X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, pomogla czekolada czy nie?

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Madlen, pomogla czekolada czy nie?

A wiesz że nawet tak:) zjadłam Kinder bueno i od razu lepiej się poczułam:) dziękuję że pytasz.

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam zrobić muffinki i zabrakło mi proszku do pieczenia. fuck :P wszystko przygotowane tylko tego proszku ni ma.... no cóż trza poczekać do jutra

udało mi się dzisiaj pomalować pazury u stóp :D

za to depilacją okolic bikini będzie musiał się chyba zająć mąż hehe :D na dzień dzisiejszy było już trudno a co dopiero za kolejny tydzień :P

xpatiiix3, Eve, AgataP lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie naszło na budyń! Idę robić...
    Madlen cisza bo seriale się zaczeły :)

Agusia ;), xpatiiix3, Madlen222, lkc lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już się nie dotknę do swoich pazurków u stóp, mam uraz do obcego dotyku w tej części ciała, ale po tym co przeżywam do dziś z wrastającym paznokciem, dziękuję bardzo...na szczęście mogę chodzić ale codzienne moczenie w sodzie, soli itp., żeby opuchlizna zeszła i pomaga bo mój palec nie jest już taki kwadratowy hihi, myślę co tu zjeść na kolację nocną :)

Co do golenia też mam z tym problem, ale radzę sobie sama na czują, a po wszystkim luknę w lusterko czy jest w miarę ok, ginekolog chyba domyśla się, dlaczego z każdą wizytą jest coraz mniej dokładna ta depilacja, przestałam się tym przejmować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 21:13

xpatiiix3, Eve, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He ja na ostatniej wizycie z buszem bylam chyba z trzy tyg juz nic z tym nie robię nie dam rady na ta wizytę tez pierdziele chyba ze zechce mi się jutro wieczorem na spokojnie ;P

AgataP, Milaszka, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio w szpitalu jak byłam to byłam taka zarośnięta że masakra, aż mi głupio było hehe chociaż dla nich to nie pierwszyzna ale i tak ;)

Maga31 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zaczynają mi się ćwiczenia macicy, brzuch mi twardnieje, nic nie boli, ale twardy jak skała, położę się troszkę, w razie czego dobranoc, nadal boli mnie głowa...chyba usnę od razu po kolacji, papa do jutra :)

AgataP, Madlen222, lkc lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez gole się z lusterkiem, albo na macankę :P Ale palce stóp jeszcze spokojnie obrobie:)
    Zjadłam chyba z kilogram pomidorów, tak mnie naszło.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia w razie czego dobranoc :)

moja mała skacze hehe, cały brzuchol mi lata :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, zapomnialam ze mijeszcze tluste dania pomagaja, np.kebab :)
    You are very welcome ;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja piję dużo wody ze względu na nerki (spływa mi piasek i robią się złogi w pęcherzu) ale wyeliminowałam całkowicie kawę i herbatę tak jak zalecił lekarz. I wskaźnik spadł o 2,5. Ale jeśli nie musisz przepłukiwać nerek tak jak ja to mniejsza ilość napojów jak najbardziej pomoże.

Tak jest !! - spróbuję. Rozumiem, że "herbata" to nie tylko czarna, ale wszystkie inne istniejące kolory też.....
    [ zostaje woda .... jak zwierzęta ;) ]

lkc lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam a propo tych paluchów bo Rano jak wstaje wiecznie wszystko z rak wypada dopiero jak rozruszam się i pocwicze dłonie i nadgarstki odchodzi ból i odrętwienia

Zmagajac sie z bólem nadgarstków. Jesli Twoje nadgarstki i palce sa obolale lub odretwiale, nie jestes sama. U wielu ciezarnych kobiet wystepuje syndrom kanalu nadgarstka, charakteryzujacy sie opuchlizna wokól nerwów przy nadgarstku. Zazwyczaj problemy zwiazane z kanalem nadgarstka sa skutkiem czesto powtarzanych ruchów, takich jak pisanie na klawiaturze, ale w Twoim wypadku przyczyna jest zatrzymywanie wody w organizmie. Tak jak kostki u nóg i stopy wypelniaja sie plynem, tak samo dzieje sie z kanalem nadgarstka, czyli tym, którym przebiegaja nerwy od nadgarstka do palców. Ból i obrzek prawdopodobnie ustapia po porodzie. Jednoczesnie, jest kilka rzeczy, które mozesz zrobic. Jesli dolegliwosc pojawia sie w nocy, co jest powszechne, zmien pozycje, w której spisz, tak aby nie uciskac na nadgarstki i dlonie. Mozesz nosic opaske na nadgarstek, tak aby byl on wyprostowany. Jesli to mozliwe, ogranicz wszelkie czesto powtarzane ruchy - na przyklad pisanie na klawiaturze lub gra na pianinie. Jesli bólu nie da sie zlagodzic tymi sposobami i jest on dosc silny, lekarz moze dac zastrzyk w nadgarstek, który zmniejszy te dolegliwosc. Pamietaj, aby mówic poloznej o wszystkich bólach jakie odczuwasz.

ÓptimusPrime, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super wiesci :)

Ja teraz leze i szukam czegos w TV az sie boje bo natrafilam na cos co sie nazywa "kto poslubi mojego syna?" hippis chce ogladac dla "beki"...zobaczymy czy wytrzymam 5 min ogladania :P jak nie to ide poczytac ksiazke,ale tak na serio to marzy mi sie zasnac normalnie tak jak kiedys a nie meczyc sie z duszosciami...co pewnie sie stanie i znowu nie przespie nocki... :(

ewelina_d lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, dzieki, rzucam od teraz przygotowania sie do konkursu Chopenowskiego :)

Ja nie pisze na klawiaturze tylko na tablecie 1 palcem....

AgataP, Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie jednak ogladam jakas komedie na Polsacie ale pewnie na reklamie zdaze obejrzec ten program na TVN i zrobic peeling calego ciala ,znajac te polsatowskie reklamy...

Maga31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Ja teraz leze i szukam czegos w TV az sie boje bo natrafilam na cos co sie nazywa "kto poslubi mojego syna?" hippis chce ogladac dla "beki"...zobaczymy czy wytrzymam 5 min ogladania :P (
    Nie ogladam, nie nabijam im ogladalnosci...
    Ogladam meczyk :) gra moj ulubieniec Gomez ;) przystojniacha I podobny do mojego Sr, tylko moj jest brunetem, a Gomez ma jakies pasemka...

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Nie ogladam, nie nabijam im ogladalnosci...
    Ogladam meczyk :) gra moj ulubieniec Gomez ;) przystojniacha I podobny do mojego Sr, tylko moj jest brunetem, a Gomez ma jakies pasemka...

mnie tez kusil mecz ale hippis ogolnie niesportowy jest i nie lubi ;/ wiec stanelo na komedii . robie fryteczki z piekranika na kolacje i juz ladnie pachnie ...mniammm

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ewelinko bardzo sie cieszę, że nic się nie stało, przyznam, że 2 razy jak szłam z mężem to mnie złapał, bo jakoś noge źle postawiłam a niby się kurdę uważa. Malutka ślicznie Ci rośnie i naprawde nie zazdroszczę dzisiejszych przeżyć, potem aż stres schodzi długo. Zrelaksuj się, pogadaj dla rozprężenia z mężem o głupotkach, wiesz, by stres zszedł.
    no wlasnie zapodalismy kilka odcinkow "Community" na rozluznienie, a ja w miedzyczasie dziergam szydelkiem... :) teraz to bym chciala, zeby malutka caly czas sie wiercila i dawala o sobie znac:)

Nata, Viviana lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteście niemożliwe, tyle napisać :p my wciągnęliśmy na kolację zapiekankę makaronową z szynką. Mecz leci w tv, jestem happy bo mam już szuflady zamontowane w szafie, te dodatkowe :-) cudownie, ułożyłam sobie resztę ciuszków, jak przyjdzie komoda to wtedy sobie je porozkładam tak na luźno :-) ogólnie to jak układacie? jedno na drugim czy bokiem żeby było widać co jest? ja narazie bokiem ułożyłam i chyba lepiej widać co gdzie mam. Młody wariuje w brzuchu :-) cieszę się, że u Was wszystko ok, że same dobre wieści z wizyt:p
    nie wiem co to ale mam od kilku dni straszną chcicę na słodycze-masakra!! a co do golenia to jeszcze daje radę ale ogólnie ostatnio jakoś krzywo wyszło ehehhehe, chyba zacznę się na łyso golić bo najłatwiej ;-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ