Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Gosha:)

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Jaki snieg???????? To gdzie ty mieszkasz?
    W Wałbrzychu :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale anomalia :D :D:D, dobrze, ze u nas jest cieplusio, ja z lublina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 07:36

KocieOczy, santoocha, Viviana lubią tę wiadomość

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocku śniegu niet, choć to rzut beretem ode mnie... ło matko nieźle...

U mnie będzie Nina lub Błażej...

Co do cycków, to robią się coraz większe i cięższe już 4 cm na + spodnie jeszcze dobre, ale cisną przy siedzeniu, więc się przerzuciłam na elastyczne.

Fidelissa lubi tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj właśnie wracałam ok 20 z Wrocławia ze szkoły i zaczęło sypać mniej więcej w Świdnicy a u mnie biało :) hehe

goOlp2.png NJmJp2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzisiaj wstałam w dobrym humorku w sumie dobrym ,no a na pobudke dostałam od syna kubkiem w głowe heheh :P całe szczęście jego plastikowym :P

Swan ojj tak to jest juz z mamami czy babciami :P ale ja na razie na jakiś czas kończę temat babcia hehe szkoda stresów póki dobry humorek :D

Miłego dnia.! Ja dzisiaj spędzę prawie cały z R :)

Fidelissa, Evik lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis powtorzylam test,bo jedynie on mi pozostaje dla stwierdzenia ciazy heheheh,na szczescie mnie nie zawiodl :) :) :) ,a ja tak sobie wlasnie pomyslalam,ze dla chlopca chcialabym imie Igor

Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja corcia najmlodsza ma 22 mcy,wlasnie wczoraj skonczyla(nie zauwazylam heh)i pierwszy raz zrobila siusiu do nocnika,dzis powtorzyla sytuacje,z tymze zaraz po zaczela sie bawic w siuskach heheheh,ciekawosc

Evik, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Teraz to już mam wrażenie że czego nie zjem to mnie uczula. kosmetyki wszystkie odstawiłam, nawet krem nivea mnie szczypie. Wapno pije ale siemie lniane to tragedia, w trakcie staran o dzidzie próbowalam pic to po każdym łyku wszystko mi do gardła podchodziło.

Dzięki kochana za link :)
    Aga spróbuj phisiogel do kupienia aptece. A do ciała svr z mocznikiem 5% fluid do cieląt. Nic nie swędzi wchłania sie ładnie:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Evik uwierz mi męczarnia na codzień i muszę to wytrzymywać, więc ratuje mnie szkoła i spacery z małym :) No 13 czerwca zakończenie roku i potem uciekam stąd jak najdalej, trzeba w końcu troszkę odciąć się o Nich ,to mało co napisałam, bo i potrafi mi awantury robić sama z siebie jak małego usypiam, a on mi potem w nocy z płaczem potrafi się budzić po jej wiskach nad jego głową ,wyrywa mi Go z rąk i wrzeszczy, że szantażuje ją dzieckiem jak nie chce jej oddać Go, ale jak strach takiej nabuzowanej kobiecie dac dziecko na ręce. A i mi sie przypomniało jeszcze wczoraj np dostałam opierdziel , że zęby umyłam hahaha najlepiej na podwórku ,bo nie mam prawa jej do zlewu pluć... ogólnie za dużo wody zużywam według niej powinnam się myć raz na tydzień i włosy też... ;oo
    Pati współczuję, okropne..i to własna matka.....tak jakby była. O cos zazdrosna....

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    U mnie będzie Hubert, Kajetan albo Kalina :)

Wczoraj wracając ze szkoły taka śnieżyca nas dopadła, że szok normalnie jak z jakiegoś filmu grozy, a dzisiaj biało... więc ładną mam zimę tej wiosny ;)

Pati dopisz na 1 stronie w wolnej chwili: Mariola 12cs, 29l, Wałbrzych

Dobrze, że mnie nie było na weekend, teraz tak z grubsza poczytałam i ręce opadają. W pełni jednak popieram Czarną i Rewolucje!

Alisss bardzo mi przykro <3
    Rybko - cieszę się, że u Was wszystko dobrze :)
    Hubert i Kalina brzmi bardzo oryginalnie:))

qq87j44jhto0od0f.png

• asia099 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss
    Ja niestety też bardzo przeżywam - od wizyty do wizyty. Mam nadzieję, że teraz w końcu się odstresuję, bo lekarz dopiero za miesiąc. Starałam się prawie rok, wydałam co najmniej 10 tys na badania i zabiegi, chybabym oszalała gdyby coś poszło nie tak.
    Dlatego staram się nie myśleć o złych rzeczach, ale w wielu przypadkach życie jest bardzo niesprawiedliwe. Gdzie dzieci miałyby dom, pełną rodzinę to ich nie ma, natomiast pierwsza lepsza pijana matka rodzi kolejne i porzuca lub zabija. To jest przerażające.
    Życzę Ci dużo cierpliwości i spokoju. Tego niestety wszystkim nam brakuje.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Za oknem szaro i leje. Leżę w łóżeczku i sie lenie.... Tez mam nudności rano szczególnie jak wykonam jakiś gwałtowny ruch i wieczorem jak kładę sie spać....

Dzisiaj urodzinki kolegi wiec będzie dużo słodkiego w pracy:))
    Miłego dzionka all:)

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupilam ciastka w czekoladzie,ale zjadlam tylko jedno bo mnie zmulilo

Fidelissa, scindapsus lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    kupilam ciastka w czekoladzie,ale zjadlam tylko jedno bo mnie zmulilo

Ja od kilku dni tylko na ciastkach i sucharkach jadę, od wszystkiego innego mnie odrzuca. A byłam zagorzałą zwolenniczką zdrowego odżywiania - sałatki, kiełki, ziarenka, olej tylko lniany, i w ogóle wegetarianizm.
    A teraz mam wszystko w d...
    Z dnia na dzień mdłości coraz gorsze.

Co ciekawe, wczoraj zachciało mi się frytek z McDonaldsa, (którym nie byłam kilka lat) i mdłości mi po nich przeszły...
    Co za stan... nikt mi nie powie że ciąża to fizjologia :)

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, skąd ja to znam. Chociaż staram się powstrzymać od fast foodów.

Wczoraj podczas rozmowy z mężem zeszliśmy na temat imion dla dzieci i u nas wstępne typy to Jaś i Hania.

Fidelissa, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss wrote:
    Dzien dobry.

Ja sie z wami zegnam.

Od wczoraj wylatuja ze mnie ogromne skrzepy. Nie mam juz nadzieji. A nawet jak we wtorek okazaloby sie, ze jeszcze nie wszystko stracone, to ja juz nie wracam do Was.

Nie chce nikogo dolowac, nie chce zeby ktos zle sie czul. Nie wiedzialam, ze takie fora sa tylko po to, zeby opisywac swoje radosci. :(

W pierwszej ciazy bylam na innym forum i tam to inaczej dzialalo, wtedy nie mialam zadnych problemow i obaw, cieszylam sie ciaza,ale byly tez dziewczyny z problemami i watpliwosciami, a wszystkie bylysmy dla siebie i sie wspieralysmy. Nie rozumiem tego, co sie tu dzieje... Niejedna z Was jest po stracie i powinna zrozumiec strach, jaki towarzyszy kolejnej ciazy...

Lekarz wie co mowi? Czasami jest jakies takie bardzo silne przeczucie, ktorego nie da sie zignorowac... ja takie mialam, mimo ze uslyszalam tydzien temu, ze wszystko jest ok. Robilam wszystko co bylo w mojej mocy, zeby utrzymac te dluuugo wyczekiwana ciaze... Dziekuje za wszystkie mile slowa i pocieszenia, bo nie moge powiedziec, ze takich nie dostalam, ale... uwazam, ze dziewczyny po przejsciach i zyjace w niepewnosci do nastepnej wizyty powinny byc potraktowane inaczej, a slowa jakie czasami w ich strone padaly byly niemile. To tak jak powiedziec komus kto kilka lat stara sie o dziecko powiedziec "daj se na luz", czy "przestan o tym myslec". Tak sie po prostu nie da, im dluzej sie nie udaje tym bardziej tego pragniemy... Wiecej zrozumienia dziewczyny!!!

Trzymam kciuki za Was wszystkie. Bardzo Wam kibicuje. Mam nadzieje, ze w Listopadzie bede czytac o waszych pieknych, rozowiutkich i zdrowych w kazdym calu dzidziusiach...

Alias współczuje, ale moze będzie jeszcze dobrze:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Swan Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam dobrze, jecie sobie ciacha i wszystko co sie Wam podoba a ja na tej diecie wrednej... Teraz szczegolnie musze sie pilnowac dla dzidzi. Mysle ze bedzie dziewczynka, moze Julka. Jak maz mnie nie zlinczuje...

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss ja wiem co czujesz i co przezywasz. Stracilam dziecko miesiac temu, teraz panikuje. Boje sie bardzo ze sytuacja sie powtorzy. Mam nadzieje ze u Ciebie bedzie wszystko dobrze. Trzymaj sie mocno i nie poddawaj sie.

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    U mnie dziś trochę chmur, ale bardzo ciepłoooo.
    Odliczam dni do wizyty serduszkowej, a to w następnym tygodniu dopiero.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ