X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi super wiesci:) przy cesarce moze sobie siedzieć niunia jak jej wygodnie:) byle w pecherz nie kopala :)
    Madlen ide 29.09 na kontrole do lek i sie dowiem. Chyba tez cos koło 37-38 tyg. Zakładam sobie luteine i go czuje palcem:/ nie wiem czy to tak ma byc? Ale tak normalnie na codZien zero Dyskomfortu a rozmiar tego spodka zrobił na mnie wrazenie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 14:10

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już poprasowałam wszystko co zamówiłam przez allegro, muszę jeszcze kilka ubranek dokupić :) i sprawy ciuszkowe będę miała załatwione, dziewczyny a jakie polecacie pampersy, ja chcę wypróbować wszystkie marki, kupiłam wczoraj paczkę pampers (te zwykłe) chcę kupić dada i jeszcze jakieś trzeci rodzaj jaki polecacie?? a chusteczki to Huggies, Natural Care.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    Hej dziewczyny, tu na Śląsku też piękna słoneczna pogoda - jak w lato: 25 stopni :)
    Przeszłam się do przychodni po kontynuację L4 i upewniłam się przy okazji, że Staszek nadal jest ułożony główkowo :)
    To nogami mnie kopie w żebra, tak, że mam wrażenie, że dno miednicy mam pod piersiami ;)
    Trzymam kciuki za leżące w szpitalu, by wszystko było ok - najważniejsze, ze jesteście pod dobrą opieką!

U nas w SR mówili, ze baby blues może trwać tak do 6 tyg po porodzie i jest całkowicie normalny, bo to sprawka hormonów;
    natomiast depresja to już poważniejsza sprawa, i może się utrzymywać ponad pół roku (i co ważne w depresji nie cieszy Cię fakt, że masz dziecko - to podstawowy objaw; przy baby blues jest się zmęczonym i zniechęconym, ma się huśtawkę humorów, ale mimo to fakt posiadania dziecka przynosi ulgę i radość)

Mam nadzieję, że nas Listopadówki taka prawdziwa depresja nie będzie dotyczyć :)

W Holandii baby blues możesz ciągnąć do 2 lat. ☺

Maga31 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO i jestem po lekarzu już. Sprawdził i wszystko ok jest tylko ciekawi ją skąd ta krew się wzięła. Za tydzień do kontroli. Będzie mnie teraz co tydzień ganiać bleeee.....
    Poszłam do sklepu kupić kapcie -kupiłam skarpety jakaś nie ogarnięta jestem ostatnio.
    Viviana ciesze się ze wszystko jest ok te nasze dziewczyny lubią straszyć chyba.

Lavendula, AgataP, Maga31, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to zrobić aby tinyPic nie odwraca zdjęcia przy dodawaniu? Wcześniej nie miałam z tym problemu, ale na tablecie mi odwraca nie wiem czemu?

relgh3714vlmssyj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Co Ty gadasz? Wow! W szoku jestem ☺ haha. .. super!

Normalnie nie wierzę, pamiętam jak wybierałam jej imię jak ją odebraliśmy :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mają Lena a nie masz jeszcze więcej śluzu? Bo powinnaś mieć, heh. . Mnie jak zalała parę dni po porodzie to się nieźle wystraszyłam. To chyba ok ze go czujesz jak aplikujesz luteine, ja nic nie zażywam wiec i palców tam nie pcham wiec nie czuje. No ja jak zobaczyłam rozmiar tego krążka to tez się zdziwiłam jak mi się tam to zmieści i jakim cudem nie bede tego czuć.
    W ciąży pojedynczej wyciągają później z tego co wiem, także w tym 37,38 tyg pewnie Ci wyjma jak mówisz. A wzięłas w końcu coś na infekcje zapobiegawczo?

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg, ale buczące. Ciekawe co wyszło.
    Agata pewnie wtedy Twoja Mala się przekrecala.
    Madlen zostaje ze względu na bóle podbrzusza i dziwne ruchy malej oraz mam chyba znowu infekcje moczowa, w rozpoznaniu wpisali cos o skurczach i porodzie przedwczesnym, doktor mówiła że wszystko to zapobiegawczo.

AgataP, Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Madlen ale jaja, obie mamy bokserki i moja też wabi się Tequila :) szok :)

Też znam bokserkę Tequile :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaproszenia wszystkie zaakceptowałam:) zaraz po młodą do przedszkola i do salonu orange opierdzielić że telefon wyłączyli mimo zapłaconej faktury. Co za wkurzająca firma się robi a sama w niej pracuję:P:P:P:P

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Vivianka - trzymaj się tam, i za bardzo nie rozgaszczaj, cobyś szybciutko jeszcze do domu wróciła :) Coś mi się wydaje, że nawet jakbyś cc na życzenie nie chciała, to i tak byś miała :) moża mała podświadomie odwróciła się na pupę, coby już nikt nie miał żadnych wątpliwości :)

Ewelina - Dobre wiadomości i okoliczności :), ale masz rację, nawet jak jest teraz wszystko dobrze to trzeba o siebie dbać, najwyraźniej to jakiś newralgiczny czas. U mnie też szyjka piękna, długa i zamknięta, i nagle po 2 tyg się popsuła i kłopotów narobiła :/ Mam nadzieję, że mi jednak odwołają alarm i zdejmą ze mnie klątwę w niedzielę na kontroli...

Patii - mojej koleżance z pracy baby blues pojawił się w III trym., wszystko z ciążą było OK, a ona łaziła po lekarzach i z płaczem błagała o jak najwcześniejsze rozwiązanie... hormony szaleją, i pewnie ciężko coś na to poradzić. Rozpieszczaj siebie teraz jak tylko się da, uśmiechaj sama do siebie i relaksuj :) Takie napięcie tylko przyspiesza sprawy porodowe. I pamiętaj - jeszcze nigdy tak nie było, aby jakoś tam nie było ;) Więc na pewno się wszystko ułoży! Ściskam :) 50przytula.gif

Rewolucja Wszystko OK? odezwij się! :) :)

ewelina_d, xpatiiix3, Viviana lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się wydaje że mam za mało ubranek tych małych no ale może się mylę, może mała się duża urodzi :P zobaczymy. zawsze można dokupić :)

ja z pieluch mam tylko dada, a chusteczki huggies zielone :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    ja z pieluch mam tylko dada, a chusteczki huggies zielone :)

Właśnie te Huggies zielone chcę kupić :)

Odnośnie ubranek ja mam mniej na 56 niż na 62, w poniedziałek dowiem się ile moje maleństwo waży, jeśli będzie mały to dokupię, chociaż 2 m-ce temu już sporo wyprzedzał :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Mają Lena a nie masz jeszcze więcej śluzu? Bo powinnaś mieć, heh. . Mnie jak zalała parę dni po porodzie to się nieźle wystraszyłam.
    co CIe Madlen zalalo???? po jakim porodzie??

natasza82 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    co CIe Madlen zalalo???? po jakim porodzie??

Hahaha. ..pieprzony słownik. Miało być ze po założeniu pessara a nie po porodzie. I zalal mnie wtedy śluz wodnisty w ogromnej ilości. ☺

mada_lena, lkc, Goplana lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek kupuje tylko pampersy Pampers zielone, a chusteczki kupiłam w netto. Dopiero później będę kombinowała z pampersami.

Z ubranek też mam mało z rozm.56 a wygląda że dzidziuś będzie mały, więc jak na następnej wizycie potwierdzą że maleńki to wtedy dokupie. Zaczną się znowu wyprzedaże to tak akurat coś fajnego może znajde :)

Agusia ;), sylvi lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Mag.1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam Huggies zielone.
    Pieluchy Bella Happy - kupiłam 2 paczki - zobaczymy czy małemu będą pasowały.

Ubranek mam mnóstwo, wszystko praktycznie dostałam po bratanku, mama mojego M. troszkę jeszcze dokupiła, moja mama jak jej coś wpadło w ręce też nie mogła się oprzeć, ale większość od rozmiaru 62. Chociaż niektóre w tym rozmiarze są bardzo malutkie.
    Kombinezon polarkowy też mam na 62, cieplejsze na 68.

Agusia ;) wrote:
    Właśnie te Huggies zielone chcę kupić :)

Odnośnie ubranek ja mam mniej na 56 niż na 62, w poniedziałek dowiem się ile moje maleństwo waży, jeśli będzie mały to dokupię, chociaż 2 m-ce temu już sporo wyprzedzał :)

Agusia ;), Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu przesadziłam chyba z ubrankami na 56 mam całą komode i jeszcze w siatce bo już miejsca zabrakło i muszę coś małego dokupić zeby resztę pomieścić.

wogóle u nas w sklepiku mają słodziutkie czapeczki w kolorkach róż i krem za 20zł. I mimo tylu czapek oczywiście kupiłam wariatka.

s2whgp.jpg

Mag.1990, Agusia ;), xpatiiix3, sylvi, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam pieluszki babydream 1, a chusteczki Tami cotton ultra sensitive w beżowym opakowaniu, babydream są za suche, idealne do kurzów ;)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Do dr Zalewskiego, ma dobre opinie, cięcie podobno wykonuje profesjonalnie, rana ładnie i szybko się goi i prawdopodobnie jest sympatyczny, co dla mnie też jest ważne, mimo że nie najistotniejsze :P

Hehe tez mi pani w recepcji poleciła tego lekarza.
    Wyznaczyli mi wizyte na 6 pazdz.
    Ostatnio pisałam że niechce do Bielska bo bratowa moja nie była zadowolona,ale za kazdym razem podawała nam inną wersję dlaczego:)
    Więc zapytaliśmy mojego brata jak było naprawdę :D
    Okazało się, że bratowa ...niewiele pamięta po morfinie:D i tworzy sobie różne wersje:)
    Ale z drugim tez chce tam jechac więc pewnie nie było tak zle.
    AA..i tata widzi cały zabieg przez szybę,a pozniej dają mu dziecko od razu i może je sam ubrac,poprzytulać itd...

zupaztytki, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ