Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianna a ja juz jutro))

Viviana lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie tez chmury, ale bez deszczu i dość ciepło. Viviana powodzenia:) Szybko zleci ten tydzień zobaczysz:)
    A ja dziś niby bez mdłości ale jakoś kanapka ledwo weszła....i przyplatalo mi się jakieś zapalenie pęcherza. Sok zurawinowy juz zakupiony i zobaczymy.

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Ale Wam dobrze, jecie sobie ciacha i wszystko co sie Wam podoba a ja na tej diecie wrednej... Teraz szczegolnie musze sie pilnowac dla dzidzi. Mysle ze bedzie dziewczynka, moze Julka. Jak maz mnie nie zlinczuje...

Julka bardzo ładnie :)
    A na jakiej jesteś diecie?
    Ja gdyby nie suchary ew. suche ciastka to bym nic nie jadła, bo czuję najprawdziwszy wstręt do wszelkich innych pokarmów :)

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana cały zeszły tydzień nie mogłam nic przełknąć poza białym pieczywem, bananem i twarogiem. Powoli wracam do żywych, ale mimo wszystko dzis kanapka z dżemem mnie pokonała...;)

Goplana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a wczoraj wpierdzielilam prazynki solone. Było juz tak pięknie haha:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tak w brzuchu burczy że hej!
    Od rana jestem na połówce kanapki z wędliną, którą wcisnęłam na siłę zmagając się z chęcią oddania jej do klopa :(
    Popijam teraz gorzą herbatę. A myślałam że może mnie to ominie... naiwniara!

Fidelissa lubi tę wiadomość

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogę przełknąć tylko kanapkę z wędliną, serem, pomidorem i ogórkiem, bez 2 ostatnich nie przejdzie. Cały dzień mi coś podchodzi do gardła, wczoraj też, jedyna odskocznia to dwa wafelki o smaku chałwowym... ale tylko dwa, bo na myśl o 3 już mnie cofało, za to obiadki zjadam i to z chęcią. Zobaczymy, czy uraczę mozaikę... oby nie...

Kupiłam sobie sok Herbapolu, imbir, goździki i cynamon. Do herbaty super, a czy działa to nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 10:23

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości omijają, za to apetyt zaczyna rosnąć. Potrafię sobie zjeść :)
    Ale co czuję, że się zbliżają, bo dziś dziwnie na żołądku, więc jem póki mogę.
    Fidelissa kciukam a jutrzejszą wizytę.
    Mada-lena pij też dużo wody by "przepłukać" pęcherz.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

poproszę o zmianę mojego terminu z 10.11. na 07.11 :)

w piątek na usg wreszcie ujrzałam moją fasolkę, która miała 1 cm i biło jej serduszko (136). :))

KUNIAK, Viviana, karmelek, santoocha, scindapsus, KocieOczy, RewolucjaSięDzieje, Czarnaa94, Lavendula, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)
    w Krakowie też leje dzisiaj :/ Ale przynajmniej smog trochę odpusci,bo od kilku dni bardzo męczył już zapach spalin w powietrzu:/Niestety pracuję przy jednej z najbardziej ruchliwych ulic,i nawet okna w niektóre dni nie da się uchylic..

Goplana,mam to samo wcześniej sałata,kiełki,kasze,warzywka na parze..a teraz suchary i biszkopty:)

Wczoraj skusiłam się na puree z ziemniaków i skonczyły w kibelku :/
    A mi na twarzy wyskoczyły takie jakby wybroczyny,siniaczki na całej buzi,chyba z tego wysiłku przy wymiotach:/ Miała tak któraś,trochę strasznie to wygląda,az się mąż rano wystraszył hehe

Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jakoś mdłości powoli opuszczają :) co w zasadzie trochę mnie martwi:/ hahah sama sobie problemy wkręcam ;) są mdłości źle, nie ma ich tez nie dobrze :D

Właśnei oglądam na tvn style o tym jak dziewczyna lat 14 ukrywała ciąże przed wszystkimi do momentu aż urodziła w domu !

Mi jakoś imbir nie podchodzi, nie smakuje mi w herbacie i nie pomaga też :/

• Monique Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie a wybieracie się na test Pappa i usg prenatalne ?

Ja już się zapisałam, mam za miesiąc... Koszt w Wawie to 600 zł :(

e43bfde7db.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was podczytuje to wiem co czujecie:) Ja teraz mam tylko poranne mdłości dopóki nie zjem i to takie delikatne ale może mi się rozkręcą. W poprzedniej ciąży tak w 7 tyg przyszły i był takie że z łóżka w ogóle nie wstawałam nie jadłam praktycznien ic, schudłam 5 kg w ciągu niecałych 2 tyg. I nic a nic nie pomagało musiały poprostu same przejść. Do tego miałam okropny kaszel trwający miesiąc i skręt szyi o boże teraz mi sie to wszystko przypomniało:D u mnie tez dzis pochmurno ale to ok nie mam wyrzutów leżenia w łóżeczku:) O 21.40 ginek dzień się bedzie dłużył, ja o tej porze to juz w łóżku zawsze leżę!:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    Rewolucja Tak na potem:)Do tego transferu wybrany został największy najmocniejszy, najszybciej rozwijający i w ogóle taki co ma wszystko naj. Pozostałe są troszkę słabsze, ale niestety przy rozmrażaniu zarodeczka trzeba brać pod uwagę, że któryś może nie przeżyć i my z mężem byliśmy na to przygotowani.

Czyli możesz sobie "zaprogramować" od razu np. bliźniaki? :):):)
    I sruu, 3 dzieci w domu i już :)

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 24 marca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Pati współczuję, okropne..i to własna matka.....tak jakby była. O cos zazdrosna....

Fidelissa - to babcia ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek tez się wczoraj zastanawialam, ze może cos nie tak skoro odpuscily :) ale nie sądzę, skoro reszta objawów jest to trzeba się cieszyć brakiem mdłości. Ja się nacieszylam do dziś. Imbiru nie moge, bo mam tez zgage a on wzmaga. Pocieszam się faktem ze na samym poczatku jadlam w ilościach przerażających i zdazylam zrobić zapasy haha
    Viviana staram się dużo pić, ale woda średnio mi wchodzi wole herbatę słabą. W ogóle wydaje mi się ze pilam za malo, stąd to zapalenie.

karmelek lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png

Wysłany: 24 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja od kilku dni tylko na ciastkach i sucharkach jadę, od wszystkiego innego mnie odrzuca. A byłam zagorzałą zwolenniczką zdrowego odżywiania - sałatki, kiełki, ziarenka, olej tylko lniany, i w ogóle wegetarianizm.
    A teraz mam wszystko w d...
    Z dnia na dzień mdłości coraz gorsze.

Co ciekawe, wczoraj zachciało mi się frytek z McDonaldsa, (którym nie byłam kilka lat) i mdłości mi po nich przeszły...
    Co za stan... nikt mi nie powie że ciąża to fizjologia :)

Ooo tak, mnie też dopadają fast foody, pizze, jakieś dziwactwa ociekające kaloriami. Też się śmieję, że zniknęły twarogi z rzodkiewką posypywane kiełkami ;) jak sobie o tym pomyślę, to normalnie zaczyna się u mnie akcja :D
    Dzisiaj zjadłabym taką świeżą, pachnącą bułkę, chrupiącą z żółtym miodem, ale takim scukrzonym już...mmmmmmm

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Słuchajcie a wybieracie się na test Pappa i usg prenatalne ?

Ja już się zapisałam, mam za miesiąc... Koszt w Wawie to 600 zł :(

Nie myslalam jeszcze o tym przyznaje szczerze. Od którego tygodnia robi się te bad???

ex2bcwa1nmh8d1pb.png

Wysłany: 24 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    A ja mogę przełknąć tylko kanapkę z wędliną, serem, pomidorem i ogórkiem, bez 2 ostatnich nie przejdzie. Cały dzień mi coś podchodzi do gardła, wczoraj też, jedyna odskocznia to dwa wafelki o smaku chałwowym... ale tylko dwa, bo na myśl o 3 już mnie cofało, za to obiadki zjadam i to z chęcią. Zobaczymy, czy uraczę mozaikę... oby nie...

Kupiłam sobie sok Herbapolu, imbir, goździki i cynamon. Do herbaty super, a czy działa to nie wiem...

Ło matko, piłaś już tą herbatę?
    Nie przeszkadzają Ci te zapachy? ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Nie myslalam jeszcze o tym przyznaje szczerze. Od którego tygodnia robi się te bad???

11 a 14 tydzień..jakoś tak.

e43bfde7db.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ