X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka wysłałam Ci zaproszenie na priv :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja teraz tez umowilam sie z kolezanka ze wpadnie poprawic moje ombre :) odrosty ciemne reszte na chwile przeciągane jasnym. Nawet nie wiem czy te farby z amoniakiem czy bez.... Przejade sie tylko na końcówki do fryza bo tu juz jej az tak nie ufam :D
    Vivi co powiedzieli???

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    MAteriał na chmurkę wychodzi koszt około 30zł. Zależy od ilości kolorów.

A ile kosztuje wraz z robocizną i marżą? :)

Ja też chcę dla Haniutka mojego!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po badaniu krew mocz dostalam pierwsze zastrzyk steryda boli tylek ale dobrze ze daja jeszcze 3 zastrzyki. Czekam na usg i ktg. Dostane cos przeciw skurczom. Prawdopodobnie nerka i infekcja mogą nasilac bóle, jak cos dostane antybiotyk. Szyjka zamknieta. Nie wiem ile ma w czwartek miała 4,27. Ogólnie nie lubią tu mojego gina i krytykuja badania od niego:/ czekam co dalej.

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina masz dzis szczęśliwy dzien :) totka puść :)
    Zamówiłam sobie ten krem brzozowy i do tego z ich serii zel do mycia twarzy i plyn micelarny. Czekam na paczkę :)
    Z szyjka prawda.... Mialam piekna, dluga na 4cm a za tydzien miękki farfocel -jak określi to gin- i 2,6cm... A bolalo mnie tylko jeden dzien spojenie, troche ok pachwin, taki inny bol niz zawsze....Dlatego nie ma co bagatelizować nawet najmniejszej pierdoły.
    Swoja droga brzydko tak mowić o mojej szyjce :) jaka by nie była :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 11:04

Agusia ;), ewelina_d, xpatiiix3, lkc, Fidelissa, Milaszka lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka, ale Ty jesteś teraz w tym szpitalu co właśnie Twój gin Cię tam odsyłał, ten oddalony od Ciebie?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena nie lubię, że się skraca.... lubię Twoje podsumowanie :)

mada_lena lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi najważniejsze, ze sie Wami zajmą i jesteście bezpieczne :) Sterydy tylko pomogą. Daj znac co w usg i ktg.
    Ja mialam dwa ukłucia jesli chodzi o sterydy. Po drugim dupa bolała konkretnie, ale położna wpadła lotem błyskawicy tak samo szybko zrobiła zastrzyk i pobiegła dalej :) nie wspomnę o siniakach po wenflonach. Codziennie zmieniały, bo chyba wyszło na to ze mam uczulenie na tworzywo. Albo taka partia wyszła...

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:-)
    Pisze krotko i na szybko z tel. Jestem po usg. Mlody zdrowy ja ryba,ruchliwy jak cholera, ulozony pieknie do porodu. Wazy 2250 g i wg usg ma dokladnie 34+0 tc.

mada_lena, sylvi, Agata92, Viviana, zupaztytki, ewelina_d, KasiaKa, Agusia ;), Marzena27, sisiiii, xpatiiix3, maaartinka, lkc, Fidelissa, AgataP, Maga31, Milaszka, Madlen222, e_v_e, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Mada_lena nie lubię, że się skraca.... lubię Twoje podsumowanie :)

Jakbym go nie lubiła to mogłabym go pozwać ;) mam świadka ;) haha

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Papi Koleżanka

Wysłany: 18 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki . :-) co bedziecie uzywaz do pielegnacji dupci waszych pociech na samym poczatku. Zaopatrujecie sie w jakies pudry czy moze kremy. ?

♥ ♥ ♥
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja z niecierpliwością czekam na dzisiejszą wizytę. Wreszcie się dowiem czy mała posłuchała mamusi i sie obróciła. Eh niech to już zleci, bo zwariuje !!

Mamuśki w szpitalach życzę zdrówka. Mam nadzieje, że długo Was trzymać nie będa i wrócicie do domku :*

Pati słuchaj babci, bo Ty teraz się powinnaś oszczędzać, a nie latać

mada_lena, Agusia ;), xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) ja tak szybko Vivi mam nadzieję ze wszystko w porządku, trzymam kciuki:) oczywiście za wszystkie trzymam kciuki i te z problemami i bez :)
    Nastka cudowne te chmurki ;)

Ja też muszę wybrać sie do fryzjerki ale teraz remont pełną parą idzie więc poczekam do października:)

Miłego i spokojnego dnia wam wszystkim życzę ;)

Viviana lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Ewelina masz dzis szczęśliwy dzien :) totka puść :)
    Zamówiłam sobie ten krem brzozowy i do tego z ich serii zel do mycia twarzy i plyn micelarny. Czekam na paczkę :)
    uwielbiam ich zel do mycia twarzy, mialam oba, teraz tymiankowy, i plyn do higieny intymnej, i balsam brzozowy, i mam teraz balsam myjacy do wlosow;) jakbym mogla to bym kupowala wylacznie sylveco:) (jeszcze niech odzywke do wlosow zrobia i bede kontent:))
    zapomnialam ci napisac, ze zawsze kupuje na allegro u "z-serduszkiem", ma spoko ceny i kuriera za 9,90 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 11:25

mada_lena lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez u nich kupiłam :) przy okazji zakupu octeniseptu :) tak mnie natchnelo :)
    Zastanawiałam sie nad balsamem myjacym i balsamem do ciała, ale doszłam do wniosku, zenajpierw zużyje co mam:)
    A i moze wezme sobie jako uzupełnienie tego lekkiego kremu na dzien brzozowo- nagietkowy na noc. Albo poprosze meza o prezencik z okazji rocznicy ;)

ewelina_d lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizycie u Gina :) Zuzia jest Kluchą, waży 1800! i wyprzedza termin o 9 dni... :) wszystko jest w porządku i z Małą i z szyjką, chociaż nadal brzuch jest napięty i twardnieje. Jedyne co to magnez i odpoczywać. Decyzja co do porodu nadal niepodjęta, mam wadę serca stopień lekki/umiarkowany i póki co kardiolog nie widzi przeciwwskazań do próbowania naturalnie, ale mam przyjść jeszcze raz na echo serca po 36 tygodniu i sprawdzimy czy się wada nie pogłębiła - wtedy cesarka. Gin mówił że poczekamy na skończony 38 tydzień i tniemy :)

Lecę Was nadrabiać, miłego dnia Dziewczynki :)

Agusia ;), mada_lena, zupaztytki, Eve, Viviana, natasza82, Nata, xpatiiix3, anusiaa90, maaartinka, maaartinka, lkc, Fidelissa, Maga31, Madlen222, e_v_e, Agata92, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, muszę się pochwalić, że właśnie umówiłam się na wizytę przedporodową w Eskulapie, na 13.10. :D
    Miła pani w rejestracji zapewniła mnie, że z cc nie robią problemów :)

mada_lena, xpatiiix3, lkc, AgataP lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe nie będę marży pobierać dla mnie to przyjemność sobie powycinać i pozszywać. A jak mnie to odpręża chyba lepsze niż spa:P:P:P:P

Sterydy dostajecie w tyłek?? ja pamiętam jak z Oliwka leżałam na oddziale to laska obok z łóżka dostawała ale w brzuch i mówiła że okropnie boli. Ałć aż mnie tyłek zapiekł ze strachu.

Właśnie doczytałam ostatni zapis z IP i nawet nie zauważyłam że mam się zgłosić do lekarza w ciągu 3 dni. Chyba muszę dupkę ruszyć do przychodni a tak mi się nie chce:P

xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papi wrote:
    Hej dziewczynki . :-) co bedziecie uzywaz do pielegnacji dupci waszych pociech na samym poczatku. Zaopatrujecie sie w jakies pudry czy moze kremy. ?

Ja puder sobie odpuszczam.
    Bepanthen, olejk migdalowy naturalny a w razie odparzenia sudocrem, ale to tak minimalnie i bardzo cieniutka warstwę ew inny z cynikiem.

Papi lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę na spacer i na lody :-)

xpatiiix3, Marzena27, Lavendula, Maga31 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ