X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • desou Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w ten pochmurny, deszczowy dzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:07

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem wczoraj po śniadaniu gdzie bułeczkę posmarowałam masłem cukier miałam 156... właśnie zjadłam serek wiejski light z domieszką dwóch łyżeczek domowego dżemiku...dziś zrobię normlany obiad jak przed dietą i zobaczę jaki będę miała wynik ehh, a glukometr to sprawdzam z mężem jak ona ma inne menu np. może posmarować bułeczkę masłem lub więcej posłodzić do ma wyższy cukier niż ja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 10:25

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wczoraj probowalam cos tam zacząć pakować, ale nie mialam sil, wiec wrzucilam jedynie te poporodowe majtki I wkladki I podklady do przewijania (?) I to wsio.
    Dzis sprobuje ciuszki popakowac, ale jak patrze na liste, to chyba jeszcze musze sporo dokupic...
    Dziewczyny, jesli nie kupowalyscie rozkow, co zamiast nich, kocyk?
    Bo jakos rozek do mnie ie przemawia...

• Nata Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus no kocyk może być tyle że nie będzie opatulony mocno jak w rożku, ewentualnie zawiązać wstążką, albo jakiś otulacz zakup chociaż to jak kaftan bezpieczeństwa wygląda ;-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam sliczny otulaczek :) w samochodziki
    Wlasnie tak slicznie didzia wygląda.
    A kocyk bawelniany moze byc, czy jakis megacieply?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 10:34

• desou Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:08

ÓptimusPrime, Isia14, lkc, mada_lena, Agata92, AgataP, Maga31, FK81 lubią tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast wstawać w nocy na sikanie to się budzę na smarowanie fenistilem... Zawsze jakiś cholerny komar wleci i mnie będzie żarł po twarzy i rękach, bo resztę staram się szczelnie osłaniać.

Mój mąż ciężko chory - dołącza do licznego grona stękających panów :P Fakt, że wymieniał to okno, trzeba było trochę podmurować i spędził większość dnia w cienkiej koszulce przy dziurze w ścianie. Może weźmie urlop czwartek-piątek, to nadrobiłby praca u pokoju Antka. Np. czwartą ścianę zaczął murować, bo może się przydać :P

Ja dziś znowu trochę poprasuje, ale nie za dużo, bo jak pisałam - kiepsko schną mi rzeczy. I powoli zaczyna się problem z miejscem w szufladach. Tego się nie spodziewałam!

Agusia, mam ten sam glukometr. Może Cię dziecko rąbie w trzustkę i ma lepsze i gorsze fazy, bo wyniki lekko zaskakujące :P Mi też się zdarzyło 66 po obiedzie, ale po obiedzie zawsze mam niższe, bo wyeliminowałam zupełnie złożone węglowodany. Za to po kawałku ciasta było 138... Więc już do końca ciąży chyba nie będę kombinować.

Dziewczyny, czy też tak macie, że czujecie, jakbyście miały jutro urodzić? Bo mnie coraz bardziej ogarnia takie uczucie. Raz, że przy cukrzycy czasem trzeba szybciej ciążę rozwiązać, dwa, że z tarczycą mi się popsuło, trzy - pomimo leków mam coraz silniejsze skurcze. Wiem, że pewnie równie dobrze mogę tę ciążę przenosić, ale intuicja mi podpowiada, żeby się szybko ogarniała. Ciągle mężowi o tym nawijam, żeby dotarło do niego, że pokój Antka powinien być gotowy miesiąc przed terminem a nie 3 listopada wieczorem :P

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech może wymień baterie w nim :) bo ją przy takim umieram już :P hehe

Jadę właśnie do szpitala do endo i na to usg mają dzisiaj zrobić... ale nie wiem kto robi... ech oby nie ta co była wtedy na ip bo będę musiała iść znowu prywatnie przez nią...

Yhyyym... jeszcze jedno kciuka trzymam za wizytujace :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 10:47

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki. Powodzenia na dzisiejszych wizytach, trzymam kciuki i czekam na znak. Ja dzis sama w pustym mieszkaniu mezus skonczyl urlop i musial isc do pracy. Jakos ciezko mi sie oddycha nie moge zlapac oddechu i tak mi strasznie slabo nie wiem co sie dzieje;/ poleże. Moja polozna powiedziala ze masaz krocza zaczyna sie po 24 tyg my ostatnio odpuscilismy przez te remonty ale dla mnie tez jest to bolesne i mega nieprzyjemne jestem spieta jak nie wiem

AgataP lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Agusia ;) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:

Agusia, mam ten sam glukometr. Może Cię dziecko rąbie w trzustkę i ma lepsze i gorsze fazy, bo wyniki lekko zaskakujące :P Mi też się zdarzyło 66 po obiedzie, ale po obiedzie zawsze mam niższe, bo wyeliminowałam zupełnie złożone węglowodany. Za to po kawałku ciasta było 138... Więc już do końca ciąży chyba nie będę kombinować

kurczę zastanawiające to wszystko jest, ehh dlaczego tak długo muszę czekać na te wyniki, tak bym poszła już w ten piątek do diabetologa i bym wiedziała o co kaman a tak muszę czekać jeszcze tyle dni.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    ja po wypłacie i w tym tyg zamawiam art higieniczne, mąż łóżeczko, wózek po połowie miesiąca :-) właśnie wstawiłam kolejną pralkę z ciuszkami:-)niektóre ciuszki się nie doprały więc je wywalę i tak jest tego od chuja że tak powiem :p Mam zamiar prać to wszystko raz jeszcze więc na razie nie prasuję, wczoraj tak sobie rozmawiałam z mężem i mówię jejciu wiesz że za miesiąc trzeba się spakować? a on mówi "o ja pierdziele!!" w ogóle to ja nie wiem gdzie ja niby będę te torby trzymała, może po prostu ułożę to w komodzie w szufladzie a później tylko do torby przełożę jak się zacznie?
    co do masażu krocza to ja nadal nie wiem jak się za to zabrać, te kciuki to się wkłada w pochwę i masuje okrężnymi ruchami?? może faktycznie lepiej lekarza o to zapytać chociaż nie wydaje mi się,żeby jakieś przeciwwskazania były do tego.

Kochana, no tam są dwa rodzaje masażu - pierwszy wkładasz dwa kciuki na głębokość ok 2-3cm i okrężnymi ruchamy jakby rozciągasz w dół (mój Piter używał jednego bo i tak bolało...), a drugi już przyjemniejszy - masuje się okrężnymi ruchami przestrzeń między pochwą a odbytem (palcami wskazującymi).
    Ja jakoś nie wyobrażam sobie jak można to sobie zrobić samemu - trzeba sie chyba nieźle powyginać :)

Powodzenia!

Nata lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    No właśnie nie wiem wczoraj po śniadaniu gdzie bułeczkę posmarowałam masłem cukier miałam 156... właśnie zjadłam serek wiejski light z domieszką dwóch łyżeczek domowego dżemiku...dziś zrobię normlany obiad jak przed dietą i zobaczę jaki będę miała wynik ehh, a glukometr to sprawdzam z mężem jak ona ma inne menu np. może posmarować bułeczkę masłem lub więcej posłodzić do ma wyższy cukier niż ja...

Kochana, coś musi być nie tak z tym glukometrem...albo przeterminowane paski? Dobrze by było gdybyś mogła zweryfikowac na jakimś innym egzemplarzu...

Desou i wszystkie wizytujące dziś - powodzenia! :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopalska się zalaczyla wpycha nogi pod żebra :)

Ją masaż robiłam coś ok.34-36 musiałbym sobie przypomnieć bo mam cholerna skleroze.. byłabym się wcześniej że względu na to że nie wróci do poprzedniego stanu jak za długo będę robić teraz jeszcze nie robię wgl boję się tam majstrowac, zeby sie nie przestraszyć... xD

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam kciuki za wszystkie wizytujące, będzie dobrze, maleństwa rozwijają się prawidłowo a szyjki długie zamknięte :)

Polecam: http://www.youtube.com/watch?v=NMt4j0aRCEM

Ja płaczę oglądając ten film :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 11:00

Agata92, Maga31 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, coś musi być nie tak z tym glukometrem...albo przeterminowane paski? Dobrze by było gdybyś mogła zweryfikowac na jakimś innym egzemplarzu...

Paski nówki sztuki zakupione w zeszły piątek, zjadłam teraz płatki fitness z mlekiem, sprawdzę się kolejny raz, ehh już mam ślady na palcach po kłuciach :(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rzeczy do szpitala powkładane w jedną szafkę odkładam tam też poprasowane rzeczy Małej do szpitala, jakby co to do spakowania, choć też uważam, że lepiej mieć spakowana torbę zamiast potem wszystko wrzucać. Ale kurdę jeszcze niby czasu, choć jeśli odbiorę wyniki w następnym tygodniu i będą kiepskie to już się spakuję wiadomo.

Wycisnęłam z 3 buraków 2 szklanki soku :) Kurdę długo mi zeszło, na szczęście ostatnio twardnienia tak mocno nie dokuczają a szyja trzyma więc mogę postać w kuchni. Brzuch mam nawet miękki co mnie dziwi, ale zapodałam no-spe na nerkę może przez to.

Agusia ale się masz z tymi cukrami, nie wiadomo w końcu czemu masz po posiłkach tak nisko.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Witam dziewczynki. Powodzenia na dzisiejszych wizytach, trzymam kciuki i czekam na znak. Ja dzis sama w pustym mieszkaniu mezus skonczyl urlop i musial isc do pracy. Jakos ciezko mi sie oddycha nie moge zlapac oddechu i tak mi strasznie slabo nie wiem co sie dzieje;/ poleże. Moja polozna powiedziala ze masaz krocza zaczyna sie po 24 tyg my ostatnio odpuscilismy przez te remonty ale dla mnie tez jest to bolesne i mega nieprzyjemne jestem spieta jak nie wiem

Też mi wiecznie słabo i nie mogę złapać oddechu. Mam już tak parę tygodni. Niskie ciśnienie, wysoki puls. Masakra, pomaga leżenie, ale nie zawsze mogę sobie na to pozwolić

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Viviana mam nadzieje, że te trzecie badanie wszystko wyjaśni, zadzwonię w czwartek może będę mieć szczęście i ktoś w laboratorium zrobi je wcześniej i wcisną mnie na wizytę w piątek ehh, dlaczego to tak długo trwa...

Polecam sokowirówkę, tak to bidulko zamęczysz się, ja kupiłam jakąś niedrogą ok 150 PLN a korzystam kilka lat, często robię soki z pomarańczy z dodatkiem jednego jabłka, w lato mega orzeźwienie i taniej wychodzi niż sklepowy a w zimę wzmocnienie dzięki vit. C

Viviana lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakować zacznę się pewnie gdzieś pod koniec października, i od razu wrzucę wszystko co potrzeba zamknę i niech czeka :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące. Wracajcie z dobrymi wiadomościami!!!

Pamiętam, że kilka z Was kupiło na allegro te biustonosze: http://allegro.pl/stanik-biustonosz-ciazowy-bezszwowy-6-kol-i4559300354.html
    Możecie mi powiedzieć coś na temat rozmiarówki, czy materiał naprawdę jest rozciągliwy? Noszę D i boję się, że cycki mi się nie zmieszczą do tego stanika:P

‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ