Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Natrafiłam ostatnio na artykuł o pieluszkach wielokrotnego użytku i powiem wam, że bardzo pozytywnie odebrałam ten artykuł i nawet zaczynam się zastanawiać, czy to nie aby faktycznie lepsze dla skóry dziecka niż te jednorazowe.
Ponoc bardzo dobre są z firmy Baby Land lub Pupus i mają super wzory. Jedna pielucha kosztuje 22 zł plus około 7 zł wkład.
W sumie to duża oszczędność, do tego dla zdrowia malucha i ekologicznie bo nie wytwarzamy śmieci :p
Mnie głównie chodzi o tą higienę i zdrowie. W domu można używać takich a jak się idzie w gości zakładać jednorazową.
http://kahlan84.blogspot.com/2013/06/pieluchy-wielorazowe-wstepnie.html
http://srebrna-akacja.blogspot.com/2012/03/pieluchy-wielorazowe-ostatnie-starcie.html
Co o tym myślicie?Eve, Paju lubią tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Santoocha
jestem na stronie carmello i usiłuje zrozumieć czym sie te wozki sie różnią : Carera, Sewilla , Carmela i ńie wiem......
Z tego co wiem i mi powiedziano to carera od Sevilli rożni się tylko wzorem. Sevila jest klasyczna dol czarny i jakiś tam jeden kolor na gorze, Carera za to jest juz kolorowaFidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
marynka wrote:Dzień dobry,
o ile chodzi o pieluchy wielorazowe, to polecam. W domu na pewno są dobrym rozwiązaniem. Sama korzystałam, ale to już było jakiś czas temu. Teraz też planuję ich używać.
Super. Chyba też sobie zakupie na początek kilka a jak dam radę wytrwać tak to dokupię więcejmarynka lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Santoocha tez sie nad tym wózkiem zastanawiam.
Ma jedna z najwiekszych gondoli 85cm chyba?
I jest lekki..
Jakich masz jeszcze faworytów wozkowych?
Pełną listę mam w pracy, wraz z cenami i wymiarami gondolek
Coletto Marcello jest fajny, głównie ten bajer z obracaną gondolą, ale czy to aż takie niezbędne to nie wiem.
Lonex Sweet Baby uroczy, ale koła kompletnie mi nie leżą.
Tutek Grander Play też fajny, ale tak jak mówię do żadnego jeszcze się nie przymierzyłam, więc to takie gdybanie.
Z camarelo jeszcze rozważam Carmelę, bo podobają mi się te żakardowe materiały i z tego co kojarzę ma wentylowaną budkę, a carera nie. Ale reki sobie nie dam uciąć.
Idę w końcu ogarnąć te ciuszki....Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, oglądacie mecz, że taka cisza nastała?
U nas dziś również była piękna pogoda, byliśmy z mężem złapać trochę słońca i postanowiliśmy wyjechać na 3 dni w góry odpocząćTo będzie ostatni taki wypad przed porodem, więc się strasznie na niego cieszę. Wiadomo, że szczytów zdobywać już z takim brzuchem nie będę, ale za to pochodzimy po lżejszych pagórkach (jeśli dam radę
)i pooddychamy świeżym powietrzem
Miłego wieczorku Wam życzę i do zobaczenia za kilka dni!
Idę oglądać meczykxpatiiix3, santoocha, Madlen222, Agata92, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Kurde znowu plamki krwi są.. Ehh... Ale brzuchol nie boli już, mała się w dół wciskała pewnie znowu coś ruszyła, ale dobra nie smęcę już ,przytula my się z Marcysiulkiem i przyniósł mi Jaśka i leży na moich kolanach teraz
Agatko superprzesunęłam już wyżej Ciebie tabelce
Maga a ja zaśliniona masterchefa oglądamhehe meczów nie lubię ;P i czekam na nastepny odcinek lekarzy będę na playerze oglądać hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 20:44
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyPati lez i odpoczywaj no coz moze taka uroda w ciazy twoja ze tak plamisz,moja koleznka w Irl plamila cala ciaze i to czasami jak na zwykly okres i jej nie potrafili powiedziec skad to jest i uznali ze tak ma i juz,dziecko zdrowe i wszytsko bylo ok dla nich ,ale wiesz to irlandia i tutaj ogolnie olewaja ciaze wiec nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 21:11
-
nick nieaktualnyMam kombinezonik na zime za 20zl
co prawda niebieski, a nie zielony ale nie badz my wybredni
Aha, I wlasnie siadam za ogladanie programu "rolnik szuka zony", to dopiero bedzie beka:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 21:24
xpatiiix3, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
No żeby było cos nie tak to dawno bym zaczęła rodzić a się wyciszylo i twardnienia rzadko mam i ogólnie chyba wszystko przeszło tylko te plamienia mała się dużo jakoś też nie rusza, ale jak wypycha coś gdzieś to krzykne aż z bólu czasem, ani zgagi nie mam od dawna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 21:25
AgataP, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
caśka wrote:Natrafiłam ostatnio na artykuł o pieluszkach wielokrotnego użytku i powiem wam, że bardzo pozytywnie odebrałam ten artykuł i nawet zaczynam się zastanawiać, czy to nie aby faktycznie lepsze dla skóry dziecka niż te jednorazowe.
Ponoc bardzo dobre są z firmy Baby Land lub Pupus i mają super wzory. Jedna pielucha kosztuje 22 zł plus około 7 zł wkład.
W sumie to duża oszczędność, do tego dla zdrowia malucha i ekologicznie bo nie wytwarzamy śmieci :p
Mnie głównie chodzi o tą higienę i zdrowie. W domu można używać takich a jak się idzie w gości zakładać jednorazową.
http://kahlan84.blogspot.com/2013/06/pieluchy-wielorazowe-wstepnie.html
http://srebrna-akacja.blogspot.com/2012/03/pieluchy-wielorazowe-ostatnie-starcie.html
Co o tym myślicie?
Ja będę używała teraz dla Olka. Szymona pieluchowałam wielorazówkami dopiero po roku, bo jakoś wtedy do mnie dotarła wieśc o ich istnieniu:)
Ja oglądam meczyk, bo właśnie Szymona odstawiłam do łóżka.
Uważajcie na siebie dziewczyny, bo już jesteśmy w gorącym i takim mało bezpiecznym okresie ciąży, dzieciaki duże więc i odpoczywać nieco więcej trzeba, żeby donosić do terminów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 21:28
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
jeśli chodzi o spanie to też nie mogę sobie znaleźć pozycji, bo ja zawsze uwielbiałam spać na brzuchu a teraz to jest niemożliwe praktycznie chociaż wczoraj spałam tak na wpół na brzuchu i dzidzia się przeniosła na prawą stronę brzucha
nie wiem czy Wy też tak macie ale mnie np lepiej się śpi na prawej stronie a nie na lewejAgataP, Agata92, ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
mnie tez jest lepiej na prawej. Jak leżę na lewej to jakoś mnie mdli i odbija mi się i takie mam uczucie jakby w żołądku wszystko się przesuwało.
Ja śpię na bokach i oparta maksymalnie o brzuch i zawsze mam schizę czy nie zrobię przez to krzywdy dzieciom. Mam nadzieje, ze takie spanie jest bezpiecznie.