X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    MAteriał na chmurkę wychodzi koszt około 30zł. Zależy od ilości kolorów.
    a jakie to duże? podaj no wymiary chmurki.. zaraz się skuszę hehe :D

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka mi się bardzo podoba i chętnie zamówię w tych kolorach, tylko jest problem nadal nie wybraliśmy imienia, do kiedy można składać zamówienie?

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj wtedy nowe zmartwienia będą :) ale to co się zaczeło dziać na listopadówkach to się ciągnie, u mnie wsio było git majonez nie było zadnych problemow jedynie co to zapalenie ucha, a tu co? skurcze szyjka plus zakazenie grzybicze i problem z moczem. horror!

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh :) ogółem Laseczki się narzuciłyśmy Nastce ;P heheh :)
    Nie zaproponowała zamówień a my tu bach grubą rurą :)

Nastka jesli dla Ciebie to nie problem oczywiście to zaczniemy zapisy hehe a przy okazji dodatkowy zarobek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 10:18

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam teorię bo te nasze dziewuszki tak chcą już wyjść, bo czują że nastała era kobiet . Kobiety w rządzie, to i one już chcą tu być i zacząć rządzić. Silne babki będą, i wreszcie nam sę życie polepszy. :)

mada_lena, lkc lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa dobre :D tylko niech jeszcze poczzekają z kilka tygodni :)
    a potem niech rządzą Tatusiami, Dziadkami, Babciami wszystkim a na koncu niech zmienią Polskę ;D

Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    cześć dziewczynki:)
    Vivi trzymam kciuki i napewno będzie wszystko dobrze.
    Dziewczynki listopadowe faktycznie jakoś mało cierpliwe i chcą wychodzić. Moja też już się pcha. Ma powiedziane że musi siedzieć do 2 października bo dopiero ma przyjść łóżeczko. Coś długo realizują zamówienia ale przynajmniej już mam zamówione.
    Wczoraj zrobiłam chmurki moje i nawet pokażę Wam wersję dla chłopca.

hsrqxk.jpg

Mi siara też jeszcze nie leci chociaż pare dni temu miałam plamę na prawej stronie mała wiec może coś tam pociekło w nocy.
    Jak otworzysz ten swój sklep to powinno sie tam znaleźć miejsce na twoje rękodzieło! Śliczne to !

Lavendula lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie będę z Wami cały czas na forum chyba że mi komputer czy telefon zabiorą :P także będę robić na bieżąco. Ta chmurka jest w wielkości kartki a5 akurat. Wypełnienie jest pluszowe akurat w tych co robiłam. Miałam dwa miśki niepotzrebne to je oskubałam:P:P:P:P:P Kanibal jestem hehehe. Wata raczej odpada bo się spłaszcza po czasie.
    Wersję dla dziewczynki mam narazie jedną ale to wybór kolorków jest dowolny ja akurat miałam takie na stanie jak sie nudziłam.

2hhp45x.jpg

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa ciekawa jestem jak to będzie wyglądało, w jakiej kolejności będziemy się rozpakowywać :)

Dziś uprzedziłam męża, że musimy wybrać się do szpitala gdzie chcę rodzic, aby na spokojnie sprawdzić dojazd, bramy, przejścia, skróty itp. :) obejrzeć dział i pogadać z położnymi :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamiast serduszek mogą być np motylki tu też jest dowolność tak naprawdę.

Lavendula lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudo :D ten turkus co masz u chłopca jest śliczny :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się dzisiaj martwiłam że moja jakoś mało ruchliwa jest od rana a jak mi teraz zasadziła w żebra kopa to aż podskoczyłam i komputer bym zrzuciła.

mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na szybko - Viv, co to się dzieje? Trzymaj się tam i jak dasz radę, to daj znać, co Ci powiedzieli. Będzie dobrze!
    Nastka, masz talent kobieto!

Viviana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja ustawiam sie w kolejce po chmurke dla Mikusia :-)

• Jula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie znowu skurcze dopadły... mała sie przy tym strasznie spina.. Kochane narazie odkaładam lapka wejde pózniej jak bedzie lepiej i nie bedą skurcze az tak przeszkadzac.. Buziaczki :)

aa i również się piszę na chmurkę dla Zuzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 10:28

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula połóż się na lewym boku i wypoczywaj :) ja idę dalej prasować sweet ciuszki :) wyprawkę można powiedzieć, ze mam ogarniętą w 70 % :)

lkc lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dziewczyny mam chęć zaszaleć i wybrać się do fryzjera na farbowanie (oczywiście wybiorę opcję pasemka/refleksy) farby bez amoniaku, nie zmieniałam koloru włosów od prawie 2 lat, i już mi się trochę znudził mój look, myślicie, że mogę i czy jest bezpieczne??

Ja farbuję co miesiąc przez całą ciążę całą głowę :) farbą bez amoniaku.
    Lekarz nie widział przeciwskazań, a ja nie chciałam dostać kurwicy :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też farbuję włosy co dwa miesiące i szczerze nawet nie zwróciłam uwagi czy ta farba ma amoniak bynajmniej nie śmierdzi. W październiku idę wkońcu ściąć włosy troszkę bo całą ciąże nie ścinałam chciałam żeby odrosły troszkę i żeby można było coś z nich wymyśleć więc mam narazie do pasa włosy.

To zamówienia poprosze na priv z kolorystyką:) Wiem upierdliwa jestem ale taka moja natura:P:P:P:P

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka wyslalam zaproszenie

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczęta!
    ja już dziś po upuście krwi, jakaś złota ręka mnie kuła, bo serio nie zorientowałam się kiedy:) (nigdy nie patrzę:)).
    poza tym dziś w dwie strony autobusem i w obu przypadkach nawet nie zdążyłam wejść do środka i już miałam kilka ofert wolnych miejsc, co zadziwiające - od kobiet!:) przychodnia to w ogóle - jak wół jest napisane, że kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki i nawet się nie zastanawiam, idę po prostu na przód kolejki bez tłumaczenia się - brzuch robi to doskonale;)

Vivianka trzymaj się dzielnie i nie puszczaj jeszcze maluszka na świat!

Nastka, śliczności robisz:) też myślałam o własnoręcznym uszyciu zawieszki nad kołyskę/łóżeczko, tylko póki co nie mam pomysłu. w ogóle chyba wicie gniazda najbardziej objawia mi się poprzez chęć robienia czegoś dla Hani własnoręcznie. Już ma czapkę uszytą, dwie zrobione na szydełku, jeden kocyk na szydełku, drugi się robi, uszyte literki na ścianę. znalazłam sklep, gdzie są bawełny organiczne i tkaniny z certyfikatem oeko tex: https://www.tkaniny.net i pewnie będę zamawiać, a potem się zastanawiać co z tego zrobić;)

Pati mi się wydawało, że mi się brzuch opuścił, ale nie, tylko rośnie już do dołu. Kopy nadal czuję w żebrach i dno macicy mam pod gardłem.

Moja dziewuszka jakoś się nie pcha na świat - trzymam się tego, co powiedziała mi gin na IP - że jeszcze przenoszę z taką szyjką, i to też nie jest do końca pocieszające... mimo dziesiątek skurczy dziennie szyjka mi się trzyma mocno na 4 cm cały czas. choć wszystko się może zmienić w jednej chwili, także dbać o siebie musimy tak czy siak...

miłego dnia!

Viviana, mada_lena, anusiaa90, Marzena27, xpatiiix3, maaartinka, lkc, Maga31, Goplana lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ