Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia ;) wrote:Moim zdaniem wszystko jest w porządku i do granicy jeszcze brakuje
także widocznie taki urok maleństwa, ze duże rośnie
tym bardziej że mąż wmawiał mi ze ważył 3500,
a wczoraj tesciowa znalazła jego ksiązeczke zdrowia a tam jak byk ze urodzony w 39 tyg waga 4450!!!!
Spaślaki to w czasach kiedy witamin nie było:)
Tym czasem przedstawiam dorodna Zosię
lkc, Nata, blue00, Viviana, ÓptimusPrime, Florentine, maaartinka, Paju, Maga31, Agusia ;), xpatiiix3, Agata92, Fidelissa, Amnezja, Madlen222, anusiaa90, natasza82, zupaztytki, ewelina_d, karmelek, misiaczk25, sisiiii, e_v_e, Lavendula, Goplana, Milaszka, sylvi, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
idę zaraz ze śmieciami i na zakupy.szukam fajnego ochraniacza na łóżeczko, najlepiej coś w marynarskim stylu i tak ceny mnie powalają i ogólnie jakieś te wzory dziwne...aż mi przeszło przez myśl że materiał kupię i się uszyje, tylko nie wiem jak hehehe, normalnie nic mi się nie podoba a 80 zł za sam ochraniacz to przegięcie, myślałam jeszcze o tych podusiach z troczkami co to niby ochraniacz udają bo też mi się podobają ale kurde 16 zł za jedną poduszkę? masakra jakaś, chociaż wiem że ludzie dużo pracy w to wkładają.. muszę mózg przewietrzyć, see ya.
Kuniak słodka pyzaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:11
KUNIAK lubi tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:właśnie odnośnie kakao, dostałam przykładową dietę z podziałem na posiłki i wiecie co wyszczególnione zostało kakao kilka razy, nawet nie wiedziałam, że mogę sobie pozwolić na taką przyjemność, słodkie mamy wiecie cos na ten temat
Dodałam łyżeczkę kakao gorzkiego do Inki i mnie cukier podniosło więc nie wiem....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:37
-
nick nieaktualny
-
Viviana wrote:Wróciłam z poczty, ale zdradziecka pogoda, slońce ale taki wiatr, już pije zapobiegawczo mleko z miodem.
Karmelek właśnie w krzyzu mnie czesto dopada ból tak jak opisujesz.
Pati mierz cisnienie jak potrzeba, ja sama miałam zawsze 90/50, a ostatnio mam ciągle 110/70 także ciśnienie skacze w ciąży.
Nastka ale Ty zdolna, świetne te literki, kurdę czemu ja tak nie umiem hehe.
Paju zdrówka i jeszcze raz zdrówka.
Agusia męzowi przysługuje 2 dni urlopu okolicznościowego 100% płatny, 14 dni urlopu tacierzyńskiego do wykorzystania do roku czasu, oraz zasiłek pielęgnacyjny po porodzie mój bierze 2 tygodnie, bo ja cesarka, ale po porodzie SN też się należy, on jest jednak płatny 80% jak zwolnienie, mój przez to straci też premię i tzw bykowe, ale musi wziąć bo nie mam pomocy po porodzie. To pielęgnacyjne wypisze mu lekarz rodzinny na mnie, ale w domu musicie mieszkać sami, jeśli masz kogoś innego co się może zaopiekować się Tobą w jednym gospodarstwie to nie może wziąć (tzn osobe niepracującą, albo na emeryturze, a jak inni domownicy pracują to może). I to się wypisuje od pierwszego dnia powrotu do domu ze szpitala. Może to wypisac także gin, albo w szpitalu.
A co to jest bykowe? -
nick nieaktualny
-
Fidelissa u mojego męża w pracy jest taki dodatek za niebranie zwolnienia, jak w kwartale nie weźmie zwolnienia to dostaje tzw bykowe (czyli 4razy w roku), nie wiem czemu tak to nazywają
ale trochę pieniążkow jest z tego, także warto nie chodzić na zwolnienia.
Co do podania o wykorzystanie urlopu wypoczynkowego to nie jestem jeszcze pewna do kiedy jest termin składania.
Ja będę na pewno chciała złożyć od razu z podaniem o urlop ten roczny, jeśli będzie tak można, czytałam że przed zakończeniem urlopu macierzyńskiego składa się wniosek o wykorzystanie zaległego urlopu wypoczynkowego ale nie wiem na ile przed, wolałabym złozyć od razu.
Ja mam 1 kombinezon rozmiar 56 i 2 rozmiar 62. jednak 68 to za duży na początek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:38
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
ja mam kombinezon 68 i szczerze to była porażka - małemu ręce ani nogi nie wchodziły tam gdzie miały - pal licho jeszcze na spacerze w gondoli bo wkładałam małego, zapinałam i rece miał gdzie chciał - problem był w foteliku samochodowym bo poprostu nie dało się go zapiąć bo jak miały przechodzić pasy przez ręce jak rękawy były puste.. teraz biorę najmniejszy - one i tak są na wyrost i gdzie ona tam dorośnie do 56..
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Viviana wrote:Fidelissa u mojego męża w pracy jest taki dodatek za niebranie zwolnienia, jak w kwartale nie weźmie zwolnienia to dostaje tzw bykowe (czyli 4razy w roku), nie wiem czemu tak to nazywają
ale trochę pieniążkow jest z tego, także warto nie chodzić na zwolnienia.
Co do podania o wykorzystanie urlopu wypoczynkowego to nie jestem jeszcze pewna do kiedy jest termin składania.
Ja będę na pewno chciała złożyć od razu z podaniem o urlop ten roczny, jeśli będzie tak można, czytałam że przed zakończeniem urlopu macierzyńskiego składa się wniosek o wykorzystanie zaległego urlopu wypoczynkowego ale nie wiem na ile przed, wolałabym złozyć od razu.)
-
no mój też się zapowiadał na wielkiego - miał prawie 3500 g w 37tc nawet nie całym - więc do 4kg pewnie by dociągnął do terminu porodu - a mimo to najlepiej na nim leżał rozmiar 46 i 50.. 56 było sporo za duże, miał miesiąc jak 56 leżało na nim tak jak powinno
-
Dzień dobry kochane☺
Ja właśnie orzeszki laskowe na ciepło zajadam, uwielbiam takie podgrzane☺
U mnie nic dziś ciekawego, pogoda taka ze juz szału dostaje, 26stopni i pełne słońce, tak od paru dni i na razie do końca tygodnia. Ja to się chyba nie doczekam tej jesieni.
Kurde wzięło mi większość posta, nie wiem czemu? I nie chce mi się znowu pisać. Może później. ... fuck!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:56