X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zapisać dziecko do jakiego chcesz POZ nie ma znaczenia gdzie ty jesteś zapisana.

Ewelin lubi tę wiadomość

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chciałam jeszcze dodać że każdej z nas należy się wizyta położnej z przychodni lekarza rodzinnego oczywiście przed porodem .

ÓptimusPrime, Ewelin, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina - jakaś Ty oblatana :) podziwiam

• caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-)
    Od lat pracuję w szpitalu i przychodni lekarza rodzinnego.

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caterina dokładnie dlatego ja korzystam ;) prawie od poczatku chodze do tej samej co z Marcelem ;) super babka ;) należy Nam się wizyta raz w miesiacu, chociaż mam czasem czesciej tyle ze nie wpisujemy ich ,no i po porodzie wpada parę razy i załatwia sprawę z przychodnia w sensie deklaracje itd że nie trzeba się fatygowac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 16:29

caterina lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kurier przywiózł nasze łóżeczko-kołyskę, oczywiście tatuś musiał od razu złożyć :)
    3qg8nlgj28f4_t.jpg

Agusia ;), Florentine, Madlen222, maaartinka, xpatiiix3, e_v_e, Dotty84, zupaztytki, ÓptimusPrime, Fidelissa, natasza82, Marzena27, Nata, AgataP, Eve, santoocha, lkc, Lavendula, Goplana, misiaczk25, sylvi, Maga31, karmelek, anusiaa90, Rybka Nemo, KUNIAK lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Caterina dokładnie dlatego ja korzystam ;) prawie od poczatku chodze do tej samej co z Marcelem ;) super babka ;) należy Nam się wizyta raz w miesiacu, chociaż mam czasem czesciej tyle ze nie wpisujemy ich ,no i po porodzie wpada parę razy i załatwia sprawę z przychodnia w sensie deklaracje itd że nie trzeba się fatygowac ;)
    Dokładnie Pati.
    Ja też mam dobrze bo ta położna-moja koleżanka- która do mnie przychodzi pracuje też w szpitalu w którym będę rodziła :-)
    Zresztą zawsze mogę do niej zadzwonić i się poradzić :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w swojej przychodni dowiadywac sie o polozna srodowiskowa i bardzo sie zdziwilam,ze tu nie ma obowiazku wizyty przed porodem,no chyba,ze bardzo chce

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina wrote:
    A to nie dlatego że inka jest zbożowa ?
    to co wy jecie na kolacje pierwszą i drugą ??
    8.30-9 śniadanie
    12 ii śniadanie
    15 obiad
    18 podwieczorek
    21 kolacja

Na kolacje mięso albo nabiał plus warzywa

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez dzis takmpowiedzieli, a wiem, ze jest tak jak pisala caterina ;)
    Ale ta, co mam u siebie jest malo kompetentna :(

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina wrote:
    A i chciałam jeszcze dodać że każdej z nas należy się wizyta położnej z przychodni lekarza rodzinnego oczywiście przed porodem .
    Jak to przed?

A środowiskowa 2x po porodzie? A skąd ja wziąć?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odlewu brzucha nie robię.
    Ale zastanawiam sie nad odlewem stopy klub rączek malucha na pamiątkę w takiej specjalnej masie :))

Kuniak super glukoza.
    Niecierpliwa śliczne lozeczko :))
    Mały kopie i kopie.
    Ale teraz po prawej stronie...
    Zastanawiam sie nad komoda z ikei,
    te klupsia i trollla sa po ok 1000zl.
    Trochę drogo mi sie wydaje...

Obiadek zjedzony. Cukier 111:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 17:26

Agusia ;), niecierpliwa21, KUNIAK lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla Warszawianek (i nie tylko):

Podsyłam link do Informatora Rodzinnego, gdzie w pdf można sobie ściągnąć Informator "Maluch w Warszawie" - dużo przydatnych info odnośnie ciąży, porodu, opieki zdrowotnej, papierologii, urlopów macierzyńskich, wychowawczych, żłobków, przedszkoli itp itd.....
    Nastawiony na info o Warszawie, ale są też podstawy ogólnych zasad, np prawa socjalne, szczepienia, standard opieki itp, więc każda może poczytać i coś znaleźć:)

http://www.informatorrodzinny.um.warszawa.pl/?id=maluch

ÓptimusPrime, Agusia ;), Marzena27, ewelina_d, Goplana, Milaszka, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do mojej przychodni l. rodzinnego i faktycznie przysługuje położna w ciąży ale pani poinformowała mnie, ze nikt z tego nie korzysta. Oczywiście, że nikt bo mało kto o tym wie. Po porodzie podahe się w szpitalu adres przychodni dka dziecka, szpital wysyła info do przychodni i kontaktuje się z nami położna i przychodzi na wizyte z deklaracją do wypelnienia do zgłoszenia dziecka. Takie info otrzymałam. Ja zapisuje Małą do innej przychodni niż sama należę. No i pamiętajcie o zgłoszeniu dziecka do ubezpieczenia zdrowotnego u suebie lub męża w pracy.

KUNIAK lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Jak to przed?

A środowiskowa 2x po porodzie? A skąd ja wziąć?
    Każda przychodnia lekarza rodzinnego ma obowiązek zatrudnienia położnej. Położna od 21 tc może do ciebie przychodzić do domu. Po to żeby ciebie edukować, zbadać ciśnienie i np.: dać do wypełnienia "plan porodu".
    Problem polega na tym że POZy nie informują pacjentek że coś takiego przysługuje każdej ciężarnej.
    A po porodzie powinna położna przyjść na wizytę tzw.patronażową do dziecka i do ciebie.U mnie Kasia nawet szwy w domu usuwa jeżeli istnieje taka potrzeba.

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • caterina Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nie wspomnę o tym że czasami paniom się po prostu nie chce :-\

wnidl6d8vwkrzqrv.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Wam pisałam kiedyś o tej położnej że pytałam w przychodni mojej i dostałam nr żeby się skontaktować i spotkać przed porodem. Oczywiście jeszcze nie dzwoniłam,ale może jutro się przejdę do przychodni. Wtedy jak pytałam to pabi na urlopie była. Pomalowałam pazurki u stóp, wieczorem sobie piętki zrobię. Jutro muszę jakoś bobra ujarzmić przed piątkową wizytą. Nadal nie mam pomysłu na tą depilację. Chyba usiąde przed wielkim lustrem na przedpokoju i do dzieła. Kołyska piękna, chce już moje łóżeczko :-). Mąż śpi a ja chyba kawkę zrobię i sobie ciasta ukroje. Słyszę jakieś mega zmuszające się do płaczu dziecko na placu zabaw. Pewnie chce coś wymusić :-).

niecierpliwa21, karmelek, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    dlatego ja po macierzyńskim ide na swoje. Pomysł już mam także jakoś sobie poradzę. A narazie zajęłam się robótkami ręcznymi. Chwilę temu wystawiłam na fb zdjęcie zawieszki i juz mam od znajomych 5 zamówień. Co prawda po kosztach produktów ale przynajmiej mam zajęcie:):):):)

wysłałam Ci zaproszenie - bo chciałabym Ci coś na priv napisać, żeby tu nie zaśmiecać :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem lody sobie odpuscilam w jedna i druga stronę z buta ,uwaga bo mojemu synowi się odechcialo w wózku siedzieć no ale zakupy sobie jechały a bombelo szedl ładnie trzymajac się za wózek !;) najgorsze ze mała to chyba chciała wyc cos mi chlupalo aż w brzuchu xD

Luuudzie nie wiecie jaka ulga jak te male pampersiaki itd leżą juz w mojej szafce a raczej komodzie malej no i jeszcze pierdole typu sol leko itd to zrobilam listę jak zdaze to ja kupie w przyszlym tyg jak nie to dokupić sie po porodzie z reszta zobaczy sie ;) najwazniejsze mam to co do szpitala reszta jest bez znaczenia na ten moment ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 18:48

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa jakbyś miała się zdecydować na komodę z ikei , oczywiście w zależności jaką (czy to będzie drewno czy płyta, nie wiem czy ikea ma drewniane meble) to radzę Ci kupić ja dużo wcześniej, bo my kupiliśmy komodę z serii Malm i wietrzymy ją już ponad dwa tygodnie. I myślę, że jeszcze się trochę zejdzie zanim włożę tam ciuchy dziecka które jakby nie było chce żeby były bezapachowe :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ