Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka u mnie tez chmury, ale bez deszczu i dość ciepło. Viviana powodzenia:) Szybko zleci ten tydzień zobaczysz:)
A ja dziś niby bez mdłości ale jakoś kanapka ledwo weszła....i przyplatalo mi się jakieś zapalenie pęcherza. Sok zurawinowy juz zakupiony i zobaczymy.Viviana lubi tę wiadomość
-
Swan wrote:Ale Wam dobrze, jecie sobie ciacha i wszystko co sie Wam podoba a ja na tej diecie wrednej... Teraz szczegolnie musze sie pilnowac dla dzidzi. Mysle ze bedzie dziewczynka, moze Julka. Jak maz mnie nie zlinczuje...
Julka bardzo ładnie
A na jakiej jesteś diecie?
Ja gdyby nie suchary ew. suche ciastka to bym nic nie jadła, bo czuję najprawdziwszy wstręt do wszelkich innych pokarmów
-
A mi tak w brzuchu burczy że hej!
Od rana jestem na połówce kanapki z wędliną, którą wcisnęłam na siłę zmagając się z chęcią oddania jej do klopa
Popijam teraz gorzą herbatę. A myślałam że może mnie to ominie... naiwniara!Fidelissa lubi tę wiadomość
-
A ja mogę przełknąć tylko kanapkę z wędliną, serem, pomidorem i ogórkiem, bez 2 ostatnich nie przejdzie. Cały dzień mi coś podchodzi do gardła, wczoraj też, jedyna odskocznia to dwa wafelki o smaku chałwowym... ale tylko dwa, bo na myśl o 3 już mnie cofało, za to obiadki zjadam i to z chęcią. Zobaczymy, czy uraczę mozaikę... oby nie...
Kupiłam sobie sok Herbapolu, imbir, goździki i cynamon. Do herbaty super, a czy działa to nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 10:23
-
Dzien dobry,
poproszę o zmianę mojego terminu z 10.11. na 07.11
w piątek na usg wreszcie ujrzałam moją fasolkę, która miała 1 cm i biło jej serduszko (136). )KUNIAK, Viviana, karmelek, santoocha, scindapsus, KocieOczy, RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, Lavendula, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny:)
w Krakowie też leje dzisiaj Ale przynajmniej smog trochę odpusci,bo od kilku dni bardzo męczył już zapach spalin w powietrzu:/Niestety pracuję przy jednej z najbardziej ruchliwych ulic,i nawet okna w niektóre dni nie da się uchylic..
Goplana,mam to samo wcześniej sałata,kiełki,kasze,warzywka na parze..a teraz suchary i biszkopty:)
Wczoraj skusiłam się na puree z ziemniaków i skonczyły w kibelku
A mi na twarzy wyskoczyły takie jakby wybroczyny,siniaczki na całej buzi,chyba z tego wysiłku przy wymiotach:/ Miała tak któraś,trochę strasznie to wygląda,az się mąż rano wystraszył heheGoplana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
mnie jakoś mdłości powoli opuszczają co w zasadzie trochę mnie martwi:/ hahah sama sobie problemy wkręcam są mdłości źle, nie ma ich tez nie dobrze
Właśnei oglądam na tvn style o tym jak dziewczyna lat 14 ukrywała ciąże przed wszystkimi do momentu aż urodziła w domu !
Mi jakoś imbir nie podchodzi, nie smakuje mi w herbacie i nie pomaga też -
Jak Was podczytuje to wiem co czujecie:) Ja teraz mam tylko poranne mdłości dopóki nie zjem i to takie delikatne ale może mi się rozkręcą. W poprzedniej ciąży tak w 7 tyg przyszły i był takie że z łóżka w ogóle nie wstawałam nie jadłam praktycznien ic, schudłam 5 kg w ciągu niecałych 2 tyg. I nic a nic nie pomagało musiały poprostu same przejść. Do tego miałam okropny kaszel trwający miesiąc i skręt szyi o boże teraz mi sie to wszystko przypomniało:D u mnie tez dzis pochmurno ale to ok nie mam wyrzutów leżenia w łóżeczku:) O 21.40 ginek dzień się bedzie dłużył, ja o tej porze to juz w łóżku zawsze leżę!
-
Rybka Nemo wrote:Rewolucja Tak na potem:)Do tego transferu wybrany został największy najmocniejszy, najszybciej rozwijający i w ogóle taki co ma wszystko naj. Pozostałe są troszkę słabsze, ale niestety przy rozmrażaniu zarodeczka trzeba brać pod uwagę, że któryś może nie przeżyć i my z mężem byliśmy na to przygotowani.
Czyli możesz sobie "zaprogramować" od razu np. bliźniaki?
I sruu, 3 dzieci w domu i jużRybka Nemo lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Karmelek tez się wczoraj zastanawialam, ze może cos nie tak skoro odpuscily ale nie sądzę, skoro reszta objawów jest to trzeba się cieszyć brakiem mdłości. Ja się nacieszylam do dziś. Imbiru nie moge, bo mam tez zgage a on wzmaga. Pocieszam się faktem ze na samym poczatku jadlam w ilościach przerażających i zdazylam zrobić zapasy haha
Viviana staram się dużo pić, ale woda średnio mi wchodzi wole herbatę słabą. W ogóle wydaje mi się ze pilam za malo, stąd to zapalenie.karmelek lubi tę wiadomość
-
Goplana wrote:Ja od kilku dni tylko na ciastkach i sucharkach jadę, od wszystkiego innego mnie odrzuca. A byłam zagorzałą zwolenniczką zdrowego odżywiania - sałatki, kiełki, ziarenka, olej tylko lniany, i w ogóle wegetarianizm.
A teraz mam wszystko w d...
Z dnia na dzień mdłości coraz gorsze.
Co ciekawe, wczoraj zachciało mi się frytek z McDonaldsa, (którym nie byłam kilka lat) i mdłości mi po nich przeszły...
Co za stan... nikt mi nie powie że ciąża to fizjologia
Ooo tak, mnie też dopadają fast foody, pizze, jakieś dziwactwa ociekające kaloriami. Też się śmieję, że zniknęły twarogi z rzodkiewką posypywane kiełkami jak sobie o tym pomyślę, to normalnie zaczyna się u mnie akcja
Dzisiaj zjadłabym taką świeżą, pachnącą bułkę, chrupiącą z żółtym miodem, ale takim scukrzonym już...mmmmmmm
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
scindapsus wrote:A ja mogę przełknąć tylko kanapkę z wędliną, serem, pomidorem i ogórkiem, bez 2 ostatnich nie przejdzie. Cały dzień mi coś podchodzi do gardła, wczoraj też, jedyna odskocznia to dwa wafelki o smaku chałwowym... ale tylko dwa, bo na myśl o 3 już mnie cofało, za to obiadki zjadam i to z chęcią. Zobaczymy, czy uraczę mozaikę... oby nie...
Kupiłam sobie sok Herbapolu, imbir, goździki i cynamon. Do herbaty super, a czy działa to nie wiem...
Ło matko, piłaś już tą herbatę?
Nie przeszkadzają Ci te zapachy?
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.