Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
eforts wrote:Fidelissa jakbyś miała się zdecydować na komodę z ikei , oczywiście w zależności jaką (czy to będzie drewno czy płyta, nie wiem czy ikea ma drewniane meble) to radzę Ci kupić ja dużo wcześniej, bo my kupiliśmy komodę z serii Malm i wietrzymy ją już ponad dwa tygodnie. I myślę, że jeszcze się trochę zejdzie zanim włożę tam ciuchy dziecka które jakby nie było chce żeby były bezapachowe
My tez mamy MALM i nie wietrzylismy jej wcale tzn. nie było takiej potrzeby, nie śmierdzi ani nic
A co do porodów na Polsat Cafe to kilka dni temu w łódzkim Centrum Zdrowia Matki Polki rodziła znajoma, po przyjeździe na porodówkę okazało się że jej położna ma urlop, a lekarz zamienił się z kimś na dyżur i też go nie będzie. Więc jak to ona określiła zostali w dupie.., aleee była ekipa z Polsatu i zaproponowali im 1000zł za nakręcenie porodu. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu zgodzili się na to! Wrażenia - poród marzenie jeśli chodzi o obsługę, połżna, lekarze pediatra, anestezjolog, neonatolog wszyscy mieli takie "parcie na szkło", obchodzili się z nią jak z jajemWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 19:41
Madlen222, ÓptimusPrime, AgataP, karmelek, Maga31, KUNIAK, Milaszka, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Kochane, jeśli mamy jakieś "śląskie" mamusie to Mysłowicach,Sosnowcu i Katowicach można się wybrać na bezpłatne warsztaty oraz badanie USG 4D.
Mysłowice 20 września
Sosnowiec 4 październik
Katowice 15 listopad (może jakaś mamusia z końca listopada by się załapała:) )
http://terazmamy.pl/?page_id=48
Szkoda że w Warszawie nic nie słychać o takiej akcji w najbliższym czasie.Fidelissa lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa21 wrote:My tez mamy MALM i nie wietrzylismy jej wcale tzn. nie było takiej potrzeby, nie śmierdzi ani nic
to zazdroszczę, nasza śmierdzi płytą i bardzo przeszkadza mi ten zapachmoi znajomi też kupili z tej serii i też utrzymuje się zapach. Albo my trafiliśmy felerne albo wy mieliście szczęście
-
helloł dziołszki:)
ja dzisiaj znowu w lumpku kupiłam Niuni parę ciuszków w tym jeden pajacyk reniferek jeszcze z metkąwydałam tylko 24zł
takie zakupy to ja lubię
poza tym od samego rana do 15stej kleiłam zdjęcia do albumu ślubnego którego sprezentowaliśmy mojej mamie, się popłakała jak zobaczyła
ide nadrabiać bo troszkę naskrobałyściexpatiiix3, Eve, AgataP, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczesc kochane czytam was dzis ale jakos weny nie mialam do pisania,latalam caly dzien po miescie teraz siadlam i wcinam pomarancze ,nic ciekawego dzis sie nie wydarzylo,jakos tak nijako.Posiedzialam u kolezanki na kawie pogadalam o ciazy i porodach i jak to jest potem bo ona ma ponad rocznego malca i jakos sie podnioslam na duchu.
Strasznie mi sie przykro zrobilo z powodu tej grudniowej dziewczyny i jej malenstwa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 20:43
lkc, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
-
eforts wrote:to zazdroszczę, nasza śmierdzi płytą i bardzo przeszkadza mi ten zapach
moi znajomi też kupili z tej serii i też utrzymuje się zapach. Albo my trafiliśmy felerne albo wy mieliście szczęście
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nick nieaktualny
-
A sciskalas piers delikatnie.?? pewnie masz tylko nie wiesz
hehe
Powtórka z końcówki ciąży z Marcelem mega rwanie pachwin ,ze się nie da chodzić ani z boku na bok przekrecic sezon uważam za otwarty teraz będzie co raz gorzej.. Wychodzi na to ,ze mała jest juz tak cholernie nisko.. Tak mega bolesne rwanie to miałam ok.1,5tyg przed porodem jakby złapał skurcz (taki bol jak w lydkach) może nie tyle pachwiny a po bokach spojenia wiecie o co chodzi ;P dlaczego tak szybko i od razu tak mocno.. Ehh.. Ale humor i tak mam dobry ,cieszę się ze wytrzymalam i jednak słodyczy nie ruszalam ,w koncu to dla mojego i córci dobra, chociaż ni powiem, miałam mega ochotę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 21:37
Livia
Nela
Marcel
-
http://allegro.pl/2-x-podgrzewacz-podgrzewacz-chusteczek-by-16-i4561737584.html Madlenn coś dla Ciebie
a jak te krzesełka, rodzice przywieźli?
nic nie mam, patrzę codziennieale chyba nie każda musi mieć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 21:35
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
No znam przypadki jak po porodzie dopiero poleciało
w każdym badz razie czy masz flaki czy dojna jesteś okaże się jakiś czas po porodzie
nawet ja nie muszę mieć wcale mleka może być tak ze się nie rozkreci wcale laktacja tym razem, ale ja jestem pozytywnie nastawiona że będę karmić i wsio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 21:40
lkc lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
lkc wrote:a probowalas pochlaniaczy zapachu? ewentualnie stare domowe sposoby - kawa/ soda oczyszczona?
Zastosowałam kawę i chyba trochę pomogło, teraz włożyłam tam ciuchy po praniu coby chłoneły ten nieprzyjemny zapach i roztaczały zapach płynu, do tego nadal wietrzę i chyba jest coraz lepiej. Myślę że na dniach powinno być dobrzeswoją drogą soda tez pochłania zapachy?