Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Vivi super wiesci:) przy cesarce moze sobie siedzieć niunia jak jej wygodnie:) byle w pecherz nie kopala
Madlen ide 29.09 na kontrole do lek i sie dowiem. Chyba tez cos koło 37-38 tyg. Zakładam sobie luteine i go czuje palcem:/ nie wiem czy to tak ma byc? Ale tak normalnie na codZien zero Dyskomfortu a rozmiar tego spodka zrobił na mnie wrazenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 14:10
Viviana lubi tę wiadomość
-
Ja tez już poprasowałam wszystko co zamówiłam przez allegro, muszę jeszcze kilka ubranek dokupić
i sprawy ciuszkowe będę miała załatwione, dziewczyny a jakie polecacie pampersy, ja chcę wypróbować wszystkie marki, kupiłam wczoraj paczkę pampers (te zwykłe) chcę kupić dada i jeszcze jakieś trzeci rodzaj jaki polecacie?? a chusteczki to Huggies, Natural Care.
-
Maga31 wrote:Hej dziewczyny, tu na Śląsku też piękna słoneczna pogoda - jak w lato: 25 stopni
Przeszłam się do przychodni po kontynuację L4 i upewniłam się przy okazji, że Staszek nadal jest ułożony główkowo
To nogami mnie kopie w żebra, tak, że mam wrażenie, że dno miednicy mam pod piersiami
Trzymam kciuki za leżące w szpitalu, by wszystko było ok - najważniejsze, ze jesteście pod dobrą opieką!
U nas w SR mówili, ze baby blues może trwać tak do 6 tyg po porodzie i jest całkowicie normalny, bo to sprawka hormonów;
natomiast depresja to już poważniejsza sprawa, i może się utrzymywać ponad pół roku (i co ważne w depresji nie cieszy Cię fakt, że masz dziecko - to podstawowy objaw; przy baby blues jest się zmęczonym i zniechęconym, ma się huśtawkę humorów, ale mimo to fakt posiadania dziecka przynosi ulgę i radość)
Mam nadzieję, że nas Listopadówki taka prawdziwa depresja nie będzie dotyczyć
W Holandii baby blues możesz ciągnąć do 2 lat. ☺Maga31 lubi tę wiadomość
-
NO i jestem po lekarzu już. Sprawdził i wszystko ok jest tylko ciekawi ją skąd ta krew się wzięła. Za tydzień do kontroli. Będzie mnie teraz co tydzień ganiać bleeee.....
Poszłam do sklepu kupić kapcie -kupiłam skarpety jakaś nie ogarnięta jestem ostatnio.
Viviana ciesze się ze wszystko jest ok te nasze dziewczyny lubią straszyć chyba.
Lavendula, AgataP, Maga31, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Mają Lena a nie masz jeszcze więcej śluzu? Bo powinnaś mieć, heh. . Mnie jak zalała parę dni po porodzie to się nieźle wystraszyłam. To chyba ok ze go czujesz jak aplikujesz luteine, ja nic nie zażywam wiec i palców tam nie pcham wiec nie czuje. No ja jak zobaczyłam rozmiar tego krążka to tez się zdziwiłam jak mi się tam to zmieści i jakim cudem nie bede tego czuć.
W ciąży pojedynczej wyciągają później z tego co wiem, także w tym 37,38 tyg pewnie Ci wyjma jak mówisz. A wzięłas w końcu coś na infekcje zapobiegawczo?mada_lena lubi tę wiadomość
-
Ja po ktg, ale buczące. Ciekawe co wyszło.
Agata pewnie wtedy Twoja Mala się przekrecala.
Madlen zostaje ze względu na bóle podbrzusza i dziwne ruchy malej oraz mam chyba znowu infekcje moczowa, w rozpoznaniu wpisali cos o skurczach i porodzie przedwczesnym, doktor mówiła że wszystko to zapobiegawczo.AgataP, Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Witam się
Vivianka - trzymaj się tam, i za bardzo nie rozgaszczaj, cobyś szybciutko jeszcze do domu wróciłaCoś mi się wydaje, że nawet jakbyś cc na życzenie nie chciała, to i tak byś miała
moża mała podświadomie odwróciła się na pupę, coby już nikt nie miał żadnych wątpliwości
Ewelina - Dobre wiadomości i okoliczności, ale masz rację, nawet jak jest teraz wszystko dobrze to trzeba o siebie dbać, najwyraźniej to jakiś newralgiczny czas. U mnie też szyjka piękna, długa i zamknięta, i nagle po 2 tyg się popsuła i kłopotów narobiła
Mam nadzieję, że mi jednak odwołają alarm i zdejmą ze mnie klątwę w niedzielę na kontroli...
Patii - mojej koleżance z pracy baby blues pojawił się w III trym., wszystko z ciążą było OK, a ona łaziła po lekarzach i z płaczem błagała o jak najwcześniejsze rozwiązanie... hormony szaleją, i pewnie ciężko coś na to poradzić. Rozpieszczaj siebie teraz jak tylko się da, uśmiechaj sama do siebie i relaksujTakie napięcie tylko przyspiesza sprawy porodowe. I pamiętaj - jeszcze nigdy tak nie było, aby jakoś tam nie było
Więc na pewno się wszystko ułoży! Ściskam
Rewolucja Wszystko OK? odezwij się!ewelina_d, xpatiiix3, Viviana lubią tę wiadomość
-
sylvi wrote:ja z pieluch mam tylko dada, a chusteczki huggies zielone
Właśnie te Huggies zielone chcę kupić
Odnośnie ubranek ja mam mniej na 56 niż na 62, w poniedziałek dowiem się ile moje maleństwo waży, jeśli będzie mały to dokupię, chociaż 2 m-ce temu już sporo wyprzedzał -
Madlen222 wrote:Mają Lena a nie masz jeszcze więcej śluzu? Bo powinnaś mieć, heh. . Mnie jak zalała parę dni po porodzie to się nieźle wystraszyłam.
natasza82 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Ja na początek kupuje tylko pampersy Pampers zielone, a chusteczki kupiłam w netto. Dopiero później będę kombinowała z pampersami.
Z ubranek też mam mało z rozm.56 a wygląda że dzidziuś będzie mały, więc jak na następnej wizycie potwierdzą że maleńki to wtedy dokupie. Zaczną się znowu wyprzedaże to tak akurat coś fajnego może znajdeAgusia ;), sylvi lubią tę wiadomość
-
Też kupiłam Huggies zielone.
Pieluchy Bella Happy - kupiłam 2 paczki - zobaczymy czy małemu będą pasowały.
Ubranek mam mnóstwo, wszystko praktycznie dostałam po bratanku, mama mojego M. troszkę jeszcze dokupiła, moja mama jak jej coś wpadło w ręce też nie mogła się oprzeć, ale większość od rozmiaru 62. Chociaż niektóre w tym rozmiarze są bardzo malutkie.
Kombinezon polarkowy też mam na 62, cieplejsze na 68.
Agusia ;) wrote:Właśnie te Huggies zielone chcę kupić
Odnośnie ubranek ja mam mniej na 56 niż na 62, w poniedziałek dowiem się ile moje maleństwo waży, jeśli będzie mały to dokupię, chociaż 2 m-ce temu już sporo wyprzedzałAgusia ;), Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Ja znowu przesadziłam chyba z ubrankami na 56 mam całą komode i jeszcze w siatce bo już miejsca zabrakło i muszę coś małego dokupić zeby resztę pomieścić.
wogóle u nas w sklepiku mają słodziutkie czapeczki w kolorkach róż i krem za 20zł. I mimo tylu czapek oczywiście kupiłam wariatka.
Mag.1990, Agusia ;), xpatiiix3, sylvi, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
ja kupiłam pieluszki babydream 1, a chusteczki Tami cotton ultra sensitive w beżowym opakowaniu, babydream są za suche, idealne do kurzów
-
zupaztytki wrote:Do dr Zalewskiego, ma dobre opinie, cięcie podobno wykonuje profesjonalnie, rana ładnie i szybko się goi i prawdopodobnie jest sympatyczny, co dla mnie też jest ważne, mimo że nie najistotniejsze
Hehe tez mi pani w recepcji poleciła tego lekarza.
Wyznaczyli mi wizyte na 6 pazdz.
Ostatnio pisałam że niechce do Bielska bo bratowa moja nie była zadowolona,ale za kazdym razem podawała nam inną wersję dlaczego:)
Więc zapytaliśmy mojego brata jak było naprawdę
Okazało się, że bratowa ...niewiele pamięta po morfinie:D i tworzy sobie różne wersje:)
Ale z drugim tez chce tam jechac więc pewnie nie było tak zle.
AA..i tata widzi cały zabieg przez szybę,a pozniej dają mu dziecko od razu i może je sam ubrac,poprzytulać itd...zupaztytki, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość