X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po wizycie. Tak jak zdrowa wychodziłam z domu, tak się tera jakaś chorsza poczułam...
    - W związku, z tym że na dwóch wizytach pod rząd i kilka razy w domu ma ciśnienie ok. 140/90 - dostałam Dopegyt, mnóstwo badań i przyspieszoną wizytę za 2 tyg. Luteiny nie dałam sobie już wcisnąć... a brrr...

- Brzuch mi się ostatnio twardy często robi, czemu dał popis na wizycie, więc znów dostałam dużo tabletków - magnezy, nospy tudzież spazmoliny.

- Ze spojeniem wysłała mnie do polecanego rehabilitanta od kobiet w ciąży.

- Hemoroidy są i po ciąży mają sobie zniknąć, a póki co jakieś tam hemorectale i inne.

- Miałam poprawkę cytologii, po ostatnich ekscesach histopatolgicznych, i stwierdzam, że strasznie mnie teraz boli badanie ze wziernikiem...

- Wskazania do cięcia na obecnym etapie muszę sobie wypisać sama, bo ciężko kombinować ginekologicznie.

- No i dostałam zastrzyk w dupala z immunoglobuliny - do tej pory nie wiem co mnie bardziej boli D... czy glowa od ceny tego leku - 440zl. 036.gif
    Musiałam tam jeszcze siedzieć 30min na obserwacji. Poza tym chyba mi gorączka po tym rośnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 19:21

AgataP lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę stanika nosić za długo zakładami tylko jak wychoze do lekarza ,bo się najzwyczaniej w świecie dusze... A w domu bez albo w tych sportowych to ich wcale nie czuć ze się je m kupilam dwa n tej aukcji co nata wystawiała !;) będą super przy karmieniu tez ;P

Goplana to dobrze masz już z głowy ten zastrzyk, ale kurde drogie to to.. :oo no a masz jeszcze czasu chwile na przemyślenie sobie co lepsze czy sn czy CC ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 19:26

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, coś ostatnio coraz więcej takich pechowych wizyt. Jesteś jednak zdecydowana na cc? Bo mówiłaś o tej szkole rodzenia i myślałam, że się jeszcze zastanawiasz. Ja się z kolei boję, że tak jak Pati pisze, wyhoduję cukrzycowego kloca i mnie potną.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hahaha dotty tak ja w rozerwanej koszuli z dzieckiem na klacie ,cyckami na wierzchu i położna z glowa miedzy moimi nogami z igła i nitka ahahhha i wszędzie krew chyba prędzej scena z horroru chociaż mały jakiś czysty się urodził XD pewnie przy okazji prysznic z wód miał to go oplukalo ;)

Eee tam, ładnemu we wszystkim ładnie (i w każdych okolicznościach) :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę się już doczekać kiedy nadejdzie ten czas gdy zaczniemy się (oczywiście bezpiecznie i w terminach) rozpakowywać! :)

Ja będę pewnie ostatnia - bo i na liście na szarym końcu jestem :D
    Mam tylko nadzieję, że uda mi się urodzić w listopadzie i że Haniutek mój nie będzie okupował mojego brzucha aż do Mikołajek! (a takie ryzyko niestety jest)

Marzena27 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Goplana - współczuję takiej wizyty :S

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jadę do Mc Donalda:) poprawię sobie humor trochę bo jakieś nierwy mam od prau dni...

xpatiiix3, mada_lena, lkc lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jeszcze dostałam wykład o cycochach, ażeby chodzić w dzień w staniku i w staniku spać, bo inaczej podtrzymujące włókna kolagenowe się w cyckach porozrywają i po laktacji będzie nieciekawy efekt kosmetyczny :/
    Ale te staniki to są dusiciele...
    Chodzę tylko w sportowych, ale one nie trzymają tak jak powinny...

ewelina_d, lkc lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Dzisiaj jeszcze dostałam wykład o cycochach, ażeby chodzić w dzień w staniku i w staniku spać, bo inaczej podtrzymujące włókna kolagenowe się w cyckach porozrywają i po laktacji będzie nieciekawy efekt kosmetyczny :/
    Ale te staniki to są dusiciele...
    Chodzę tylko w sportowych, ale one nie trzymają tak jak powinny...
    No ja chodzę cały dzień, tylko śpię bez, ale chcę kupić jakiś sportowy cienki do spania... już bardziej grawitacja u mnie zadziałać nie może;)

to miałaś dziś wrażenia, że matkoboska... a pytałaś o ten żel?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 20:10

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musze chociaz na te sportowe sie przestafic bo u mnie efekt kosmetyczny juz jest bardzo niezadowalajacy, szczerze to nie wiem czy moze jeszcze je cos pogorszyc, taka jestem z nich niezadowolona;/
    Madlen ja tez chce Mc Donald!!!! a mamy ponad 50 km do najblizszego ehh i chyba sie skonczy dzis na kebabie bo mezus ma ochote ja tak srednio no ale co? wsunę!;/:D

Madlen222 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro na USG NFZ na 11.30 w szpitalu, poprosze mamę niech nagra telefonem trochę hehe bo ostatnio się wstydziła cuś ,ale już zapowiedziała w pracy ,że się zrywa ze mną mam nadzieje że ksiezniczka buzie chociaż na 2d pokaże profil ładnie chce mieć pamiątkę a jak nie to za miesiąc na 4d pójdę jeszcze ;) hehe ojej i dzisiaj na nocke biorę to cholerstwo i tym muszę się w udo kłuć auuuła znowu będę tak jak z brzuchem zastanawiać się gdzie wbić igłę i kiedy hehe ;)

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - aaaa żel... :) Nawet zdążyłam spytać mojej gin i jeszcze jednej z MSWiA - i ponoć nie warty on pieniędzy. W sumie w składzie nie ma nic nadzwyczajnego... ta moja twierdzi, że lepiej nasmarować parafiną, bo ten żel ma taką konsystencję hmm... jak kwas hialuronowy albo żel do USG - czyli niby nawilża, ale są lepsze poślizgi niż to. Lekarze się raczej z tego naśmiewają, ale to położne głównie odbierają fizjologiczne porody, więc zapytam się jeszcze JK w szkole rodzenia.

Ech, temperatura mi rośnie... no w końcu to przeciwciała...

jftycms.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    jestem wyedukowana, zwiedzałam salę porodową, Lojezusie...dotarło do mnie że to już zaraz!! powiem Wam że na porodówkę to się bierze najgorszą koszulę bo ona może się nie doprać później, wiec jak mam zamiar kupić koszulki w rozmiarze XXL i w tym rodzić,a później założę sobie taką już do karmienia. Po domu to raczej pidżamka a na to szlafrok albo sweter który robi u mnie za podomkę jesienią hehehhe.
    Dzisiaj było o karmieniu cyckiem, dowiedziałam się że trzeba walczyć o to i karmić ile się da, bo to samo zdrowie bla bla bla. Ogólnie jak cycki pękają to smarować swoim mlekiem, najlepiej goi rany, jak jest nawał i bolą cycole to najpierw ciepły okład a później ściągnąć troszkę i dopiero dzidziola przystawić, po karmieniu znowu zimny okład. Nie poddawać się jak będzie załamanie laktacji bo to trwa krótko, a później jest już spoko i pokarm sam napływa do piersi. W ogóle dołączyła do naszej szkoły taka nowa laska i mnie wkurwia jakoś ta kobieta, na dodatek mnie kuźwa podsiadła !! ;-)
    Madlenn bardzo się cieszę, za 160 zł to w życiu byś nie kupiła dwóch takich krzesełek :-) oby tylko się dobrze sprawowały :D

Też byłam dziś na zajęciach w SR i miałam taki sam temat - karmienie piersią :) położna również polecała własne mleko do smarowania pękających brodawek i wietrzenie piersi.
    Dowiedziałam się, że dziecko pijąc z butelki używa zaledwie 4 mięśni, natomiast pijąc z piersi - aż 40 mięśni (!), więc warto się nie poddawać i próbować karmić naturalnie :)
    Na laktację dobrze działa zwykły kompot z jabłek lub sok jabłkowy rozcieńczany pół na pół z wodą.
    A później mieliśmy ćwiczenia na wzmocnienie kręgosłupa i relaks - leżenie na lewym boku. Do tego pokaz pozycji do rodzenia, więc było ciekawie :)

xpatiiix3, mada_lena, lkc, Madlen222, sisiiii lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O o oo Goplanka to u mnie pewnie tej parafiny używali na poślizg hehe ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam z zakupow...dupa mnie boli(dzwne to?) nogi,stopy,spojenie,pachwiny,głowa i wiele wiele innych...kasy wydalam w cholere ale tez duzo przecen trafilam i mam juz wszytsko dla dziecka,wszytsko wszytsko wszytsko...teraz tylko jeszcze te przeklete koszule nocne bo szlafrok kupilam i kapciochy ...a koszul jak nie bylo ladnych tak ni ma... :((((( duzo nie wymagam,byle bez falbanek,koronki i wzorow kwiatowych w stylu babci Jadzi..masakra ...jeszcze sprobuje jutro cos poszukac ale boje sie ze polegne...a koszule miec musze...

padam na ryj...siedze i nie ma kwalka mojego ciala ktory by mnie nie bolal...za duzo lazilam ..oj za duzo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 20:22

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po domu również chodzę w sportowych biustonoszach, a na wyjścia zakładam usztywniane, ale fakt, że nie jest to już najprzyjemniejsze doznanie, szczególnie, że mały co rusz wpycha mi główkę w żebra ;)
    ech, mógłby się już odwrócić główkowo... ćwiczenia jak na razie chyba go nie przekonały do zmiany pozycji, przynajmniej ja nie zauważyłam różnicy, no ale niby ma jeszcze na to czas ;)

mada_lena lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wizyta nieciekawa :(
    Ale kochana juz niedługo < tule>
    A synuś jak tam?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ewelina - aaaa żel... :) Nawet zdążyłam spytać mojej gin i jeszcze jednej z MSWiA - i ponoć nie warty on pieniędzy. W sumie w składzie nie ma nic nadzwyczajnego... ta moja twierdzi, że lepiej nasmarować parafiną, bo ten żel ma taką konsystencję hmm... jak kwas hialuronowy albo żel do USG - czyli niby nawilża, ale są lepsze poślizgi niż to. Lekarze się raczej z tego naśmiewają, ale to położne głównie odbierają fizjologiczne porody, więc zapytam się jeszcze JK w szkole rodzenia.

Ech, temperatura mi rośnie... no w końcu to przeciwciała...
    no wlasnie poczytalam o nich dzisiaj i patrzac na sklad to nie mam pojecia za co sie placi 200-400zl. zwykly lubrykant. a żel hialuronowy mozna kupic w biochemii urody za grosze (chyba mam gdzies jeszcze:))

no nic no, kolejny pewnie chwyt dla przestraszonych kobiet:)

czytalam jeszcze opinie, ze jest to wyjatkowo paskudny marketing przekonujacy kobiety, ze same nie dadza rady...

a mozesz cos na te goraczke wziac czy musisz przeczekac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 20:26

lkc lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga, jak się odwróci to pod żebra będzie wpychał dupkę :) Więc w kwestii stanika nic się nie zmieni. Zło i koniec. Ja od kiedy przyszły do mnie sportowe, innego już nie założyłam. Ale nie myślałam, żeby w nich spać. Zacznę.

Goplana, właśnie, o młodym nic nie napisałaś. Jak się miewa, ile waży?

Maga31, mada_lena lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mój maly sie okropnie wypial mi pod zebrami, ze aż zlapalam sie za brzuch i zaczelam krzyczeć... Dzis mnie ogólnie boli glowa... Maz zjechal z pracy ale chyba nici z przyjemnosci.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ