X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, pomogla czekolada czy nie?

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Madlen, pomogla czekolada czy nie?

A wiesz że nawet tak:) zjadłam Kinder bueno i od razu lepiej się poczułam:) dziękuję że pytasz.

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam zrobić muffinki i zabrakło mi proszku do pieczenia. fuck :P wszystko przygotowane tylko tego proszku ni ma.... no cóż trza poczekać do jutra

udało mi się dzisiaj pomalować pazury u stóp :D

za to depilacją okolic bikini będzie musiał się chyba zająć mąż hehe :D na dzień dzisiejszy było już trudno a co dopiero za kolejny tydzień :P

xpatiiix3, Eve, AgataP lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie naszło na budyń! Idę robić...
    Madlen cisza bo seriale się zaczeły :)

Agusia ;), xpatiiix3, Madlen222, lkc lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już się nie dotknę do swoich pazurków u stóp, mam uraz do obcego dotyku w tej części ciała, ale po tym co przeżywam do dziś z wrastającym paznokciem, dziękuję bardzo...na szczęście mogę chodzić ale codzienne moczenie w sodzie, soli itp., żeby opuchlizna zeszła i pomaga bo mój palec nie jest już taki kwadratowy hihi, myślę co tu zjeść na kolację nocną :)

Co do golenia też mam z tym problem, ale radzę sobie sama na czują, a po wszystkim luknę w lusterko czy jest w miarę ok, ginekolog chyba domyśla się, dlaczego z każdą wizytą jest coraz mniej dokładna ta depilacja, przestałam się tym przejmować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:13

xpatiiix3, Eve, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He ja na ostatniej wizycie z buszem bylam chyba z trzy tyg juz nic z tym nie robię nie dam rady na ta wizytę tez pierdziele chyba ze zechce mi się jutro wieczorem na spokojnie ;P

AgataP, Milaszka, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio w szpitalu jak byłam to byłam taka zarośnięta że masakra, aż mi głupio było hehe chociaż dla nich to nie pierwszyzna ale i tak ;)

Maga31 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zaczynają mi się ćwiczenia macicy, brzuch mi twardnieje, nic nie boli, ale twardy jak skała, położę się troszkę, w razie czego dobranoc, nadal boli mnie głowa...chyba usnę od razu po kolacji, papa do jutra :)

AgataP, Madlen222, lkc lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez gole się z lusterkiem, albo na macankę :P Ale palce stóp jeszcze spokojnie obrobie:)
    Zjadłam chyba z kilogram pomidorów, tak mnie naszło.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia w razie czego dobranoc :)

moja mała skacze hehe, cały brzuchol mi lata :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, zapomnialam ze mijeszcze tluste dania pomagaja, np.kebab :)
    You are very welcome ;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja piję dużo wody ze względu na nerki (spływa mi piasek i robią się złogi w pęcherzu) ale wyeliminowałam całkowicie kawę i herbatę tak jak zalecił lekarz. I wskaźnik spadł o 2,5. Ale jeśli nie musisz przepłukiwać nerek tak jak ja to mniejsza ilość napojów jak najbardziej pomoże.

Tak jest !! - spróbuję. Rozumiem, że "herbata" to nie tylko czarna, ale wszystkie inne istniejące kolory też.....
    [ zostaje woda .... jak zwierzęta ;) ]

lkc lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam a propo tych paluchów bo Rano jak wstaje wiecznie wszystko z rak wypada dopiero jak rozruszam się i pocwicze dłonie i nadgarstki odchodzi ból i odrętwienia

Zmagajac sie z bólem nadgarstków. Jesli Twoje nadgarstki i palce sa obolale lub odretwiale, nie jestes sama. U wielu ciezarnych kobiet wystepuje syndrom kanalu nadgarstka, charakteryzujacy sie opuchlizna wokól nerwów przy nadgarstku. Zazwyczaj problemy zwiazane z kanalem nadgarstka sa skutkiem czesto powtarzanych ruchów, takich jak pisanie na klawiaturze, ale w Twoim wypadku przyczyna jest zatrzymywanie wody w organizmie. Tak jak kostki u nóg i stopy wypelniaja sie plynem, tak samo dzieje sie z kanalem nadgarstka, czyli tym, którym przebiegaja nerwy od nadgarstka do palców. Ból i obrzek prawdopodobnie ustapia po porodzie. Jednoczesnie, jest kilka rzeczy, które mozesz zrobic. Jesli dolegliwosc pojawia sie w nocy, co jest powszechne, zmien pozycje, w której spisz, tak aby nie uciskac na nadgarstki i dlonie. Mozesz nosic opaske na nadgarstek, tak aby byl on wyprostowany. Jesli to mozliwe, ogranicz wszelkie czesto powtarzane ruchy - na przyklad pisanie na klawiaturze lub gra na pianinie. Jesli bólu nie da sie zlagodzic tymi sposobami i jest on dosc silny, lekarz moze dac zastrzyk w nadgarstek, który zmniejszy te dolegliwosc. Pamietaj, aby mówic poloznej o wszystkich bólach jakie odczuwasz.

ÓptimusPrime, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super wiesci :)

Ja teraz leze i szukam czegos w TV az sie boje bo natrafilam na cos co sie nazywa "kto poslubi mojego syna?" hippis chce ogladac dla "beki"...zobaczymy czy wytrzymam 5 min ogladania :P jak nie to ide poczytac ksiazke,ale tak na serio to marzy mi sie zasnac normalnie tak jak kiedys a nie meczyc sie z duszosciami...co pewnie sie stanie i znowu nie przespie nocki... :(

ewelina_d lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, dzieki, rzucam od teraz przygotowania sie do konkursu Chopenowskiego :)

Ja nie pisze na klawiaturze tylko na tablecie 1 palcem....

AgataP, Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie jednak ogladam jakas komedie na Polsacie ale pewnie na reklamie zdaze obejrzec ten program na TVN i zrobic peeling calego ciala ,znajac te polsatowskie reklamy...

Maga31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Ja teraz leze i szukam czegos w TV az sie boje bo natrafilam na cos co sie nazywa "kto poslubi mojego syna?" hippis chce ogladac dla "beki"...zobaczymy czy wytrzymam 5 min ogladania :P (
    Nie ogladam, nie nabijam im ogladalnosci...
    Ogladam meczyk :) gra moj ulubieniec Gomez ;) przystojniacha I podobny do mojego Sr, tylko moj jest brunetem, a Gomez ma jakies pasemka...

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Nie ogladam, nie nabijam im ogladalnosci...
    Ogladam meczyk :) gra moj ulubieniec Gomez ;) przystojniacha I podobny do mojego Sr, tylko moj jest brunetem, a Gomez ma jakies pasemka...

mnie tez kusil mecz ale hippis ogolnie niesportowy jest i nie lubi ;/ wiec stanelo na komedii . robie fryteczki z piekranika na kolacje i juz ladnie pachnie ...mniammm

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ewelinko bardzo sie cieszę, że nic się nie stało, przyznam, że 2 razy jak szłam z mężem to mnie złapał, bo jakoś noge źle postawiłam a niby się kurdę uważa. Malutka ślicznie Ci rośnie i naprawde nie zazdroszczę dzisiejszych przeżyć, potem aż stres schodzi długo. Zrelaksuj się, pogadaj dla rozprężenia z mężem o głupotkach, wiesz, by stres zszedł.
    no wlasnie zapodalismy kilka odcinkow "Community" na rozluznienie, a ja w miedzyczasie dziergam szydelkiem... :) teraz to bym chciala, zeby malutka caly czas sie wiercila i dawala o sobie znac:)

Nata, Viviana lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteście niemożliwe, tyle napisać :p my wciągnęliśmy na kolację zapiekankę makaronową z szynką. Mecz leci w tv, jestem happy bo mam już szuflady zamontowane w szafie, te dodatkowe :-) cudownie, ułożyłam sobie resztę ciuszków, jak przyjdzie komoda to wtedy sobie je porozkładam tak na luźno :-) ogólnie to jak układacie? jedno na drugim czy bokiem żeby było widać co jest? ja narazie bokiem ułożyłam i chyba lepiej widać co gdzie mam. Młody wariuje w brzuchu :-) cieszę się, że u Was wszystko ok, że same dobre wieści z wizyt:p
    nie wiem co to ale mam od kilku dni straszną chcicę na słodycze-masakra!! a co do golenia to jeszcze daje radę ale ogólnie ostatnio jakoś krzywo wyszło ehehhehe, chyba zacznę się na łyso golić bo najłatwiej ;-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ