Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nastka odpoczywaj. Niech chłop poskacze teraz wkoło Ciebie
Pati Nela mądra dziewczynka wie co robi;)
Moja tez fika non stop praktycznie. Cały brzuch mnie boli od kopniaków. A dzis dodatkowo pod lewym zebrem cos uciska.... Po obiadku sobie poleze:)xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie
Moje dziecko waży już 1408g ! W siatkach centylowych to 90centyl... Jest duuuże i tłuste !
Szyjka długa, zamknięta - 3,88cm
Wody płodowe w normie, jest ich mniej niż ostatnio więc już nie górna granica. AFI=16
Kondzio ułożony główkowo i chyba powoli wciska się co raz głębiej bo mnie zaczyna spojenie pobolewać.
I spokojnie moge chodzić na fitnessaczkolwiek dziś czuję się jak 90-letnia babcia, chodzenie po schodach, siadanie to przeogromny ból..
Agusia ;), FK81, xpatiiix3, mada_lena, sylvi, Rybka Nemo, Nata, misiaczk25, Viviana, Dotty84, Madlen222, lkc, Isia14, e_v_e, sisiiii, Agata92, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMowilam Wam, ze u mnie pod blokiem szkola I pod koniec roku szkolnego zrobili plac z instrumentaki muzycznymi...z bebnami, cymbalami, rurkami, co grajs na baaaardzo wysokich dzwiekach? Latem to sporadycznie ktos walil, a teraz.....glowa mi juz boli raz ze od wrzaskow, dwa od walenia w cymbaly.
Milaszka, mada_lena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny ja to nie wiem podziwiam że Wy wiecie co Wasze dziecko wypina i w ogóle że się przekręca, ja po prostu czuję że się rusza i tyle..
byłam na zakupach w rossmannie, spuściłam trochę kasy z kontaogólnie kupiłam chusteczki hipp i tami baby z kartą rossnę więc taniej, żel do intymnej dla mam więc też taniej i dostałam od koleżanki koszulkę z lirene z napisem będę mamą
proszek dzidziuś jest w carrefurze 30 zł za 3kg zdaje się. Kosmetyki też z dzidziusia kupujecie? ja mam dużo ciuszków i pewnie niektóre założymy raz, no i w sumie to 99% dostałam kupiliśmy może 6 sztuk nowych. Mam takie cieplejsze kaftaniki i śpiochy do tego koszulki itp więc jakoś damy radę, w domu to pewnie na cebulkę będę ubierała bo u nas chłodno ale zobaczymy,będziemy sprawdzać czy mu ciepło czy zimno
myślę że jak dziecko jest duże to te 56 i tak się przydają bo dziecko ma podkurczone nóżki na początku więc spokojnie wejdzie w takie małe ciuszki. -
Byłam dziś w przychodni dopytać o tą położną i lekarza rodzinnego dla dziecka (położną wybiera się w swojej przychodni, dziecku się teraz nic nie wybiera ani nie zgłasza, dopiero jak się urodzi), i wracając zastrajkowało mi kolano i się przewróciłam:(
Nie na brzuch konkretnie, tylko na nogę, ale brzuchem uderzyłam o nogę. Nie boli, nie plamię, czuję ruchy, ale zadzwoniłam do lekarza i kazał przyjechać, zobaczymy co z łożyskiem... więc dziś wieczorem przyspieszone USG 3. trym...
uh:( -
nick nieaktualny
-
ewelina_d wrote:Byłam dziś w przychodni dopytać o tą położną i lekarza rodzinnego dla dziecka (położną wybiera się w swojej przychodni, dziecku się teraz nic nie wybiera ani nie zgłasza, dopiero jak się urodzi), i wracając zastrajkowało mi kolano i się przewróciłam:(
Nie na brzuch konkretnie, tylko na nogę, ale brzuchem uderzyłam o nogę. Nie boli, nie plamię, czuję ruchy, ale zadzwoniłam do lekarza i kazał przyjechać, zobaczymy co z łożyskiem... więc dziś wieczorem przyspieszone USG 3. trym...
uh:(
strasznie mi przykro
ale na pewno nic się nie stało i wszytsko jest ok
https://www.maluchy.pl/li-69555.png -
Ojjj Ewelina, uważaj na siebie! Na pewno wszystko jest ok! Trzymam kciuki za badanie!
Ech, ja też jak łamaga chodzę, ile razy się potknęłam, nie zliczę, na szczęście nic poważniejszego.
Dziewczyny, macie jakiś pomysł na twardą wodę, co wrzucić do pralki, żeby ją zmiękczyć? Bo ubranka takie sztywne mi się robią po wysuszeniu...chyba płyny do płukania dla takiego maluszka to nie bardzo? Myślałam też o orzechach piorących, ale nie mam w tym doświadczenia... -
nick nieaktualnyNata, don't worry, ja tez zgaduje, co mi moze wypinac
Jak twarde I podluzne dluzsze, to zgaduje ze to cialko (spojrz wymiary z usg), jak twarde I bardziej okragle, mysle ze to glowka.
Jak nagle po 10 sek od picia, dostaje skretow gdzies miedzy dolem brzucha a pipka -kopa mam itdna 100% nie wiem, ale zgaduje
I jest latwiej
Isia, wyplucz 2 razy.
Ja pierwsze mam plukanie bez wirowania, a pozniej plukanie I wirowanie ale na mniejszych obrotach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 16:38
Isia14 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny chyba nie ma co przesadzać i robić z dzieci nie wiadomo jakich wrażliwców, moja przyjaciółka pierze od początku w normalnym proszku i nawet tego wszystkiego nie prasowała, bo uznała że bakterii i tak nie uniknie więc co będzie Go od początku w sterylności chowała, zdrowe podejście trzeba mieć, na pewno nie zaszkodzimy naszym dzieciom. wiadomo jak maluszek będzie miał reakcje jakieś skórne to wtedy trzeba pomyśleć o czymś delikatnym ale może to i dobre takie podejście, ja tak jak mówiłam do 1 miesiąca mam zamiar prać w dzieciowych ale później już w naszym proszku jeżeli wszystko będzie spoko
Madlen222, Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny