X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • desou Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze Pati, że się uspokoiło ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    dziewczyny kiedy mam sie martwic tym twradnieniem,bo ja juz nie wiem jak te skurcze rozpoznawac i rozrozniac,zaczelo mnie teraz troszke pobolewac od czasu do czasu ale tylko z jednej strony? a czy przy tym skurczach na ktore mam uwazac to boli cale podbrzusze czy jak?czy moze bolec tylko z jednej strony? wiem to jest jedno z tych glupich pytan ale za cholere nie wiem kiedy skurcz jest niebezpieczny a kiedy fizjologiczny.
    doskonałe pytanie:) chyba każdy przypadek do rozpatrzenia indywidualnego:)

dziś lekarka mi powiedziała, że jak nie przechodzi po 2 nospach, to wtedy trzeba się zaniepokoić.

a i skurcze porodowe to chyba raczej cała macica boli, nie tylko jedna strona.
    jednostronne skurcze oczywiście też mogą mieć milion przyczyn, od niestrawności, nacisku na nerwy/więzadła, przez niewiadomoco do odklejania łożyska (ale do tego jest krwawienie). no i najczęstsza przyczyna - dziecko się rozpycha i macica się powiększa, dokładnie tak jak na przełomie 1 i 2 trymestru...

AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    doskonałe pytanie:) chyba każdy przypadek do rozpatrzenia indywidualnego:)

dziś lekarka mi powiedziała, że jak nie przechodzi po 2 nospach, to wtedy trzeba się zaniepokoić.

a i skurcze porodowe to chyba raczej cała macica boli, nie tylko jedna strona.
    jednostronne skurcze oczywiście też mogą mieć milion przyczyn, od niestrawności, nacisku na nerwy/więzadła, przez niewiadomoco do odklejania łożyska (ale do tego jest krwawienie). no i najczęstsza przyczyna - dziecko się rozpycha i macica się powiększa, dokładnie tak jak na przełomie 1 i 2 trymestru...

ło dżizass to czy ona musi sie tak boleśnie rozpychac tzn to nawet nie jest bardzo bolesne a irytujace odczucie.
    Mam nadzieje ze to nic groźnego,wzielam nospe i poczekam jak nie przejdzie to dla swietego spokoju pojade sprawdzic.Najpierw musz zadzwonic i powiedziec o co kaman,wiec pewnie mi powiedza ze mam zostac w domu i lezec a jechac do nich dopiero w przypadku mega bolu czy krawienia.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę ja.?? Heheh świry ,ja jak miałam porodowe to bolalo mnie tylko w podbrzuszu nie cały bęben i w krzyżu dosłownie po środku i powoli czujesz jak się rozplywa po tobie ten ból i powoli schodzi to są taki fale bólu przypływ i odpływ ja czułam jakby od krzyża dzida ktoś w kręgosłup przebił na wylot aż przez brzuch na jednej wysokości mnie opasał jakby ten ból, oczywiście każda kobieta inaczej to czuje ale u mnewie to właśnie tak wyglądało tylko oczywiście z czasem na sile przybierało i czesciej, teraz skurcze mniej więcej tak samo odczuwam tylko lżej ale tez boli a twardnienia czy hicksy to po prostu cały brzuch jak skała się robi i czujesz ze mocno Ci ściska/ciągnie, także tak to u mnie wyglada, ale każda kobieta moe inaczej to odczuwać ale mniej więcej podobnie ;)

AgataP, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A mogę ja.?? Heheh świry ,ja jak miałam porodowe to bolalo mnie tylko w podbrzuszu nie cały bęben i w krzyżu dosłownie po środku i powoli czujesz jak się rozplywa po tobie ten ból i powoli schodzi to są taki fale bólu przypływ i odpływ ja czułam jakby od krzyża dzida ktoś w kręgosłup przebił na wylot aż przez brzuch na jednej wysokości mnie opasał jakby ten ból, oczywiście każda kobieta inaczej to czuje ale u mnewie to właśnie tak wyglądało tylko oczywiście z czasem na sile przybierało i czesciej, teraz skurcze mniej więcej tak samo odczuwam tylko lżej ale tez boli a twardnienia czy hicksy to po prostu cały brzuch jak skała się robi i czujesz ze mocno Ci ściska/ciągnie, także tak to u mnie wyglada, ale każda kobieta moe inaczej to odczuwać ale mniej więcej podobnie ;)

Dzieki Pati zlota kobieto :) bede teraz mniej wiecej wiedziala czego oczekiwac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 18:42

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i powiem ,ze na poczatku tak krzyżowych nie czuć tylko bardziej w krzyżu uczucie jakbym nadciągnęła mięśnie z czasie zaczyna się ból ale nie każda ma bóle krzyżowe ;) zazdroszcze tym co nie mają ja przy tyłozgięciu pewno znowu będę miała ;P a i ból jest jak na okres tylko ze co raz mocniejszy

AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam,okulistka miła wystawiła tzw opinię ze uznaje ze ze wzgledu na kondycję czegos tam niewskazany jest dla mnie duzy wysiłek fizyczny ,w tym również poród fizjolog.
    Powiedziała ze tyle co moze na[pisac i ze rozsadny ginekolog bedzie umiał dobrze to wykorzystać.Dobre i to ;)Tym bardziej ze nic nie chciała.

Tyle miłych rzeczy z niemiłyc tez ją zebrało na wspomnienia o porodzie ,tez niezbyt miłe,zaczeła mnie przestrzegac przed szpitalem który sobie wybrałam...
    Czemu u licha wszyscy zmówili się zeby mnie straszyć ://
    Teraz to już mam mentlik w głowie,wracałam niemal z płaczem bo o ile nad porodem mysle tak szpitala byłam pewna..teraz ch...to strzelił

gg64l6d8uplrbvce.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki.
    mam pytanie. czy miałyście może takie plamienia kolorem przypominające budyń czekoladowy taki jaśniutki? bo wczoraj wieczorem zauważyłam i dzisiaj jest to sporo jaśniejsze ale jednak jest

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no właśnie pisalam dzisiaj o tym i sadze ze to czop kawałkami odchodzi o u mnie to gluty były chamski takie normalnie ciągnący się śluz taki, ale juz przeszło i sucho totalnie mam

Kurde dobre ze masz to zaświadczenie ale szczerze miałam identyczne od okulisty przy Marcelu i wiecie co uslyszalam jedyne ze jeżeli parcie się wydłuży to vacuum mnie czeka i wsio..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 19:35

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati u mnie to był normalny śluz tylko kolor miał zmieniony, poza tym żadnego bólu brzucha, tylko to spojenie przy chodzeniu mnie boli

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wielkim praniu. I prasowaniu. Pierwszy dzień prawdziwej ciężarówki zaliczony, mam dzisiaj takiego głoda, że ciągnę wszystko jak odkurzacz, oby szybko przeszło:)

lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    hej laseczki.
    mam pytanie. czy miałyście może takie plamienia kolorem przypominające budyń czekoladowy taki jaśniutki? bo wczoraj wieczorem zauważyłam i dzisiaj jest to sporo jaśniejsze ale jednak jest

Sylvi ja mialam ale po badaniu u gin.
    Podejdz moze na IP. Zawsze warto sprawdzic.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak a jaką masz wadę? bo ja mam -1,5

byliśmy dzisiaj z mężusiem oglądnąć wózki i spodobał mi się Roan Marita i Mutsy tez są spoko

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie przytkalo no :/ chyba czas na czopersa, bo inaczej ni chuchu..
    Glicerynowy chyba wystarczy co?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Sylvi ja mialam ale po badaniu u gin.
    Podejdz moze na IP. Zawsze warto sprawdzic.
    u mnie to wystąpiło po tym jak usuwałam taśme ze ścian w łazience..może się przeciążyłam i to dlatego... zobacze jutro jak to będzie

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze jaki skurcz mnie teraz złapał trzyma juz z 5 minut brzuch miekki ale boli jak na okres tylko mocniej ide polezec, jestem sama w domu boje sie;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evk połż się koniecznie!!

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, przypomnij, na jaki szpital byłaś zdecydowana?

• Viviana Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prysznicu, głowa nadal boli, ja chyba oszaleję trzeci dzień. To chyba zatoki, ale ani gorączki ani nic wrrrr. Ani herbata, ani mleko, ani apap nie pomogły.
    Jutro idę na badanka, krew i mocz, oby wyniki były ok.
    Weźcie z tym śluzem, ja ostatnio miałam takie jak budyń - glutki myślałam, że zejdę tak sie przestraszyłam, ale to chyba też może być taki. Zapytam na wizycie na pewno gina.
    Madalena no czopek powinien pomóc, chodź mnie dziś mleko pomogło hehe :)
    Evik bierz no-spe raz i nic się ie stresuj, jak będzie boleć dalej to pomyśl o IP.
    Sylvi może zadzwoń jutro do gina, jak tak dalej będziesz miała.

A i jeszcze miałam mówić, że wieczorem już mi ciężęj, bo skóra taka jakby napięta na brzuchu i wiadomo po całym dniu jedzenia, rano już lepiej jakoś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 19:59

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik idź polezec.
    Viv moze tez spróbuje mleka, ale kurczę po mleku mam wzdecia :( jak po czopku nie pójdzie to chyba sobie lewatywę strzele....:/
    U mnie wieczorem tez brzuch pełen, twardy ale to bardziej jelita niz macica.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ