Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianna a ja juz jutro))

Viviana lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie tez chmury, ale bez deszczu i dość ciepło. Viviana powodzenia:) Szybko zleci ten tydzień zobaczysz:)
    A ja dziś niby bez mdłości ale jakoś kanapka ledwo weszła....i przyplatalo mi się jakieś zapalenie pęcherza. Sok zurawinowy juz zakupiony i zobaczymy.

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Ale Wam dobrze, jecie sobie ciacha i wszystko co sie Wam podoba a ja na tej diecie wrednej... Teraz szczegolnie musze sie pilnowac dla dzidzi. Mysle ze bedzie dziewczynka, moze Julka. Jak maz mnie nie zlinczuje...

Julka bardzo ładnie :)
    A na jakiej jesteś diecie?
    Ja gdyby nie suchary ew. suche ciastka to bym nic nie jadła, bo czuję najprawdziwszy wstręt do wszelkich innych pokarmów :)

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana cały zeszły tydzień nie mogłam nic przełknąć poza białym pieczywem, bananem i twarogiem. Powoli wracam do żywych, ale mimo wszystko dzis kanapka z dżemem mnie pokonała...;)

Goplana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a wczoraj wpierdzielilam prazynki solone. Było juz tak pięknie haha:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tak w brzuchu burczy że hej!
    Od rana jestem na połówce kanapki z wędliną, którą wcisnęłam na siłę zmagając się z chęcią oddania jej do klopa :(
    Popijam teraz gorzą herbatę. A myślałam że może mnie to ominie... naiwniara!

Fidelissa lubi tę wiadomość

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogę przełknąć tylko kanapkę z wędliną, serem, pomidorem i ogórkiem, bez 2 ostatnich nie przejdzie. Cały dzień mi coś podchodzi do gardła, wczoraj też, jedyna odskocznia to dwa wafelki o smaku chałwowym... ale tylko dwa, bo na myśl o 3 już mnie cofało, za to obiadki zjadam i to z chęcią. Zobaczymy, czy uraczę mozaikę... oby nie...

Kupiłam sobie sok Herbapolu, imbir, goździki i cynamon. Do herbaty super, a czy działa to nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 10:23

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości omijają, za to apetyt zaczyna rosnąć. Potrafię sobie zjeść :)
    Ale co czuję, że się zbliżają, bo dziś dziwnie na żołądku, więc jem póki mogę.
    Fidelissa kciukam a jutrzejszą wizytę.
    Mada-lena pij też dużo wody by "przepłukać" pęcherz.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

poproszę o zmianę mojego terminu z 10.11. na 07.11 :)

w piątek na usg wreszcie ujrzałam moją fasolkę, która miała 1 cm i biło jej serduszko (136). :))

KUNIAK, Viviana, karmelek, santoocha, scindapsus, KocieOczy, RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, Lavendula, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)
    w Krakowie też leje dzisiaj :/ Ale przynajmniej smog trochę odpusci,bo od kilku dni bardzo męczył już zapach spalin w powietrzu:/Niestety pracuję przy jednej z najbardziej ruchliwych ulic,i nawet okna w niektóre dni nie da się uchylic..

Goplana,mam to samo wcześniej sałata,kiełki,kasze,warzywka na parze..a teraz suchary i biszkopty:)

Wczoraj skusiłam się na puree z ziemniaków i skonczyły w kibelku :/
    A mi na twarzy wyskoczyły takie jakby wybroczyny,siniaczki na całej buzi,chyba z tego wysiłku przy wymiotach:/ Miała tak któraś,trochę strasznie to wygląda,az się mąż rano wystraszył hehe

Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jakoś mdłości powoli opuszczają :) co w zasadzie trochę mnie martwi:/ hahah sama sobie problemy wkręcam ;) są mdłości źle, nie ma ich tez nie dobrze :D

Właśnei oglądam na tvn style o tym jak dziewczyna lat 14 ukrywała ciąże przed wszystkimi do momentu aż urodziła w domu !

Mi jakoś imbir nie podchodzi, nie smakuje mi w herbacie i nie pomaga też :/

• Monique Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie a wybieracie się na test Pappa i usg prenatalne ?

Ja już się zapisałam, mam za miesiąc... Koszt w Wawie to 600 zł :(

e43bfde7db.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was podczytuje to wiem co czujecie:) Ja teraz mam tylko poranne mdłości dopóki nie zjem i to takie delikatne ale może mi się rozkręcą. W poprzedniej ciąży tak w 7 tyg przyszły i był takie że z łóżka w ogóle nie wstawałam nie jadłam praktycznien ic, schudłam 5 kg w ciągu niecałych 2 tyg. I nic a nic nie pomagało musiały poprostu same przejść. Do tego miałam okropny kaszel trwający miesiąc i skręt szyi o boże teraz mi sie to wszystko przypomniało:D u mnie tez dzis pochmurno ale to ok nie mam wyrzutów leżenia w łóżeczku:) O 21.40 ginek dzień się bedzie dłużył, ja o tej porze to juz w łóżku zawsze leżę!:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    Rewolucja Tak na potem:)Do tego transferu wybrany został największy najmocniejszy, najszybciej rozwijający i w ogóle taki co ma wszystko naj. Pozostałe są troszkę słabsze, ale niestety przy rozmrażaniu zarodeczka trzeba brać pod uwagę, że któryś może nie przeżyć i my z mężem byliśmy na to przygotowani.

Czyli możesz sobie "zaprogramować" od razu np. bliźniaki? :):):)
    I sruu, 3 dzieci w domu i już :)

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 24 marca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Pati współczuję, okropne..i to własna matka.....tak jakby była. O cos zazdrosna....

Fidelissa - to babcia ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek tez się wczoraj zastanawialam, ze może cos nie tak skoro odpuscily :) ale nie sądzę, skoro reszta objawów jest to trzeba się cieszyć brakiem mdłości. Ja się nacieszylam do dziś. Imbiru nie moge, bo mam tez zgage a on wzmaga. Pocieszam się faktem ze na samym poczatku jadlam w ilościach przerażających i zdazylam zrobić zapasy haha
    Viviana staram się dużo pić, ale woda średnio mi wchodzi wole herbatę słabą. W ogóle wydaje mi się ze pilam za malo, stąd to zapalenie.

karmelek lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png

Wysłany: 24 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja od kilku dni tylko na ciastkach i sucharkach jadę, od wszystkiego innego mnie odrzuca. A byłam zagorzałą zwolenniczką zdrowego odżywiania - sałatki, kiełki, ziarenka, olej tylko lniany, i w ogóle wegetarianizm.
    A teraz mam wszystko w d...
    Z dnia na dzień mdłości coraz gorsze.

Co ciekawe, wczoraj zachciało mi się frytek z McDonaldsa, (którym nie byłam kilka lat) i mdłości mi po nich przeszły...
    Co za stan... nikt mi nie powie że ciąża to fizjologia :)

Ooo tak, mnie też dopadają fast foody, pizze, jakieś dziwactwa ociekające kaloriami. Też się śmieję, że zniknęły twarogi z rzodkiewką posypywane kiełkami ;) jak sobie o tym pomyślę, to normalnie zaczyna się u mnie akcja :D
    Dzisiaj zjadłabym taką świeżą, pachnącą bułkę, chrupiącą z żółtym miodem, ale takim scukrzonym już...mmmmmmm

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Słuchajcie a wybieracie się na test Pappa i usg prenatalne ?

Ja już się zapisałam, mam za miesiąc... Koszt w Wawie to 600 zł :(

Nie myslalam jeszcze o tym przyznaje szczerze. Od którego tygodnia robi się te bad???

ex2bcwa1nmh8d1pb.png

Wysłany: 24 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    A ja mogę przełknąć tylko kanapkę z wędliną, serem, pomidorem i ogórkiem, bez 2 ostatnich nie przejdzie. Cały dzień mi coś podchodzi do gardła, wczoraj też, jedyna odskocznia to dwa wafelki o smaku chałwowym... ale tylko dwa, bo na myśl o 3 już mnie cofało, za to obiadki zjadam i to z chęcią. Zobaczymy, czy uraczę mozaikę... oby nie...

Kupiłam sobie sok Herbapolu, imbir, goździki i cynamon. Do herbaty super, a czy działa to nie wiem...

Ło matko, piłaś już tą herbatę?
    Nie przeszkadzają Ci te zapachy? ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Nie myslalam jeszcze o tym przyznaje szczerze. Od którego tygodnia robi się te bad???

11 a 14 tydzień..jakoś tak.

e43bfde7db.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ