Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja postanowilam zrobic dzis jagodzianki, a co, niech dupa jeszcze sobie urosnie.. (Wcale jej nie malo
)
Tylko oczywiscie sie zabralam za to jak juz jest pewnie problem z jagodami.. Myslicie ze np sliwkami je moge zastapi? Jak sie okaze ze jagody sa po milion albo ich w ogole nie ma?
mada_lena lubi tę wiadomość
-
dzień dobry!
dziś w nocy myślałam, że będę pierwsza i urodzę...
obudziłam się na siku, poszłam, ale wstając już nie mogłam się wyprostować, ból brzucha... i tak zgięta doszłam do łóżka jakoś. obudzona zaczęłam się zastanawiać WTF i liczę, a ja mam minutowe skurcze co kilka minut i do tego bolesne! a moje dziecko walczyło w brzuchu jak szalone i napierało na szyjkę. oh yeah, pomyślałam, może jeszcze nie teraz, co?
poprzekręcałam się z boku na bok i ból wyostrzył się po lewej stronie tylko. to uf, nie skurcze macicy bolały, tylko z przewodu pokarmowego... wczoraj miałam najgorszą zgagę życia, to może jakaś niestrawność... zapodałam 2 espumisany i 2 nospy (lekarz mówił, że jak jest poważna sytuacja, to żeby się nie cykać z jedną...) i jakoś usnęłam... dziś czerwona herbata i połowa jedzenia, żeby jelita odpoczęły...
desou - wszystkiego najlepszego i pięknego porodu!
-
Milaszka wrote:A ja postanowilam zrobic dzis jagodzianki, a co, niech dupa jeszcze sobie urosnie.. (Wcale jej nie malo
)
Tylko oczywiscie sie zabralam za to jak juz jest pewnie problem z jagodami.. Myslicie ze np sliwkami je moge zastapi? Jak sie okaze ze jagody sa po milion albo ich w ogole nie ma?
Milaszka lubi tę wiadomość
-
Desou spełnienia marzeń, zdrówka i lekkiego porodu!!
co do staników sportowych ten gość ma takie http://allegro.pl/my_page.php?uid=17711672, ogólnie to one słabo trzymają i nie wiem czy są dobrym pomysłem,bo jednak piersi karmiącej mamy są ciężkie od mleka, powiem że wczoraj położna laktacyjna powiedziała nam, że piersi nie robią się brzydkie od karmienia ale od hormonów w ciąży, bo jak kobieta karmi to jednak te mięśnie pracują bo ciągle jest produkcja mleka, no nie wiem na ile w tym prawdy ale przekazuję dalej, no i tak jak któraś z Was pisała pomimo bólu nie można się poddawać z czasem będzie lepiej z karmieniem:-)
-
zaraz mi serce z klaty wyskoczy, puls ponad 100...macie może gdzieś ten filmik o jelitach w ciąży??
masaż krocza:
rozluźnij mięśnie
niewielką ilość olejku ogrzej w dłoniach i nanieś na okolicę wejścia do pochwy i na wargi sromowe
wokół pochwy i wewnątrz niej (do głębokości 2 cm) wykonuj palcem okrężne ruchy zgodnie z kierunkiem ruchu wskazówek zegara (od 3 do 9)
włóż opuszkę palca do pochwy i uciskaj jej dolny brzeg w kierunku odbytu aż poczujesz pieczenie
gdy pieczenie minie, ponownie rozpocznij masaż krocza
Możesz też "podszczypywać" tkanki pochwy dookoła ujścia i w jej głębi. Po kilku dniach wykonywania masażu możesz dołączyć drugi palec, a potem kolejne, by z czasem dojść do masażu czterema palcami, co sprawi, że krocze będzie w stanie rozciągnąć się do aż 2/3 obwodu główki dziecka.
Hm...kurde będę miała faze że sobie poród wywołam
zalecają od 30 do 34 tyg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 08:58
Maga31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj na badaniu oczywiscie moje Dziecko buzka do nas - standard, ale do tego jeszcze jezor mi zaczelo wywalac!
Mamusia do Niego, no pokaz profil, bo jeszcze nie wiem, jak wygladasz, a Pilkarzyk :p jezorek... juz widze jakie Dzieciatko z poczuciem humoru bede miala
mada_lena, Lavendula, Dotty84, AgataP, Maga31, lkc lubią tę wiadomość
-
Nata wstawiam link do tego filmiku o jelitach:
http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 09:04
Nata, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
Viviana dziękuję,mężowi chcę zapodać :p Optimus hehhe synek z charakterem :p ale w sumie to normalne że one coś tam robią z tymi jęzorami, sama chodzisz na wizyty czy może Twój mąż Ci towarzyszy? ja mam jutro i już się doczekać nie mogę, niestety idę sama bo mężu w pracy...
-
nick nieaktualnyChyba powinnam się położyć. Czytam te wasze wpisy i zamiast "Od kiedy robisz masaż krocza" to "Od kiedy robisz MAKIJAŻ krocza" i jak głupia się zastanawiam, po co komu makijaż krocza i w dodatku, jak toto można robić...
Agusia ;), mada_lena, Viviana, Milaszka, ÓptimusPrime, Madlen222, FK81, Nata, blue00, Dotty84, xpatiiix3, AgataP, Maga31, Rybka Nemo, Strupka, Mamadomina, lkc lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Mi z rana mała przeważnie daje pospać do 8, ale za to w nocy lubi mnie budzić i nie dać zasnąć przez ok godzinkę. Już się chyba zdążyłam przyzwyczaić i się wysypiam. Za to u mnie powracają mdłości... myślałam, że już mnie to w ciąży nie spotka, ale jednak. Zawsze jak zaczynam być głodna - mdłości, jak zjem - mdłości, jak wsiądę do samochodu - mdłości. Zwariować idzie. Na szczęście trwają nie dłużej niż 15 min i jazda samochodem.
Nata to ja prosiłam o nick sprzedawcy, także dzięki
Desou wszystkiego najpiękniejszego i szybkiego rozwiązania -
Madalenka, no jeszcze trochę boli, ale już się nie spina macica tak często...
Ja masaż krocza zaczęłam tydzień temu i robię co dwa dni, wg. filmiku z mamazone.pl. nie powiem, żeby to było przyjemne...
I chyba nie jest zalecany od 30 do 34 tyg, tylko zacząć trzeba między 30 a 34 i już do końca...mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość
-
marynka wrote:Chyba powinnam się położyć. Czytam te wasze wpisy i zamiast "Od kiedy robisz masaż krocza" to "Od kiedy robisz MAKIJAŻ krocza" i jak głupia się zastanawiam, po co komu makijaż krocza i w dodatku, jak toto można robić...
Hahaha Marynka rożne sa zboczenia
Dobre