X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .........znowu wieczór, znowu ZGAGA.... :(

• Goplana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo ja niestety nie miałam dzisiaj USG :(, moja gin robi tylko 3-4 razy w ciąży. Posłuchałam sobie tylko serduszka i tyle... :/
    Za dwa tygodnie go dopiero zobaczę

Swoją drogą, śmieszne to - że te nasze dzieci są przecież tak blisko, a jednocześnie daleko... że trzeba 2 tygodnie czekać aby się zobaczyć :)... a chodzi ze mną wszędzie... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 21:05

AgataP, Marzena27, Madlen222, Maga31, xpatiiix3, sisiiii, mada_lena, Rybka Nemo, Milaszka, Agusia ;) lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    No bo ja niestety nie miałam dzisiaj USG :(, moja gin robi tylko 3-4 razy w ciąży. Posłuchałam sobie tylko serduszka i tyle... :/
    Za dwa tygodnie go dopiero zobaczę

Swoją drogą, śmieszne to - że te nasze dzieci są przecież tak blisko, a jednocześnie daleko... że trzeba 2 tygodnie czekać aby się zobaczyć :)... a chodzi ze mną wszędzie... :)
    no wiec pare groszy i moze byc caly czas!;)
    http://medshop.pl/usg-przenosne-sono-z-ekranem-dotykowym.html

pinsleepe, Goplana, lkc, mada_lena lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kiedy czuję już małego regularnie, nie mam wielkiej radochy z USG, tylko patrzę czy pomiary się zgadzają z wiekiem ciąży i ile waży. Za to dla męża to bardzo ważne, jak w zeszłym tygodniu się bał, że go ominie (zawiózł mnie rano do szpitala ale musiał dość szybko jechać do pracy) to strasznie przeżywał. Na szczęście zdążył i zdjęcie jajek dostał :D

W ogóle to spojrzałam na tę jedną pustą szufladę w mojej szafie... Wprawdzie całkiem sporej, ale obok leżą te ciuszki, za które się wzięłam... Co ja sobie myślałam, jak chciałam je tam chować :D Musiałabym na dzisiejszym jednym bębnie chyba skończyć. No to poszłam do męża i mówię, że mam pomysł. Wiem, że mu się nie będzie podobał, bo remont i w ogóle, ale jestem w ciąży i musi mi ustąpić: kupimy komodę i postawimy gdzieś tymczasowo, żebym miała co z ciuszkami zrobić. Na co on odpowiada, że właśnie o tym samym myślał!

Goplana, xpatiiix3, Maga31, mada_lena, Nata lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He,he Ewelinaa, parę groszy.... Toż to połowa ceny mojego domu!

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam Wam powiedzieć póki co tymczasowy (bo do pewnego momentu,ja zawsze..) rozejm mamy z psycholkiem... Po pierwsze mam dość stresować się na każdym kroku przez Niego po drugie jak juz tu przychodzi to chce mieć spokój, jeszcze tylko dwa miesiące ,potem babcia sama będzie ich wygniać, bo mała śpi bo to bo tamto... ;) aaaa i cwaniak dostał dzisiaj angaż hahah będzie normalnie na umowie o pracę zawód aktor, od przedstawienia iles tam będzie zarabiał kurde 11lat a zdolny jednak jest, od piątku ma próby do przedstawienia ;) tu akurat jestem dumna mimo jego popierdzielonych psychicznych wyskoków i wyczynów...

FK81, Maga31, lkc, mada_lena, Marzena27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Dzisiaj jeszcze dostałam wykład o cycochach, ażeby chodzić w dzień w staniku i w staniku spać, bo inaczej podtrzymujące włókna kolagenowe się w cyckach porozrywają i po laktacji będzie nieciekawy efekt kosmetyczny :/
    Ale te staniki to są dusiciele...
    Chodzę tylko w sportowych, ale one nie trzymają tak jak powinny...

Ja właśnie tego się boję i w ciągu dnia cisnę się w fiszbinach a w nocy śpię w sportowym... NIestety nie jest to ani wygodne ani przyjemne, ale wolałabym nie chować cycków w skarpetki jak już skończę karmić...

Goplana, lkc, mada_lena lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK a jak tam u Was się układa.? Jak mały.? I jak odpieluchowywanie Stasia? ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    no wiec pare groszy i moze byc caly czas!;)
    http://medshop.pl/usg-przenosne-sono-z-ekranem-dotykowym.html
    No cena jak przystało na medycynę :) Cały sprzęt medyczny jest mocno cenowo zawyżony... no ale co zrobić jak brakuje zdrowej konkurencji :)
    już taki byłby OK :)
    http://www.inteligentneprodukty.pl/Aparatura_medyczna/Ultrasonograf_DUS_3.html

xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak małe cycki że chyba nie grozi mi jakaś wielka katastrofa później, z resztą jakoś nie przywiązuje do tego aż takiej wagi.

Fk właśnie, Pati dobrze godo:) co u Ciebie?

relgh3714vlmssyj.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka,odpisałam na priv

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, jak on ma taką patologiczną osobowość, to w showbizie się odnajdzie :) Niech go ściągną do samego Hollywoodu a Ty będziesz miała święty spokój w końcu!

Goplana, FK81, Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na USG!
    więc ułożenie główkowe (wiedziałam! bo od jakiegoś czasu czułam, że jest inaczej), wody w normie, łożysko ok.

Waga - 1415 g
    Długość ok. 40 cm - calutki bo ja sobie sama to liczę :P Niby kość udowa x7 - sprawdza się to? Któraś się orientuje?

Fote mam tylko kości udowej i serducha wiec nie ma czym się chwalić :P

Ale widzieliśmy buziolaa.. taki ładny nosek ma (to raczej nie za mężem) :P

Aaa no i potwierdzone, ze chłopak!

FK81, alka89, Goplana, xpatiiix3, Lavendula, Viviana, lkc, Madlen222, sisiiii, KasiaKa, mada_lena, Agusia ;), ÓptimusPrime, desou, Rybka Nemo, zupaztytki, santoocha, Milaszka, anusiaa90, Nata, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokićkane wszystko. Ustaliliśmy ,że posyłamy Stasia do przedszkola w Szamotułach, teraz cały tydzień małż z nim chodzi na adaptację na 2 godz dziennie.Od pn ma pójść na cały dzień, a my nadal bez mieszkania, za późno się wzięliśmy za szukanie. i nie wiem co robić zostać w Poznaniu czy co. Wpadłam w jakiś marazm, do wyprawki głowy nie mam, a z drugiej strony budzę się co noc i potem myślawkę mam i panikę co to będzie..schiza mnie straszna opanowała, że nie dam rady z 2 dzieci, zamiast brać się do działania to snuję się jak taka sierota i tylko nakręcam.podczytuję Was , ale sama nie piszę, bo smęcić nie chcę i w sumie to nie wiem co pisac;p.
    Ale tragedii ze mną nie ma,chyba;p, uśmiechłam się na widok uśmiechu dzidzi Madaleny no i jak Pati się porównałaś do rusałkowego-trolla;).

xpatiiix3, lkc, Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile Wasze maluszki mają w okolicach 30 tyg? :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój poszedł na nockę, to ja zaglądam do Was, choć już mordka ziewa, bo jednak to podziębienie mnie męczy i głowa bolała cały dzień, ale Mała uwielbia te godziny i jeździ mi nóżką jakby pod skórą, bardzo miłe uczucie <3

Goplanko co za przeżycia na wizycie, a ciśnienie mówisz, że masz nawet w domu wysokie. Co do wskazań do CC to rozejście spojenia to też chyba wskazanie. Kochana odpoczywaj dziś po tym zastrzyku, może nocka będzie cała przespana.

Ja też chodzę w domu biustonoszu, cały czas, a to normalny albo sportowy, choć piersi są delikatne i wrażliwe, a mnie dodatkowo boli blizna po operacji, ale boję się i rozstępów i że mi opadną, choć są małe.

mada_lena lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianko - no właśnie z tym rozejściem się spojenia to nie do końca... to takie raczej uznaniowe... i ponoć zastanawiają się nad tym dopiero od >10mm, ja mam obecnie 6mm...

Moja gin, nie mogłaby mnie operować, więc muszę mieć wskazania uniwersalne, bo jak trafię na jakiś nawiedzony na SN zespół, to mi mogą zakwestionować różne wpisy i opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 22:12

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanko rozumiem, mnie gin coś mówił, że mam prawie na centymetr, ale mi nie mierzył usg wtedy akurat tylko paltacyjnie badał. Kochana i tak jak będzie trzeba jak mówiłaś to sobie z tym wskazaniem poradzisz jeśli się zdecydujesz na CC :) Poza tym zastrzyk drogi o rany, ale zdzierają.
    No ja mam tak skomplikowanie, że mój gin nie pracuje w szpitalu gdzie chcę CC, ale wysyła do swojego dobrego kolegi który jest ordynatorem, także w ogóle powalone mam, bo do tamtego jadę już na samej końcówce, ale jestem z małego miasta i inaczej nie dało rady. Mnie mój ortopeda i neurolog spokojnie wypiszą zaświadczenia, tylko mam nadzieję, że mi tego zespół jakiś obradujący w szpitalu nie podważy kurdę, będę gadać z ginem jedym i drugim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 22:18

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK to trzymam mocno kciuki, żeby szybko się rozwiązały Wasze wszystkie problemy ;)

Pinsleepe dla mnie mogą i do Honolulu go brać ;) hehe póki co mam święty spokój i się tym cieszę chociaż wiem że nie na długo, bo zaraz znowu mu jakąś Szajba odbije a ja nie wytrzyma i się pokłócę z Nim i dalej będzie dokuczliwy dla mnie tfu fu oby jak najdłużej siedział cicho teraz próby b szkoła i nie będzie miał czasu na chodzenie do Nas...;)

Paju moja 30t2d 1810g ;) a Marcel z kolei dopiero w 34tyg miał 1900 urodzony w 39tyg z waga 3250, wiec ciekawe ile Nela będzie miała ;o ;)

Ja po kolacji i insulinie, nie było tak źle, ale śmierdzi gorzej niż ta dzienna, a myślałam ,ze to tamta wali mi tylko tą od pol godziny czuje pod nosem jeszcze... No i nie mogłam znaleźć miejsca w udzie ,bo niby ta noga grubsza jest ciut tłuszczyku, a za cholerę skory nie można złapać... Nagimnastykowałam się aż w końcu wbilam jak jest bez żadnych fałdów ,bo się nie da... Zapiekło jak ugryzienie komara trochę jak wstrztknęłam to, ale juz ok ;) pierwszy raz mam za sobą teraz przynajmniej SI bać nie będę al najgorsze że tyle siedzieć muszę i czekać tak bym juz dawno smacznie spała sobie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 22:35

FK81, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laskiii, kurde, 97kg na wadze! Nie wyrobie!
    Moja ginpowiedziala, ze mam podwyzszony cukier na czczo, bo 104, po 2h 131, czyli norma... wt the fk? Musze razjeszcze na czczo cukier robic... buuuuuu ; (

‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ