X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina bidulko, wszystko na pewno bedzie ok :) dzidzia sie tam amortyzuje przeciez.

Ale ja tez czesto wyginam teraz nogi jakos na boki, wystarczy lekka nierownosc chodnika i mi się wykręcają..

nxbhnwz.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja też nie wiem którą częścią ciała dzieci się wypinają i nie wiem w ogóle jak to jest możliwe żeby to wiedzieć. A filmik już kiedyś widziałam, i właśnie myślę że u mnie może być podobnie po powrocie ze szpitala:)

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie martw sie. Wody plodowe dzialaja jak poduszki powietrzne. Dziecko jest chronione, przyroda to dobrze wymyslila. Ja w tej ciåzy wywracalam sie zwlaszcza w pierwszym trymestrze, trzy razy wyladowalam na tylku. I nic sie nie stalo (oprocz siniakow na tylku)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh a ja czuje ze głową jak dotknę ręką j twarda i okraglutka jest pupa taka szersza i nie jest jak kamien w dotyku xD piastki to czuje bo kosteczki czuć pod skora jak wypina rączkę a stopki podłużne są a krótkie, opanowała rozróżnianie przy Marcelu hehe jak była mniejsza to nie ale teraz już wsio da się rozróżnić ;)

Ewelina kochana wspolczuje stresu, odpocznij sobie połóż się i nie martw na pewno będzie ok :** trzymam kciukasy :**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Nata ja też nie wiem którą częścią ciała dzieci się wypinają i nie wiem w ogóle jak to jest możliwe żeby to wiedzieć. A filmik już kiedyś widziałam, i właśnie myślę że u mnie może być podobnie po powrocie ze szpitala:)

Hehehe, ja też nie wiem jak to można rozpoznać :) Do wczoraj byłam pewna, że po prawej stronie mojego brzucha są Hani nóżki (bo tam często dostaję boksy i ta strona jest dużo aktywniejsza), a na USG okazało się, że tam są jej plecki!!! SZOOK :)

teraz to ja już wogóle nie wiem co ona mi tam robi i czym :)

mada_lena, Madlen222, Nata, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo się kręcą miśki hehe ;)

Dotty84, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła może wanienkę ze stojakiem? Ja właśnie rozważam takie rozwiązanie (ze względu na problemy z kręgosłupem nie bardzo wyobrażam sobie schylanie przy kapieli...)

Macie coś godnego polecenia?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, Pyza waży 1620, zrezygnowała z pozycji główkowej i zasiadła wygodnie na pęcherzu jak na tronie. Szyjka w porządku, rogi boczne też. Gin się wyraziła, że masażu krocza robić nie muszę bo jestem tam bardzo elastyczna 8) - takiego komplementu jeszcze nie słyszałam ;P
    Natomiast jutro muszę powtórzyć glukozę, w związku ze zbyt dużą ilością wód płodowych AFI20 [dla niej norma to 18 - w necie czytałam 20-25.. - więc sama nie wiem.....] Bez względu na wyniki glukozy mammy się stawić za tydzień - i jeśli wód przybędzie to lądujemy na patologii... zajebiaszczo.....

mada_lena, xpatiiix3, Madlen222, AgataP, Viviana, e_v_e, sisiiii, Agusia ;), Agata92, Rybka Nemo, anusiaa90, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci Lavendula:)Jaka patologia? Bedzie oki:):)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła może wanienkę ze stojakiem? Ja właśnie rozważam takie rozwiązanie (ze względu na problemy z kręgosłupem nie bardzo wyobrażam sobie schylanie przy kapieli...)

Macie coś godnego polecenia?

my mamy taką mniej więcej taką:
    http://www.hk-herkules.com.pl/przewijaki/przewijak_regal_komoda_z_wanienka_zestaw_do_pielegnacji_ceba_suzie#

ale czy sie sprawdzi ?? Kto wie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 18:10

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Super wiesci Lavendula:)Jaka patologia? Bedzie oki:):)

dzięki, mam nadzieję, a nawet wierzę, że będzie OK, ale jednak się trochę martwię....

mada_lena lubi tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula moja gin też właśnie uważa że moje poprzednie 18,5 to górna granica normy. Wydaje mi się że to zależy od tygodnia ciąży, miałam taki wykres z wodami jak robiłam połówkowe USG tylko gdzies go posiałam... :(

Jedyne co moge Ci poradzić nie pij kawy i herbaty wcale! :)

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się to norma przed USG mniej pij :D hehe na odczepne wyjdzie mniejszy wynik u Nas wielowodzie ponad 20;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 18:16

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie nadrabiam bo mam lenia,przyznaje sie bez bicia.
    Byłam dzis zawiesc przyjaciolke do szpitala i byla tam moja znajoma ginekolozka no i zrobila mi usg ,nie doszly zadne zlamania!!!Juupi,wiem,ze przy tej chorobie moga sie zrosnac w ciagu dwoch tyg,ale wierze ,ze nie bylo bo ta zlamana nozka cały czas widac w ktorym miejscu,a pozostałe kosci proste. Jupii
    Martwi mnie ,ze Synek ma duza głowke,na kazdym usg zawsze miesiac do przodu,dzis na 34 tydzien,a reszta normalnie jak na ten tydzien. Ma ktos tak jeszcze?

AgataP, Lavendula, Nata, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula nie martw sie na zapas :) tak jak pisze Pati z tego co pamietam ze studiów to wielowodzie stwierdza sie powyżej 20.
    Z reszta odkopalam sobie notatki i wykłady na laptopie z położnictwa:) poczytam sobie dzisiaj :)
    Alka moja tez ma większa główkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 18:21

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    hehe ja jestem księciem, ty księżniczką a ona sprzątaczką, może być meeega mózgoje..... pewnie cos w stylu, pamiętniki z wakacji....albo wiem faceci do wzięcia.... hehe też luknę z ciekawości, o ile mąż się nie zirytuje i zabierze pilota :)
    Mój też się zawsze denerwuję jak oglądam seriale typu dlaczego ja ,czy trudne sprawy :D zawsze krzyczy, że mam to gówno wyłączyć i czy jak młody będzie w domu, to też takie ogłupiające programy będę oglądać:D

Agusia ;) lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka główka się nie martw wymiary z USG są nie miarodajne ;) i bardzo się ciesze ze już nie ma nowych złamań i oby nie było ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    http://allegro.pl/poduszka-do-karmienia-miekka-mala-rogal-ty-i-my-i4559301025.html kupujecie takie coś?? czy to się nie przydaje? ja nie wiem sama.
    Optimus hm..no nie wiem lekarz powiedział że mój jest spoko, a myślałam sama że źle mierzy bo w domu mam 90/60 czasami a u niego 125/70 :-) ale sprawdziliśmy i było tak samo praktycznie, więc nie wiem, może zależy od sprzętu.
    Ja od teściów dostałam taką lampkę http://www.ceneo.pl/20253579 - super ładuje się na USB, włącza się na dotknięcie i można dotknięciem regulować intensywność światła :) Będę ją trzymała przy swoim łóżku jak młody się będzie budził w nocy do karmienia, żeby ani męża ani młodego za bardzo światłem nie rozbudzać :)

Dotty84, asia099 lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Ja ze swoimi okresami nieregularnymi to tez nie wiem. Najgorzej, jak cc bede musiala miec, nawet sie nie umowie na konkretny dzien, bo szczerze, to do konca nie wiem, w jakim tyg.jestem na serio...
    Cykl, w kt zaszlam byl pierwszy I tak dziwny....ze OMG!!! Szczerze, bylam zaskoczona, ze w ciazy jestem!
    Wg usg mam... od 16 do 20.11. Moj okres byl 5 dni intensywnego plamienia I 5 dni krwawiemia, jesli liczyc od poczatku krwawienia, to termin na 24.11... I badz tu madra! A, I sluz plodny (jak na obrazkach) mialam 3 dni po koncu krw, pozniej znow po 2 dniach I pozniej raz jeszcze....
    A pamietacie moze (zwlaszcza mamusie chlopakow), ile Wasi wazyli w 27 (skonczonym) tygodniu? Moj wazyl 1129gr (+/- 165gr).
    Aha, I glowke moj ma wieksza, na 29+, a brzuszek I kosc udoww na 27+. Myslicie, ze to jest git?jakos sie zaczelam przejmowac....nie wiem, moze skonsultowac sie z innym gin. Czy poczekac do 32 tyg?

Mój młody ma udo krótsze o tydzień, a głowę większa o tydzień, na tym etapie dzieciaczki już rosną indywidualnie, jeden ma większą głowę, drugi mniejszą, jeden ma krótsze udo, drugi dłuższe, tak samo jak z dorosłymi na tym etapie już widać te różnice, każdy jest inny, nie masz się co martwić :) A wage w 29+3 była 1260g :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prasowanie ogarnięte przez męża, ja poukładałam ciuszki w szafkach, odpoczywam.

Mam może głupie pytanie, ale serio nie ogarniam jednej rzeczy.
    W czym dziecko śpi, tzn no zamiast piżamy, wiecie, no i jak to jest wieczorem myję Małą ubieram w co właśnie? a rano jak się budzi to znowu ją przebieram ? Może to głupie ale nie wiem tego.

Lavendula Kochana na pewno będzie dobrze, co mogę to wspieram <3
    Alka moja córa też ma większa główkę o tydzień niż np. brzuszek i nózki.

mada_lena, Lavendula lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ