X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha
    jestem na stronie carmello i usiłuje zrozumieć czym sie te wozki sie różnią : Carera, Sewilla , Carmela i ńie wiem......

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie cos o tym urlopie za 2014 i 2015 czy od razu zgłaszać po porodzie, ze sie go wybiera po macierzyńskim?

qq87j44jhto0od0f.png

• caśka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natrafiłam ostatnio na artykuł o pieluszkach wielokrotnego użytku i powiem wam, że bardzo pozytywnie odebrałam ten artykuł i nawet zaczynam się zastanawiać, czy to nie aby faktycznie lepsze dla skóry dziecka niż te jednorazowe.
    Ponoc bardzo dobre są z firmy Baby Land lub Pupus i mają super wzory. Jedna pielucha kosztuje 22 zł plus około 7 zł wkład.
    W sumie to duża oszczędność, do tego dla zdrowia malucha i ekologicznie bo nie wytwarzamy śmieci :p

Mnie głównie chodzi o tą higienę i zdrowie. W domu można używać takich a jak się idzie w gości zakładać jednorazową.

http://kahlan84.blogspot.com/2013/06/pieluchy-wielorazowe-wstepnie.html

http://srebrna-akacja.blogspot.com/2012/03/pieluchy-wielorazowe-ostatnie-starcie.html

Co o tym myślicie?

Eve, Paju lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati co do chłopów.....ja jestem z jednym od nastu lat i w zeszłym tyg. Mieliśmy drugą rocznicę ślubu:)
    Życzę Ci abyś też znalazła swojego rycerza :) dojrzałego faceta i ojca dla dzieciaków :)

Madlen222, xpatiiix3, Dotty84 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Santoocha
    jestem na stronie carmello i usiłuje zrozumieć czym sie te wozki sie różnią : Carera, Sewilla , Carmela i ńie wiem......
    Ja mam w planach kupić ten wózek i jak dla mnie jest idealny :)
    Z tego co wiem i mi powiedziano to carera od Sevilli rożni się tylko wzorem. Sevila jest klasyczna dol czarny i jakiś tam jeden kolor na gorze, Carera za to jest juz kolorowa :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martina podobno Carmela jest najnowsza i ma najwiecej bajerow....

Trzeba wszystkie 3 zobaczyć :)

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

o ile chodzi o pieluchy wielorazowe, to polecam. W domu na pewno są dobrym rozwiązaniem. Sama korzystałam, ale to już było jakiś czas temu. Teraz też planuję ich używać.

caśka, Paju lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmeli akurat nie ogladalam.. Mi się podoba najprostszy sevila także tej trzeciej wersji niestety nie jestem w stanie porownac. Ale jakbys cos wiedziała to daj znać :)

201411191762.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Dzień dobry,

o ile chodzi o pieluchy wielorazowe, to polecam. W domu na pewno są dobrym rozwiązaniem. Sama korzystałam, ale to już było jakiś czas temu. Teraz też planuję ich używać.

Super. Chyba też sobie zakupie na początek kilka a jak dam radę wytrwać tak to dokupię więcej

marynka lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłyśmy z dłuuugiego weekendu :) Całe i zdrowe - zaraz sprawdzę ile mam dziesiątek stron do nadgonienia ;)

miłego wieczoru !!

.L

xpatiiix3, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Santoocha tez sie nad tym wózkiem zastanawiam.
    Ma jedna z najwiekszych gondoli 85cm chyba?
    I jest lekki..
    Jakich masz jeszcze faworytów wozkowych?

Pełną listę mam w pracy, wraz z cenami i wymiarami gondolek ;)
    Coletto Marcello jest fajny, głównie ten bajer z obracaną gondolą, ale czy to aż takie niezbędne to nie wiem.

Lonex Sweet Baby uroczy, ale koła kompletnie mi nie leżą.

Tutek Grander Play też fajny, ale tak jak mówię do żadnego jeszcze się nie przymierzyłam, więc to takie gdybanie.

Z camarelo jeszcze rozważam Carmelę, bo podobają mi się te żakardowe materiały i z tego co kojarzę ma wentylowaną budkę, a carera nie. Ale reki sobie nie dam uciąć.

Idę w końcu ogarnąć te ciuszki....

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, oglądacie mecz, że taka cisza nastała? :)
    U nas dziś również była piękna pogoda, byliśmy z mężem złapać trochę słońca i postanowiliśmy wyjechać na 3 dni w góry odpocząć :) To będzie ostatni taki wypad przed porodem, więc się strasznie na niego cieszę. Wiadomo, że szczytów zdobywać już z takim brzuchem nie będę, ale za to pochodzimy po lżejszych pagórkach (jeśli dam radę ;) )i pooddychamy świeżym powietrzem :)

Miłego wieczorku Wam życzę i do zobaczenia za kilka dni!
    Idę oglądać meczyk :)

xpatiiix3, santoocha, Madlen222, Agata92, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde znowu plamki krwi są.. Ehh... Ale brzuchol nie boli już, mała się w dół wciskała pewnie znowu coś ruszyła, ale dobra nie smęcę już ,przytula my się z Marcysiulkiem i przyniósł mi Jaśka i leży na moich kolanach teraz ;)

Agatko super ;) przesunęłam już wyżej Ciebie tabelce ;)

Maga a ja zaśliniona masterchefa oglądam ;) hehe meczów nie lubię ;P i czekam na nastepny odcinek lekarzy będę na playerze oglądać hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 20:44

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati lez i odpoczywaj no coz moze taka uroda w ciazy twoja ze tak plamisz,moja koleznka w Irl plamila cala ciaze i to czasami jak na zwykly okres i jej nie potrafili powiedziec skad to jest i uznali ze tak ma i juz,dziecko zdrowe i wszytsko bylo ok dla nich ,ale wiesz to irlandia i tutaj ogolnie olewaja ciaze wiec nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 21:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kombinezonik na zime za 20zl ;) co prawda niebieski, a nie zielony ale nie badz my wybredni :)

Aha, I wlasnie siadam za ogladanie programu "rolnik szuka zony", to dopiero bedzie beka:) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 21:24

xpatiiix3, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No żeby było cos nie tak to dawno bym zaczęła rodzić a się wyciszylo i twardnienia rzadko mam i ogólnie chyba wszystko przeszło tylko te plamienia mała się dużo jakoś też nie rusza, ale jak wypycha coś gdzieś to krzykne aż z bólu czasem, ani zgagi nie mam od dawna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 21:25

AgataP, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Natrafiłam ostatnio na artykuł o pieluszkach wielokrotnego użytku i powiem wam, że bardzo pozytywnie odebrałam ten artykuł i nawet zaczynam się zastanawiać, czy to nie aby faktycznie lepsze dla skóry dziecka niż te jednorazowe.
    Ponoc bardzo dobre są z firmy Baby Land lub Pupus i mają super wzory. Jedna pielucha kosztuje 22 zł plus około 7 zł wkład.
    W sumie to duża oszczędność, do tego dla zdrowia malucha i ekologicznie bo nie wytwarzamy śmieci :p

Mnie głównie chodzi o tą higienę i zdrowie. W domu można używać takich a jak się idzie w gości zakładać jednorazową.

http://kahlan84.blogspot.com/2013/06/pieluchy-wielorazowe-wstepnie.html

http://srebrna-akacja.blogspot.com/2012/03/pieluchy-wielorazowe-ostatnie-starcie.html

Co o tym myślicie?

Ja będę używała teraz dla Olka. Szymona pieluchowałam wielorazówkami dopiero po roku, bo jakoś wtedy do mnie dotarła wieśc o ich istnieniu:)

Ja oglądam meczyk, bo właśnie Szymona odstawiłam do łóżka.

Uważajcie na siebie dziewczyny, bo już jesteśmy w gorącym i takim mało bezpiecznym okresie ciąży, dzieciaki duże więc i odpoczywać nieco więcej trzeba, żeby donosić do terminów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 21:28

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o spanie to też nie mogę sobie znaleźć pozycji, bo ja zawsze uwielbiałam spać na brzuchu a teraz to jest niemożliwe praktycznie chociaż wczoraj spałam tak na wpół na brzuchu i dzidzia się przeniosła na prawą stronę brzucha :P

nie wiem czy Wy też tak macie ale mnie np lepiej się śpi na prawej stronie a nie na lewej :)

AgataP, Agata92, ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie różnie z tym spaniem jest, raz na lewej mi dobrze, raz na prawej zależy jak Młody się ułoży. Generalnie tak jak i Ty uwielbiam spać na brzuchu.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez jest lepiej na prawej. Jak leżę na lewej to jakoś mnie mdli i odbija mi się i takie mam uczucie jakby w żołądku wszystko się przesuwało.

Ja śpię na bokach i oparta maksymalnie o brzuch i zawsze mam schizę czy nie zrobię przez to krzywdy dzieciom. Mam nadzieje, ze takie spanie jest bezpiecznie.

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ