X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochłania :-) ja też nie ściskam cycków tylko obserwuję jak smaruję kremikiem :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No znam przypadki jak po porodzie dopiero poleciało ;) w każdym badz razie czy masz flaki czy dojna jesteś okaże się jakiś czas po porodzie ;) nawet ja nie muszę mieć wcale mleka może być tak ze się nie rozkreci wcale laktacja tym razem, ale ja jestem pozytywnie nastawiona że będę karmić i wsio ;)
    U mnie na szkole rodzenia kazali sobie wyobrażać na 2-3dni przed terminem ze karmimy.ze dziecko ssie. Normalnie wizualizowac sobie jak kanalikami płynie mleko,wiadomo wszystkie zaczęły sie śmiać ale położna zarzekala sie ze to działa .Podobno to szczególnie ważne u dziewczyn po cesarkach.

xpatiiix3, Fidelissa, Madlen222 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Patii nie stresuj mnie z tymi pachwinami :) bo ja mam od 3 dni takie rwanie, że spać nie mogę, ani z łóżka wstać... Moja dochtórka też nie wróży mi późnego rozwiązania, ale cały czas liczyłam na to, że odwoła mi te szyjkowe problemy na niedzielnej kontroli i będę mgła wrócić do spacerów i basenów :/
    Te pachwiny to może przez spojenie co? Choć u mnie ten ból jakiś taki nowy jest, wcześniej spojenie dawało trochę inne boleści...

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toż napisałam delikatnie ścisnąć a nie miętosić od razu całą pierś, mi np przy sutku samym położna sprawdzała czy jest siara lekko naciskając... I nie uważam by tym mogła coś uszkodzić.. To takie pierdolenie za przeproszeniem, żeby nie pobudzać laktacji przez wypływ i nie wywołać sobie skurczy, niektórym mała dawka oxy starczy no i można kanaliki pozerywac ale to chyba porządnie tego cycka trzeba wytarmosić...

No niestety jak z Marcyśkiem mi się to zaczęło tak do końca się już męczyłam stawałam i płakałam bo nie moglam iść dalej a i potrafiłam usiąść na środku chodnika gdzie ludzie szli bo nawet stanie okropnie bolało.. I co, ludzie mijali jakby mnie nie bylo, nikt nawet się nie odwrócił.. Totalna znieczulica... Nawet stałam i się zalewałam łzami to patrzyli jak na idiotkę wręcz.. Dzisiaj juz aż tak źle jak na ok.3-4 dni przed porodem nie było, ale i tak mocno bo już momentami oczy pełne łez miałam.. A o wchodzeniu po schodach nie było mowy, nie wiem jak ja do szkoły pójdę jak się wtarabanie na 3-4 piętro.. Bo z powrotem chyba juz na noszach.. ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:26

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam wam zyczyc dobrej nocy :)

Moja mala po prysznicu w brzuszku szaleje :) a juz sie martwilam ze dzisiaj jakas malo aktywna jest.. to chyba pi nocnym koszmarze gdzie snilo mi sie ze krew ze mnie poleciała i zaczełam rodzić !

Jutro z rana musze sie aktywowac i di labo jechac bo ostatnio wyszlo mi bialko w moczu wiec musze oowtorke zrobic.. ahhh.. ciagle cos :/

xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę do wyrka mamusie. Spokojniej nocy Wam życzę :-)

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Brzuszki :) a ja dzis w odwiedzinkach bylam u kolezanki ktora urodzila pare miesiecy temu.. Dostalam w spadku troche ciuszkow takich malych szczegolnie co mnie bardzo cieszy :) a juz w ogole najbardziej cieszy mnie to, ze sa wszystkie wyprane w dzidziusiu, wiec tylko lekkie prasowanko mnie czeka i gotowe :) tylko gdzie ja to pomieszcze... Juz komodka zawalona gotowymi ciuszkami ktore tez zreszta dostalam..

Do dziewczyn ktore maja zgage.. Co wam pomaga? Jakies naturalne sposoby? Czy medykamenty? Pali mnie od kilku dni.. :(

Dobrej, dlugiej i przespanej nocki zycze! :)

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Czesc Brzuszki :) a ja dzis w odwiedzinkach bylam u kolezanki ktora urodzila pare miesiecy temu.. Dostalam w spadku troche ciuszkow takich malych szczegolnie co mnie bardzo cieszy :) a juz w ogole najbardziej cieszy mnie to, ze sa wszystkie wyprane w dzidziusiu, wiec tylko lekkie prasowanko mnie czeka i gotowe :) tylko gdzie ja to pomieszcze... Juz komodka zawalona gotowymi ciuszkami ktore tez zreszta dostalam..

Do dziewczyn ktore maja zgage.. Co wam pomaga? Jakies naturalne sposoby? Czy medykamenty? Pali mnie od kilku dni.. :(

kubek mleka [ lekko ciepłe ]

Milaszka lubi tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja oglądam Zmierzch :D

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wsciekla, moj Syn, teraz juz wlasciwie obaj sie pobudzili i szaleja:-(

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zmruzylam oka. Mała od 22 cały czas kopie i nie wiem co robić, czy to normalne, jestem padnięta, mąż w pracy ehhh.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:

Mozeaz wypic sode albo kup sobie renni. Mi soda baaardzo pomaga. Pol lyzeczki na pol szklanki wody, trochę ci sie poodbija wygazujesz wszystko z brzucha i masz spokoj. Mozna wypic. Mlekiem ale woda jest jest ja wole z woda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 05:26

Milaszka lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) padlam wczoraj nawet nie wiem kiedy :) i juz nie śpimy :)
    Milaszka gaviscon tez pomaga, ale przełknąć ta papkę...
    Vivi moja bardzo czesto jest aktywna od 22 do rana. Juz sie przyzwyczaiłam do jej nocnych rewolucji. Wczoraj wieczorem czkawka ja męczyła dobre 15 min.
    Madlen rozmawiałas moze z lek kiedy zdejmą Ci pessar? W kt tyg?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja zawsze pokopala wieczorem ale teraz całą noc intensywnie się ruszala, teraz tak wierzga że myślę czy by na ktg nie podskoczyc, cały brzuch mi chodzi i mam zagwostke.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze faktycznie jesli Cie to bardzo niepokoi to podejdz... Nie ma co. Po to sa IP. Trzymam kciuki, zeby było ok i okazało sie ze Amelka ma ochote na figle po prostu :) daj znac oki

Tez ostatnio sie martwiłam z kolei w druga stronę. Ale od jakiegoś tyg zauwazylam, ze zaczyna miewac w ciagu dnia regularne okresy aktywności i odpoczynku. Juz nie tarmosze brzucha czekam na znak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 06:36

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie się ubieram i jednak ide na IP, ja pierdziele, nie znoszę mojego miejscowego, ale co zrobić.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) bedziemy sprawdzac wasze sposoby na tego okropnego zgagulca.. Dzieki za pomoc :)
    Viviana trzymam kciuki! Wszystko bedzie ok!

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam brzuszki ;)

Dalej trochę do dupy humor, ale mimo wszystko lepiej niż wczoraj ;) my lecimy na śniadanie i mała kawke ;)

Viv daj znać co i jak.?? Kurde a moja kolei się mni aktywna zrobiła bardzozadko się rusza.. Chociaż w sumie bardziej sie przeciaga i wierci, ale dużo mniej niż wczesniej..

Miłego ;**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć listopadóweczki :) Nawet mąż mnie tak nazywa. Ja nadal tkwię w tym szpitalu i będę się tu kisić jeszcze trochę, bo lekarz mój od piatku jest na Majorce (salowe wiedą wszystko) . Co prawda we wtorek badał mnie ordynator i mówi że nie jest źle i na weekend mogę wyjść. Szyjka jest krótka,ale zamknięta, widocznie taka moja uroda. Wywinięta do tyłu- nie wiem co to znaczy. W każdym razie nie mam twardnień, skurczy żadnych, tylko ta szyjka mocno skrócona. Ostawili mi jus kroplówkę z magnezem i ten silny adalat, biorę tylko nospe, magnez i luteinę. Wczoraj na wizycie wieczornej usłyszałam, że lepiej zaczekać do poniedziałku z wyjsciem, bo daleko mieszkam. Ale mysle że boją. Się tego mojego lekarza, bo on tu jest najważniejszy. Jest dyrektorem szpitala a wróci pewnie w poniedziałek. Ja bym już chciała do domu, mąż twardo mówi, że jest dobrze,ale ja wiem, że sobie już przestaje radzić z chłopakami w domu. Najgorzej z lekcjami. Trochę Sie cieszę,bo wreszcie odczuł,że to nie tak łatwo wszystkie mieć na głowie.Baśka mbie kopie i czuję że będzie dobrze, spokojna jestem..

Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do szpitala. Wracam się po torbe bo mam blisko a niespakowana. Ide na badania i obserwacje dostane sterydy. Dam znac trzymajcie kciuki.

KasiaKa, xpatiiix3, Agusia ;), Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ