Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Uff mi zaraz znowu nerwy wystrzelą... hehe mam dość czasem humorków babci wchodzi i takim tonem jakbym jej rodzine powystrzelała ,ale jakoś daje radę... Według niej to dzisiejszy obiad u mamy to był spisek przeciwko niej... i jak zwykle słysze to samo, że mam sobie zacytuje wypierdalać do mamy i że nie dostaje ode mnie żadnych pieniędzy, co jest nieprawdą, bo dostaje prawie wszystkie moje pieniądze oprócz tego co na jakies leki pampersy chusteczki i resztę potrzebnych rzeczy... Nawet sobie ostatnio odłożyć nie mogłam bo ciągle to na opał to na to to na tamto daj i ja zostaje pusta a ta swoje rozpierdziela na różne swoje zachcianki, ostatnio poszła z moją kartą do sklepu po zakupy jakieś na śniadanie to kupiła specjalnie to co ona je, a ja nie lubię i dobrze o tym wiedziała, za każdym razem robi mi po złości i wyciąga jak najwięcej ,czasem już mam dość tego ,bo postepuje strasznioe nie fair wobec mnie a potrafi dzwonić nawet i po całej rodzinie opierdalać mi dupe, moim marzeniem jest już się stąd wyprowadzić jak najszybciej ale niestety jeszcze dwa miesiące muszę wytrzymać...

No tak, starsi ludzie są baaardzo złośliwi, miny niewiniątek, a diabliki za uszami (sama mam taką "świętą" babcię :D), nie zrobisz z tym nic, jedyna metoda na rozwalenie systemu to stoicki spokój i tak za parę tygodni się wyprowadzisz, a bidula sama zostanie. Będzie dobrze! poza tym weekend był, a jutro zaczyna się nowy tydzień i sobie odpoczniecie od siebie, a babcia się wyciszy opiekując Marcelem :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Lavendula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Nie powinno Ci to obniżyć stawki. Obliczając stawkę chorobową trzeba wziąć stałe składniki z 12 miesiecy, dzieli sie to przez 12 i przez 30 i wychodzi tzw. dzień choroby. Jezeli byłas na bezpłatnym to wtedy te miesiące tak jakby wypadają. Bierzesz składniki z 12 miesiacy ale dzielisz przez 10 i przez 30.

Aga, dziękuję Ci bardzo za info :)

• alka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Uff mi zaraz znowu nerwy wystrzelą... hehe mam dość czasem humorków babci wchodzi i takim tonem jakbym jej rodzine powystrzelała ,ale jakoś daje radę... Według niej to dzisiejszy obiad u mamy to był spisek przeciwko niej... i jak zwykle słysze to samo, że mam sobie zacytuje wypierdalać do mamy i że nie dostaje ode mnie żadnych pieniędzy, co jest nieprawdą, bo dostaje prawie wszystkie moje pieniądze oprócz tego co na jakies leki pampersy chusteczki i resztę potrzebnych rzeczy... Nawet sobie ostatnio odłożyć nie mogłam bo ciągle to na opał to na to to na tamto daj i ja zostaje pusta a ta swoje rozpierdziela na różne swoje zachcianki, ostatnio poszła z moją kartą do sklepu po zakupy jakieś na śniadanie to kupiła specjalnie to co ona je, a ja nie lubię i dobrze o tym wiedziała, za każdym razem robi mi po złości i wyciąga jak najwięcej ,czasem już mam dość tego ,bo postepuje strasznioe nie fair wobec mnie a potrafi dzwonić nawet i po całej rodzinie opierdalać mi dupe, moim marzeniem jest już się stąd wyprowadzić jak najszybciej ale niestety jeszcze dwa miesiące muszę wytrzymać...

Mieszkasz z mama Twojej mamy tak?

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)) goście wyszli, wreszcie sie położyłam. Padam na twarz.

Wybierając ubiór zauważyłam, ze w prawie żadne spodnie sie juz nie mieszczę....

Jak tam weekend? Jakieś nowe wieści? :))

qq87j44jhto0od0f.png

• alka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Hej ,u rybki nemo wszystko ok

Fidelissa, Lavendula lubią tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Dlugo Ciebie tu chyba nie było albo ja nie trafiłam...jak sie czujesz? Miałas juz wizyte?

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    JA też jeszcze nie widziałam
    Ja mam nadzieje zobaczę juz we wtorek:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratulacje :-) Rybka cieszę się że wszystko ok, musze przyznać że przeczytanie Was od wczoraj zajęło mi dobrą godzinkę:-) my nad imionami jeszcze nie myśleliśmy, ale mnie podobają się np Gabriel, Marcin, Łukasz, a dla córeczki Anastazja, Zosia albo Ania :-) ale się zobaczy za parę miesięcy:-)) ja na szczęście nie farbuję włosów od 1,5 roku, zbuntowałam się i wróciłam do naturalnego koloru, uznałam że skoro nie mam siwych jeszcze to po co dodatkowo je osłabiać farbowaniem :-)ja podgryzam sobie pestki dyni, słonecznika i orzechy bo to dobre na mózg maluszka no i żurawinkę na mój pęcherz żeby się coś nie przyplątało :)) co do wesel to my jedno mamy w maju a drugie 25 zdaje się października, ale to sobie odpuścimy bo prawie 400km od nas a ja będę 2 tyg przed terminem :( muszę jeszcze o tym powiedzieć koleżance, ale myślę że mi wybaczy:-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Dlugo Ciebie tu chyba nie było albo ja nie trafiłam...jak sie czujesz? Miałas juz wizyte?
    Od piątku mnie nie było. Miałam hardcore. Dzisiaj gości na obiedzie, godzinę temu wyszli.
    Brzuch mi rośnie:))
    Odbija mi sie ciagle i mam nudności ale tak jakoś bardziej wieczorem...

A co u Ciebie?;)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy komunie 11 maja. Moj maź jest chrzestnym:)) w tym roku wesel raczej nie będzie :)

qq87j44jhto0od0f.png

• alka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Od piątku mnie nie było. Miałam hardcore. Dzisiaj gości na obiedzie, godzinę temu wyszli.
    Brzuch mi rośnie:))
    Odbija mi sie ciagle i mam nudności ale tak jakoś bardziej wieczorem...

A co u Ciebie?;)

Czuje sie bardzo dobrze,zadnych objawoe,a wolalabym je miec,bym byla pewna,ze jest ok. Nie mam na nic ochoty,chyba sama sobie wkrecam i jem ile wlezie,brzuch rosnie. W srode wizyta to moze zobacze zarodek,chcialabym,bede wtedy spokojniejsza,poki co mam pecherzyk 10mm

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No może teraz i ja coś od siebie rzuce, ja mam tą zasraną nadczynność tarczycy co jest zagrożeniem wielkim dla dziecka, wiadomo wady genetyczne poronienie bądź przedwczesny poród plus do tego zaszłam w ciążę od razu po poronieniu... I co sram na to co piszą w necie i gadają do mnie ,bo ja wiem, że będzie dobrze bo musi być hehe :D A I DODAM ,ŻE BIORĘ ŚLUB W TYM ROKU ;D CZYŻ TO NIE CUDOWANA WIADOMOŚĆ.?! Niech mi tylko któraś powie, że nie hehe :P

Gratulacje :)
    My na razie jestesmy parą. Wcześniej miałam większe ciśnienie na zaręczyny i ślub ale teraz moje mysli kręcą się wokół maleństwa :)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ja mam nadzieje zobaczę juz we wtorek:))

No pamiętam :) bo ja też ide we wtorek :P

Fidelissa lubi tę wiadomość

3jgxskjohz999gbw.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest tu ktoś z AZS? od wczoraj tak mnie wysypało na buzi i na dekolcie. Nie wiem co mam zrobić, strasznie rozdrażniona przez to jestem bo strasznie swędzi. Jak ostatnio byłam u alergologa to nie dała mi żadnych zalecen bo akurat wtedy nie mialam większego zaostrzenia :( a teraz zostałam z problemem i nie wiem jak sobie poradzic. Wszystkie leki i maści które do tej pory stosowałam są zabronione w ciązy :(

3jgxskjohz999gbw.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Dziewczyny, czy jest tu ktoś z AZS? od wczoraj tak mnie wysypało na buzi i na dekolcie. Nie wiem co mam zrobić, strasznie rozdrażniona przez to jestem bo strasznie swędzi. Jak ostatnio byłam u alergologa to nie dała mi żadnych zalecen bo akurat wtedy nie mialam większego zaostrzenia :( a teraz zostałam z problemem i nie wiem jak sobie poradzic. Wszystkie leki i maści które do tej pory stosowałam są zabronione w ciązy :(

Ja Aga:)
    AZS często się zaostrza w ciąży, niestety, dopóki Ci lekarz nie powie, co masz dalej robić pij wapno i siemię lniane. Możesz sobie też robić swoiste "okłady" na najbardziej swędzące miejsca. Ja to potem smaruję alantanem. Wywaliłam wszystkie dziwne mydła, mam kostkowe, zero dziwnych balsamów etc.
    Możliwe, że coś zjadłaś i się zaogniło?

Tu masz jeszcze parę informacji: http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/zdrowie-mamy/atopowe-zapalenie-skory-w-ciazy-najwazniejsza-pielegnacja-skory,230_3669.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 21:33

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja wczoraj doznałam pierwszych mdłosci- na zapach zaparzonej kawy i zapachu waniliowego w samochodzie.
    Dziś mężu zrobił mi śniadanko do łóżka- jajecznicę i myślałam że wyhaftuję po pierwszym kęsie. Ale jakoś poszło. Nie jadłam jajecznicy dobry rok!
    I cały dzień dzis mi się odbija. Po wszystkim.

Spać na brzuchu już nie moge, cycki napierniczają że hej. I jak się gwałtownie przewrócę przez sen, to budzi mnie ból w podbrzuszu. Na szczęście szybko przechodzi.

Moja waga stoi w miejscu, spodnie dopinam normalnie.
    Czekam do 2 kwietnia na usg, będzie już pewnie serduszko :)

Paju, Fidelissa lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja niestety, nosz kur* trochę ochłonęłam, ale z nerwów mnie tak trzęsło, że ona wiedząc ,że jestem w ciąży to jeszcze bardziej mi utrudnia funkcjonowanie w tym domu, nawet sobie nie wyobrażacie jak nie chce mi się nigdy wracać do domu, jak gdzieś wyjdę... A to raczej nie jest normalne, bo ja wracając do domu przeżywam takie stresy, zawsze jak do domu idę to prosto do wc, bo jak mysle o powrocie do domu mam straszne bóle brzucha już od sporego czasu i czyści mnie (sory za dosłowność)... Ale cóż jeszcze trochę i skończą się te nerwy... jeszcze oczywiście naskakuje na eRka, no i teksty jej, że nie ma wstępu on do jej mieszkania, ale kurde on nie przychodzi wcale do Nas tylko ja do Niego jeżdżę, albo na spacerki chodzimy, bo nie chce mi się nigdy słuchać.. wrr.. trudno mi przejdzie jak zwykle... tylko strasznie mi przykro, że ona mnie tak traktuje albo jej zarzuty ,że obrabiam ją po rodzinie, tyle, że ona od siebie to odwala w sensie hmm jakby sama czuje się winna i to zwala na mnie... sorki laski, ale musiałam z siebie wyrzucić ,bo jak nie na forum to gdzie, niestety na codzień to trzymam w sobie, nie mam komu powiedzieć... Możecie uznać, że jestem wredna czy cuś, ale ja nie wiem juz jak mojej babci dogodzić... ;/ Bo je wiecznie źle ,a na prawdę usiłuje życ z Nią w zgodzie, codziennie znoszę i słucham jej godzinnych wywodów na mój temat i reszty rodziny, nie odzywam się, ale też źle odezwe się jeszcze gorzej...

alka tak, z mamą mamy.

Aga, Nata dziękuję :)

Uffffffffff... Właśnie dostałam wiadomośc ,że jutro tylko dwie lekcje a wtorek środa chyba też wolne ja chyba się rozleniwiłam strasznie ,że to mnie tak cieszy, ale babcia nie musi wiedzieć... wiem może nie fair wobec niej ,ale ja odpocznę sobie raz wyjdę gdzieś sama muszę ochłonąć i wrócę tak jakbym normalnie kończyła lekcje :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ja Aga:)
    AZS często się zaostrza w ciąży, niestety, dopóki Ci lekarz nie powie, co masz dalej robić pij wapno i siemię lniane. Możesz sobie też robić swoiste "okłady" na najbardziej swędzące miejsca. Ja to potem smaruję alantanem. Wywaliłam wszystkie dziwne mydła, mam kostkowe, zero dziwnych balsamów etc.
    Możliwe, że coś zjadłaś i się zaogniło?

Teraz to już mam wrażenie że czego nie zjem to mnie uczula. kosmetyki wszystkie odstawiłam, nawet krem nivea mnie szczypie. Wapno pije ale siemie lniane to tragedia, w trakcie staran o dzidzie próbowalam pic to po każdym łyku wszystko mi do gardła podchodziło.

Dzięki kochana za link :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 21:38

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

3jgxskjohz999gbw.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kochana wcale nie jestes wredna i ja szczerze mocno Cie podziwiam jak Ty to wytrzymujesz :* Ale wyczytałam ze zostalo Ci 2 miesiace tej meczarni to super szybko zleci zobaczysz i bedziesz miala wreszcie swiety spokoj. To jest na co czekać. I zajebiście ze masz wolne, wcale to nie jest nie fer wobec niej wrecz bardzo Ci potrzebne!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczy mnie bolą jak ch..j!:D I sikam co chwila. Idę już spać a Wam mamusie życze miłej nocki:*

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ