości ale po kilku próbach coś tam wychodzi:) Za to szydełka i drutów nie wezme do ręki kiedyś próbowałam się nauczyć i kicha nie wychodziło.
    to ja mam odwrotnie, druty i szydełko luz, ale bardzo zapragnęłam mieć maszynę do szycia, i dostałam ją, i poszłam na kurs kilkugodzinny, i pełna zapału usiadłam do szycia, i jedyne co udało mi się zrobić to wysadzić korki w bloku;))

bardzo fana umiejętność, masz teraz milion możliwości w rękach (nie wspomnę o dorabianiu, bo szycie to już zanikające hobby)

lkc, mada_lena, Goplana, misiaczk25, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ojeju dobrze, że mój mąż taki chętny do pomocy, ja normalnie nie mam siły i muszę uważać bo postoję i brzuch się stawia. Pierwsze pranie suszy się, jeszcze tylko 6 zostało, a potem trzeba to jeszcze wyprasować :D
    ja oddalam od siebie myśl o prasowaniu, tłumacząc sobie tym, że przecież jednym praniem chemikaliów z nowych ubranek nie wypłuczę, i że jeszcze raz popiorę i wtedy poprasuję jak już będzie pokój i komoda i w ogóle (a do tego czasu mam nadzieję kogoś "zatrudnić" do tego;)).

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja tez dolaczam do Ciebie i Goplany. Wybor padl na sw zofie :)

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina wrote:
    A i Dotty84 na końcu naszej listy to chyba ja jestem .Termin rozpakowania mam na 28 listopada :-)

Faktycznie hehehe - choć niewielka różnica :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszlam sobie na godzinke do parku na ksiazke, a Wy juz tyyyyyyyylenasmarowalyscie!
    Nastka, piekne sowki ;) kreuj wiecej! Bedziesz miala branie :)
    Ewelina, fajnie ze wsio w pariadkie! No I szpital obejrzany I akustyka sprawdzona!

• desou Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati co z tym brązowym śluzem???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:06

lkc, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    ostrych przypadków;).

Nie spodziewałam się tak pozytywnych wrażeń z IP z państwowego szpitala:).
    Ooo, to miło czytać :)
    No może oprócz tej pani rodzącej na IP... bo tzn że pewno miejsc brakuje... :) albo nie wyrobiła na piętro ;)

A kto Cię badał z lekarzy?

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou póki co czysto i brzuchol przeszedł ja mała się podniosła wyżej poleżałam z tylkiem do góry a to taki nie wiem budyń jakby gesty byl...? Teraz leże odpoczywam a Marcel poszedł na spacer z babciami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 17:45

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ooo, to miło czytać :)
    No może oprócz tej pani rodzącej na IP... bo tzn że pewno miejsc brakuje... :) albo nie wyrobiła na piętro ;)

A kto Cię badał z lekarzy?
    pojęcia nie mam, bo się nie przedstawiła:) ale kobieta. na znanylekarz żaden z żelaznej nie ma foty, więc nawet nie mam po czym rozpoznać.

a ta rodząca to się nie wyrobiła, bo przyjechała karetką i od razu wrzeszcząca, więc to chyba nie kwestia miejsc:) (albo to moje pobożne życzenie;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 17:51

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z dwugodzinnego spaceru po lesie. Same pagórki. W górę jeszcze dałam radę, gorzej było w dół. Nóg nie czuję, ale jestem zrelaksowana przynajmniej.

mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kiedy mam sie martwic tym twradnieniem,bo ja juz nie wiem jak te skurcze rozpoznawac i rozrozniac,zaczelo mnie teraz troszke pobolewac od czasu do czasu ale tylko z jednej strony? a czy przy tym skurczach na ktore mam uwazac to boli cale podbrzusze czy jak?czy moze bolec tylko z jednej strony? wiem to jest jedno z tych glupich pytan ale za cholere nie wiem kiedy skurcz jest niebezpieczny a kiedy fizjologiczny.

wiem ze to moze tez mala mi uciskac jak sie rusza,ale zaczynam panikowac tak jak przewidywalam.kazdy najmniejszy bol teraz bede rozpatrywac w kategorii porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 18:18

‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ