X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem co sie dzieje ze mną, miało być lepiej, a jest gorzej i gorzej... Tak się rozbeczałam nagle, że mnie uspokoić nie mogli... ;/ bez powodu, najpierw miałam okropny napad złości, zaraz w ryk, Marcel ze mną, a teraz, dupa nie wiem co jest niech to się szybciej skończy... Blee humorki.. Nie lubię.... ;oo

Viv słonko przynajmniej będziesz spokojna będziesz ,ze dostałaś sterydy... ;)

Co to jest baby blues ..?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 12:12

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w szpitalach bardzo trzymam kciuki żeby Maluchy jeszcze spokojnie posiedziały, trzymajcie się tam!
    Nastka zaproszenie do Ciebie wysłane, Zuzia nie odpuści sobie takiej pięknej chmurki!! :) ale masz talent! baaardzo chętnie zamówimy u Ciebie :)
    Pati.. tulimy :*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka ja też poprosze:)

iv09hdgenu0skffm.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już poprasowałam, ale znów czuje się okropnie, znów leci mi krew z nosa i kręci mi się w głowie, mam wrażenie że zaraz zemdleje :(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia leżę w miejscowym szpitalu nie tym gdzie chcę rodzić.
    Madalenka oj te wenflony ja juz pokuta i wenflon na zgieciu wkurza.
    Nastka no sterydy w tylek bardzo bolalo jak wstrzykiwane.
    Juz bym chciala to usg. Ale tu czas się dluzy. Maz odsypia nocke, tata wyjechal a mama nie przyjdzie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mi gin powiedziała żeby nie farbować tylko przez pierwszy trymestr, więc jak tylko on się skończył wzięłam farbę w ruch :)

Vivianka trzymaj się! Jesteśmy z tobą! :)

Papi ja kupiłam do pupci bepanthen i sudocrem. Puderku nie chciałam ale mój M się upiera więc dla świętego spokoju kupie chyba z puderek Alantan :)

Agusia ;), Viviana, Papi lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie jak napisać na priv ???

Milaszka lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dla większości z nas to już cięzki okres się robi.. Ja dzisiaj rano przyjechałam do pracy i prawie zasłabłam :/ było mi gorąco i zimno równocześnie brzuch bolał jak cholera czułam już że odpływam.. Jak lekko przeszło pojechałam do domu się położyć i teraz powróciłam do pracy..
    Nie mam już sił a jeszcze trochę musze wytrwać :(

201411191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ja już poprasowałam, ale znów czuje się okropnie, znów leci mi krew z nosa i kręci mi się w głowie, mam wrażenie że zaraz zemdleje :(
    ja tez juz poprasowałam i przyznam ze bardzo mnie to zmęczyło... poleż troche i odpocznij, a jak u Ciebie ciśnienie?

iv09hdgenu0skffm.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Mam głupie pytanie jak napisać na priv ???
    Musisz kliknąć na kogoś i pojawi ci się okienko. Dajesz "dodaj do przyjaciółek" i jeśli ktoś zaakceptuje to dopiero wtedy możesz pisać prywatną wiadomość..

talia22 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    ja tez juz poprasowałam i przyznam ze bardzo mnie to zmęczyło... poleż troche i odpocznij, a jak u Ciebie ciśnienie?

Leżę właśnie odpoczywam, głowa mi pęka, niestety nie mam jak zmierzyć, zawsze na wizytach ciśnienie w porządku, ja z tych niskociśnieniowców jestem.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez sie zdarza krwawienie z nosa ale raczej rano, ale jestem alergikiem i to ponoc tez ma wpływ...

iv09hdgenu0skffm.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Aaa, muszę się pochwalić, że właśnie umówiłam się na wizytę przedporodową w Eskulapie, na 13.10. :D
    Miła pani w rejestracji zapewniła mnie, że z cc nie robią problemów :)
    Do którego lekarza. Postanowiłam ze to będzie moj plan B i tez właśnie będę dzwonić:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mialam sterydy w tylek - co 12 godzin zastrzyk, lacznie 4 sztuki. a boli... w zaleznosci od miejsca, ale da sie przezyc:) u mnie najgorsze bylo, ze wychodzily o 12 i 24 ;/
    dzisiaj ide na drugie zajecia w SR. ciekawe co sie bedzie dzialo..
    Ewelina cudne sa te materialy na stronie ktora podalas.. ze tez ja nic nie potrafie uszyc... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 12:40

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po usg uwaga Mała lezy posladkowo. Czyli ruchy w nocy to było przekrecanie z położenia glowkowego. Pomiary ok. Waga 1886g. Wody ok, lozysko 1 stopien.
    czyli akrobatka nam się szykuje :) no i nie wiem czy taka malutka bedzie. Juz rozumiem czemu inaczej czuję ruchy.

lkc, Agusia ;), KUNIAK, maaartinka, AgataP, xpatiiix3, Lavendula, Milaszka, anusiaa90, natasza82, Madlen222, Maga31, zupaztytki, e_v_e, mada_lena, Nata, Agata92, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv super wiesci:) taka mala to ta Twoja Mala chyba nie jest:)

Viviana lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w nocy wstawałam tylko raz:))
    Ale pierwszy raz obudziła mnie czkawka młodego, niesamowite:))

Viviana oraz inne szpitalne mamusie trzymajcie sie:))
    Ja leżę grzecznie z przerwa na prysznic i jedzonko.
    Na 16 do knajpki mama robi imieniny a potem szkola rodzenia wiec muszę jakoś to przeżyć.
    Biorę rozkładany leżak od teściowej i jakoś wytrzymam....chyba :))

Viviana, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana super wieści, widzisz a martwiłaś się o rozmiar macicy, a Amelka świetnie rośnie :) mi też się wydaje, że moje dziecko postanowiło się przekręcić....

Viviana lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    http://allegro.pl/2-x-podgrzewacz-podgrzewacz-chusteczek-by-16-i4561737584.html Madlenn coś dla Ciebie :-) a jak te krzesełka, rodzice przywieźli?
    nic nie mam, patrzę codziennie :) ale chyba nie każda musi mieć.

Natka kochana juz mam podgrzewacz, kupiłam avent bo mam też te butelki☺. Ale miło mi ze ciągle coś dla mnie wyszukujesz.☺ a krzesełka są super, w ogóle nie są zniszczone, wyglądają jak nowe i są bardzo porządne. Jakbym chciała nowe to zapłaciła bym nie 200zl za dwa ale 600zl. Także super okazja się trafiła. ☺ dzięki Tobie :*

Tak w ogóle to dzień dobry wszystkim z początkiem tygodnia 33☺

Idę Was nadrabiać.

Agusia ;), AgataP, Maga31, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. We wtorek dałam moją książeczkę pomiarów ciśnienia położnej do wglądu na zajęciach ze SR i powiedziała, żebym zamiast mierzyć 2xdziennie mierzyła raz, że co prawda 2x było skurczowe ponad 140, ale tragedii nie ma. Rozkurczowe w III trymestrze jest zawsze podwyższone i nie jest złe... Ulżyło mi i już inaczej podchodzę do pomiarów ;) mniej nerwówki.

U mnie ciuszki pozbierane od rodzinki i kumpelek, wyprane, poskładane na zastępczej półce w szafie (bo komody brak). Dokupiłam tylko 2 czapeczki bawełniane, 2 bodziaki do szpitala i jedne pół śpiochy. Kosmetyki zakupione (wzięłam nivea baby SOS, takie białe opakowania), moja wyprawka (w siatkowe gacie i podkłady) też skompletowana, w 90 % spakowana.

Podobało mi się hasło położnej w SR. "Nie ma co się nad sobą rozczulać w szpitalu i nad szpitalem (czyt. warunkami), idziecie tam wykonać pracę (urodzić) i jak najszybciej wyjść z maluszkiem ze szpitala". Dostałyśmy ostatnio plan porodu, który mamy wypełnić i zabrać ze sobą do szpitala...co by "obsługa" wiedziała co za zołzy z nas, na co się godzimy, na co nie. Bylo też o pozycjach do porodu, nawet nie wiedziałam, że jest ich aż tyle 8)

lkc, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ