X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę robić rogaliki i koktajl z malin i bananów. ☺ tak mnie naszło.

Eve, xpatiiix3, AgataP, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam, że jutro mam usg:) Ciekawe co tam słychać:)
    Już 3 dzień jestem cały czas głodna :/

lkc, Agusia ;), mada_lena, xpatiiix3, maaartinka lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam porody na polsat cafe, uff najpierw mi brzuch stwardnial a teraz mały się wypycha, kurcze niedługo ja tak będę leżeć, krzyczeć i płakać. Oblecial mnie stres i strach

Eve, xpatiiix3, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Fidelissa jakbyś miała się zdecydować na komodę z ikei , oczywiście w zależności jaką (czy to będzie drewno czy płyta, nie wiem czy ikea ma drewniane meble) to radzę Ci kupić ja dużo wcześniej, bo my kupiliśmy komodę z serii Malm i wietrzymy ją już ponad dwa tygodnie. I myślę, że jeszcze się trochę zejdzie zanim włożę tam ciuchy dziecka które jakby nie było chce żeby były bezapachowe :)

My tez mamy MALM i nie wietrzylismy jej wcale tzn. nie było takiej potrzeby, nie śmierdzi ani nic :)

A co do porodów na Polsat Cafe to kilka dni temu w łódzkim Centrum Zdrowia Matki Polki rodziła znajoma, po przyjeździe na porodówkę okazało się że jej położna ma urlop, a lekarz zamienił się z kimś na dyżur i też go nie będzie. Więc jak to ona określiła zostali w dupie.., aleee była ekipa z Polsatu i zaproponowali im 1000zł za nakręcenie porodu. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu zgodzili się na to! Wrażenia - poród marzenie jeśli chodzi o obsługę, połżna, lekarze pediatra, anestezjolog, neonatolog wszyscy mieli takie "parcie na szkło", obchodzili się z nią jak z jajem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 19:41

Madlen222, ÓptimusPrime, AgataP, karmelek, Maga31, KUNIAK, Milaszka, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jeśli mamy jakieś "śląskie" mamusie to Mysłowicach,Sosnowcu i Katowicach można się wybrać na bezpłatne warsztaty oraz badanie USG 4D.

Mysłowice 20 września
    Sosnowiec 4 październik
    Katowice 15 listopad (może jakaś mamusia z końca listopada by się załapała:) )

http://terazmamy.pl/?page_id=48

Szkoda że w Warszawie nic nie słychać o takiej akcji w najbliższym czasie.

Fidelissa lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula juz zaakceptowałam zaproszenie:)

Lavendula lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    My tez mamy MALM i nie wietrzylismy jej wcale tzn. nie było takiej potrzeby, nie śmierdzi ani nic :)

to zazdroszczę, nasza śmierdzi płytą i bardzo przeszkadza mi ten zapach :/ moi znajomi też kupili z tej serii i też utrzymuje się zapach. Albo my trafiliśmy felerne albo wy mieliście szczęście :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helloł dziołszki:)

ja dzisiaj znowu w lumpku kupiłam Niuni parę ciuszków w tym jeden pajacyk reniferek jeszcze z metką :D wydałam tylko 24zł :D takie zakupy to ja lubię :D

poza tym od samego rana do 15stej kleiłam zdjęcia do albumu ślubnego którego sprezentowaliśmy mojej mamie, się popłakała jak zobaczyła :D

ide nadrabiać bo troszkę naskrobałyście :)

xpatiiix3, Eve, AgataP, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc kochane czytam was dzis ale jakos weny nie mialam do pisania,latalam caly dzien po miescie teraz siadlam i wcinam pomarancze ,nic ciekawego dzis sie nie wydarzylo,jakos tak nijako.Posiedzialam u kolezanki na kawie pogadalam o ciazy i porodach i jak to jest potem bo ona ma ponad rocznego malca i jakos sie podnioslam na duchu.

Strasznie mi sie przykro zrobilo z powodu tej grudniowej dziewczyny i jej malenstwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 20:43

lkc, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja idę na basen - rozpuścić trochę hormony - bo coś dziś dzień nie bardzo mam.....

KUNIAK lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, to bardzo przykra historia:(

AgataP lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • lkc Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    to zazdroszczę, nasza śmierdzi płytą i bardzo przeszkadza mi ten zapach :/ moi znajomi też kupili z tej serii i też utrzymuje się zapach. Albo my trafiliśmy felerne albo wy mieliście szczęście :)
    a probowalas pochlaniaczy zapachu? ewentualnie stare domowe sposoby - kawa/ soda oczyszczona?

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba z lewego cyca zaczyna mi sie saczyc siara....w kazdym badz razie na sutku cos mokrego bialego 2 dzien mam...

Chce mi sie slodkiego...a nie moge, bo musze jutro na glukoze isc raz jeszcze...

Jejku, jakos smutno mi jest...

• Florentine Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak śmierdzi łóżeczko, jest z litego drewna i wali niesamowicie. Przewijak z Ikei też tak śmierdział ale po 3 tyg się wywietrzył :)

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj chyba taki dzień, ja jakoś od 20 mam spadek humoru, nie wiem sama co mi jest, normalnie jakaś zrezygnowana jestem...ja siary nie mam albo jeszcze, albo nie będzie wcale.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sciskalas piers delikatnie.?? pewnie masz tylko nie wiesz :D hehe

Powtórka z końcówki ciąży z Marcelem mega rwanie pachwin ,ze się nie da chodzić ani z boku na bok przekrecic sezon uważam za otwarty teraz będzie co raz gorzej.. Wychodzi na to ,ze mała jest juz tak cholernie nisko.. Tak mega bolesne rwanie to miałam ok.1,5tyg przed porodem jakby złapał skurcz (taki bol jak w lydkach) może nie tyle pachwiny a po bokach spojenia wiecie o co chodzi ;P dlaczego tak szybko i od razu tak mocno.. Ehh.. Ale humor i tak mam dobry ,cieszę się ze wytrzymalam i jednak słodyczy nie ruszalam ,w koncu to dla mojego i córci dobra, chociaż ni powiem, miałam mega ochotę.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 21:37

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/2-x-podgrzewacz-podgrzewacz-chusteczek-by-16-i4561737584.html Madlenn coś dla Ciebie :-) a jak te krzesełka, rodzice przywieźli?
    nic nie mam, patrzę codziennie :) ale chyba nie każda musi mieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 21:35

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No znam przypadki jak po porodzie dopiero poleciało ;) w każdym badz razie czy masz flaki czy dojna jesteś okaże się jakiś czas po porodzie ;) nawet ja nie muszę mieć wcale mleka może być tak ze się nie rozkreci wcale laktacja tym razem, ale ja jestem pozytywnie nastawiona że będę karmić i wsio ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 21:40

lkc lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam, ze nie wolno sciskac, wiec niesciskam...

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    a probowalas pochlaniaczy zapachu? ewentualnie stare domowe sposoby - kawa/ soda oczyszczona?

Zastosowałam kawę i chyba trochę pomogło, teraz włożyłam tam ciuchy po praniu coby chłoneły ten nieprzyjemny zapach i roztaczały zapach płynu, do tego nadal wietrzę i chyba jest coraz lepiej. Myślę że na dniach powinno być dobrze :) swoją drogą soda tez pochłania zapachy?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ