X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zapisać dziecko do jakiego chcesz POZ nie ma znaczenia gdzie ty jesteś zapisana.

Ewelin lubi tę wiadomość

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chciałam jeszcze dodać że każdej z nas należy się wizyta położnej z przychodni lekarza rodzinnego oczywiście przed porodem .

ÓptimusPrime, Ewelin, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina - jakaś Ty oblatana :) podziwiam

• caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-)
    Od lat pracuję w szpitalu i przychodni lekarza rodzinnego.

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caterina dokładnie dlatego ja korzystam ;) prawie od poczatku chodze do tej samej co z Marcelem ;) super babka ;) należy Nam się wizyta raz w miesiacu, chociaż mam czasem czesciej tyle ze nie wpisujemy ich ,no i po porodzie wpada parę razy i załatwia sprawę z przychodnia w sensie deklaracje itd że nie trzeba się fatygowac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 16:29

caterina lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kurier przywiózł nasze łóżeczko-kołyskę, oczywiście tatuś musiał od razu złożyć :)
    3qg8nlgj28f4_t.jpg

Agusia ;), Florentine, Madlen222, maaartinka, xpatiiix3, e_v_e, Dotty84, zupaztytki, ÓptimusPrime, Fidelissa, natasza82, Marzena27, Nata, AgataP, Eve, santoocha, lkc, Lavendula, Goplana, misiaczk25, sylvi, Maga31, karmelek, anusiaa90, Rybka Nemo, KUNIAK lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Caterina dokładnie dlatego ja korzystam ;) prawie od poczatku chodze do tej samej co z Marcelem ;) super babka ;) należy Nam się wizyta raz w miesiacu, chociaż mam czasem czesciej tyle ze nie wpisujemy ich ,no i po porodzie wpada parę razy i załatwia sprawę z przychodnia w sensie deklaracje itd że nie trzeba się fatygowac ;)
    Dokładnie Pati.
    Ja też mam dobrze bo ta położna-moja koleżanka- która do mnie przychodzi pracuje też w szpitalu w którym będę rodziła :-)
    Zresztą zawsze mogę do niej zadzwonić i się poradzić :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w swojej przychodni dowiadywac sie o polozna srodowiskowa i bardzo sie zdziwilam,ze tu nie ma obowiazku wizyty przed porodem,no chyba,ze bardzo chce

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina wrote:
    A to nie dlatego że inka jest zbożowa ?
    to co wy jecie na kolacje pierwszą i drugą ??
    8.30-9 śniadanie
    12 ii śniadanie
    15 obiad
    18 podwieczorek
    21 kolacja

Na kolacje mięso albo nabiał plus warzywa

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez dzis takmpowiedzieli, a wiem, ze jest tak jak pisala caterina ;)
    Ale ta, co mam u siebie jest malo kompetentna :(

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina wrote:
    A i chciałam jeszcze dodać że każdej z nas należy się wizyta położnej z przychodni lekarza rodzinnego oczywiście przed porodem .
    Jak to przed?

A środowiskowa 2x po porodzie? A skąd ja wziąć?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odlewu brzucha nie robię.
    Ale zastanawiam sie nad odlewem stopy klub rączek malucha na pamiątkę w takiej specjalnej masie :))

Kuniak super glukoza.
    Niecierpliwa śliczne lozeczko :))
    Mały kopie i kopie.
    Ale teraz po prawej stronie...
    Zastanawiam sie nad komoda z ikei,
    te klupsia i trollla sa po ok 1000zl.
    Trochę drogo mi sie wydaje...

Obiadek zjedzony. Cukier 111:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 17:26

Agusia ;), niecierpliwa21, KUNIAK lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla Warszawianek (i nie tylko):

Podsyłam link do Informatora Rodzinnego, gdzie w pdf można sobie ściągnąć Informator "Maluch w Warszawie" - dużo przydatnych info odnośnie ciąży, porodu, opieki zdrowotnej, papierologii, urlopów macierzyńskich, wychowawczych, żłobków, przedszkoli itp itd.....
    Nastawiony na info o Warszawie, ale są też podstawy ogólnych zasad, np prawa socjalne, szczepienia, standard opieki itp, więc każda może poczytać i coś znaleźć:)

http://www.informatorrodzinny.um.warszawa.pl/?id=maluch

ÓptimusPrime, Agusia ;), Marzena27, ewelina_d, Goplana, Milaszka, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do mojej przychodni l. rodzinnego i faktycznie przysługuje położna w ciąży ale pani poinformowała mnie, ze nikt z tego nie korzysta. Oczywiście, że nikt bo mało kto o tym wie. Po porodzie podahe się w szpitalu adres przychodni dka dziecka, szpital wysyła info do przychodni i kontaktuje się z nami położna i przychodzi na wizyte z deklaracją do wypelnienia do zgłoszenia dziecka. Takie info otrzymałam. Ja zapisuje Małą do innej przychodni niż sama należę. No i pamiętajcie o zgłoszeniu dziecka do ubezpieczenia zdrowotnego u suebie lub męża w pracy.

KUNIAK lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Jak to przed?

A środowiskowa 2x po porodzie? A skąd ja wziąć?
    Każda przychodnia lekarza rodzinnego ma obowiązek zatrudnienia położnej. Położna od 21 tc może do ciebie przychodzić do domu. Po to żeby ciebie edukować, zbadać ciśnienie i np.: dać do wypełnienia "plan porodu".
    Problem polega na tym że POZy nie informują pacjentek że coś takiego przysługuje każdej ciężarnej.
    A po porodzie powinna położna przyjść na wizytę tzw.patronażową do dziecka i do ciebie.U mnie Kasia nawet szwy w domu usuwa jeżeli istnieje taka potrzeba.

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nie wspomnę o tym że czasami paniom się po prostu nie chce :-\

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Wam pisałam kiedyś o tej położnej że pytałam w przychodni mojej i dostałam nr żeby się skontaktować i spotkać przed porodem. Oczywiście jeszcze nie dzwoniłam,ale może jutro się przejdę do przychodni. Wtedy jak pytałam to pabi na urlopie była. Pomalowałam pazurki u stóp, wieczorem sobie piętki zrobię. Jutro muszę jakoś bobra ujarzmić przed piątkową wizytą. Nadal nie mam pomysłu na tą depilację. Chyba usiąde przed wielkim lustrem na przedpokoju i do dzieła. Kołyska piękna, chce już moje łóżeczko :-). Mąż śpi a ja chyba kawkę zrobię i sobie ciasta ukroje. Słyszę jakieś mega zmuszające się do płaczu dziecko na placu zabaw. Pewnie chce coś wymusić :-).

niecierpliwa21, karmelek, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    dlatego ja po macierzyńskim ide na swoje. Pomysł już mam także jakoś sobie poradzę. A narazie zajęłam się robótkami ręcznymi. Chwilę temu wystawiłam na fb zdjęcie zawieszki i juz mam od znajomych 5 zamówień. Co prawda po kosztach produktów ale przynajmiej mam zajęcie:):):):)

wysłałam Ci zaproszenie - bo chciałabym Ci coś na priv napisać, żeby tu nie zaśmiecać :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem lody sobie odpuscilam w jedna i druga stronę z buta ,uwaga bo mojemu synowi się odechcialo w wózku siedzieć no ale zakupy sobie jechały a bombelo szedl ładnie trzymajac się za wózek !;) najgorsze ze mała to chyba chciała wyc cos mi chlupalo aż w brzuchu xD

Luuudzie nie wiecie jaka ulga jak te male pampersiaki itd leżą juz w mojej szafce a raczej komodzie malej no i jeszcze pierdole typu sol leko itd to zrobilam listę jak zdaze to ja kupie w przyszlym tyg jak nie to dokupić sie po porodzie z reszta zobaczy sie ;) najwazniejsze mam to co do szpitala reszta jest bez znaczenia na ten moment ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 18:48

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa jakbyś miała się zdecydować na komodę z ikei , oczywiście w zależności jaką (czy to będzie drewno czy płyta, nie wiem czy ikea ma drewniane meble) to radzę Ci kupić ja dużo wcześniej, bo my kupiliśmy komodę z serii Malm i wietrzymy ją już ponad dwa tygodnie. I myślę, że jeszcze się trochę zejdzie zanim włożę tam ciuchy dziecka które jakby nie było chce żeby były bezapachowe :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ