X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem co sie dzieje ze mną, miało być lepiej, a jest gorzej i gorzej... Tak się rozbeczałam nagle, że mnie uspokoić nie mogli... ;/ bez powodu, najpierw miałam okropny napad złości, zaraz w ryk, Marcel ze mną, a teraz, dupa nie wiem co jest niech to się szybciej skończy... Blee humorki.. Nie lubię.... ;oo

Viv słonko przynajmniej będziesz spokojna będziesz ,ze dostałaś sterydy... ;)

Co to jest baby blues ..?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 12:12

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w szpitalach bardzo trzymam kciuki żeby Maluchy jeszcze spokojnie posiedziały, trzymajcie się tam!
    Nastka zaproszenie do Ciebie wysłane, Zuzia nie odpuści sobie takiej pięknej chmurki!! :) ale masz talent! baaardzo chętnie zamówimy u Ciebie :)
    Pati.. tulimy :*

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka ja też poprosze:)

iv09hdgenu0skffm.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już poprasowałam, ale znów czuje się okropnie, znów leci mi krew z nosa i kręci mi się w głowie, mam wrażenie że zaraz zemdleje :(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia leżę w miejscowym szpitalu nie tym gdzie chcę rodzić.
    Madalenka oj te wenflony ja juz pokuta i wenflon na zgieciu wkurza.
    Nastka no sterydy w tylek bardzo bolalo jak wstrzykiwane.
    Juz bym chciala to usg. Ale tu czas się dluzy. Maz odsypia nocke, tata wyjechal a mama nie przyjdzie.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mi gin powiedziała żeby nie farbować tylko przez pierwszy trymestr, więc jak tylko on się skończył wzięłam farbę w ruch :)

Vivianka trzymaj się! Jesteśmy z tobą! :)

Papi ja kupiłam do pupci bepanthen i sudocrem. Puderku nie chciałam ale mój M się upiera więc dla świętego spokoju kupie chyba z puderek Alantan :)

Agusia ;), Viviana, Papi lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie jak napisać na priv ???

Milaszka lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dla większości z nas to już cięzki okres się robi.. Ja dzisiaj rano przyjechałam do pracy i prawie zasłabłam :/ było mi gorąco i zimno równocześnie brzuch bolał jak cholera czułam już że odpływam.. Jak lekko przeszło pojechałam do domu się położyć i teraz powróciłam do pracy..
    Nie mam już sił a jeszcze trochę musze wytrwać :(

201411191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ja już poprasowałam, ale znów czuje się okropnie, znów leci mi krew z nosa i kręci mi się w głowie, mam wrażenie że zaraz zemdleje :(
    ja tez juz poprasowałam i przyznam ze bardzo mnie to zmęczyło... poleż troche i odpocznij, a jak u Ciebie ciśnienie?

iv09hdgenu0skffm.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Mam głupie pytanie jak napisać na priv ???
    Musisz kliknąć na kogoś i pojawi ci się okienko. Dajesz "dodaj do przyjaciółek" i jeśli ktoś zaakceptuje to dopiero wtedy możesz pisać prywatną wiadomość..

talia22 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    ja tez juz poprasowałam i przyznam ze bardzo mnie to zmęczyło... poleż troche i odpocznij, a jak u Ciebie ciśnienie?

Leżę właśnie odpoczywam, głowa mi pęka, niestety nie mam jak zmierzyć, zawsze na wizytach ciśnienie w porządku, ja z tych niskociśnieniowców jestem.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez sie zdarza krwawienie z nosa ale raczej rano, ale jestem alergikiem i to ponoc tez ma wpływ...

iv09hdgenu0skffm.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Aaa, muszę się pochwalić, że właśnie umówiłam się na wizytę przedporodową w Eskulapie, na 13.10. :D
    Miła pani w rejestracji zapewniła mnie, że z cc nie robią problemów :)
    Do którego lekarza. Postanowiłam ze to będzie moj plan B i tez właśnie będę dzwonić:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mialam sterydy w tylek - co 12 godzin zastrzyk, lacznie 4 sztuki. a boli... w zaleznosci od miejsca, ale da sie przezyc:) u mnie najgorsze bylo, ze wychodzily o 12 i 24 ;/
    dzisiaj ide na drugie zajecia w SR. ciekawe co sie bedzie dzialo..
    Ewelina cudne sa te materialy na stronie ktora podalas.. ze tez ja nic nie potrafie uszyc... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 12:40

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po usg uwaga Mała lezy posladkowo. Czyli ruchy w nocy to było przekrecanie z położenia glowkowego. Pomiary ok. Waga 1886g. Wody ok, lozysko 1 stopien.
    czyli akrobatka nam się szykuje :) no i nie wiem czy taka malutka bedzie. Juz rozumiem czemu inaczej czuję ruchy.

lkc, Agusia ;), KUNIAK, maaartinka, AgataP, xpatiiix3, Lavendula, Milaszka, anusiaa90, natasza82, Madlen222, Maga31, zupaztytki, e_v_e, mada_lena, Nata, Agata92, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv super wiesci:) taka mala to ta Twoja Mala chyba nie jest:)

Viviana lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w nocy wstawałam tylko raz:))
    Ale pierwszy raz obudziła mnie czkawka młodego, niesamowite:))

Viviana oraz inne szpitalne mamusie trzymajcie sie:))
    Ja leżę grzecznie z przerwa na prysznic i jedzonko.
    Na 16 do knajpki mama robi imieniny a potem szkola rodzenia wiec muszę jakoś to przeżyć.
    Biorę rozkładany leżak od teściowej i jakoś wytrzymam....chyba :))

Viviana, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana super wieści, widzisz a martwiłaś się o rozmiar macicy, a Amelka świetnie rośnie :) mi też się wydaje, że moje dziecko postanowiło się przekręcić....

Viviana lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    http://allegro.pl/2-x-podgrzewacz-podgrzewacz-chusteczek-by-16-i4561737584.html Madlenn coś dla Ciebie :-) a jak te krzesełka, rodzice przywieźli?
    nic nie mam, patrzę codziennie :) ale chyba nie każda musi mieć.

Natka kochana juz mam podgrzewacz, kupiłam avent bo mam też te butelki☺. Ale miło mi ze ciągle coś dla mnie wyszukujesz.☺ a krzesełka są super, w ogóle nie są zniszczone, wyglądają jak nowe i są bardzo porządne. Jakbym chciała nowe to zapłaciła bym nie 200zl za dwa ale 600zl. Także super okazja się trafiła. ☺ dzięki Tobie :*

Tak w ogóle to dzień dobry wszystkim z początkiem tygodnia 33☺

Idę Was nadrabiać.

Agusia ;), AgataP, Maga31, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. We wtorek dałam moją książeczkę pomiarów ciśnienia położnej do wglądu na zajęciach ze SR i powiedziała, żebym zamiast mierzyć 2xdziennie mierzyła raz, że co prawda 2x było skurczowe ponad 140, ale tragedii nie ma. Rozkurczowe w III trymestrze jest zawsze podwyższone i nie jest złe... Ulżyło mi i już inaczej podchodzę do pomiarów ;) mniej nerwówki.

U mnie ciuszki pozbierane od rodzinki i kumpelek, wyprane, poskładane na zastępczej półce w szafie (bo komody brak). Dokupiłam tylko 2 czapeczki bawełniane, 2 bodziaki do szpitala i jedne pół śpiochy. Kosmetyki zakupione (wzięłam nivea baby SOS, takie białe opakowania), moja wyprawka (w siatkowe gacie i podkłady) też skompletowana, w 90 % spakowana.

Podobało mi się hasło położnej w SR. "Nie ma co się nad sobą rozczulać w szpitalu i nad szpitalem (czyt. warunkami), idziecie tam wykonać pracę (urodzić) i jak najszybciej wyjść z maluszkiem ze szpitala". Dostałyśmy ostatnio plan porodu, który mamy wypełnić i zabrać ze sobą do szpitala...co by "obsługa" wiedziała co za zołzy z nas, na co się godzimy, na co nie. Bylo też o pozycjach do porodu, nawet nie wiedziałam, że jest ich aż tyle 8)

lkc, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ