X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:

Sylvi, napisałaś w jednym poście "najgorsze że" a później wymieniłaś wszystkie rzeczy, które masz w normie. Trochę więcej optymizmu, może ta krótka szyjka to Twoja uroda :)
    chodziło mi o to ,że właśnie jest wszystko ok a nikt nie wie z czego się te krwawienia biorą, przynajmniej wiem żeby nie panikować i obserwować czy nie towarzyszą temu bóle ani żadne inne komplikacje :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewuszki :)
    ze spaniem mam tak jak Wy :)
    ogólem muszę znowu się wasm wyzalic :( mam dosc bólu ucha! w poniedziałek zawiało mnie (przez moją głupotę jechałam w samochodzie z otwartym oknem) i od wtorku boli a bardziej to napierdziela mnie w cholere! w czwartek bylam u lekarza rodzinnego przepisała nieszczęsny antybiotyk i krople do ucha. Zamiast lepiej jest coraz gorzej! ból ucha przechodzi na całą stronę lewą plus dzisiaj nie mogłam jesc na tej stronie bo boli!! i juz nie wiem co dalej :( wieczory są fatalne! a o śmianiu mogę zapomnieć..

AgataP lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula a może warto do laryngologa się przejść? jak byłam w szpitalu tez ginekolodzy podawali jej co rusz inny antybiotyk a miała ten sam problem co Ty, w końcu się wypisała na własne żądanie i poszła do laryngologa

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez lepiej na prawej stronie,Madlen czytalam ze kobieta w ciazy lezac na boku instynktownie przybiera pozycje boczna ustalona wiec jest bezpiecznie lezac na prawym boku podgiac i oprzec sie na lewej nodze a na lewym na odwrot.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 22:09

Madlen222, Marzena27 lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź do laryngologa koniecznie.
    No właśnie ja w takiej pozycji sypiam z kołdrą między nogami:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    hej Dziewuszki :)
    ze spaniem mam tak jak Wy :)
    ogólem muszę znowu się wasm wyzalic :( mam dosc bólu ucha! w poniedziałek zawiało mnie (przez moją głupotę jechałam w samochodzie z otwartym oknem) i od wtorku boli a bardziej to napierdziela mnie w cholere! w czwartek bylam u lekarza rodzinnego przepisała nieszczęsny antybiotyk i krople do ucha. Zamiast lepiej jest coraz gorzej! ból ucha przechodzi na całą stronę lewą plus dzisiaj nie mogłam jesc na tej stronie bo boli!! i juz nie wiem co dalej :( wieczory są fatalne! a o śmianiu mogę zapomnieć..

tez mam bol ucha ale to przez infekcje i mam krople z antybiotykiem ponoc bezpieczne w ciazy.Ale na bol nie pomagaja,a paracetamolu brac nie chce,mi pomaga amol na zewnatrz ucha jak posmaruje.

• Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    mi tez lepiej na prawej stronie,czytalam ze kobieta w ciazy lezac na boku instynktownie przybiera pozycje boczna ustalona wiec jest bezpiecznie lezac na prawym boku podgiac i oprzec sie na lewej nodze a na lewym na odwrot.

No co Ty? ja zawsze tak spałam, ale odkąd mam brzuch to się boję tak spać i zrezygnowałam, boję się zawsze że za bardzo wtedy dzieci zgniotę..

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi nic juz nie pomaga.. chyba sie przejde do laryngologa ale boje sie ze Małej zaszkodze tym ze to juz tyle trwa..

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa u mnie rodzinny stwierdził ze mam Zapalenie przewodu słuchowego... zapisała Duomox - antybiotyk i krople dicortineff czy jakos tak..

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    No co Ty? ja zawsze tak spałam, ale odkąd mam brzuch to się boję tak spać i zrezygnowałam, boję się zawsze że za bardzo wtedy dzieci zgniotę..

wiec sie nie martw bo nie zaszkodzisz :) ja tak spie i jest ok :)

poczytaj tu Madlen http://dzieci.pl/kat,1033567,title,Jak-spac-by-nie-szkodzic-dziecku,wid,14826033,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=61367e

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 22:18

Madlen222, Lavendula lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    wiec sie nie martw bo nie zaszkodzisz :) ja tak spie i jest ok :)

poczytaj tu Madlen http://dzieci.pl/kat,1033567,title,Jak-spac-by-nie-szkodzic-dziecku,wid,14826033,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=61367e

Dzięki Agatka, zabieram się za czytanie:)

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    tez mam bol ucha ale to przez infekcje i mam krople z antybiotykiem ponoc bezpieczne w ciazy.Ale na bol nie pomagaja,a paracetamolu brac nie chce,mi pomaga amol na zewnatrz ucha jak posmaruje.

a co do paracetamolu to tez nie chce brac.. wolę czuć jak dokucza niz brac wiecej tych swinstw..

AgataP lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    a co do paracetamolu to tez nie chce brac.. wolę czuć jak dokucza niz brac wiecej tych swinstw..

wspolczuje kochana wiem jaki to bol ;/ sprobuj moze przylozyc cos zimnego,ja sie ratowalam mrozonkami :P na chwile pomagalo ale najbardziej pomogl mi amol posmarowany na zewnatrz ucha.No i w dzien jest lepiej niz w nocy niestety,w nocy jest masakra.

mysle nadal co moze mi ulzyc w bolu,ale narazie tylko zimne oklady pozostaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 22:31

• sylvi Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro w końcu wizyta u mojego gina, zobaczę dzidzię :) już się nie mogę doczekać :)

Eve, xpatiiix3, Dotty84, Agusia ;), Agata92, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najchętniej śpię na boku z tendencją do opierania się brzuchem o łóżko, ale też mam schizę że gniotę małego :(
    Staram się spać na boku, ale np dziś budziłam się kilka razy i zawsze na wznak. Bezwiednie zmieniam pozycję.

I co dziwne, od 2 tygodni nie wstaję w nocy na siku! :) I to jest cudowne! ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie moge sobie miejsca dopasowac w lozku od paru dni i sie mecze,ale to przez to ucho pewnie.No i z boku na bok juz nie tak klawo sie przewrocic :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 22:38

• Paju Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Wad, czytam i sie wtrace :P

Mi tez lepiej sie spi na prawym boku.. ogolnie uwielbiam spac na brzuchu.. no ale teraz nie ma zbytnio jak..

A pieluchy wielorazowe mam zamiar uzywac i ja.. tylko ze dopiero po ok.3 msc kiedy to sprawy kupkowe sie ustabilizuja.. tak czytalam ze wtedy najlepiej :)

Czekam na wyplate i zabieram sie za kompletowanie wyprawki bo nie mamy jeszcze praktycznie nic!

A co do wozka to wyszukalam ostatnio wozek 3w1 izzy go i sie zakochalam...

Eve, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    wspolczuje kochana wiem jaki to bol ;/ sprobuj moze przylozyc cos zimnego,ja sie ratowalam mrozonkami :P na chwile pomagalo ale najbardziej pomogl mi amol posmarowany na zewnatrz ucha.No i w dzien jest lepiej niz w nocy niestety,w nocy jest masakra.

mysle nadal co moze mi ulzyc w bolu,ale narazie tylko zimne oklady pozostaly.

ja na poczatku tez miałam ulgę w ciągu dnia a wieczor i noc to udręka, ale od czasu brania antybiotyku to jest non stop bol plus dochodzi promieniowanie na szczękę zęby.. jutro sie umówie do laryngologa niech cos pomoze bo mała przez te leki mam wrazenie ze jest inna w brzusiu..

AgataP lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju ja też nie wsadzę w wielorazówkę noworodka:) Myślę, że ok 3 miesiąca dziacko ma wymiary które pozwalają używać rozmiaru one size:) Czyli najekonomiczniej:)

Paju lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    ja na poczatku tez miałam ulgę w ciągu dnia a wieczor i noc to udręka, ale od czasu brania antybiotyku to jest non stop bol plus dochodzi promieniowanie na szczękę zęby.. jutro sie umówie do laryngologa niech cos pomoze bo mała przez te leki mam wrazenie ze jest inna w brzusiu..

kurde wspolczuje ;(

‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ