X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie madzia, walcz o kazdy dzien :-*

Ja wam powiem historie, maz sprzedaje motor, odezwal sie do niego gosc niby z usa ze chce kupic ale nie oplaca mu sie przyjechac ze stanow po motor, on przeleje kase przez paypala i wysle kuriera po motor.

Wyslal majla ze mamy przelac mu na paypala 750€ a on wysle pieniadze za motor i zwroci koszt transportu. Okazalo sie ze typ chce wyludzic od nas pieniadze, a strona paypala kt podaje jest nielegalna, zglosilam paypalowi wszystko, oni wszczeli sledztwo. Co za gnoj.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WitaM ;)

Właśnie wstalam lece się powoli ogarniac ahh zrobić wyniki muszę a ze babcia na wizytę to jadę z małym aż do szpitala nie lubię jeździć teraz autobusem z Nim bo muszę stać nikt nigdy nie ustąpi dla matki z dzieckiem miejsca jak nie ma... No ale trudno.. Raz może dam rade...

Madalenka trzymaj się dobrze, że zareagowałaś ;) na pewno będzie dobrze , no i w razie ego mała juz zabezpieczona,bo sterydy dostałaś ;):**

Miłego dnia :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 06:52

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a co Ty sie wachasz? Miejsce musi byc zapytaj kierowcy a jak nie to ja staje przy kims mlodym i zwyczajnie mowie by wstal. Mam po dziurki uszu tych co to udają że mnie nie widzą. Za godz ide na morfologie i nie zamierzam stac w kolejce. Sama też zawsze ustepuje kobietom w ciąży i z malenkimi dziećmi. U nas pogoda taka se dzisiaj. Witam się więc sennie.

Dotty84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    I kurcze bol mnie niepokoił. Twardnienia sie nasilly. Zadzwoniłam do gina. Kazał przyjechać dzis bo wyjeżdża. I jestem na ocp :/
    Bole od skurczy, kt nie czułam. Macica twarda, nadreaktywna. Szyjka ponad tydzien temu 4cm zamknieta dzis 2,6 z rozwarciem wewnątrz. Miękka. Dostałam sterydy na płucka i magnez. Na ktg kilka skurczy powyżej 40. Ja ich nie czułam. Nie lekceważcie żadnych boli dziewczyny.... Mnie cos tknęlo i zadzwoniłam....niby lek mowi, ze to chuchanie na zimne, ale w ciazy nigdy nic nie wiadomo.
    O kurcze dobrze że pojechalas. Trzymam kciuki by dzixius posiedzial w brzuszku jak najdłużej

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja zaglądam z rana z telefonu bo czekam na teściów mają nam cos podrzucić.
    Madalenko co to się porobiło. Dobrze, że zareagowałas pogadaj z Hania, że musi jeszcze w brzuszku posiedzieć. Dawaj znać co u Ciebie, dobrze, ze dostałaś sterydy, będzie dobrze już się teraz Tobą zaopiekuja. Wspieram Kochana.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenka, miałaś przygody ehh, dobrze, że szybko zareagowałaś, i zajęli się Tobą i Hanią, trzymam kciuki za każdy dzień :) leż wypoczywaj

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy jak wstałam do wc miałam nadal twardy brzuch, musiałam posiedzieć trochę na łóżku jak podniosłam się z pozycji leżącej, ale i tak był twardy... taki wczoraj miałam urok, dziś już "normalny" :) i kopiemy sobie, szalejemy... :)

Miłego dzionka :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana, troszkę chłodno ale pogoda zapowiada sie ładna, słoneczko świeci :)
    Ja juz po lekkim śniadanku i kawce zbieram sie na badania może w drodze powrotnej wstąpie do ciucha to kupie coś dla małej :)
    MIłego dnia :)

Madalena współczuje u mnie też lekarz ostatnio stwierdził że szyjkę mam miękką ale na szczęście w środku zamknięta ale już mi stracha napędził. Jutro znów mam wizyte i boję sie że pomimo ze nie czuje żadnych skurczy to też mi powie że mam rozwarcie i każe jechać na ip :(

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina dobrze, ze wszystko ok ;)
    Madalena trzymaj sie dzielnie w szpitalu. wspolczuje pobytu na zeslaniu w szpitalu..
    milego dnia..
    ja jeszcze sie klade, bo wstalam o 5 i trzeba jeszcze sie przespac ;)

ktos pytal o wanienke ze stelazem.. my mamy tega ze stelazem tylko dlatego, ze dostalismy. chcialam ta zwykla z ikei. nie wiem czy ten stelaz sie faktycznie przyda i czy bede z niego korzystac - jak dla mnie to dupy to nie urywa.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem znowu, już mi teściowa nerwa zepsuła. Wrrrrr
    Wcinam śniadanie i dziś odpoczynek, bo coś w szyjce tak pobolewa, zaraz leki biorę, nerka codziennie mnie boli, także albo od leków się oczyszcza, albo po wizycie kontrolnej w następnym tygodniu i tak skieruje mnie gin do szpitala.
    Mnie gin powiedział na wizycie, że też mam już trochę szyjkę miękką, ale powiedział, że rzadko która na bardzo twardą. Czyli jest miękka ale w normie.
    Dziewczyny musimy się trzymać <3

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja już po śniadanku teraz czeka mnie sprzątania, prania i prasowania ciąg dalszy! :)
    Ale jakoś (jak nigdy wcześniej) wogóle mi to nie przeszkadza :D

Miłego dnia Brzuchatki

Mada_lena - trzymaj się tam i negocjuj z Haniutkiem, żeby jeszcze siedziała w brzuszku! Na pewno posłucha!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do ustępowania miejsca ciężarnym to jak byłam na wizycie teraz u gina. Wchodzę cztery krzesełka w poczekalnia, na jednym siedzi koleś w oczekiwaniu na żonę i gra sobie na komórce oczywiście z dźwiękiem, na drugim koleś co czeka na żonę która akurat do położnej poszła zważyć się, na trzecim torebka owej żony, a na czwartym babeczka w ciąży. Jak i jeden i drugi z kolesi udawali że mnie nie widzą i miejsca nie ustąpili.

[relgi09k4h25cozc.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek

Mada_lena - trzymam kciuki, odpoczywaj , szkrab na pewno Cie poslucha zeby posiedział w brzuszku jeszcze.....

Ewelina - super ze nic Ci się nie stało i dzieciaczkowi.

A mnie cos dziś w pachwinach pobolewa... Chyba więzadła się rozciągają,bo z prawej strony promieniuje mi AZ do nogi.... Ahhh te uroki ciąży. No ale nic trzeba wytrzymac.

Czy któraś z dziewczyn była może juz na wizycie kontrolnej w Łodzi w Salve? Może się czegoś dowiedziała o tamtejszym CC?

My dzisiaj jedziemy obejrzeć oddział na IMiD -dzie w Warszawie. Pewnie nie będzie porównania z Centrum Damiana,ale cenowo chociaż mniej. W końcu trzeba będzie podjąć decyzje,bo czasu coraz mniej.

r5bup6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    a ja od rana się wkurzam. Własne dzieci wyprowadziły mnie z równowagi, później pracownicy. Ech, powinnam odpocząć.
    Wczoraj, po rozmowie z kobitą, która nie chce mnie za żadne skarby w pracy zastąpić, czułam się naprawdę bardzo dziwnie. Maleństwo kopało podczas całej rozmowy, pewno mu się babsztyl nie podobał. Brzuch mi się wczoraj napinał jeszcze do wieczora.

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar_ra wrote:
    Dziewczyny co do ustępowania miejsca ciężarnym to jak byłam na wizycie teraz u gina. Wchodzę cztery krzesełka w poczekalnia, na jednym siedzi koleś w oczekiwaniu na żonę i gra sobie na komórce oczywiście z dźwiękiem, na drugim koleś co czeka na żonę która akurat do położnej poszła zważyć się, na trzecim torebka owej żony, a na czwartym babeczka w ciąży. Jak i jeden i drugi z kolesi udawali że mnie nie widzą i miejsca nie ustąpili.

No niestety taka jakaś znieczulica panuje w dzisiejszym świecie. Malo jest ludzi,którzy z dobrej woli sluza pomocą. Zazwyczaj to maja nosy w swoich telefonach, książkach czy tabletkach i nic ich nie obchodzi co się dzieje dookoła .

Co do wanienki to ja bardziej zastanawialam się nad taka składana,bo w mieszkaniu nie mamy za dużo miejsca

http://www.smyk.com/karibu-wanienka-skladana,p1066498981,swiat-niemowlaka-p

http://www.fabrykawafelkow.pl/wanienki-do-kapieli-noworodka-dziecka/38-flexi-bath-skladana-wanienka.html

r5bup6u.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam wanienke i lezaczek z TEGI bez stojaka

[relgi09k4h25cozc.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar_ra wrote:

Nie znoszę takiego chamstwa. Ja ostatnio się uśmiałam, bo w lidlu były czynne 2 kasy i mega kolejki. Jak podeszłam do jednej z nich,akurat babka wołała do następnej kasy. No i rzecz jasna jakiś dupek zaczął niemalże lecieć w jej kieryunku. Jedna z babek mnie przepusciła, tym samym tarasujac mu drogę. Na co bęcwał: "cóż za kultura, moze mnie też Pani przepuści (nie sądzę, że to "Pani" było z dużej by the way), na co babka z usmiechem i dosadnie: " Ależ oczywiście prosze pana (na bank nie "Pana"), ta Pani jest w ciąży, prosze Państwa ten Pan jest w ciąży, przepuśćmy go". Wszyscy zaczęli się śmiać, myślałam że go szlag na miejscu trafi.:):):)

Viviana, Isia14, nick nieaktualny, Maga31, Dotty84, misiaczk25, anusiaa90, nick nieaktualny, Goplana, mada_lena lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Dzień dobry,
    a ja od rana się wkurzam. Własne dzieci wyprowadziły mnie z równowagi, później pracownicy. Ech, powinnam odpocząć.
    Wczoraj, po rozmowie z kobitą, która nie chce mnie za żadne skarby w pracy zastąpić, czułam się naprawdę bardzo dziwnie. Maleństwo kopało podczas całej rozmowy, pewno mu się babsztyl nie podobał. Brzuch mi się wczoraj napinał jeszcze do wieczora.

Marynka najważniejsze jest dziecko i Ty. Nie ma ludzi niezastępowalnych w pracy. Może w końcu bys odpoczęła co?

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moje dziecię nadal główką do góry, hmn...właśńie dostałam w prawy jajnik. No nic ma jeszcze chwilę na piruety. Ja panicznie nie chcę CC!!!!!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie kolejek ostatnio w Carfurze szukałam kasy pierwszeństwa, wcześniej z tego nie korzystałam, ale teraz i owszem skoro mogę to czemu nie, podchodzę kolejka mega długa i nikt z tej kolejki nie był w ciąży, jedno małżeństwo z małymi dzieciaczkami, to ja tekst do mojego męża: zobacz kasa pierwszeństwa tylko nikt oprócz mnie nie jest w ciąży, całe szczęście się zreflektowali po moim komentarzu i przepuścili na początek, kolejna historia: jadę autobusem dwie siaty w rękach, oczywiście każdy ogląda co za oknem się dzieje jakby coś im się zmieniło od wczoraj albo w telefonie, i najlepsza stoję w kolejce w sklepie mięsnym i pan się zreflektował i mnie przepuścił...więc mam tak 50/50 przejawianej grzeczności...nie rozumiem tego ja zawsze puszczałam kobiety w ciąży, nawet jak sama byłam w początkowej ciąży, to puszczałam dziewczyny z brzuszkami w autobusie, oczywiście reszta znieczulica.... najlepsze walenie ściemy jest dla mnie w metrze...jak siedzisz w patrzysz się na wprost czyli na "korytarz" a w oknie to widzisz ciemnię ale i tak każdy zapatrzony nie wiadomo gdzie...

nick nieaktualny, Goplana lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ