Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No i jestem po wizycie. Tak jak zdrowa wychodziłam z domu, tak się tera jakaś chorsza poczułam...
- W związku, z tym że na dwóch wizytach pod rząd i kilka razy w domu ma ciśnienie ok. 140/90 - dostałam Dopegyt, mnóstwo badań i przyspieszoną wizytę za 2 tyg. Luteiny nie dałam sobie już wcisnąć... a brrr...
- Brzuch mi się ostatnio twardy często robi, czemu dał popis na wizycie, więc znów dostałam dużo tabletków - magnezy, nospy tudzież spazmoliny.
- Ze spojeniem wysłała mnie do polecanego rehabilitanta od kobiet w ciąży.
- Hemoroidy są i po ciąży mają sobie zniknąć, a póki co jakieś tam hemorectale i inne.
- Miałam poprawkę cytologii, po ostatnich ekscesach histopatolgicznych, i stwierdzam, że strasznie mnie teraz boli badanie ze wziernikiem...
- Wskazania do cięcia na obecnym etapie muszę sobie wypisać sama, bo ciężko kombinować ginekologicznie.
- No i dostałam zastrzyk w dupala z immunoglobuliny - do tej pory nie wiem co mnie bardziej boli D... czy glowa od ceny tego leku - 440zl.
Musiałam tam jeszcze siedzieć 30min na obserwacji. Poza tym chyba mi gorączka po tym rośnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 19:21
AgataP lubi tę wiadomość
-
Ja nie mogę stanika nosić za długo zakładami tylko jak wychoze do lekarza ,bo się najzwyczaniej w świecie dusze... A w domu bez albo w tych sportowych to ich wcale nie czuć ze się je m kupilam dwa n tej aukcji co nata wystawiała !
będą super przy karmieniu tez ;P
Goplana to dobrze masz już z głowy ten zastrzyk, ale kurde drogie to to.. :oo no a masz jeszcze czasu chwile na przemyślenie sobie co lepsze czy sn czy CCWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 19:26
Livia
Nela
Marcel
-
Goplana, coś ostatnio coraz więcej takich pechowych wizyt. Jesteś jednak zdecydowana na cc? Bo mówiłaś o tej szkole rodzenia i myślałam, że się jeszcze zastanawiasz. Ja się z kolei boję, że tak jak Pati pisze, wyhoduję cukrzycowego kloca i mnie potną.
-
xpatiiix3 wrote:Hahaha dotty tak ja w rozerwanej koszuli z dzieckiem na klacie ,cyckami na wierzchu i położna z glowa miedzy moimi nogami z igła i nitka ahahhha i wszędzie krew chyba prędzej scena z horroru chociaż mały jakiś czysty się urodził
pewnie przy okazji prysznic z wód miał to go oplukalo
Eee tam, ładnemu we wszystkim ładnie (i w każdych okolicznościach)xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nie mogę się już doczekać kiedy nadejdzie ten czas gdy zaczniemy się (oczywiście bezpiecznie i w terminach) rozpakowywać!
Ja będę pewnie ostatnia - bo i na liście na szarym końcu jestem
Mam tylko nadzieję, że uda mi się urodzić w listopadzie i że Haniutek mój nie będzie okupował mojego brzucha aż do Mikołajek! (a takie ryzyko niestety jest)Marzena27 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj jeszcze dostałam wykład o cycochach, ażeby chodzić w dzień w staniku i w staniku spać, bo inaczej podtrzymujące włókna kolagenowe się w cyckach porozrywają i po laktacji będzie nieciekawy efekt kosmetyczny
Ale te staniki to są dusiciele...
Chodzę tylko w sportowych, ale one nie trzymają tak jak powinny...ewelina_d, lkc lubią tę wiadomość
-
Goplana wrote:Dzisiaj jeszcze dostałam wykład o cycochach, ażeby chodzić w dzień w staniku i w staniku spać, bo inaczej podtrzymujące włókna kolagenowe się w cyckach porozrywają i po laktacji będzie nieciekawy efekt kosmetyczny
Ale te staniki to są dusiciele...
Chodzę tylko w sportowych, ale one nie trzymają tak jak powinny...
to miałaś dziś wrażenia, że matkoboska... a pytałaś o ten żel?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 20:10
-
ja musze chociaz na te sportowe sie przestafic bo u mnie efekt kosmetyczny juz jest bardzo niezadowalajacy, szczerze to nie wiem czy moze jeszcze je cos pogorszyc, taka jestem z nich niezadowolona;/
Madlen ja tez chce Mc Donald!!!! a mamy ponad 50 km do najblizszego ehh i chyba sie skonczy dzis na kebabie bo mezus ma ochote ja tak srednio no ale co? wsunę!;/Madlen222 lubi tę wiadomość
-
A ja jutro na USG NFZ na 11.30 w szpitalu, poprosze mamę niech nagra telefonem trochę hehe bo ostatnio się wstydziła cuś ,ale już zapowiedziała w pracy ,że się zrywa ze mną mam nadzieje że ksiezniczka buzie chociaż na 2d pokaże profil ładnie chce mieć pamiątkę a jak nie to za miesiąc na 4d pójdę jeszcze
hehe ojej i dzisiaj na nocke biorę to cholerstwo i tym muszę się w udo kłuć auuuła znowu będę tak jak z brzuchem zastanawiać się gdzie wbić igłę i kiedy hehe
mada_lena lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ewelina - aaaa żel...
Nawet zdążyłam spytać mojej gin i jeszcze jednej z MSWiA - i ponoć nie warty on pieniędzy. W sumie w składzie nie ma nic nadzwyczajnego... ta moja twierdzi, że lepiej nasmarować parafiną, bo ten żel ma taką konsystencję hmm... jak kwas hialuronowy albo żel do USG - czyli niby nawilża, ale są lepsze poślizgi niż to. Lekarze się raczej z tego naśmiewają, ale to położne głównie odbierają fizjologiczne porody, więc zapytam się jeszcze JK w szkole rodzenia.
Ech, temperatura mi rośnie... no w końcu to przeciwciała... -
Nata wrote:jestem wyedukowana, zwiedzałam salę porodową, Lojezusie...dotarło do mnie że to już zaraz!! powiem Wam że na porodówkę to się bierze najgorszą koszulę bo ona może się nie doprać później, wiec jak mam zamiar kupić koszulki w rozmiarze XXL i w tym rodzić,a później założę sobie taką już do karmienia. Po domu to raczej pidżamka a na to szlafrok albo sweter który robi u mnie za podomkę jesienią hehehhe.
Dzisiaj było o karmieniu cyckiem, dowiedziałam się że trzeba walczyć o to i karmić ile się da, bo to samo zdrowie bla bla bla. Ogólnie jak cycki pękają to smarować swoim mlekiem, najlepiej goi rany, jak jest nawał i bolą cycole to najpierw ciepły okład a później ściągnąć troszkę i dopiero dzidziola przystawić, po karmieniu znowu zimny okład. Nie poddawać się jak będzie załamanie laktacji bo to trwa krótko, a później jest już spoko i pokarm sam napływa do piersi. W ogóle dołączyła do naszej szkoły taka nowa laska i mnie wkurwia jakoś ta kobieta, na dodatek mnie kuźwa podsiadła !!
Madlenn bardzo się cieszę, za 160 zł to w życiu byś nie kupiła dwóch takich krzesełekoby tylko się dobrze sprawowały
Też byłam dziś na zajęciach w SR i miałam taki sam temat - karmienie piersiąpołożna również polecała własne mleko do smarowania pękających brodawek i wietrzenie piersi.
Dowiedziałam się, że dziecko pijąc z butelki używa zaledwie 4 mięśni, natomiast pijąc z piersi - aż 40 mięśni (!), więc warto się nie poddawać i próbować karmić naturalnie
Na laktację dobrze działa zwykły kompot z jabłek lub sok jabłkowy rozcieńczany pół na pół z wodą.
A później mieliśmy ćwiczenia na wzmocnienie kręgosłupa i relaks - leżenie na lewym boku. Do tego pokaz pozycji do rodzenia, więc było ciekawiexpatiiix3, mada_lena, lkc, Madlen222, sisiiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywrocilam z zakupow...dupa mnie boli(dzwne to?) nogi,stopy,spojenie,pachwiny,głowa i wiele wiele innych...kasy wydalam w cholere ale tez duzo przecen trafilam i mam juz wszytsko dla dziecka,wszytsko wszytsko wszytsko...teraz tylko jeszcze te przeklete koszule nocne bo szlafrok kupilam i kapciochy ...a koszul jak nie bylo ladnych tak ni ma...
(((( duzo nie wymagam,byle bez falbanek,koronki i wzorow kwiatowych w stylu babci Jadzi..masakra ...jeszcze sprobuje jutro cos poszukac ale boje sie ze polegne...a koszule miec musze...
padam na ryj...siedze i nie ma kwalka mojego ciala ktory by mnie nie bolal...za duzo lazilam ..oj za duzo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 20:22
-
Ja po domu również chodzę w sportowych biustonoszach, a na wyjścia zakładam usztywniane, ale fakt, że nie jest to już najprzyjemniejsze doznanie, szczególnie, że mały co rusz wpycha mi główkę w żebra
ech, mógłby się już odwrócić główkowo... ćwiczenia jak na razie chyba go nie przekonały do zmiany pozycji, przynajmniej ja nie zauważyłam różnicy, no ale niby ma jeszcze na to czasmada_lena lubi tę wiadomość
-
Goplana wrote:Ewelina - aaaa żel...
Nawet zdążyłam spytać mojej gin i jeszcze jednej z MSWiA - i ponoć nie warty on pieniędzy. W sumie w składzie nie ma nic nadzwyczajnego... ta moja twierdzi, że lepiej nasmarować parafiną, bo ten żel ma taką konsystencję hmm... jak kwas hialuronowy albo żel do USG - czyli niby nawilża, ale są lepsze poślizgi niż to. Lekarze się raczej z tego naśmiewają, ale to położne głównie odbierają fizjologiczne porody, więc zapytam się jeszcze JK w szkole rodzenia.
Ech, temperatura mi rośnie... no w końcu to przeciwciała...
no nic no, kolejny pewnie chwyt dla przestraszonych kobiet:)
czytalam jeszcze opinie, ze jest to wyjatkowo paskudny marketing przekonujacy kobiety, ze same nie dadza rady...
a mozesz cos na te goraczke wziac czy musisz przeczekac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 20:26
lkc lubi tę wiadomość
-
Maga, jak się odwróci to pod żebra będzie wpychał dupkę
Więc w kwestii stanika nic się nie zmieni. Zło i koniec. Ja od kiedy przyszły do mnie sportowe, innego już nie założyłam. Ale nie myślałam, żeby w nich spać. Zacznę.
Goplana, właśnie, o młodym nic nie napisałaś. Jak się miewa, ile waży?Maga31, mada_lena lubią tę wiadomość