X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Na pewno będzie ok:)
    też myślę, że nie ma się o co martwić :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka odpoczywaj. Niech chłop poskacze teraz wkoło Ciebie :)
    Pati Nela mądra dziewczynka wie co robi;)
    Moja tez fika non stop praktycznie. Cały brzuch mnie boli od kopniaków. A dzis dodatkowo pod lewym zebrem cos uciska.... Po obiadku sobie poleze:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :)
    Moje dziecko waży już 1408g ! W siatkach centylowych to 90centyl... Jest duuuże i tłuste !
    Szyjka długa, zamknięta - 3,88cm
    Wody płodowe w normie, jest ich mniej niż ostatnio więc już nie górna granica. AFI=16
    Kondzio ułożony główkowo i chyba powoli wciska się co raz głębiej bo mnie zaczyna spojenie pobolewać.

I spokojnie moge chodzić na fitness :) aczkolwiek dziś czuję się jak 90-letnia babcia, chodzenie po schodach, siadanie to przeogromny ból..

Agusia ;), FK81, xpatiiix3, mada_lena, sylvi, Rybka Nemo, Nata, misiaczk25, Viviana, Dotty84, Madlen222, lkc, Isia14, e_v_e, sisiiii, Agata92, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa super wieści :) spory chłopak hehe, ja podejrzę swoje maleństwo dopiero 22.09, ciekawe ile będzie ważył i czy wszystko ok przez te cukry.

Jak na razie wciska mi główkę w żebra... ałć

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenka pewne doszła do wniosku ,ze skoro ma miejsce to jeszcze poszaleje ,bo znowu główke wciska w dół ogólnie od kiedy się przewróciła dzisiaj to co 10-15min na sikanie ;)

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowilam Wam, ze u mnie pod blokiem szkola I pod koniec roku szkolnego zrobili plac z instrumentaki muzycznymi...z bebnami, cymbalami, rurkami, co grajs na baaaardzo wysokich dzwiekach? Latem to sporadycznie ktos walil, a teraz.....glowa mi juz boli raz ze od wrzaskow, dwa od walenia w cymbaly. :/ :/ :/ :/

Milaszka, mada_lena lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje, a ja mieszkam obok kościoła xD no i co raz dzwony biją heh w lato od 6 ;) ale ja juz przyzwyczajona jestem i nawet ich nie słyszę ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolalabym juz kosciol...bo to paranoja jakas! Miasto posobno dalo na ten plac 400 tys. (!?) ale mieszkancow nikt nie zapytal, czy chca...ma w bloku same mochery, ale w godzinach szkolnych to guzik co zrobia... :/

• Nata Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja to nie wiem podziwiam że Wy wiecie co Wasze dziecko wypina i w ogóle że się przekręca, ja po prostu czuję że się rusza i tyle..
    byłam na zakupach w rossmannie, spuściłam trochę kasy z konta ;-) ogólnie kupiłam chusteczki hipp i tami baby z kartą rossnę więc taniej, żel do intymnej dla mam więc też taniej i dostałam od koleżanki koszulkę z lirene z napisem będę mamą :-) proszek dzidziuś jest w carrefurze 30 zł za 3kg zdaje się. Kosmetyki też z dzidziusia kupujecie? ja mam dużo ciuszków i pewnie niektóre założymy raz, no i w sumie to 99% dostałam kupiliśmy może 6 sztuk nowych. Mam takie cieplejsze kaftaniki i śpiochy do tego koszulki itp więc jakoś damy radę, w domu to pewnie na cebulkę będę ubierała bo u nas chłodno ale zobaczymy,będziemy sprawdzać czy mu ciepło czy zimno :-)
    myślę że jak dziecko jest duże to te 56 i tak się przydają bo dziecko ma podkurczone nóżki na początku więc spokojnie wejdzie w takie małe ciuszki.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenn coś dla Ciebie :-) http://www.youtube.com/watch?v=OEnr6zgcid0
    a to mnie mega rozbawiło :-) http://www.youtube.com/watch?v=-UUoMJAcr-w

Madlen222 lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w przychodni dopytać o tą położną i lekarza rodzinnego dla dziecka (położną wybiera się w swojej przychodni, dziecku się teraz nic nie wybiera ani nie zgłasza, dopiero jak się urodzi), i wracając zastrajkowało mi kolano i się przewróciłam:(
    Nie na brzuch konkretnie, tylko na nogę, ale brzuchem uderzyłam o nogę. Nie boli, nie plamię, czuję ruchy, ale zadzwoniłam do lekarza i kazał przyjechać, zobaczymy co z łożyskiem... więc dziś wieczorem przyspieszone USG 3. trym...

uh:(

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, bidula..bedzie dobrze! Wiem, ze to raczej takie uczucie bezradnosci iz boli czy jakos tam, ale bedzie git! :)

• misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Byłam dziś w przychodni dopytać o tą położną i lekarza rodzinnego dla dziecka (położną wybiera się w swojej przychodni, dziecku się teraz nic nie wybiera ani nie zgłasza, dopiero jak się urodzi), i wracając zastrajkowało mi kolano i się przewróciłam:(
    Nie na brzuch konkretnie, tylko na nogę, ale brzuchem uderzyłam o nogę. Nie boli, nie plamię, czuję ruchy, ale zadzwoniłam do lekarza i kazał przyjechać, zobaczymy co z łożyskiem... więc dziś wieczorem przyspieszone USG 3. trym...

uh:(

:( strasznie mi przykro :( ale na pewno nic się nie stało i wszytsko jest ok

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina biedactwo :(

Leż teraz i odpoczywaj, na pewno wszystko będzie dobrze! Daj znać koniecznie po wizycie!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj Ewelina, uważaj na siebie! Na pewno wszystko jest ok! Trzymam kciuki za badanie!

Ech, ja też jak łamaga chodzę, ile razy się potknęłam, nie zliczę, na szczęście nic poważniejszego.

Dziewczyny, macie jakiś pomysł na twardą wodę, co wrzucić do pralki, żeby ją zmiękczyć? Bo ubranka takie sztywne mi się robią po wysuszeniu...chyba płyny do płukania dla takiego maluszka to nie bardzo? Myślałam też o orzechach piorących, ale nie mam w tym doświadczenia...

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, don't worry, ja tez zgaduje, co mi moze wypinac ;)

Jak twarde I podluzne dluzsze, to zgaduje ze to cialko (spojrz wymiary z usg), jak twarde I bardziej okragle, mysle ze to glowka.
    Jak nagle po 10 sek od picia, dostaje skretow gdzies miedzy dolem brzucha a pipka -kopa mam itd :) na 100% nie wiem, ale zgaduje :) I jest latwiej

Isia, wyplucz 2 razy.
    Ja pierwsze mam plukanie bez wirowania, a pozniej plukanie I wirowanie ale na mniejszych obrotach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 16:38

Isia14 lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chyba nie ma co przesadzać i robić z dzieci nie wiadomo jakich wrażliwców, moja przyjaciółka pierze od początku w normalnym proszku i nawet tego wszystkiego nie prasowała, bo uznała że bakterii i tak nie uniknie więc co będzie Go od początku w sterylności chowała, zdrowe podejście trzeba mieć, na pewno nie zaszkodzimy naszym dzieciom. wiadomo jak maluszek będzie miał reakcje jakieś skórne to wtedy trzeba pomyśleć o czymś delikatnym ale może to i dobre takie podejście, ja tak jak mówiłam do 1 miesiąca mam zamiar prać w dzieciowych ale później już w naszym proszku jeżeli wszystko będzie spoko :-)

Madlen222, Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ojej Kochana strasznie nieprzyjemna sytuacja. Odpoczywaj i dobrze, że masz dziś wizytę, daj znać po.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ktorejs z Was się przyda

http://forum.mamazone.pl/index.php?/topic/124-wyprawka/

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina i ja oczekuje na wiesci z wizyty. Trzymam mocno &&&

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ