X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii dokladnie wolalabym odlozyc kase na cos dla malego a nie placic za badanie ktore prawdopodobnie jest zbedne.

Eforts u mnie az tak szczególowo jak na genetycznym to nie sprawdza, wymiary owszem, lozysko, przeplywy itp. ale nie ocenia tych wszystkich struktur mozgu, poszczegolnych elementow serduszka, czy np miedniczek nerkowych...

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh, Pati, no Ty - cala encyklopedia ciazowa!szczerze wspolczuje! Mam nadzieje, ze dotrwasz te 4-5 tyg! Najważniejsze nie stresuj sie!
    Jakby mi te palce nie bolaly, byloby super, a toz kurka nawet lyzki nie moge utrzymac! Troche tez prawy bok ciagnie, ale to od początku ciąży standard :)
    Troche mam dusznosci, ale 2 poduchy mam jak leze - git :)
    Tfu, tfu jest znosnie

Tylko jeszcze by te kg przestaly dochodzic....z tego powodu mam duzego dola...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 20:52

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jest jeszcze znosnie ;) oby tylko tak do końca ;) zrzucisz szybko, zobaczysz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 20:54

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus mi tez dusznosci zaczely doskwierac i sie mecze strasznie ;(

pocwiczylam torszke i lepiej mi sie oddycha ale w nocy znowu bedzie bida ze snem cos mi sie wydaje bo najgorzej jest jak leze,mimo ze mam 2 poduszki..

nadal piore i prasuje juz mam dosc...pogoda u nas straszna leje szaro i zimno.

Pati a jak dlugo mam prasowac w sensie kiedy moge sobie juz odpuscic ,czytalam ze jak dziecko ma 4 miesiace to juz mozna prasowac sporadycznie ale wole zapytac doswiadczonych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus nie martw sie kg zleca raz dwa laski z irlandii po porodach miesiac,dwa i im pozostawalo tylko 3 - 4 kg do zrzucenia ,bedzie git zobaczysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 21:02

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak inne mamy żeby mnie tu nie opierdzieliły, ze głupoty gadam heheh ale ja przestała jakoś tak jak ok.4 miesiące miał i tylko juz wtedy tetrowe pieluchy i body czasem prasowałam czyli to co przy ciele reszty nie ;) ale jakoś z 6 miesięcy to sobie totalnie od puściłam bo mimsie nie chciało ;P ale małemu nic nie było wiec po co sobie roboty dokładać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 21:11

AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja nie wiem jak inne mamy żeby mnie tu nie opierdzieliły, ze głupoty gadam heheh ale ja przestała jakoś tak jak ok.4 miesiące miał i tylko juz wtedy tetrowe pieluchy i body czasem prasowałam czyli to co przy ciele reszty nie ;) ale jakoś z 6 miesięcy to sobie totalnie od puściłam bo mimsie nie chciało ;P ale małemu nic nie było wiec po co sobie roboty dokładać ;)

to dobrze :) to bardzo dobrze to ja tez tak zrobie :) bo 4-6msc jeszcze wytrzymam ale potem to sie boje ze wyrzuce zelazko przez okno...kryzys mam żelazkowy :) jeszcze tylko trzy prania do poprasowania...łomatkobosko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 21:14

xpatiiix3, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci powiem tak body to pyk pyk nawet te ponad 50 szt mogę pieluchy tezbo to kwadraty czy prostokąty, spodnie koszulki, ale pajace o zgrozo... Ostatnio godzinę to cholerstwo mi zajęło same pajace...

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pajace...te pajace sa straszne...beda mi sie snic po nocach...brrr

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też Agatko...

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja to połówkowe zrobiłam sobie dodatkowo u innego gina, bo nie byłam zadowolona z pierwszych genetycznych u mojego prowadzącego no i ciesze się bo tamten dał mi wypis z wszystkimi narządami, przegrodami że ok itd a mój to prawie żadnych informacji mi nie podaje. No ale wierzę, że jednak sprawdza i kontroluje to wszystko.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a masz poduchy tak wyzej po skosie? Bo ja tak na pol siedzaco spie, lub jak na boku, to tak, zeby spac na barku, troche pomaga...
    A te laski chudna po cc? Czy po sn? Bo po sn to piece of cake :) ja nie wiem, czy ten bol wytrzymam (mam tez troche droble problemy z sercem, ale sn mozna rodzic),wiec nad cc sie zastanawiam.zwlaszcza jak czytam te laski z sierpnia, wrzesnia I pazdziernika. Chcialabym z zzo, ale tam, gdzie moja gin pracuje - to tylko prysznic I gaz rozweselajacy (kpina!), a tu w szpitalu blizej domu, to latwiej mi by bylo pewnie umowic sie na cc, niz na zzo, chociaz niby dostepne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Agata, a masz poduchy tak wyzej po skosie? Bo ja tak na pol siedzaco spie, lub jak na boku, to tak, zeby spac na barku, troche pomaga...
    A te laski chudna po cc? Czy po sn? Bo po sn to piece of cake :) ja nie wiem, czy ten bol wytrzymam (mam tez troche droble problemy z sercem, ale sn mozna rodzic),wiec nad cc sie zastanawiam.zwlaszcza jak czytam te laski z sierpnia, wrzesnia I pazdziernika. Chcialabym z zzo, ale tam, gdzie moja gin pracuje - to tylko prysznic I gaz rozweselajacy (kpina!), a tu w szpitalu blizej domu, to latwiej mi by bylo pewnie umowic sie na cc, niz na zzo, chociaz niby dostepne..
    \
    kochana ta po cc ma tylko 4 kg do zrzucenia :) samo z niej zeszlo wszytsko a rodzila 30 dni temu,ja wole sn ale koniecznie z zzo u mnie jest za darmo i nawet ci wciskaja jak sie meczysz,wlasnie w cc przeraz mnie ograniczenie sportu i tanca a z tego zyje generalnie i wolalabym do pracy wrocic jak najszybciej sie da. Ale jesli bede musiala miec cc to trudno przezyje trzeba sie z tym liczyc,laski rodza cc i wracaja do formy takze spoko.

gdzies sie naczytalam ze po sn miesnie brzucha mozna zaczac ruszac juz w 3 tyg po porodzie za zgoda lekarza ale przez pierwsze tyg i tak najlepsze sa spacery i lekkie cwiczenia typu cardio.

a poduszki mam tak po skosie i dupka blada...dalej sie mecze ;( musze wypic melise przed snem,bo zdaje mi sie ze im bardziej panikuje i sie wkurzam ze oddechu nie moge zlapac i to wpedza mnie w jeszcze wieksze dusznosci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 21:33

• Eve Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do skończonego 3 miesiąca prasowałam wszystko, a później już to co na wyjście:) pościel i pieluchy:)

AgataP, xpatiiix3, Lavendula lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Do skończonego 3 miesiąca prasowałam wszystko, a później już to co na wyjście:) pościel i pieluchy:)

taak taak kocham takie posty ! :) wiecej wiecej mi tak piszcie :) juz sie przerazilam ze bede prasowac 3 lata z rzedu kazdy ciuszek ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 21:32

Eve, Lavendula, Milaszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, ja nie wiem, za co mnie tak pokaralo, ze ja przed wazylam 73kg, a tydzien temu 97kg... mam takiego dola....plakac mi sie chce... a chcialam na czerwiec imprezke z chrzcinami cos kombinowac...

AgataP lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP to była by śmierć tragiczne:P Dzieci potrafią mieć tyle zmian ubranek w ciągu doby, że jak miałabym prasować wszystko to chyba wolałabym, zeby chodziły nago :P Albo stała codziennie przy desce :P A teraz przy 2 Brudaskach to już w ogóle sobie nie wyobrażam jak to by było :P

Ja do tej pory przytyłam 8 kg. Czyli ide bardzo podobnie jak w pierwszej ciąży. Ale w pierwszej ciązy miałam już swoją wage i wchodziłam we wszystkie ciuchy niecąły miesiac po porodzie.

A chrzest planujemy na II dzień Świąt Bożego Narodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2014, 21:38

AgataP, Paju lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kupiliśmy Jedo Memo special edition, nie mogę doczekać się spacerków, dziewczyny zastanawiam się nad powtórzeniem glukozy, czy fakt, że dzień przed jadłam słodycze może mieć wpływ? Teraz jak badam cukier po posilkach mmiałam 60, 70, 80?????

Agata92, Nata lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was zna się na prawie?
    Właśnie znalazłam artykul i nie wiem co o tym myśleć..
    http://www.mjakmama24.pl/rodzice/kariera-prawo-finanse/praca/zasilek-macierzynski-dzialalnosc-gospodarcza-czy-oplaca-sie-zalozyc-firme-przed-porodem,227_4253.html

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja bylam na genetycznym 3 trymestru. Moja gin robi usg na odwal sie, drugi gin jest świetny ale sprzęt ma żaden. Mała zbadana itp top No i mam super zdjeciorka :)
    Pati dzieki za link. Moj zabrał sie za szukanie żelazka ;) ile to zajmie? Kto wie ;)
    Od jutra maraton tv :D sesese

xpatiiix3, niecierpliwa21 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ