X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja. Chyba na chwilę, bo taka zdołowana, że lepiej Wam humorów nie psuć.
    W weekend złapał mnie silny ból spojenia, ale tak mocny, że mąż chciał wzywać karetkę. Odjęło mi nogi. Na szczęście Mała ładnie kopała, a ja pół nocy nie spałam zastanawiając się, co robić. W niedzielę było jako tako, choć w nocy znowu przeboje. Do tego bardzo boli mnie krzyż.
    Myslałam, że spojenie nie wróci, a jednak. Mam wizytę kontrolną w tym tygodniu z tą nerką to mnie gin pobada. Ogólnie z takim bólem nie dam rady, oby przeszło, bo z łóżka nawet nie jestem w stanie wstać.
    Dalej stresuje mnie ta macica, już dobrze przemagluje gina na wizycie, bym była spokojna. Śluzu też mam strasznie dużo, wszystko stresuje i płakać się chce jak cholera, ale się trzymam.
    W tym tygodniu chcę załatwić wizyty u neurologa i ortopedy, może dziś neurolog jak dam radę pójść, zastanawiam się czy nie wystarczy zaświadczenie do cesarki od jednego lekarza, bo kurde wszystko prywatnie to jednak koszty.

Zdrówka dla Was Kochane.

monikamina lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:

nie wiem czy Wy też tak macie ale mnie np lepiej się śpi na prawej stronie a nie na lewej :)

też jestem teraz prawostronna - i nie ma szans na lewy bok mimo kojca do spania - tęsknię za spaniem na brzuchu....

AgataP, Paju lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wez ze soba odziez gacie czy co kolwiek gdzie bedzie widac co polecialo z ciebie wtedy beda mieli wkoncu swoj upragniony dowod ze nie wymyslasz. Mi tak poradzila ostatnio moja lekarka ze mam zabierac to ze soba i pokazac lekarzowi

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mnie znowu czeka przeprowadzka bo z moja babka jednak sie nie da dzisiaj od rana mi robi awanture a w ostatecznosci mnie pchnela na sciane ze brzuchem uderzylam. Myslalam ze zabije ja na miejscu ale nie mialam sily wstac. Mieszkanie juz ogarniete w ciagu godziny tylko czekamy na klucze bo poprzedni lokatorzy maja jeszcze tydzien.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana trzymaj się kochana!!! odpoczywaj dużo i wiem że to trudne ale nie stresuj się. Jak nie będziesz się tak stresowała to może ulży Ci troszeczkę. Myślę, że zaświadczenie od jednego lekarza powinno wystarczyć do CC. :)

Viviana lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    No a mnie znowu czeka przeprowadzka bo z moja babka jednak sie nie da dzisiaj od rana mi robi awanture a w ostatecznosci mnie pchnela na sciane ze brzuchem uderzylam. Myslalam ze zabije ja na miejscu ale nie mialam sily wstac. Mieszkanie juz ogarniete w ciagu godziny tylko czekamy na klucze bo poprzedni lokatorzy maja jeszcze tydzien.

Niestety w takiej sytuacji trzeba trzymać się od takich ludzi z daleka, zwłaszcza, że teraz będzie maleństwo w domu. Poza tym szkoda Oliwki żeby na to wszystko patrzyła. Dzieci rozumieją więcej niż nam się wydaje. Trzymam kciuki, żeby wszystko udało się po twojej myśli:)

njr11rs.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was prała w balsamie do prania?? Ja zawsze używam płynu do prania i nie wiem czy dla maluszka też kupić płyn czy balsam?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda wkurza mnie to że to moje mieszkanie a muszę to ja je opuścić:/ Wyremontowałam całe a teraz musze to znowu zostawić. To juz jest wkurzające naprawdę. I nic z tym nie mogę zrobić póki to ścierwo żyje. Zawsze miałam szacunek do ludzi ale do tej kobiety już nie mam i nigdy mieć nie będę.

Oliwia na szczęscie chodzi do przedszkola więc nei widzi ale napewno czuje że coś jest nie tak. Ona i tak robi te awantury jak mój z domu wychodzi bo przy nim to jest cicho i udaje taka chora biedna staruszkę.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka a byłaś z tą sprawą u dobrego prawnika? Może jest sposób aby to ona opuściła mieszkanie a nie ty? Chociażby umieszczenie jej w jakimś ośrodku dla osób starszych czy coś takiego. Wiem, że to bardzo trudna sprawa ale może po walce na drodze sądowej będziesz miała wreszcie święty spokój.

njr11rs.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u prawnika ale powiedział że stracę tylko nerwy i pieniądze. Ona ma pierwszą grupę (nie wiem dlaczego bo jest zdrowa fizycznie nawet pracuje jako opiekunka) i nie mogę jej z mieszkania usunąć przez ten papierek jej. Na dom starców też musi wyrazić zgodę bez jej zgody nie mogę jej tam umieścić. Też juz próbowałam nawet przez mops to załatwić ale nie ma szans.

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo trudna sytuacja. Jeśli będziesz miała wsparcie w swoim facecie to napewno dacie radę i mimo przeprowadzki sobie poradzicie, a z babką się jakoś ułoży. Zobaczy jak to jest utrzymywać samej mieszkanie i żyć samej w domu to się może jakoś ogarnie i jeszcze będzie was prosiła żebyście wrócili ale wtedy ty jej postawisz swoje warunki. :)

njr11rs.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane:)

Współczuje Wam wszystkich problemów zdrowotnych oraz rodzinnych. Mam nadzieję, że wszystko szybko powróci do równowagi.

Pati mam nadzieję, że pojechałaś na IP. Ja i tak Cię podziwiam, że jeszcze się nad tym zastanawiasz. Ja pewnie już bym tam była. Daj znać co i jak.

Vivianka ja dzisiaj też mam gorszy dzień i jakiś strach mnie obleciał, żeby czasem nie urodzić za wcześnie. Kochana nic się nie martw, pójdziesz do lekarza i się uspokoisz:) Będzie dobrze. Jesteśmy już bardzo daleko, jeszcze troszeczkę i będziemy już w bardzo bezpiecznym terminie:) No i współczuje Ci tych bóli kochana:* ściskam...

Viviana, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona i tak za to mieszkanie nie będzie płaciła a ja nie mogę też pozwolić sobie na zadłużenie więc będę musiała i wynajmować i opłacać to mieszkanie. Jakaś paranoja jest w tej Polsce żeby człowiek nie mógł w swojej własności stawiać warunków.

Z tych nerwów przeoczyłam że dzisiaj skończylam 32 tydzień hura:):):) oby tak dalej:):):):)

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka jak tak mocno boli Cię spojenie to ja radzę Ci przejechać się do lekarza na RTG tego spojenia, bo mogło dojść do rozejścia tym bardziej,że Cię w dodatku krzyż boli

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamcie!! nadrobiła Was :-) jakoś przeżyłam weekend nad jeziorem, chociaż nie powiem łatwo nie było. Ogólnie ciągłe siedzenie przy stole jest mało wygodne ale miałam poduchy pod dupką, wesoło było graliśmy w kalambury :-) mieliśmy z mężem zarezerwowane łóżko na dole w domku, ale wiecie jak to jest każdy popił i znajomi się w nim walnęli i wyszło na to że spaliśmy we 4, ciasno i było, biodra mnie bolały, gorąco w śpiworze no ale jakoś dałam radę mimo że co chwilę się budziłam bo bałam się o juniora żeby mi go ktoś nie uszkodził, później jakiś pies dorwał nasze śmieci i buszował w poszukiwaniu jedzenia, a to ktoś do wc wstawał i tak sobie uświadomiłam że kuźwa niedługo każda noc będzie taka rwana. Jeszcze w domku gdzieś niedaleko rozrabiali, rano właścicielka powiedziała że jej domek roznieści, szyby wybite, drzwi wyrwane....masakra. Dodatkowo miałam stresa bo mój ślubny rozwalił sobie głowę i już chciałam z nim jechać na szycie. Rzucił się na materac na podłodze, który leżał obok takich siedzisk i niestety walnął głową o rant siedziska no i szrama na czole będzie jak nic...krew się lała, ale koledzy mu zrobili piękny opatrunek wyglądał jak po wojnie z bandażem na czole :-)
    wszystkich dolegliwości Wam współczuję, Pati mam nadzieję że to faktycznie taka uroda Twoja w tej ciąży a nie symptomy porodu :( mnie lekarz np powiedział że mam nadżerkę więc jak się pojawi brązowy lub lekko czerwony śluz to może być od tego. Ogólnie ciśnienie mnie wykańcza bo mam niskie bardzo a puls mam 122...co do wózka marcello oglądaliśmy i jak dla mnie minusem jest to że nie ma wentylowanej budki w spacerówce a jednak spacerówka będzie na lato, więc od razu odpadł z listy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:16

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny z góry sory, że tak się wcinam ale mam pytanie czy sprawdziło się u Was to , że jeśli odzuciło Was od mięsa i wędlin a kusi słodkie to spodziewacie się dziewczynki :-) ?

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja jadłam i mięso i słodkie i kwaśne i mam dziewczynkę.

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Cześć dziewczyny z góry sory, że tak się wcinam ale mam pytanie czy sprawdziło się u Was to , że jeśli odzuciło Was od mięsa i wędlin a kusi słodkie to spodziewacie się dziewczynki :-) ?

Hej, ja po mdłościach jadłam tylko nutellę a kurczaka nie jadłam przez 2 miesiące ;) I będzie dziewczynka ;)

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:

To raczej nie ma nic do rzeczy. Myślę, że nasze babcie zgadywały płeć w ten sposób.

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:

U mnie się nie sprawdziło. Tzn w I trymestrze odrzuciło mnie od słodkiego, mdliło strasznie po słodkim, dopiero pod koniec II trymestru jem słodkie a nosze córcię.

AgataP lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: