SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no chyba, że tak. lepiej mu będzie z innym Państwem :) ja też się szybko przywiązuję do zwierząt i by mi było po prostu psiaka szkoda

Paju lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie jest tak kolorowo z moimi cukrami, dziś po schabowym z mizeria z jogurtem, cukier wyniósł 145 ehhh, mam nadzieję, że wymyśla mi dobrą dietke. Było tak pięknie, może faktycznie teraz cukrzycę widać najbardziej wcześniej miałam niskie wyniki a teraz wysokie :-(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam dzisiaj w jednej aptece i nie mieli glukometrów, jutro muszę koniecznie znaleźć jakiś i w końcu zacząć mierzyć

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka ja tez bym pokazala mu forum.. Wogole nie wiem czemu on wierzy babce a nie tobie.. przecież to za toba powinien zawsze stac.. Ewentualnie potem na osobności cos wyjaśniać. Ach te chłopy..

Byłam dziś na wizycie u gin, wszystko jest w porządku szyjka zamknięta ale nie podobały jej się moje duszności i kazała JUTRO zrobić dodatkowe badania i jak najszybciej zgłosić się do rodzinnego.. Jak sobie pomyśle o naszym rodzinnym to az źle mi się robi.. M dostał zdjęcie do tego widział jak mały cos mieli buzka wiec zadowolony :)

Maluszek waży tylko 1260g to chyba jakoś malo?

lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    ja byłam dzisiaj w jednej aptece i nie mieli glukometrów, jutro muszę koniecznie znaleźć jakiś i w końcu zacząć mierzyć
    Mi się skończyły dziś paski (które kupiłam bez recepty za ogrom kasy) i przestanę mierzyć do piątku, już wiem mniej więcej co mogę a co nie, w piątek jeśli diabetolg powie, że mam dalej mierzyć poproszę o receptę

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I odebralam dziś wynik HbA1c i wyszło 4,8 więc wszystko jest chyba ok :) i wyrzucam juz z glowy temat cukrzycy :)

201411191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Mi się skończyły dziś paski (które kupiłam bez recepty za ogrom kasy) i przestanę mierzyć do piątku, już wiem mniej więcej co mogę a co nie, w piątek jeśli diabetolg powie, że mam dalej mierzyć poproszę o receptę
    a ile kosztują bez recepty?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    I odebralam dziś wynik HbA1c i wyszło 4,8 więc wszystko jest chyba ok :) i wyrzucam juz z glowy temat cukrzycy :)
    Kochana a konsultowalas ten wynik z ginekologiem lub diabetologiem? Też mam to w normie i frutozamine też i zastanawiam się co mi powiedzą?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    a ile kosztują bez recepty?
    Do glukometru, który pozyczylam 41zł bez recepty 50 pasków :-(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia tak dzisiaj na wizycie u gin i powiedziała ze wynik idealny :)
    Frutozaminy nie robilam wogole..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 21:26

201411191762.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, ja też mam lepsze i gorsze dni. Śniadania i kolacje jem w 3/4 przypadków identyczne a pomiary czasami sporo się różnią. Zresztą dokładność tego urządzenia też sceptycznie oceniam. Sylvi, w jakiejś większej na pewno dostaniesz!

Mój mąż był dziś u mojego lekarza po zwolnienie. Podobno panie w poczekalni dziwnie na niego patrzyły, jak go doktor do gabinetu zapraszał :D Jeśli chodzi o masaż krocza, to nie ma żadnych przeciwwskazań podobno. Nie wiem tylko, jak go będę robić w szpitalu. Ogólnie z mężem rozmawia zupełnie inaczej niż ze mną, co mnie trochę zastanawia. Straszy mnie jakimś problemem a później jemu mówi, że to wszystko tak żeby dmuchać za zimne, ogólnie to pięknie. Dzwonił do mnie i straszył, że cukry mam okropne i musimy ostro działać, wypytywał co jem, a teraz, że właściwie to tylko trochę muszę się pilnować i nie ma się czym martwić. Oczywiście ten wariant dużo bardziej mi odpowiada, tylko dlaczego do mnie tak nie może?

DZIEWCZYNY POWTARZAM: PASKI SĄ NA RYCZAŁT I NIE MUSZĄ BYĆ WYPISANE ANI PRZEZ DIABETOLOGA, ANI NAWET PRZEZ GINEKOLOGA! Ja mam od pediatry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 21:31

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Do glukometru, który pozyczylam 41zł bez recepty 50 pasków :-(
    ło matko nieźle

no nic potestuję na tych 50 paskach i zobaczę czy mi skacze cukier czy nie

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze ze znowu mi kazała ciśnienie mierzyć i spisywać na kartce bo jej się nie podobało.. Ale oleje to :)

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Agusia tak dzisiaj na wizycie u gin i powiedziała ze wynik idealny :)
    Frutozaminy nie robilam wogole..
    O to super i nie kazali Ci przejść na żadną dietę? Hmm nie mogę doczekać się piątku mam nadzieję, że również wyjdę zadowolona jak Ty :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 40 zł kupisz sobie chyba z 500 pasków, po co przepłacać ;)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo tap madl :P

Agusia ;) lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    ło matko nieźle

no nic potestuję na tych 50 paskach i zobaczę czy mi skacze cukier czy nie
    Podobno rodzinny też może dac receptę na paski ale ja nie miałam do tego głowy, chciałam kupić jak najszybciej i się sprawdzić :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    a to na recepte pewnie nie?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    O to super i nie kazali Ci przejść na żadną dietę? Hmm nie mogę doczekać się piątku mam nadzieję, że również wyjdę zadowolona jak Ty :-)
    Ani wczesniej ani teraz nie mówiła o diecie :) w sumie druga gin z która tez konsultowalam wyniki glukozy tez powiedziała ze jest wszystko w porządku :) wiec myślę ze o u ciebie tez będzie dobrze :)

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Tak wiem dlatego kupiłam jedno opakowanie, jak okaże się, że mam dalej się sprawdzać wymusze receptę....też zauważyłam różne pomiary między np jednym a drugim palcem...

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
‹‹ 1198 1199 1200 1201 1202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ