X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Cześć dziewczyny z góry sory, że tak się wcinam ale mam pytanie czy sprawdziło się u Was to , że jeśli odzuciło Was od mięsa i wędlin a kusi słodkie to spodziewacie się dziewczynki :-) ?

Ja na samym początku jadłam wszystko, w II trymestrze jadłam prawie same owoce a teraz w III trymestrze jem wszystko i będę mieć chłopca więc chyba nie ma reguły :)

njr11rs.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Cześć dziewczyny z góry sory, że tak się wcinam ale mam pytanie czy sprawdziło się u Was to , że jeśli odzuciło Was od mięsa i wędlin a kusi słodkie to spodziewacie się dziewczynki :-) ?

mnie totalnie odrzucało od słodkiego, jadłam mięso, kwaśne i intensywne smaki i spodziewamy się Dziewczynki więc smaki... nie jest to absolutnie żadna reguła :)

AgataP lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna to nie ma znaczenia tak naprawde,tak jak Madlen napisala to nasze babcie mogly sobie tak przypuszczac bez mozliwosci Usg :) ja zajadalam sie cytrynami i kwasnym a mam dziewczynke :)

Pati dawaj znac jak tylko mozesz co i jak mam nadzieje ze to nic powaznego kochana martwie sie o Ciebie,wszytskie sie martwimy.

Nastka wspolczuje z babcia przebojow,straszna baba z niej,od takich trzeba uciekac jak najdalej,badz silna i sie nie daj!

Viviana glowa do gory odpocznij i najwazniejsze to sie nie stresuj,masz zakaz oK? stres jeszcze bardziej wszytsko nakreca niestety,ja wiem ze nie jest latwo sie tak nie przejmwoac ale przejmowanie nic nie pomoze,a jak bedziesz miala lepszy humor to i lepiej sie bedziesz czula,czytalam gdzies w jakims madrym artykule ze jak sie czlowiek zacznie nawet na sile i bez powodu usmiechac przez 1-2 min to oszuka mozg i mozg wydzieli hormony szczescia i humor sie poprawi od reki.Warto sie poszczerzyc przez 2 min bez powodu a moze zadziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:34

Madlen222, Viviana, mada_lena lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko jak przeczytałam Twojego posta to uśmiech się pojawił mimowolnie :) dzięki Kochana <3

AgataP lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec łożysko ok, mała ok i waży ponad 2kg, wody norma, infekcji żadnej nie ma, szyjka trzyma, nie skraca dł. 2,5 i nie rozwiera bardziej jest ok.2cm rozwarcia, ale jest mocno ukrwiona i miękka, mała głową do gory nogami skopala szyjkę i naczynko jakieś pękło, mówili ze będzie pewnie tak do końca przy wysiłku czy coś, jeżeli będzie lecieć zywa krew, odejda wody, czy beda silne skurcze które po nospie nie przejda wtedy znowu przyjechać ale takie brazowe czy plamienia to nie ma co się martwić, czop odchodzi faktycznie po trochu a i cos gadali że pęcherz płodowy napięty, nie wiem o co chodzi..?? Skurczów nie ma ,a prnajmniej na ktg nic sie nie zapisalo, no i w sumie wsio ok... Się trochę nasiedzialam ale mam z głowy... Spytałam o poród od razu, to mam czekać aż się zacznie, na porodowce zrobią usg i zdecydują co dalej, jak będzie nawet miednicowe, ale będzie się pchala nogami a nie pupa i wyraze zgodę to urodze sama ale jak tylko cos nie tak to CC na cito zrobią mi i nie będą czekac, no wiec uff.. Dzięki za kciuki :**
    Po drodze powrotnej odebrałam brata i jestem juz w domu będę jeść.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:49

ÓptimusPrime, AgataP, Madlen222, Viviana, Milaszka, Lavendula, Marzena27, lkc, blue00, santoocha, ewelina_d, mada_lena, Amnezja, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam ostatnio o synku mojego kolegi że ma coś z serduszkiem i zbierają na operację i postanowiłam że kilka swoich prac wystawie na sprzedaż żeby im pomóc uzbierać chociaż jeden procent tego co im brakuje. Myślicie ż eto dobry pomysł czy się obrażą??

A jeszcze ile np za taką opaskę mogę zawołać???

349b1mv.jpg

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka wspolczuje sytuacji z babcia,chyba jedyne wyjście to ta wyprowadza.. Ehh.. A opaski może na licytację i napisze w opisie ze to na cele charytatywne ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dobrze, że ok u Ciebie. szkoda że malutka główką w górze ale może się jeszcze odwróci :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Pisałam ostatnio o synku mojego kolegi że ma coś z serduszkiem i zbierają na operację i postanowiłam że kilka swoich prac wystawie na sprzedaż żeby im pomóc uzbierać chociaż jeden procent tego co im brakuje. Myślicie ż eto dobry pomysł czy się obrażą??

A jeszcze ile np za taką opaskę mogę zawołać???

349b1mv.jpg
    super pomysł! myślę, że będą wdzięczni. dużo muszą uzbierać?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati uff...kamień z serca. Ciekawe o co chodzi z tym napiętym pęcherzem płodowym???

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ale boje się ze ona mocno kopie to moze peknac chyba o to... E mówią ze jest juz na tyle duża ze mam się nie martwić i wszystko w porządku będzie najwyżej dostane kroplowke na rozwój płucek, a i ze tak dzieci juz są w stanie samodzielne oddychac ;)

Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Pati uff...kamień z serca. Ciekawe o co chodzi z tym napiętym pęcherzem płodowym???
    może jakaś faza przedporodowa?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Agata92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super że wszystko dobrze, ale jeszcze lepiej by było jakby mała się odwróciła i nie kopała w szyjkę.

Nastka super pomysł. Uważam, że raczej Ci podziękują a nie obrażą :)

njr11rs.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Pati dobrze że wszystko ok i że CIe wkońcu porządnie zbadali.
    Chyba zostało im 15 tys do uzbierania ostatnio mieli 35tys już uzbieranych po sprzedaży wszystkiego co mogli i wzięciu kredytu. Ogółem muszą mieć 50tys.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie moglaby się odwrócić ;) no ale cóż jak jej dobrze tak to trudno przeżyje wszystko dla niej ;)

Agata92, sylvi, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję, że nasze dzieciaczki porodzą się zdrowe bo nie ma nic smutniejszego niż chore dziecko, moi sąsiedzi też mają niepełnosprawną córeczkę i ogrom kasy musieli uzbierać i cały czas inwestują w rehabilitacje i operacje za granicą bo dzidzia ma stópki źle wykształcone

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oni nawet nie wiedzieli że coś jest nei tak do momentu jak dziecko zaczęło siniec i powietrza nie mogło złapać. Straszne to wszystko. Tu akurat jest problem z serduszkiem jest konieczna operacja nie wiem czy potem rehabilitacja też ale jak pisałam podziwiam ich bo nikogo o nic nie proszą tylko sami się starają uzbierać. Ja bym chyba nie miała tyle cierpliwości i odwagi żeby czekać i odkładać grosz do grosza.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam cenę 15zł za opaskę dowolnego koloru. Mam nadzieję że jakoś im pomogę przekazując kopert za jakiś czas. Wystawiłam na facebook może znajomi się skuszą też:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kobietki!

Ja w piątek czekałam cały dzień na kuriera...miał być do 12 a był o 19:30. Nie znoszę kurierów i unikam jak ognia, wolę sto razy bardziej pocztę a jak mam tylko możliwość to biorę wysyłkę paczkomatem. No ale wiadomo, że wózka mi tak nie wyślą ;) No więc wóz złożony i jeżdżę nim po mieszkaniu :)

Viviana, kurde, znowu to spojenie Ci wróciło :( Ja nie wiem co to za ból, ale wyobrażam sobie, że takie rzeczy strasznie bolą i denerwują...dobrze, że mąż na miejscu, opiekuje się i troszczy o Was :)

Nata - co za weekend :P

Joanna - ja mam mieć dziewczynkę, w I trymestrze odrzuciło mnie od słodkiego i mięsa. Jadłam pieczywo, ser, ziemniaki i warzywa. Potem w drugim trymestrze zaczęłam wracać do siebie i dawnych smaków. Od ok. 20t jem normalnie wszystko co jadłam przed ciążą, w tym słodkie, bo zawsze uwielbiałam ;)Ale ogólnie nie wierzę w takie rzeczy ;)

Pati - Nelcia to już duża dziewczynka :) a szanse, że się obróci są wciąż jeszcze! Zajrzyj sobie do pamiętnika Celii tutaj na belly, pojechała na cesarkę a jej maleńka się obróciła i odesłali ją do domu, żeby czekała na rozpoczęcia porodu, bo już nie mieli podstaw do cc. Chyba był to 38tc.

Nastka - dobrze dziewczyny mówią, daj na licytację z dopiskiem, że na cel charytatywny i dla kogo. I koniecznie podrzuć nam tu linki :)

lkc, Viviana, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sposoby na problemy z oddychaniem? Do niedawna pomagało, jak się położyłam - miejsce na płuca się zrobiło i było lżej. Teraz już nawet to nie pomaga

‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ