X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Madlen, chętnie bym teraz przyjęła takie temperatury, bo mam całą chatę zastawioną mokrym praniem. Jak Ty masz wszystko już poukładane w szafie, to faktycznie za ciepło :P

Maż wrażenie, że Antek się próbuje obrócić. A jest główkowo. Lepiej niech nie wywija.

Nie ma problemu, chętnie oddam Ci tą pogodę:) zabieraj ode mnie jak najdalej:) :P

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, a zapytalabyc gina o to dretwienie palcow? U mnie juz taka faza, ze lyzki nie moge trymac. Wczoraj mialam cos tam podpisac, to moj pldpis nie wygladal na moj.... :(

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Madlen, a zapytalabyc gina o to dretwienie palcow? U mnie juz taka faza, ze lyzki nie moge trymac. Wczoraj mialam cos tam podpisac, to moj pldpis nie wygladal na moj.... :(

Tak, tak kochana. Zapytam oczywiście. To jest też na mojej liście:D Bo sama mam ten problem. Jutro Ci napiszę co mi doktorek powiedział:)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurcze, wykasowalo mi sie przez ten brak koordynacji rak :/ :/ :/

Dziekuje bardzo! Bede czekala z niecierpliwoscia, mam nadzieje, ze bedzie jakies cudowne rozwiazanie, bo oszaleje do polowy listopada z ta dolegliwoscia! :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)

U nas pogoda idealna:) nie za zimno nie za ciepło a w sam raz:)
    Noc minęła mi cudownie :) tylko raz wstawałam i nawet się wyspałam co jest mega sukcesem bo nie wysypiałam się od 2 tygodni śpiąc na łóżku u teściów:)

Nata wrote:
    My też mamy w planach zakup jedo memo, pod koniec września chcemy zamówić. Które kolorki wybrałyście?? Ale u nas lało przed chwilą.

My zdecydowaliśmy się na kolor 354 gondoli i spacerówki a fotelik Avionaut Jet w kolorze 356 :)

njr11rs.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:

też mam drewniane paluchy i jakby w stawach bolące..... butelkę z mlekiem ciężko otworzyć :/

za oknem jesienna szarość, popijam koktail owocowy - może po jakieś zimowo - jesienne ciuszki dla Pyzy wyjdę, ale mi się nie chce..... a na 16:oo do SR - pierwsze zajęcia... szkoda, że sama, no ale....

miłego dnia :)

.L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 10:37

• Nata Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 30 tygodniu, i wg belly 31 i 8 miesiącu. Ja miałam zamiar wstać wcześniej bo chciałam iść do lumpa i lidla, ale taka pogoda że mi się odechciało, po wczorajszej nie przespanej nocy dzisiaj spałam jak zabita, nawet na siku nie wstawałam dopiero w okolicach 7 :-) szaro-buro-ponuro za oknem. Ja zrobiłam dwa prania i jeszcze myślę 2 zrobię, ale muszę wziąć ciuszki od szwagierki bo ostatnio zapomniałam :p
    fajne te kolorki, my myślimy nad szarym, grafit z szarym albo ten granat z białym :-) fotelik kupiłam używany cybex aton :-)

dziewczyny a gdzie kupowałyście i za ile? bo ja szukam najlepszej oferty za wózek+spacerówka bo mam gwarancję ceny w sklepie w łodzi i mam podesłać panu ofertę jak znajdę za mniej niż 1665(chyba).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 10:51

Maga31 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam wózek na allegro od tej firmy:
    http://allegro.pl/fyn-jedo-memo-gratis-najtaniej-super-oferta-i4566985217.html

uważam, że ceny mają bardzo atrakcyjne. Za gondolę, spacerówkę i fotelik zapłaciłam 1898 zł i mam na to 24 miesiące gwarancji.

Nata lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana ;) Dziś wstałam wyjątkowo wcześnie - jak mąż do pracy wychodził i już spać mi się odechciało, a to chyba dlatego, że w nocy spałam jak zabita - burza szalała za oknem, więc super się oddychało :)
    Dziś pożegnałam się z moim rowerem - mąż zawiózł go do pracy - przezimuje tam do wiosny, bo u nas na 2 pokojach nie ma już dla niego miejsca :/. Miejsce za to znalazło się na komodę dla Stasia :)
    Mężu w piątek zrobił mi mega niespodziankę - kupił komodę malm białą 4 szufladową na ciuszki małego a do tego fotel o którym zawsze marzyłam: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50243483/
    :D
    Jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu! Zawsze jak byłam w IKEA to na nim siadałam i marzyłam, ze kiedyś będę go mieć :D
    A męża do zakupu chyba natchnęła pogadanka w SR na temat karmienia piersią i tego by podczas tej czynności siedzieć wygodnie, mieć oparcie dla pleców i nie nachylać się nad dzieckiem podczas karmienia, by oszczędzać kręgosłup :) Przejął się tym bardzo i stwierdził, że porządny fotel jednak kupić trzeba ;)

Komodę będziemy chyba dziś skręcać, bo faktycznie czas brać się za pranie tych ciuszków...Wczoraj przynieśliśmy kolejne 4 wory po bratanku męża - nawet do nich jeszcze nie zaglądaliśmy ;)
    Aż strach się bać tego prasowania... My również rzadko z żelazka korzystamy, jak już trzeba, nawet nie mamy deski do prasowania bo szkoda nam na nią miejsca ;) Zawsze rozkładałam koc na łóżko i na kolanach prasowałam ;), a teraz wymyśliłam nowy patent: koc na stolik i siedząc na łóżku mogę prasować :)

Miłego dnia życzę :) Powodzenia na wizytach!

Nata, Madlen222 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie zdążę nawet do domu zajść dojade zgarniam brata mają go wyprawic i lecimy do szkoły :) tylko najgorsze że ten durny autobus się spoznia... wrr...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i powiem dupa, dupa, dupa. Dziś chciał mnie gin już skierować do szpitala, ehhh.
    Morfologia bardzo spadła, w moczu znowu erytrocyty, nerka nie pracuje już. Zastój jest bardzo duży, dostałam znowu antybiotyk.
    Za 10 dni ponownie badania, jeśli się nie poprawi to idę do szpitala już na długo.
    Macica nadal za nisko, gin szczerze się wystraszył najpierw, że mi opadła, ja pierd.... ale miał stresa, jednak nie opadła, tylko jest na wysokości 27tc, eh.
    Szyjka uwaga 4,57cm, zamknięta, także wydłużyła się, gdyby mi sie skróciła, to już dziś poszłabym do szpitala. Gin twierdzi, że przy tej nerce może się stawiać macica i skracać szyjkę, no-spa cały czas mam brać. W ogole ten zastój zaczyna być nieciekawy.
    U Malutkiej ok, gin ją pomierzył na szybko, wymiary mniej więcej 28t5d także wyprzedza ładnie, ułożona główkowo, przodem do środka.
    Mam codziennie pić sok z buraka, ale nie wiem jak go zrobić serio. Przy większym bólu nerki od razu na IP. Także taki poniedziałek się zaczął...

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga fotel świetny, znajomi też kupili ten tylko czerwony właśnie jak miał się im synek urodzić, pięknie się prezentuje:-) ja niestety nie mam miejsca na takie cudeńka, wejdzie mała komoda i łóżeczko :-) z tym prasowaniem na stole to uważaj bo para zostaje na stole i żeby Ci się nie rozwarstwił czy coś, bo czasem są jakieś okleiny na tych meblach. Ja muszę kupić nową deskę bo ta moja mnie już mega wkur...jakoś się wygina jak prasuję więc do puki nie szkoda mi kasy to kupię, bo później będzie więcej wydatków hehehe.

Viviana współczuję i mam nadzieję, że antybiotyki pomogą. Sok z buraka robiłam tak, że tarłam na tarce buraka na drobnych oczkach (a raczej maszynką do mięsa mieliłam z szatkownicą)i później przeciskałam przez gazę sok. Myślę że sokowirówka byłaby lepsza ale ja akurat nie posiadam. W sklepach też są soki z buraka ale trzeba poszukać. Zdrówka życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 11:12

Maga31, Viviana lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny sorki za bana ale może któraś potrzebuje ciuszków w rozmiarze 56 - 62 cm dla chłopca. Urodziłam w czerwcu i cały czas piszę na tym forum. Szkoda mi wyrzucić rzeczy bo część ciuszek jest markowych.
    Podaję link do allegro
    http://allegro.pl/mega-paka-54-szt-markowych-ciuszkow-56-62-i4550012502.html
    Pozdrawiam :-)

zem3i09keg891u11.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, lekko przerąbane z tą nerką... Mam nadzieję, że się nie pogorszy. A coś mówił, dlatego macicę masz tak nisko? Wód płodowych masz odpowiednio dużo?

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Viviana, lekko przerąbane z tą nerką... Mam nadzieję, że się nie pogorszy. A coś mówił, dlatego macicę masz tak nisko? Wód płodowych masz odpowiednio dużo?

No gin powiedział, że wymiary dziecka są ok, wody płodowe w normie, mówi, że to taka musi być uroda, bo macica rośnie cały czas tylko ciągle o te 2 tygodnie do tyłu i trochę to wygląda jakbym miała brzuch nisko. Mimo wszystko trochę to stresujące, bo Mała ma mniej miejsca, ale gin mowił, że nic i tak mi na to nie może dać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 11:15

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki! Ale dziś szaro-buro!

Viviana - no to kiepsko z nerką :( współczuję ogromnie, najważniejsze, że z Malutką wszystko ok. Trzymam kciuki, żeby była jakaś poprawa i żeby macica trochę podgoniła!

Pati - ale ta rodzina Cię wymęczy :/ i żeby jeszcze mieli do Ciebie więcej szacunku, zwłaszcza brat, ech.

Co do prania dla dzieciaczka - mi wyjdą chyba tylko ze 2 pralki no i może trzecia jakichś dodatkowych rzeczy typu tetra, rożek, kocyk. Aaa, no i piorę oczywiście te najmniejsze rozmiary tylko, 56 i 62.
    Zrobiłam już pierwsze pranie, bo chciałam sprawdzić czy żółte plamki znikną no i o dziwo udało się ich pozbyć! Polecam przeprać przed praniem same plamki takim mydełkiem do usuwania tłustych plam (ja mam takie ze sklepu niemieckiego, wiecie coś w stylu "chemia z Niemiec"). Także polecam :)

Co do wózków - sporo z Was chce kupić Jedo Fyn - i powiem szczerze, że to moja niespełniona miłość <3 zwłaszcza taka wersja w ekoskórze w brązie, nazywam ją "motorową", strasznie mi się podoba. Gdyby tylko nie ta waga wózka, ale cóż, może przy drugim, albo trzecim (hehe) dziecku się uda :P

Miłego dnia Wam życzę i udanych wizyt i badań :)

PS. Moje dziecko na suwaczku "zamieniło się" w dynię! Hehe, no ciekawe, chyba taką małą, ozdobną :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 11:24

Viviana, KUNIAK, xpatiiix3, Milaszka lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka kochanie wszystko będzie dobrze na pewno. Z tą nerką faktycznie nieciekawie ale po antybiotyku na pewno CI przejdzie. Sok z buraka faktycznie jest skuteczny. Jak leżałam w szpitalu na nerki (miesiąc) to miałam ostrą anemię po wyjściu. I lekarz zalecił codzienne picie soku z buraków na tą anemię i na nerki. Powiem Ci że po tygodniu wyniki bardzo mi się poprawiły. Chociaż sok był paskudny i do tej pory mam obrzydzenie, na samą myśl żołądek podchodzi mi do gardła. A sok kupowała mi mama w takim osiedlowym warzywniaku , poszukaj, może też gdzieś znajdziesz. Tylko będziesz musiała co dziennie po nie chodzić bo one są jednodniowe. Ale zobaczysz, będzie git:)
    A z macicą to niektóre kobiety faktycznie tak mają , taka uroda. Nie oznacza to jednak że będzie coś nie tak. Głowa do góry:) Amelka musi czuć że mama jest spokojna:)

Viviana lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tłustych plam to wystarczy przed włożeniem do pralki zaprać płynem do mycia naczyń i wszystko ładnie schodzi. Wczoraj próbowałam i nie ma śladu po tłustych plamach:D

Ja mam wózek jedo duo fyn i powiem Wam że jestem mega zadowlona. Jest bardzo precyzyjnie wykonany i prowadzi się go jednym paluszkiem, a ten mój jest podwójny więc super. Szczerze polecam tym wszystkim które się jeszcze zastanawiają nad kupnem wózka z tej firmy:)

Agusia ;), Agusia ;), Nata, Agata92 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Viviana, współczuję problemów z nerką :( Trzymaj się i się nie załamuj! Dobrze, że z małą wszystko w porządku! i że jesteś pod kontrolą lekarza
    Soku z buraka nigdy nie robiłam, ale za to moja mama kisi barszcz z buraków - też ma wszystkie właściwości zdrowotne i do tego jest kwaśnawy:
    Myjesz buraki i obierasz je ze skórki, kroisz na grube plastry. Wkładasz do słoika (lub naczynia ceramicznego jak do kiszenia ogórków) na przemian z ząbkami czosnku. Zalewasz przegotowaną, odstaną, osoloną wodą i przykrywasz drewienkiem (może być deska do krojenia); codziennie zbierasz łyżką biały nalot i tak po 3-4 dniach masz już barszczyk :)

Viviana, ÓptimusPrime, lkc lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianko tule mocno:* mam nadzieje, ze antybiotyk pomoze. Musi pomoc! Pij duzo kochana, kup ze 3 worki buraka i wcinaj.
    Moze wlasnie taka Twoja jesli chodzi o macice. Skoro malutka rosnie, wody w porzadku...a szyjka gigant :)

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ