Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już nie wiem co sie dzieje ze mną, miało być lepiej, a jest gorzej i gorzej... Tak się rozbeczałam nagle, że mnie uspokoić nie mogli... ;/ bez powodu, najpierw miałam okropny napad złości, zaraz w ryk, Marcel ze mną, a teraz, dupa nie wiem co jest niech to się szybciej skończy... Blee humorki.. Nie lubię.... ;oo
Viv słonko przynajmniej będziesz spokojna będziesz ,ze dostałaś sterydy...
Co to jest baby blues ..?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 12:12
AgataP lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Dziewczyny w szpitalach bardzo trzymam kciuki żeby Maluchy jeszcze spokojnie posiedziały, trzymajcie się tam!
Nastka zaproszenie do Ciebie wysłane, Zuzia nie odpuści sobie takiej pięknej chmurki!!ale masz talent! baaardzo chętnie zamówimy u Ciebie
Pati.. tulimy :*xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Agusia leżę w miejscowym szpitalu nie tym gdzie chcę rodzić.
Madalenka oj te wenflony ja juz pokuta i wenflon na zgieciu wkurza.
Nastka no sterydy w tylek bardzo bolalo jak wstrzykiwane.
Juz bym chciala to usg. Ale tu czas się dluzy. Maz odsypia nocke, tata wyjechal a mama nie przyjdzie. -
Agusia mi gin powiedziała żeby nie farbować tylko przez pierwszy trymestr, więc jak tylko on się skończył wzięłam farbę w ruch
Vivianka trzymaj się! Jesteśmy z tobą!
Papi ja kupiłam do pupci bepanthen i sudocrem. Puderku nie chciałam ale mój M się upiera więc dla świętego spokoju kupie chyba z puderek AlantanAgusia ;), Viviana, Papi lubią tę wiadomość
-
Widzę że dla większości z nas to już cięzki okres się robi.. Ja dzisiaj rano przyjechałam do pracy i prawie zasłabłam
było mi gorąco i zimno równocześnie brzuch bolał jak cholera czułam już że odpływam.. Jak lekko przeszło pojechałam do domu się położyć i teraz powróciłam do pracy..
Nie mam już sił a jeszcze trochę musze wytrwać -
Agusia ;) wrote:Ja już poprasowałam, ale znów czuje się okropnie, znów leci mi krew z nosa i kręci mi się w głowie, mam wrażenie że zaraz zemdleje
-
natasza82 wrote:ja tez juz poprasowałam i przyznam ze bardzo mnie to zmęczyło... poleż troche i odpocznij, a jak u Ciebie ciśnienie?
Leżę właśnie odpoczywam, głowa mi pęka, niestety nie mam jak zmierzyć, zawsze na wizytach ciśnienie w porządku, ja z tych niskociśnieniowców jestem. -
zupaztytki wrote:Aaa, muszę się pochwalić, że właśnie umówiłam się na wizytę przedporodową w Eskulapie, na 13.10.
Miła pani w rejestracji zapewniła mnie, że z cc nie robią problemów -
tez mialam sterydy w tylek - co 12 godzin zastrzyk, lacznie 4 sztuki. a boli... w zaleznosci od miejsca, ale da sie przezyc:) u mnie najgorsze bylo, ze wychodzily o 12 i 24 ;/
dzisiaj ide na drugie zajecia w SR. ciekawe co sie bedzie dzialo..
Ewelina cudne sa te materialy na stronie ktora podalas.. ze tez ja nic nie potrafie uszyc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 12:40
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Po usg uwaga Mała lezy posladkowo. Czyli ruchy w nocy to było przekrecanie z położenia glowkowego. Pomiary ok. Waga 1886g. Wody ok, lozysko 1 stopien.
czyli akrobatka nam się szykujeno i nie wiem czy taka malutka bedzie. Juz rozumiem czemu inaczej czuję ruchy.
lkc, Agusia ;), KUNIAK, maaartinka, AgataP, xpatiiix3, Lavendula, Milaszka, anusiaa90, natasza82, Madlen222, Maga31, zupaztytki, e_v_e, mada_lena, Nata, Agata92, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
A ja w nocy wstawałam tylko raz:))
Ale pierwszy raz obudziła mnie czkawka młodego, niesamowite:))
Viviana oraz inne szpitalne mamusie trzymajcie sie:))
Ja leżę grzecznie z przerwa na prysznic i jedzonko.
Na 16 do knajpki mama robi imieniny a potem szkola rodzenia wiec muszę jakoś to przeżyć.
Biorę rozkładany leżak od teściowej i jakoś wytrzymam....chyba)
Viviana, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Nata wrote:http://allegro.pl/2-x-podgrzewacz-podgrzewacz-chusteczek-by-16-i4561737584.html Madlenn coś dla Ciebie
a jak te krzesełka, rodzice przywieźli?
nic nie mam, patrzę codziennieale chyba nie każda musi mieć.
Natka kochana juz mam podgrzewacz, kupiłam avent bo mam też te butelki☺. Ale miło mi ze ciągle coś dla mnie wyszukujesz.☺ a krzesełka są super, w ogóle nie są zniszczone, wyglądają jak nowe i są bardzo porządne. Jakbym chciała nowe to zapłaciła bym nie 200zl za dwa ale 600zl. Także super okazja się trafiła. ☺ dzięki Tobie :*
Tak w ogóle to dzień dobry wszystkim z początkiem tygodnia 33☺
Idę Was nadrabiać.Agusia ;), AgataP, Maga31, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Witajcie. We wtorek dałam moją książeczkę pomiarów ciśnienia położnej do wglądu na zajęciach ze SR i powiedziała, żebym zamiast mierzyć 2xdziennie mierzyła raz, że co prawda 2x było skurczowe ponad 140, ale tragedii nie ma. Rozkurczowe w III trymestrze jest zawsze podwyższone i nie jest złe... Ulżyło mi i już inaczej podchodzę do pomiarów
mniej nerwówki.
U mnie ciuszki pozbierane od rodzinki i kumpelek, wyprane, poskładane na zastępczej półce w szafie (bo komody brak). Dokupiłam tylko 2 czapeczki bawełniane, 2 bodziaki do szpitala i jedne pół śpiochy. Kosmetyki zakupione (wzięłam nivea baby SOS, takie białe opakowania), moja wyprawka (w siatkowe gacie i podkłady) też skompletowana, w 90 % spakowana.
Podobało mi się hasło położnej w SR. "Nie ma co się nad sobą rozczulać w szpitalu i nad szpitalem (czyt. warunkami), idziecie tam wykonać pracę (urodzić) i jak najszybciej wyjść z maluszkiem ze szpitala". Dostałyśmy ostatnio plan porodu, który mamy wypełnić i zabrać ze sobą do szpitala...co by "obsługa" wiedziała co za zołzy z nas, na co się godzimy, na co nie. Bylo też o pozycjach do porodu, nawet nie wiedziałam, że jest ich aż tylelkc, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość