Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi super wiesci:) przy cesarce moze sobie siedzieć niunia jak jej wygodnie:) byle w pecherz nie kopala :)
    Madlen ide 29.09 na kontrole do lek i sie dowiem. Chyba tez cos koło 37-38 tyg. Zakładam sobie luteine i go czuje palcem:/ nie wiem czy to tak ma byc? Ale tak normalnie na codZien zero Dyskomfortu a rozmiar tego spodka zrobił na mnie wrazenie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 14:10

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już poprasowałam wszystko co zamówiłam przez allegro, muszę jeszcze kilka ubranek dokupić :) i sprawy ciuszkowe będę miała załatwione, dziewczyny a jakie polecacie pampersy, ja chcę wypróbować wszystkie marki, kupiłam wczoraj paczkę pampers (te zwykłe) chcę kupić dada i jeszcze jakieś trzeci rodzaj jaki polecacie?? a chusteczki to Huggies, Natural Care.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    Hej dziewczyny, tu na Śląsku też piękna słoneczna pogoda - jak w lato: 25 stopni :)
    Przeszłam się do przychodni po kontynuację L4 i upewniłam się przy okazji, że Staszek nadal jest ułożony główkowo :)
    To nogami mnie kopie w żebra, tak, że mam wrażenie, że dno miednicy mam pod piersiami ;)
    Trzymam kciuki za leżące w szpitalu, by wszystko było ok - najważniejsze, ze jesteście pod dobrą opieką!

U nas w SR mówili, ze baby blues może trwać tak do 6 tyg po porodzie i jest całkowicie normalny, bo to sprawka hormonów;
    natomiast depresja to już poważniejsza sprawa, i może się utrzymywać ponad pół roku (i co ważne w depresji nie cieszy Cię fakt, że masz dziecko - to podstawowy objaw; przy baby blues jest się zmęczonym i zniechęconym, ma się huśtawkę humorów, ale mimo to fakt posiadania dziecka przynosi ulgę i radość)

Mam nadzieję, że nas Listopadówki taka prawdziwa depresja nie będzie dotyczyć :)

W Holandii baby blues możesz ciągnąć do 2 lat. ☺

Maga31 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO i jestem po lekarzu już. Sprawdził i wszystko ok jest tylko ciekawi ją skąd ta krew się wzięła. Za tydzień do kontroli. Będzie mnie teraz co tydzień ganiać bleeee.....
    Poszłam do sklepu kupić kapcie -kupiłam skarpety jakaś nie ogarnięta jestem ostatnio.
    Viviana ciesze się ze wszystko jest ok te nasze dziewczyny lubią straszyć chyba.

Lavendula, nick nieaktualny, Maga31, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to zrobić aby tinyPic nie odwraca zdjęcia przy dodawaniu? Wcześniej nie miałam z tym problemu, ale na tablecie mi odwraca nie wiem czemu?

relgh3714vlmssyj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Co Ty gadasz? Wow! W szoku jestem ☺ haha. .. super!

Normalnie nie wierzę, pamiętam jak wybierałam jej imię jak ją odebraliśmy :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mają Lena a nie masz jeszcze więcej śluzu? Bo powinnaś mieć, heh. . Mnie jak zalała parę dni po porodzie to się nieźle wystraszyłam. To chyba ok ze go czujesz jak aplikujesz luteine, ja nic nie zażywam wiec i palców tam nie pcham wiec nie czuje. No ja jak zobaczyłam rozmiar tego krążka to tez się zdziwiłam jak mi się tam to zmieści i jakim cudem nie bede tego czuć.
    W ciąży pojedynczej wyciągają później z tego co wiem, także w tym 37,38 tyg pewnie Ci wyjma jak mówisz. A wzięłas w końcu coś na infekcje zapobiegawczo?

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg, ale buczące. Ciekawe co wyszło.
    Agata pewnie wtedy Twoja Mala się przekrecala.
    Madlen zostaje ze względu na bóle podbrzusza i dziwne ruchy malej oraz mam chyba znowu infekcje moczowa, w rozpoznaniu wpisali cos o skurczach i porodzie przedwczesnym, doktor mówiła że wszystko to zapobiegawczo.

nick nieaktualny, Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Madlen ale jaja, obie mamy bokserki i moja też wabi się Tequila :) szok :)

Też znam bokserkę Tequile :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaproszenia wszystkie zaakceptowałam:) zaraz po młodą do przedszkola i do salonu orange opierdzielić że telefon wyłączyli mimo zapłaconej faktury. Co za wkurzająca firma się robi a sama w niej pracuję:P:P:P:P

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Vivianka - trzymaj się tam, i za bardzo nie rozgaszczaj, cobyś szybciutko jeszcze do domu wróciła :) Coś mi się wydaje, że nawet jakbyś cc na życzenie nie chciała, to i tak byś miała :) moża mała podświadomie odwróciła się na pupę, coby już nikt nie miał żadnych wątpliwości :)

Ewelina - Dobre wiadomości i okoliczności :), ale masz rację, nawet jak jest teraz wszystko dobrze to trzeba o siebie dbać, najwyraźniej to jakiś newralgiczny czas. U mnie też szyjka piękna, długa i zamknięta, i nagle po 2 tyg się popsuła i kłopotów narobiła :/ Mam nadzieję, że mi jednak odwołają alarm i zdejmą ze mnie klątwę w niedzielę na kontroli...

Patii - mojej koleżance z pracy baby blues pojawił się w III trym., wszystko z ciążą było OK, a ona łaziła po lekarzach i z płaczem błagała o jak najwcześniejsze rozwiązanie... hormony szaleją, i pewnie ciężko coś na to poradzić. Rozpieszczaj siebie teraz jak tylko się da, uśmiechaj sama do siebie i relaksuj :) Takie napięcie tylko przyspiesza sprawy porodowe. I pamiętaj - jeszcze nigdy tak nie było, aby jakoś tam nie było ;) Więc na pewno się wszystko ułoży! Ściskam :) 50przytula.gif

Rewolucja Wszystko OK? odezwij się! :) :)

ewelina_d, xpatiiix3, Viviana lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się wydaje że mam za mało ubranek tych małych no ale może się mylę, może mała się duża urodzi :P zobaczymy. zawsze można dokupić :)

ja z pieluch mam tylko dada, a chusteczki huggies zielone :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    ja z pieluch mam tylko dada, a chusteczki huggies zielone :)

Właśnie te Huggies zielone chcę kupić :)

Odnośnie ubranek ja mam mniej na 56 niż na 62, w poniedziałek dowiem się ile moje maleństwo waży, jeśli będzie mały to dokupię, chociaż 2 m-ce temu już sporo wyprzedzał :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Mają Lena a nie masz jeszcze więcej śluzu? Bo powinnaś mieć, heh. . Mnie jak zalała parę dni po porodzie to się nieźle wystraszyłam.
    co CIe Madlen zalalo???? po jakim porodzie??

natasza82 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    co CIe Madlen zalalo???? po jakim porodzie??

Hahaha. ..pieprzony słownik. Miało być ze po założeniu pessara a nie po porodzie. I zalal mnie wtedy śluz wodnisty w ogromnej ilości. ☺

mada_lena, lkc, Goplana lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek kupuje tylko pampersy Pampers zielone, a chusteczki kupiłam w netto. Dopiero później będę kombinowała z pampersami.

Z ubranek też mam mało z rozm.56 a wygląda że dzidziuś będzie mały, więc jak na następnej wizycie potwierdzą że maleńki to wtedy dokupie. Zaczną się znowu wyprzedaże to tak akurat coś fajnego może znajde :)

Agusia ;), sylvi lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Mag.1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam Huggies zielone.
    Pieluchy Bella Happy - kupiłam 2 paczki - zobaczymy czy małemu będą pasowały.

Ubranek mam mnóstwo, wszystko praktycznie dostałam po bratanku, mama mojego M. troszkę jeszcze dokupiła, moja mama jak jej coś wpadło w ręce też nie mogła się oprzeć, ale większość od rozmiaru 62. Chociaż niektóre w tym rozmiarze są bardzo malutkie.
    Kombinezon polarkowy też mam na 62, cieplejsze na 68.

Agusia ;) wrote:
    Właśnie te Huggies zielone chcę kupić :)

Odnośnie ubranek ja mam mniej na 56 niż na 62, w poniedziałek dowiem się ile moje maleństwo waży, jeśli będzie mały to dokupię, chociaż 2 m-ce temu już sporo wyprzedzał :)

Agusia ;), Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu przesadziłam chyba z ubrankami na 56 mam całą komode i jeszcze w siatce bo już miejsca zabrakło i muszę coś małego dokupić zeby resztę pomieścić.

wogóle u nas w sklepiku mają słodziutkie czapeczki w kolorkach róż i krem za 20zł. I mimo tylu czapek oczywiście kupiłam wariatka.

s2whgp.jpg

Mag.1990, Agusia ;), xpatiiix3, sylvi, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam pieluszki babydream 1, a chusteczki Tami cotton ultra sensitive w beżowym opakowaniu, babydream są za suche, idealne do kurzów ;)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Do dr Zalewskiego, ma dobre opinie, cięcie podobno wykonuje profesjonalnie, rana ładnie i szybko się goi i prawdopodobnie jest sympatyczny, co dla mnie też jest ważne, mimo że nie najistotniejsze :P

Hehe tez mi pani w recepcji poleciła tego lekarza.
    Wyznaczyli mi wizyte na 6 pazdz.
    Ostatnio pisałam że niechce do Bielska bo bratowa moja nie była zadowolona,ale za kazdym razem podawała nam inną wersję dlaczego:)
    Więc zapytaliśmy mojego brata jak było naprawdę :D
    Okazało się, że bratowa ...niewiele pamięta po morfinie:D i tworzy sobie różne wersje:)
    Ale z drugim tez chce tam jechac więc pewnie nie było tak zle.
    AA..i tata widzi cały zabieg przez szybę,a pozniej dają mu dziecko od razu i może je sam ubrac,poprzytulać itd...

nick nieaktualny, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ