X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Moim zdaniem wszystko jest w porządku i do granicy jeszcze brakuje :) także widocznie taki urok maleństwa, ze duże rośnie :)
    Mam nadzieje
    tym bardziej że mąż wmawiał mi ze ważył 3500,
    a wczoraj tesciowa znalazła jego ksiązeczke zdrowia a tam jak byk ze urodzony w 39 tyg waga 4450!!!!
    Spaślak ;D i to w czasach kiedy witamin nie było:)

Tym czasem przedstawiam dorodna Zosię ;D
    acxws0.jpg

lkc, Nata, blue00, Viviana, ÓptimusPrime, Florentine, maaartinka, Paju, Maga31, Agusia ;), xpatiiix3, Agata92, Fidelissa, Amnezja, Madlen222, anusiaa90, natasza82, zupaztytki, ewelina_d, karmelek, misiaczk25, sisiiii, e_v_e, Lavendula, Goplana, Milaszka, sylvi, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę zaraz ze śmieciami i na zakupy.szukam fajnego ochraniacza na łóżeczko, najlepiej coś w marynarskim stylu i tak ceny mnie powalają i ogólnie jakieś te wzory dziwne...aż mi przeszło przez myśl że materiał kupię i się uszyje, tylko nie wiem jak hehehe, normalnie nic mi się nie podoba a 80 zł za sam ochraniacz to przegięcie, myślałam jeszcze o tych podusiach z troczkami co to niby ochraniacz udają bo też mi się podobają ale kurde 16 zł za jedną poduszkę? masakra jakaś, chociaż wiem że ludzie dużo pracy w to wkładają.. muszę mózg przewietrzyć, see ya.

Kuniak słodka pyza :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:11

KUNIAK lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    właśnie odnośnie kakao, dostałam przykładową dietę z podziałem na posiłki i wiecie co wyszczególnione zostało kakao kilka razy, nawet nie wiedziałam, że mogę sobie pozwolić na taką przyjemność, słodkie mamy wiecie cos na ten temat :)
    Agusia
    Dodałam łyżeczkę kakao gorzkiego do Inki i mnie cukier podniosło więc nie wiem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:37

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, jakie usteczka kokardka!
    Prosto do calowania ;)

KUNIAK lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    właśnie dziewczyny co kupiły kombinezon w smyku bambi kupujecie jeszcze jakiś grubszy??? Zastanawiam się czy nie będzie on za cieniutki na zimę
    A na jaki rozmiar kombinezon kupujecie? 62 czy 68?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Wróciłam z poczty, ale zdradziecka pogoda, slońce ale taki wiatr, już pije zapobiegawczo mleko z miodem.
    Karmelek właśnie w krzyzu mnie czesto dopada ból tak jak opisujesz.
    Pati mierz cisnienie jak potrzeba, ja sama miałam zawsze 90/50, a ostatnio mam ciągle 110/70 także ciśnienie skacze w ciąży.
    Nastka ale Ty zdolna, świetne te literki, kurdę czemu ja tak nie umiem hehe.
    Paju zdrówka i jeszcze raz zdrówka.
    Agusia męzowi przysługuje 2 dni urlopu okolicznościowego 100% płatny, 14 dni urlopu tacierzyńskiego do wykorzystania do roku czasu, oraz zasiłek pielęgnacyjny po porodzie mój bierze 2 tygodnie, bo ja cesarka, ale po porodzie SN też się należy, on jest jednak płatny 80% jak zwolnienie, mój przez to straci też premię i tzw bykowe, ale musi wziąć bo nie mam pomocy po porodzie. To pielęgnacyjne wypisze mu lekarz rodzinny na mnie, ale w domu musicie mieszkać sami, jeśli masz kogoś innego co się może zaopiekować się Tobą w jednym gospodarstwie to nie może wziąć (tzn osobe niepracującą, albo na emeryturze, a jak inni domownicy pracują to może). I to się wypisuje od pierwszego dnia powrotu do domu ze szpitala. Może to wypisac także gin, albo w szpitalu.
    Viviana
    A co to jest bykowe?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Zaległy urlop wypoczynkowy wykorzystasz dopiero po urlopie macierzyńskim.
    A kiedy należy napisać wniosek do pracodawcy ze urlop za 2014 i 2015 biorę po macierzyńskim ?

qq87j44jhto0od0f.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kombinezon kupuję na rozmiar 68

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kombinezon i spiworek na rozm.62,wydaje mi sie,ze to i tak bedzie za duze

• Viviana Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa u mojego męża w pracy jest taki dodatek za niebranie zwolnienia, jak w kwartale nie weźmie zwolnienia to dostaje tzw bykowe (czyli 4razy w roku), nie wiem czemu tak to nazywają :) ale trochę pieniążkow jest z tego, także warto nie chodzić na zwolnienia.
    Co do podania o wykorzystanie urlopu wypoczynkowego to nie jestem jeszcze pewna do kiedy jest termin składania.
    Ja będę na pewno chciała złożyć od razu z podaniem o urlop ten roczny, jeśli będzie tak można, czytałam że przed zakończeniem urlopu macierzyńskiego składa się wniosek o wykorzystanie zaległego urlopu wypoczynkowego ale nie wiem na ile przed, wolałabym złozyć od razu.

Ja mam 1 kombinezon rozmiar 56 i 2 rozmiar 62. jednak 68 to za duży na początek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:38

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kombinezon 68 i szczerze to była porażka - małemu ręce ani nogi nie wchodziły tam gdzie miały - pal licho jeszcze na spacerze w gondoli bo wkładałam małego, zapinałam i rece miał gdzie chciał - problem był w foteliku samochodowym bo poprostu nie dało się go zapiąć bo jak miały przechodzić pasy przez ręce jak rękawy były puste.. teraz biorę najmniejszy - one i tak są na wyrost i gdzie ona tam dorośnie do 56..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nastka151 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba kupię na 62. Pierwszy ze smyka mam na 56 z tym że jest taki hmm śrdeniej grubości. Mam w domu 68 z wójcika i jest wielki Oliwka miała go jak miała 6 miesięcy kupiony więc 68 wydaje mi się dużo za duży.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Fidelissa u mojego męża w pracy jest taki dodatek za niebranie zwolnienia, jak w kwartale nie weźmie zwolnienia to dostaje tzw bykowe (czyli 4razy w roku), nie wiem czemu tak to nazywają :) ale trochę pieniążkow jest z tego, także warto nie chodzić na zwolnienia.
    Co do podania o wykorzystanie urlopu wypoczynkowego to nie jestem jeszcze pewna do kiedy jest termin składania.
    Ja będę na pewno chciała złożyć od razu z podaniem o urlop ten roczny, jeśli będzie tak można, czytałam że przed zakończeniem urlopu macierzyńskiego składa się wniosek o wykorzystanie zaległego urlopu wypoczynkowego ale nie wiem na ile przed, wolałabym złozyć od razu.
    Ja tez bym wolała od razu złożyć. Jak cos będziesz wiedziała daj znać:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Viviana Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ja tez bym wolała od razu złożyć. Jak cos będziesz wiedziała daj znać:))

Ok dam znać, akurat koleżanka z pracy urodziła to niedługo coś będę wiedzieć, albo kadrowej podpytam.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam kombinezon na 68.Tylko,że mój synek zapowiada się na wielkoluda i nawet lekarka mówiła,żebym nie kupowała ubranek na 56 bo będą za małe.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój też się zapowiadał na wielkiego - miał prawie 3500 g w 37tc nawet nie całym - więc do 4kg pewnie by dociągnął do terminu porodu - a mimo to najlepiej na nim leżał rozmiar 46 i 50.. 56 było sporo za duże, miał miesiąc jak 56 leżało na nim tak jak powinno

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze, jedna dziewczyna z grudniówek straciła córeczkę w 28 tyg :(
    Serduszko małej przestało bić :( :( :(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no spakowana cała do szpitala. Brakuje mi tylko kapci nie wiem gdzie je podziałam a kupiłam ostatnio. Więc mogę iść rodzić wrazie czego na spokojnie bez stresów że coś nie zabrałam:):):)

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    o kurcze, jedna dziewczyna z grudniówek straciła córeczkę w 28 tyg :(
    Serduszko małej przestało bić :( :( :(
    o boże :((

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane☺

Ja właśnie orzeszki laskowe na ciepło zajadam, uwielbiam takie podgrzane☺
    U mnie nic dziś ciekawego, pogoda taka ze juz szału dostaje, 26stopni i pełne słońce, tak od paru dni i na razie do końca tygodnia. Ja to się chyba nie doczekam tej jesieni.

Kurde wzięło mi większość posta, nie wiem czemu? I nie chce mi się znowu pisać. Może później. ... fuck!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:56

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ