Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia ;) wrote:My też kupiliśmy Jedo Memo special edition, nie mogę doczekać się spacerków, dziewczyny zastanawiam się nad powtórzeniem glukozy, czy fakt, że dzień przed jadłam słodycze może mieć wpływ? Teraz jak badam cukier po posilkach mmiałam 60, 70, 80?????
To zależy jeśli utrzymałaś czas 12 godzin nic nie jedząc i pijąc tylko wode to nie ma wpływu, jeśli ten czas był krótszy to badanie nie było na czczo (wg tego co uważaja w labolatorium) i mogło miec wpływ.KUNIAK lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Martinka znam kobiety które założyły firmy zaraz po zajściu w ciążę i po 3msc różnych składek - l4 i macierzyński. Zus może oskarżyć o wyłudzenie ale myślę że ciężko jest to udowodnić bo prawo na to zezwala. Akurat tych dzierży co znam nie ciągali po sądach ale bywa różnie.
Co do tabletów ja mam samsung galaxy tab 3 sprawdza się fajnie ale uważam, że lepiej kupić inny za połowę jego ceny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 21:51
-
Tez mam samsunga galaxy . Dałam za niego 750 pół roku temu . Teraz tańsze są o wiele i lepsze. Do mojego nie mogę znaleźć klawiatury. Tylko oryginalne za 300. Tak w ogóle to dobry wieczórTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
z tego co ja wiem to zus stał się bardzo "czepialski" jeśli chodzi o te wyższe macierzyńskie - nasyła kontrole na firmę, sprawdza jakie przynosi obroty i czy faktycznie stać cię na te składki po kilka tysięcy - ogólnie jest to zgodnie z prawem ale uprzykrzają życie strasznie no i często kończy się w sądzie - baaa ostatnio moja znajoma przegrała sprawę z zusem o to że pracodawca podniósł jej w ciąży wynagrodzenie.. sprawa wydawała się oczywista na jej korzyść ale zus takich miał prawników i tak maglował że pracodawca się pogubił i ona przegrała - naszczęście ma ponieśc tylko koszty sądowe itd a nie zwracać tego co dostała..
-
My też mamy w planach zakup jedo memo, pod koniec września chcemy zamówić. Które kolorki wybrałyście?? Ale u nas lało przed chwilą. Super będzie się lepiej spało. Ja jeszcze nic nie prasowałam i nie mam zamiaru się nad tym jakoś szczególnie spuszczać. Moja koleżanka 2miesiące po cesarce już na siłownię śmigała i w 3miesiące zrzuciła z 15kg chyba,ale ona to hardcore bo 5razy w tyg po 2-3h. Więc z tym pół roku to chyba przesada,jak lekarz pozwoli to można ćwiczyć to samo na SR mówiła położna.
xpatiiix3, mada_lena, AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a po co tak długo prasować te ubranka? SOry, może to głupie pytanie ale nie wiem. Mam koleżanki, które się śmiały że zanim dzidzia się urodziłą to wszytsko prasowały ale potem nie miały już czasu i tak naprawdę ciuszki zaliczyły tylko jedno prasowanie na początku:)
Czy dziecku coś grozi przez to że się nie prasuje ubranek??? -
To ja mam takie hardcore... Teraz mi sie o przypomniało jedna 3tyg po cc biegała już, a druga tydzień po cc wyszla sama na spacer wózek znosiła i wnosiła i w nosidelku nosiła syna a kloca 4kg urodziła no i tej drugiej się nie poszczescilo szwy się rozeszły i jakieś zakażenia... Ale ta druga to już głupotę na serio zrobiła mamuśka kwiecień 2014... Hmm i jeszcze jedna niby nic juz lekarz pozwolił i trzy miesiące po CC poszła na siłke i kroili znowu bo macica pękła i krwotoku dostała... ;oo także różnie ,ale lepiej uważać po CC z ćwiczeniami bo biednej nic nie będzie a drugiej nawet parę miesięcy po może się cos stać..
Madlen dla mnie to swego rodzaju sterylizacjachociaż kiedyś mni pracowali i żyjemy
ale ja nawet dla samej estetyki ze ładnie i dla wygody dziecka ze jednak to nie pozaginane tu i tam i wygodnie ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 22:48
AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
Madlen dla mnie to swego rodzaju sterylizacjachociaż kiedyś mni pracowali i żyjemy
ale ja nawet dla samej estetyki ze ładnie i dla wygody dziecka ze jednak jak łzy to nie pozaginane tu i tam i wygodnie ;P[/QUOTE]
Pewnie masz rację kochana:) natomiast wątpie że ja będę miała czas i siłę na stosowanie takiej estetyki;( więc nie nastawiam się na pewno na 3 miesiące prasowania i myślę że nic się z tego tytułu nie stanie:) -
No raczej nie powinno jeszcze nie syszaąm żeby komuś się krzywda stała bo ubrania nie wyprasowane hehe
au Ciebie na pewno przy dwójce ciężko będzie czas znaleźć ,ale dasz rade ,wierze w Ciebie.!
ja to na raty prasowałam mały np leżał do zabawek sobie gadał a ja prasowałam po trochu
przerwa na karmienie i dalej prasowwqnko bo spał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 22:52
Madlen222 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:No raczej nie powinno jeszcze nie syszaąm żeby komuś się krzywda stała bo ubrania nie wyprasowane hehe
au Ciebie na pewno przy dwójce ciężko będzie czas znaleźć ,ale dasz rade ,wierze w Ciebie.!
Chyba nie mam wyjścia:) muszę dać:*
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Madlen no nie ma odwrotu ,co raz bliżej spotkania dziećmi jesteśmy wszystkie
Dobranoc ;*
Miałam obejrzeć lekarzy, ale juz mnie muli na sen... Rano na upust krwi ,potem po dyplom do szkoły i na 11.30 z bratem najmłodszym na rozpoczęcie roku 1klasa w końcuno także od rana na nogach dopiero koło południa chwile odpoczne, potem babcia idzie do koleżanki i będę sama... Mama dalej się nie odzywa do mnie... Nie wiem czemu, udaje jakby mnie nie było ,ale ona ma co jakiś czas takie naloty.. ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 23:34
AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Właśnie sprawdzalwm hamonmogram zjazdów i jak zalicze dwa wrześniowe i jeden w środku października to dopiero przed świętami do szkoły będę musiała iść
a jak same wrześniowe to na Mikołajki
także nie jest źle sporo z niunią spedze czasu po porodzie ,ewentualnie chociaż na pół dnia pójdę żeby obecnosc miec do szkoły wcześniej i co dwa tygodnie zjazdy to wsio rybka
teraz tylko jeden po drugim i w grudniu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 23:34
AgataP, Nata lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
No z dyrektorka dogadałam juz się muszę być na czterech weekendach i w styczniu dwa weekendy na egzaminach
ale dla mnie lepiej bo boje się z tym karmieniem ,jednak to caluski weekend w szkole a chce cycem karmić jak najdłużej, nie chce malej do butli przyzwyczajać, Marcel gdyby nie szkoła i butla może dłużej by cyckał, mleczko z cyca jednak bedzie jadła, ale z butli to zaraz się przyzwyczaić może i rozleniwić... ;/ ale trudno dwa weekendy wytrzyma a potem znowu miesiąc ponad wolnego do egzaminów
także super, najważniejsze to nie poddawać sie i karmić mimo płaczu nawet co pol godziny na poczatku hehe ten czas tak leci juz niedługo i będę mogła wycałować te małe stopki i pucusie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 23:51
Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ehh zaliczyłam lekarzy i spać się nchbce nie mogę... Krece się, swędzi, dusi i suszy luuuuudzie nie wytrybie a rano na wyniki jedyne co na czczo ma być bto morfologia wrr... Ehh... Tak bym poszła sobie później...
Dobrej nocki, abym się w końcu ululała..:**
Fidelissa lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel