X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi ja w sumie będę miała fotelik, ale oczwyiście pasuje tylko do wózków wybranych, które mi się nie podobają czyli np. Jedo czy x-lander.

Na razie zdecydowana jestem na 80% na Babyaktive Shell z fotelikiem Maxi Cosi Citi - stwierdziłam, że nie potrzebuje lepszego bo i tak będę miała z Recaro bardzo dobry fotelik, a chcę mięc jakiś fotelik pasujący do wózka. Na dłuższe trasy zapinać będziemy zakładać recaro a po mieście na zakupy czy coś to Maxi Cosi.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati powiem ci z doświadczenia, że jeśli nie wybierzesz sobie od początku odpowiedniego lekarza prywatnego to lęk przez całą ciążę. Tak miałam w 1 ciąży i powiedziałam sobie, że nigdy więcej lekarza z NFZu. Wybrałam prywatnego płacę za wizytę i badania, ale mam pewność, że jak coś będzie się działo to mogę liczyć na szybką pomoc i troskę. Mój lekarz to nawet dzwoni i się pyta czy jest ok i czy pamiętam o wizycie.
    Do tego pracuje w szpitalu w którym będę rodzić, więc będę pod stałą opieką w trakcie porodu i po. I zawsze mogę zadzwonić jak coś mnie niepokoi.

Do tego lekarz pilnuje mnie z wagą i ciśnieniem. Jak za dużo przytyje to krzyczy na mnie :P na każdej wizycie dokładnie bada i analizuje wyniki i robi usg by zobaczyć kondycję malucha.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety o ile będę miała jeszcze dzieci, a chciałabym kiedyś mieć jeszcze jedno bądź dwoje to na pewno będę chodziła prywatnie a teraz do końca już mało zostało czasu, więc nie ma co dupy zawracać... Pójdę jeszcze raz może dwa prywatnie i wsio i tak niedługo będziemy się rozpakowywać, z październikiem zacznie my się sypać juz ;)

Agatko no kiedyś poznam na pewno odpowiedniego przecież nie będę sama całe życie ;) biedulko a może przejdzie się do lekarza z tym uchem.??

Mnie dzisiaj boli brzuchol i cos stawia się ale póki co ok niby czysto ale te gile to mnie drażnią już... Normalnie galaretka gesty kisiel obslizgly... Jak nic to ten czop ciągle odchodzi i odchodzi po kawałku... Przy Marcelu tez zaczął po kawałku odchodzić ale dopiero przy porodzie po odejściu wód to wypadł taki wielki krwisty hmm wielki gruby gil zbity... Sory za takie opisy, ale tak myślę ,ze przyda się dla wiadomości ;oo i zaczął odchodzić jakoś hmm 35tc a urodziłam w 39 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 14:22

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisz Pati pisz, zawsze to jakaś wskazówka dla nas :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati no ide do lekarza we srode to zalatwie tez i ucho przy okazji ,kurcze Ty sie masz z tymi plamieniami i sluzem,ale jak tak opisujesz to ja zawsze notuje i pamietam zeby wiedziec co i jak ma wygladac wiec im wiedzej swojego doswiadczenia opisujesz tym lepiej :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i odszedł mi w całości na skurczu przy 5cm rozwarcia ;) he

To dobrze skontroluj to koniecznie po co się męczyć a jakimś zapaleniem potem i antybiotykiem.. ;) a jeszcze jedno dopisz się do tabelki ;) bo patrzę że nie ma Ciebie..

Rewolucjo, wracaj tu do Nas i skrobnij z dwa słówka co tam słychać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 14:41

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że problemy zaczynają dotykać nas w coraz większym stopniu... Przekichany ten 3 trymestr :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:20

• alka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrabiaM ,ale coś tam Patka pisałaś o sluzach. Mi leci żółty, taki jak kisiel czy coś . Sorki za opis no i raczej bezzapachowy. Co to może być?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 16:10

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a jak mam sie dopisac?

• santoocha Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam od miesiąca dużo obfitsze upławy, takie kremowo-żółtawe, ale bez patologicznego zapachu. Tylko upierdliwe to jest, muszę nosić wkładkę, wymieniać często, bo czuję się niekomfortowo :/

Pojechaliśmy dziś do lasu na jeżyny... taaaaa, były ale z 2-3 tyg temu, teraz tylko uschnięte resztki.

Może uda mi się w tym tygodniu skoczyć obejrzeć wózki. Od początku podobał mi się Camarelo Carera, ale jak zaczęłam później grzebać w necie to lista wydłużyła się do 8 faworytów ;) Muszę zobaczyć je na żywo, mam nadzieję, że połowa odpadnie przy jednym spojrzeniu.
    Koleżanka ma właśnie camarelo carerę, jest po pierwszym spacerze z córką i póki co zadowolona.
    A też się bidula wymęczyła, miała 2 tyg temu wywoływany poród, doszła do 10cm rozwarcia, potem 2 godziny parcia i nic, w końcu zrobili jej cesarkę i okazało się, że mała miała na czole mocny odcisk jej spojenia łonowego, nie mogła wpasować główki w kanał rodny.
    Biedna, tyle godzin męki i jeszcze ją pocięli.... :( Aż dziwne, bo rozmawiałam z nią i wcale nie ma z tego tytułu specjalnej traumy. Twardzielka :)

ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij na okienko i uzupełniaj ;) na pierwszej stronie link jest ;)

A wiecie ja się nie znam ale u mnie jest wodnisty a tylko raz na jakiś czas gile lecą ;)

Podbrzusze mnie jakoś okresowo pobolewa ale nie mocno tylko mam dziwne uczucie jakbym miała okresu dostać...

Łaaał kolezanka hardcorowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 17:13

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Nie nadrabiaM ,ale coś tam Patka pisałaś o sluzach. Mi leci żółty, taki jak kisiel czy coś . Sorki za opis no i raczej bezzapachowy. Co to może być?

Ja miałam taki żółty też bez zapachu i okazało sie ze zapalenie grzybiczne pochwy

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, koleżanka faktycznie niezła. Twarda baba!

Pati, ile Ty masz lat, 20, 21? Naprawdę niewiele osób w tym wieku znajduje już osobę, z którą spędzi resztę życia. Masz jeszcze wiele, wiele czasu zanim będziesz mogła zacząć się obawiać staropanieństwa.

Sylvi, napisałaś w jednym poście "najgorsze że" a później wymieniłaś wszystkie rzeczy, które masz w normie. Trochę więcej optymizmu, może ta krótka szyjka to Twoja uroda :)

Widzę, że znowu jakieś gorsze dni nastały, bo nawet nie trzeba forum nadrabiać za bardzo.

Ja dziś dostałam jedną wspaniałą wiadomość - numer do anestezjologa ze szpitala, w którym chcę rodzić, z komentarzem, żeby dzwonić o każdej porze dnia i nocy :D

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Fidelissa, Maga31, sylvi lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 21 w grudniu ;) No jeszcze nic nie przesadzone, jednak ziarenko niepokoju zasilane.. ;P taki gorszy dzień wczoraj miałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 17:50

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy sie witalam dzis, ale raz jeszcze nie zaszkodzi ;)
    Dzien dobry!
    Ale numer, mega slonce, a tu nagle grzmot I jaklunelo! Slonceideszcz, szukam teczy, ale nie widze :(

xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka napisałam Ci na priv

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie dopisalam Pati :)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ja też mam od miesiąca dużo obfitsze upławy, takie kremowo-żółtawe, ale bez patologicznego zapachu. Tylko upierdliwe to jest, muszę nosić wkładkę, wymieniać często, bo czuję się niekomfortowo :/

Pojechaliśmy dziś do lasu na jeżyny... taaaaa, były ale z 2-3 tyg temu, teraz tylko uschnięte resztki.

Może uda mi się w tym tygodniu skoczyć obejrzeć wózki. Od początku podobał mi się Camarelo Carera, ale jak zaczęłam później grzebać w necie to lista wydłużyła się do 8 faworytów ;) Muszę zobaczyć je na żywo, mam nadzieję, że połowa odpadnie przy jednym spojrzeniu.
    Koleżanka ma właśnie camarelo carerę, jest po pierwszym spacerze z córką i póki co zadowolona.
    A też się bidula wymęczyła, miała 2 tyg temu wywoływany poród, doszła do 10cm rozwarcia, potem 2 godziny parcia i nic, w końcu zrobili jej cesarkę i okazało się, że mała miała na czole mocny odcisk jej spojenia łonowego, nie mogła wpasować główki w kanał rodny.
    Biedna, tyle godzin męki i jeszcze ją pocięli.... :( Aż dziwne, bo rozmawiałam z nią i wcale nie ma z tego tytułu specjalnej traumy. Twardzielka :)
    Santoocha tez sie nad tym wózkiem zastanawiam.
    Ma jedna z najwiekszych gondoli 85cm chyba?
    I jest lekki..
    Jakich masz jeszcze faworytów wozkowych?

qq87j44jhto0od0f.png

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z miasta;) Byliśmy na pizzy i lodach. Fajnie było. Teraz zaczepiła nasz sąsiadka jak wysiadaliśmy z auta żebyśmy wpadli do nich na grilla, ale podziękowałam jej i powiedziałąm że jestem zmęczona. Powiem Wam, że nie mam ochoty na jakieś posiadówki z ludźmi, a tym bardziej z ludźmi których nie znam. Ta sąsiadka to jest o 20 lat starsza ode mnie i gadałam z nią może z 3 razy. No ale tak czy inaczej miło z jej strony.

Ja Wam powiem że tern okres ciąży jest dla mnie o wiele bardziej spokoniejszy i ogólnie lepszy niż I czy II trymestr. Wcześniej miałam wiele problemów a teraz lekarze mówią że wszystko jest idealnie. Jedyne co mnie dobija to sikanie w nocy co godzine i niemożność znalezienia wygodnej pozycji do spania. A tak poza tym to na razie nie mogę narzekać i mam nadzieję, że już tak zostanie do końca.
    I rozumiem wszystkie które mają jakieś problemy, wiem ile to stresu kosztuje...sama miałam od początku co chwilę jakieś "akcje" i mam nadzieję, ze chociaż już ta końcówka będzie dla mnie bardziej łaskawa i że do szpitala to pojade już tylko rodzić :)
    Dzisiaj mecz, ciekawe ile Polska przegra znowu :P

AgataP, Fidelissa, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati odp na priv

‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od: