X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pytałam wczoraj ginkę moją o to KTG, kiedy je się robi. I powiedziano mi tak, że u niej standardowo na wizycie jak pacjentka ukończy 35tc, a po 38tc już dwa razy w tygodniu trzeba specjalnie przyjeżdżać na KTG i badanie szyjki.

nxbhnwz.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam tylko dlatego że byłam w szpitalu :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, przylazlam (doslownke) ze spacerku.
    Mada_lenka, trzymam, trzymam! Maluszka juz nie taka mala! Bedzie dobrze

Nata, ale laseczka jestes! Brzuszek sliczniutki, dupcia malutka jak u modelki! Troche zazdroszcze, ale tak pozytywnie ;)

Co do grudniowki... biedna dziewczyna, bardzo jej wspolczuje....mam nadzieje, zemaluszek przezyje! Trzymam kciuki

Mi cos znowu brzuch boli...
    Wlasnie byl kurier, mamy materasik dla Pilkarzyka :)

mada_lena lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrr place rachunki babci nie lubię tego tyle tych cyferek i duperelek...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata piekna jestes :)

u mnie piekna pogoda wroiclam ze spacerku z psem,bylam odwiedzic moje dziewczyny w pracy posiedzialam na uniwerku na trawie i zlapalam troszke slonca,pieknie jest normalnie lato...az chce sie zyc,dzisiaj jemy obiad na powietrzu :) nie gotuje zabiore hippisa do knajpy(coraz czesciej mi sie zdarza,chujowa pani domu ze mnie,ale co tam..)

Dziewczyny zaciskac nogi i rodzimy dopiero jak bedzie bezpiecznie!

kurcze zaraz poczytam grudniowki..smutne to , mam nadzieje ze malenstwo bedzie ok.

dostatalm od koleznaki koszulke swietna jest :) takie selfie mamy i corki :P

172ur6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 16:46

lkc, mada_lena, xpatiiix3, Maga31, ÓptimusPrime, misiaczk25, Madlen222, Nata, Goplana, Viviana, Mamadomina, blue00, anusiaa90, caśka lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nadrabiam i odpisuje na raty.
    Tak jak pisałam pobolewalo mnie spojenie, nieco wyżej, podbrzusze, pachwiny. Nie przechodziło po spazmolinie i lezeniu. Bol stał sie dokuczliwy. Moze z raz miałam uczucie parcia na stolec ale po pierwsze myślałam ze to dzidzia sie wierci a po drugie zaraz przeszło. No i brzuch sie zrobił twardszy...Puszczał i znow lekko twardnial. Nieregularnie ale jak wstałam do kibelka czy kuchni.I w koncu zadzwoniłam do gina, bo kazał dzwonić w takiej sytuacji. Pojechałam zbadał i na IP kazał....leżymy
    Moja koleżankę z sali rano wzięli na cięcie:) jej mama zrobiła foto i przyszła mi pokazać. Pulpecik,sliczny :)
    Karola urodziła. Ale bedzie wszystko dobrze tak czuje. A jak widac przeczucie to ja mam ;)
    Lece dalej nadrabiac laseczki :)

AgataP, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalena teraz sie wystraszylam bo mialam podobnie wczoraj ale mi przeszlo po nospie..wiesz co zapisze sie do lekarza na poniedzialek niech mnie zbada,lepiej dmuchac na zimne.Odpoczywaj kochana ,bedzie dobrze ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 15:41

mada_lena, mada_lena lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh Madalenka jak nie urok to sraczka ciągle myślę o Tobie i mocno kciuki trzymam za Was dziewczynki ;***

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dzieki kochana zaciskam giry mocno :)
    Agata pewnie pojedź. Nie ma co. Laseczką z Ciebie :)
    Zawsze mi gin powtarza lepiej jeden raz za duzo niz za mało. A i mówił ze po 30 tyg każe pacjentkom zgłaszać nawet Krzywe baki:)

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Milaszka, AgataP, lkc lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, hihihihi oczy macie takie same na tej focie :)
    A wiesz, wydaje mi sie ze nasza ewelina_d ma taka sama, ale ze Stewie z Family Guy I chyba to jej znajomi robia te koszulki.
    Mam racje, ewelina?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 15:53

AgataP lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja, ale moi znajomi zrobili mi custom ze Stewiem :) nie robia tych koszulek tak generalnie:) (ale robia na zamowienie jakie chcesz;))

AgataP lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalena z tymi krzywymi bakami to sie usmialam ale w sumie racja co jak co ale w ciazy nie ma co lekcewazyc zadnego bolu czy dyskomfortu jutro sie umowie i zobaczymy co mi powie.Lepiej isc i uslyszec ze jest ok i ze sie panikuje niz potem za pozno ma byc.

No ta koszulka swietna jest powiem Wam bede czesto ubierac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bylam rozgladnac sie za koszula do porodu, taka wiecie, do wyrzucenia w razie wu. No i mamy taki niedaleko dom handlowy zajezdzajacy PRLem. Weszlam, obsluga 60+, patrza wilkiem, bo w plotach I kawce przeszkadzasz. No I wybieram tam koszule, takie rozne patrze, troche za glowe sie lapie, ze taki scheiss kosztuje od 50zl...nagle slysze glos z przeciwlwglej strony, ze my koszule jeszcze tu mamy. Ja odwracam sie, patrze na babke, kt juz jest zajeta plotkowaniem z kolezanka I czyms innym. Pytam, czy maja troche tansze, bo to do porodu potrzebuje na 1 raz, bo pewnie do wyrzucenia bedzie. A jak ze ona sie na mnie oburzyla, ze takie ladne (!)koszule nie sa do wyrzucania, ze o I za 35 zl nie maja koszul. Na co ja mowie, za 35 to I tak drogo (majac na mysli te ewenementy na wieszakach), moge dac 10 najwyzej...to tak sie oburzyla, ze juz na moje pytania nie odpowiadala, a na koniec, uwaga, wyrzucila mnie ze sklepu, tu nic pani dla siebie nie znajdzie, niech pani idzie na inne stoiskom (sklep) tam...... (I machnela reka w dal :) ).
    She made my day ;) ;) ;)

xpatiiix3, e_v_e, AgataP, mada_lena, Madlen222, lkc, Agusia ;), Viviana, Mamadomina, Milaszka, Maga31, Lavendula lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz babcia przyjdzie zrobię szame Marcela obudze na obiad i lecie na spacer hehehe w końcu juz dawno nie bylam tak na s spacer aby się przejść wiecznie cos gdzieś...;)

mada_lena, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:

No ta koszulka swietna jest powiem Wam bede czesto ubierac :)

Agato, w niej do porodu I zaznacz, ze oczy I warkocze maja byc jak na koszulce, inaczej nie przyjmujesz do wiadomosci :)

AgataP lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zajefajna też chcę taką :p na allegro widziałam gdzieś, Agatko piękna mamusia z Ciebie :-) Optimus to miałaś dzisiaj wesołą przygodę, ja uwielbiam takie emerytki, zawsze mnie bawiły do łez. Byłam na mieście i kupiłam w końcu czapkę dla synka z weluru, mięciutka taka fajna 169hrlv.jpg dałam 27 zł (rozbój) no ale dobra. Jutro idę po misia z pozytywką bo mi się bardzo podobał ale jakoś uznałam że 47 zł to przesada, ale myślę teraz o nim czyli jednak trzeba go kupić :-)zjadłam lody po drodze różane, bo u mnie w mieście w ten weekend jest tzn " Święto Róży" lunapark, wystawa róż, koncerty i inne takie, ale my jak co roku jedziemy nad jezioro na weekend bo kolega ma urodziny :-)

AgataP, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Agato, w niej do porodu I zaznacz, ze oczy I warkocze maja byc jak na koszulce, inaczej nie przyjmujesz do wiadomosci :)

haha :) no i jeszcze zazycze sobie zdjec na łózku porodowym zeby na forum wrzucic i maja koniecznie uchwycic koszulke :P

• desou Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:20

AgataP, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus Twoja historia mnie rozbawiła:) wyobraziłam to sobie :) haha

relgh3714vlmssyj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie byłam u diabetologa, sprawdzam siebie poprostu, mój gin powiedział, że jak będę miała wyniki tych badań to dopiero iść do diabetologa i on powie czy dieta, klucie, insulina czy co. Wyczytałam w necie, że słodkim mamą każą się kluc po godzinie, szkoda mi było marnować trzech tygodni i robić krzywdę malenstwu, a Wy dziewczyny co macie podwyższona glukozę po jakim czasie się badacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 16:54

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ