X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale wrześniówki mają tempo. Ciekawe czy my też tak będziemy pędzić i zaczniemy w połowie października ?

f2w343r88uf9xtcb.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka! zaczynam pakowanie nad jezioro, pogoda super mam nadzieję że jakoś wytrzymam z ludźmi, wezmę sobie książkę na wszelki wypadek no i mam pakiet net więc zawsze mam Was :-) no i niestety ale coraz bardziej bolą mnie biodra...:(

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Zaczynamy 33tydzien ;)
    Podsumowując mamy..
    78kg (+16) i 112cm (+38)
    A oto Nasz apartament ;)

r8hwtj.jpg

ÓptimusPrime, e_v_e, desou, Nata, Isia14, pinsleepe, Dotty84, Madlen222, AgataP, Goplana, ewelina_d, Amnezja, misiaczk25, Agata92, Maga31, Strupka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu życzę :**

Karmelku nie martw się na USG wszystko w porządku było więc borelioza na pewno nie żadnego wpływu na mała ;)

No i mam nadzieje ze dobry humorem dzisiaj u Ciebie Optimus :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 11:11

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super apartamencik, chudzinka jesteś, że też ten brzuszek Cię nie przeważa do przodu ;-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja, Pati widze, ze bardzo niziutko masz brzuch, ja rowniez w pasie mam 112cm :P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka jeszcze jakoś trzymam fason i równowagę, chudzinka to może nie ale raczej po tych upałach mi woda zeszła temu wyszczupliło mnie co mnie bardzo cieszy ;)

Blue idziemy łeb w łeb w cm ;) no opada właśnie chyba co raz bardziej, sama juz nie wiem chociaż jeszcze te trzy tyg temu normalnie się ogolilam a teraz ni bez lusterka nie da się bo brzuch wszystko przykrywa i leży na kolanach jak siedze to jak facet... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 12:00

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie Nelcia wstawila sie do kanalu, zazwyczaj tak sie dzieje na 2 tyg przed porodem, ale lepiej byloby dla niej jeszcze ciut poczekac :)

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama nie widzac mnie 3 miesiace wyskoczyla z tekstem no ty to chyba przytylas z 25kg na ci z szderczym usmiechem moglam odpowiedziec nie bo tylko 10:) od rana sprzatamy mieszkanie bo babka tak syfi ze sie wszystko klei az mnie na wymioty bierze.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szczerze to juz sama nie wiem jak ona leży tam ,ale dzisiaj chyba głową w dole bo kopie w zebra wolalabym żeby juz skończyła te fikolki ;)

Ahh.. Nastka czego oni Ci takie rzeczy gadaja... Moja rodzinka też mi dokucza... Dobrze ODP ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 12:10

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, nie wiem, czy to dlatego, że brzuch coraz większy, ale reszta coraz szczuplejsza mi się wydaje :) Nie znajdę w tym naszym bałaganie miary krawieckiej, a zmierzyłabym sobie z ciekawości brzuch. Mój też jest raczej nisko, chociaż dupcię mały mi wciska w żołądek już od dłuższego czasu (wolę z tej strony niż w wątrobę :P ).

Mój mąż właśnie wybył na kolejną imprezę - nieoficjalna część tej czwartkowej. Nad jeziorkiem, będą żeglować, grillować :( Chciał mnie zabrać, ale po co mam siedzieć na ławce i po godzinie jęczeć, że mnie boli dupa/plecy/brzuch czy coś. Jedzie całą jego rodzina i jeszcze mój ojciec, bo robi tam za fotografa. A mama chora, więc szykuje się samotna sobota. Koleżanki albo gdzieś na wakacjach albo robią rajd po salonach sukien ślubnych.

Ja się z chaty już nie ruszam raczej. I tak mnie przeraża wizja wycieczki do Ikei za kilka tygodni (mąż był wczoraj równo jak otwierali i podobno już były tłumy). Nie tęsknię za światem, znajomi mnie odwiedzają, więc nie czuję potrzeby wycieczek do miasta.

Karmelek, z tą boreliozą strasznie Ci współczuję, jakiego pecha trzeba mieć, żeby to gówno w ciąży złapać, to się w głowie nie mieści :(

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 kg na plusie od poczatku, a taki moj dzisiejszy bebzolek 2r7a6wg.jpg

xpatiiix3, e_v_e, Madlen222, AgataP, Goplana, Amnezja, Agata92, Maga31, Paju, Strupka, Nata lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue ale spory juz ;D ale ty normalnie się nie zmieniasz tylko brzunio ;)

Mi teraz waga słabo podskoczyla woda zeszła bo juz taka opuchnta nie jestem a i boczki miałam które zeszły juz po tych upalach i uda węższe są ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny obejrzałam teraz ten poród kossakowskiego i chyba chce cesarkę. Sama spociłam się jak szczur i az mi się płakać chce...masakra...boje się!!!

KArmelku ja w 17-tym tygodniu też leżałąm w szpitalu bo mi wyciekło coś i ciekło w sumie parę godzin. Niestety lekarze nie potrafili stwierdzić czy to były wody bo podobno na tym etapie ciąży to mogły być wszystkie inne płyny ustrojowe. Fakt, że u Julka na usg był mniejszy poziom wód i oni myślą że może zrobił się gdzieś mały przeciek który na szczęści się zabliźnił. Dasz radę kochana:* i współczuje tego gówna co Ci się przyplątało, kurde akurat w ciąży. Ale na pewno będzie dobrze :*

My sprzątamy, zaraz zakupy a o 16 przychodzi położna do nas obczajać pokój dla dzieci i mówić co będzie po porodzie. PAPA

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bedac u kolezanki, sypnela mi komplement, ze wygladam szczuplo hehe, no coz :D

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo na serio zgrabna jesteś fajna pupcia nogi, tylko brzuchol i Cyc wypiete do przodu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 12:23

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ta bolerioze robilam bo mnie na początku lipca kleszcz ugryzl.. pierwszy raz w zyciu twk w ogole.. to trzeba miec pecha ! :/ wlasne zqpodalam sobie globulke zeby jakas infekcja sie od tych antybiotykow nie przyplatala, znow bede zachodzic w glowe co ze mnie wycieka..
    Dobrze ze juz coraz blizej konca.. a i tak sie boje o mala, na usg jest wszystko ok, ale jesli czegos nie widwc.. ahhh.. nqwet boje sie o tym myslec..

Dziewczyny brzuszki macie super! :) ciezko mi tak odpisywac bo siedze na telefonie :/

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Wy tez tak dopisujecie do listy rozne rzeczy? Ja myslalam ze tylko lozeczka i poscieli mi brakuje a co chwile cos mi sie przypomina i dopisuje. I szczerze nie mam juz miejsca w szafie ani u Oliwi ani u Lenki. Naszylam roznych rzeczy w tym kocy ze nie myslalam ze miejsca mi zabraknie

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek nie amrtw sie wszytsko bedzie ok,tym bardziej ze to juz duzo czasu nie zostalo ,jeszcze chwilka i juz .
    Trzymam kciuki za Was.

Pati,Blue super brzuszki :) chudziny jestescie :)

My dzisiaj znow mamy ladna pogode wiec wybierzemy sie do miasta na ten teatr uliczny i na kawe jakasa moze nawet lody,zobaczymy.W domu mi sie siedziec nie chce w takie slonce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Kurcze Wy tez tak dopisujecie do listy rozne rzeczy? Ja myslalam ze tylko lozeczka i poscieli mi brakuje a co chwile cos mi sie przypomina i dopisuje. I szczerze nie mam juz miejsca w szafie ani u Oliwi ani u Lenki. Naszylam roznych rzeczy w tym kocy ze nie myslalam ze miejsca mi zabraknie

ja dopisuj namietnie co rusz cos nowego i potem nie mam gdzie tego wkladac ...

‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ