Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Caterina dokładnie dlatego ja korzystam
prawie od poczatku chodze do tej samej co z Marcelem
super babka
należy Nam się wizyta raz w miesiacu, chociaż mam czasem czesciej tyle ze nie wpisujemy ich ,no i po porodzie wpada parę razy i załatwia sprawę z przychodnia w sensie deklaracje itd że nie trzeba się fatygowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 16:29
caterina lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Agusia ;), Florentine, Madlen222, maaartinka, xpatiiix3, e_v_e, Dotty84, zupaztytki, ÓptimusPrime, Fidelissa, natasza82, Marzena27, Nata, AgataP, Eve, santoocha, lkc, Lavendula, Goplana, misiaczk25, sylvi, Maga31, karmelek, anusiaa90, Rybka Nemo, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Caterina dokładnie dlatego ja korzystam
prawie od poczatku chodze do tej samej co z Marcelem
super babka
należy Nam się wizyta raz w miesiacu, chociaż mam czasem czesciej tyle ze nie wpisujemy ich ,no i po porodzie wpada parę razy i załatwia sprawę z przychodnia w sensie deklaracje itd że nie trzeba się fatygowac
Ja też mam dobrze bo ta położna-moja koleżanka- która do mnie przychodzi pracuje też w szpitalu w którym będę rodziła
Zresztą zawsze mogę do niej zadzwonić i się poradzićxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Odlewu brzucha nie robię.
Ale zastanawiam sie nad odlewem stopy klub rączek malucha na pamiątkę w takiej specjalnej masie)
Kuniak super glukoza.
Niecierpliwa śliczne lozeczko)
Mały kopie i kopie.
Ale teraz po prawej stronie...
Zastanawiam sie nad komoda z ikei,
te klupsia i trollla sa po ok 1000zl.
Trochę drogo mi sie wydaje...
Obiadek zjedzony. Cukier 111:))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 17:26
Agusia ;), niecierpliwa21, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
dla Warszawianek (i nie tylko):
Podsyłam link do Informatora Rodzinnego, gdzie w pdf można sobie ściągnąć Informator "Maluch w Warszawie" - dużo przydatnych info odnośnie ciąży, porodu, opieki zdrowotnej, papierologii, urlopów macierzyńskich, wychowawczych, żłobków, przedszkoli itp itd.....
Nastawiony na info o Warszawie, ale są też podstawy ogólnych zasad, np prawa socjalne, szczepienia, standard opieki itp, więc każda może poczytać i coś znaleźć
http://www.informatorrodzinny.um.warszawa.pl/?id=maluchÓptimusPrime, Agusia ;), Marzena27, ewelina_d, Goplana, Milaszka, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Zadzwoniłam do mojej przychodni l. rodzinnego i faktycznie przysługuje położna w ciąży ale pani poinformowała mnie, ze nikt z tego nie korzysta. Oczywiście, że nikt bo mało kto o tym wie. Po porodzie podahe się w szpitalu adres przychodni dka dziecka, szpital wysyła info do przychodni i kontaktuje się z nami położna i przychodzi na wizyte z deklaracją do wypelnienia do zgłoszenia dziecka. Takie info otrzymałam. Ja zapisuje Małą do innej przychodni niż sama należę. No i pamiętajcie o zgłoszeniu dziecka do ubezpieczenia zdrowotnego u suebie lub męża w pracy.
KUNIAK lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Jak to przed?
A środowiskowa 2x po porodzie? A skąd ja wziąć?
Problem polega na tym że POZy nie informują pacjentek że coś takiego przysługuje każdej ciężarnej.
A po porodzie powinna położna przyjść na wizytę tzw.patronażową do dziecka i do ciebie.U mnie Kasia nawet szwy w domu usuwa jeżeli istnieje taka potrzeba.
-
No ja Wam pisałam kiedyś o tej położnej że pytałam w przychodni mojej i dostałam nr żeby się skontaktować i spotkać przed porodem. Oczywiście jeszcze nie dzwoniłam,ale może jutro się przejdę do przychodni. Wtedy jak pytałam to pabi na urlopie była. Pomalowałam pazurki u stóp, wieczorem sobie piętki zrobię. Jutro muszę jakoś bobra ujarzmić przed piątkową wizytą. Nadal nie mam pomysłu na tą depilację. Chyba usiąde przed wielkim lustrem na przedpokoju i do dzieła. Kołyska piękna, chce już moje łóżeczko
. Mąż śpi a ja chyba kawkę zrobię i sobie ciasta ukroje. Słyszę jakieś mega zmuszające się do płaczu dziecko na placu zabaw. Pewnie chce coś wymusić
.
niecierpliwa21, karmelek, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nastka151 wrote:dlatego ja po macierzyńskim ide na swoje. Pomysł już mam także jakoś sobie poradzę. A narazie zajęłam się robótkami ręcznymi. Chwilę temu wystawiłam na fb zdjęcie zawieszki i juz mam od znajomych 5 zamówień. Co prawda po kosztach produktów ale przynajmiej mam zajęcie:)
wysłałam Ci zaproszenie - bo chciałabym Ci coś na priv napisać, żeby tu nie zaśmiecać -
Jestem lody sobie odpuscilam w jedna i druga stronę z buta ,uwaga bo mojemu synowi się odechcialo w wózku siedzieć no ale zakupy sobie jechały a bombelo szedl ładnie trzymajac się za wózek !
najgorsze ze mała to chyba chciała wyc cos mi chlupalo aż w brzuchu xD
Luuudzie nie wiecie jaka ulga jak te male pampersiaki itd leżą juz w mojej szafce a raczej komodzie malej no i jeszcze pierdole typu sol leko itd to zrobilam listę jak zdaze to ja kupie w przyszlym tyg jak nie to dokupić sie po porodzie z reszta zobaczy sienajwazniejsze mam to co do szpitala reszta jest bez znaczenia na ten moment
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 18:48
AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Fidelissa jakbyś miała się zdecydować na komodę z ikei , oczywiście w zależności jaką (czy to będzie drewno czy płyta, nie wiem czy ikea ma drewniane meble) to radzę Ci kupić ja dużo wcześniej, bo my kupiliśmy komodę z serii Malm i wietrzymy ją już ponad dwa tygodnie. I myślę, że jeszcze się trochę zejdzie zanim włożę tam ciuchy dziecka które jakby nie było chce żeby były bezapachowe
Fidelissa lubi tę wiadomość