X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka, jest przerwa nawet jak jest plyta zakrywajaca.. (wlasnie zauwazylam ze mi oklapla, musze meza poprosic zeby poprawil) ;)

Tak to wyglada u mnie. Ja mam lozeczko klupsia

11v2r2eyhskl_t.jpg

I przerwa bedzie zawsze. Bo nizej niz ta biala plyta materacyka nie umiescisz

Kurde.. Nie umiem odwroci tej fotki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 15:38

maaartinka lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe też chciałam wstawić fotkę, tylko się musiałam nauczyć jak to zrobić.
    U nas to wygląda tak:

tikb37drabsb_t.jpg

jak się obniży część tą na której jest materac, wtedy powinno być około 3 cm przerwy, bo u mnie w tym łóżeczku dziurka na śrubkę jest pod tą częścią gdzie się zaczynają szczebelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 15:42

maaartinka, Milaszka, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie ciężko powiedzieć jak to wygląda bo nie mam jeszcze łóżeczka, ale znajomi mieli tak że ta dykta była na stałe a szuflada tylko wyjeżdżała i jakiejś szpary dużej nie było wiec nie wiem.
    Właśnie rozbijałam schabowe i zdałam sobie sprawę, że jak synek będzie to jak będę tak nawalała po kotletach to on w życiu nie będzie spał ;-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki,
    tak chce żeby mąż był z nami w pokoju, nawet nie biorę innej opcji pod uwagę:D
    Niech wstaje w nocy :D
    A na kiedy ty masz termin?BO ja na 12 listopada wg owu,a babeczka powiedziała ze tną od 7 do 10 dni przed terminem.
    Madlenn,u nas w państwowych szpitalach cc jest traktowane jak operacja a nie jak zabieg
    więc nikt spoza personelu nie może być na sali
    A w prywatnych różnie czasem siedzi na sali,czasem widzi przez szybę:)

Dla mnie obojętne,najważniejsze zeby mała nie lezała sama biedna na sali jak mnie będą szyć itd...że będzie mógł już ją poprzytulać:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam za zdjęcia:)
    czyli wygląda na to, że jeśli chciałabym żeby tej szpary nie było to mój M musiałby trochę przy tym łóżeczku pomajstrować i przewiercić w inne miejsce te prowadnice od szuflady.. Ciekawe czy się tak da :)

Milaszka lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi meblami dziecięcymi..urwanie głowy
    Do nas najpierw przyjechał inny model mebli ,odesłaliśmy
    Pozniej przyjechała szafa biała-jak zamawialiśmy ale komoda szara-odesłaliśmy
    Łóżeczko miało być miętowe-przyszło pół miętowego poł białego-znów musieliśmy odesłać

Dziś kurier też coś przywiózł ale nie mam siły obracac i rozcinac tego pudła więc czeka do wieczora na meża
    Az się boję co znów wymodzili :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 15:47

Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno przeswiruje i przejdzie w końcu no musi... ;)

A i juz wiem co z tym katarem... To zatoki.. Bo od paru dni ten katar jest tak gorzki i nagle zaczyna lecieć ,ze pohaftować sie idzie jak wpłynie na gardło blee... A żadnych kropli nie uzywam... Inhalacje z soli na zatoki pomagają czy jakiś olejek albo cos dac do tego..?? Albo jakąś parówka.?

Agata mi tez zmalał, ale tak poważnie zmalał o 5cm hehe a raczej zawisł chyba nad krokiem zaraz będzie się o uda obijał... W sobotę Wam foto nie wstawie ,bo do szkoły pójdę ,wiec wrzuce jutro cus i pokaże tego mojego zwisa.. Mam tylko nadzieje, ze to nie będzie ostatnie foto i ze szkoły na porodowce nie wyląduje.. Chociaż w sumie juz 35tc będzie, ale i tak za szybko...

A wiecie co mi położna powiedziała, żebym wytrzymała jeszcze dwa tygodnie i moge rodzic sobie to mała bedzie miala darmową szczepionkę na pneumokoki.. Eeee.. No krejzolka mowie Wam...

A co do lozeczka mam jutro się spotkać z koleżanką i ma mi oddać ;) wiec mogę sobie rozstawic ładnie niech będzie uszykowane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 15:51

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak nawet mnie nie strasz..
    Ja planowałam wszystko kupić końcem października początkiem listopada.. Tzn mam na myśli wózek, łóżczko, pościel itp.
    A jak to napisałaś to mnie trochę otrzeźwiło że ciekawe co zrobie jak np wózek uszkodzony im przyjdzie albo nie to łóżeczko.. Chyba jednak wezmę się za to wcześniej..
    Dobrze chociaż że wózek mamy wybrany i pościel też :) M wczoraj wybrał wzór z Remi. Czekam jeszcze tylko od was na info czy ta pościel jest gatunkowo fajna :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Kuniak nawet mnie nie strasz..
    Ja planowałam wszystko kupić końcem października początkiem listopada.. Tzn mam na myśli wózek, łóżczko, pościel itp.
    A jak to napisałaś to mnie trochę otrzeźwiło że ciekawe co zrobie jak np wózek uszkodzony im przyjdzie albo nie to łóżeczko.. Chyba jednak wezmę się za to wcześniej..
    Dobrze chociaż że wózek mamy wybrany i pościel też :) M wczoraj wybrał wzór z Remi. Czekam jeszcze tylko od was na info czy ta pościel jest gatunkowo fajna :)

No własnie też mówiłam że za wczesnie,że w pazdzierniku zamówimy,po co ma sie kurzyć
    I masz ci babo placek :D nie wiadomo czy jak tak dalej pojdzie to mała w wózku nie bedzie spała :D(przynajmniej tyle mamy) bo meble nie dojadą na czas :D

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj tez cc jest traktowane jak operacja ale mimo wszystko tata siedzi przy głowie i to w państwowych szpitalach. Myślałam, że w Polsce już też tak jest, zupełnie nie rozumiem dlaczego tak nie może być. Ja sobie generalnie nie wyobrażam żeby mojego męża miało nie być przy mnie podczas cc, ale to dlatego że ja panikara jestem i potrzebuje jego bliskości.
    No i po porodzie tez jest ze mną w szpitalnym pokoju tyle ile chce, cały pobyt może być i jedzonko ma zapewnione. Z tym, że tutaj to standardy i nie ma w tym nic nadzwyczajnego. ☺

Ponawiam pytanie, jak wstawić zdjęcie żeby nie było odwrócone przez tinypic?

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, termin wg miesiączki mam na 21.11. Będziesz cięta wcześniej :P

KUNIAK, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - ja miałam zdjęcie "prosto" jak wrzucałam im na serwer i wyszło prosto...

Madlen222 wrote:

Ponawiam pytanie, jak wstawić zdjęcie żeby nie było odwrócone przez tinypic?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Madlen - ja miałam zdjęcie "prosto" jak wrzucałam im na serwer i wyszło prosto...

A mi przekreca cały czas. Nie wiem jak temu zapobiec

relgh3714vlmssyj.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ja po ktg, ale buczące. Ciekawe co wyszło.
    Agata pewnie wtedy Twoja Mala się przekrecala.
    Madlen zostaje ze względu na bóle podbrzusza i dziwne ruchy malej oraz mam chyba znowu infekcje moczowa, w rozpoznaniu wpisali cos o skurczach i porodzie przedwczesnym, doktor mówiła że wszystko to zapobiegawczo.

Vivi dziwne ruchy małej tzn? nie czułaś jej a pozniej mocniej sie ruszała czy jak ?:)
    Leż sobie i odpoczywaj :*

do nas doszły paczuchy z allegro :) 12 pajaców, 12bodziaków, 1kombinezon zimowy, 1szlafroczek (nie wytrzymałam i musiałam kupić:P ) 5czapeczek, 5sliniaczków :) Są śliczne! :) właśnie się piorą i tylko czekam by wywiesic i poprasowac :) tzn mama ma przyjechac za chwile i wywiesic bo "mi nie wolno rąk do góry" mimo że chciałam powiesić na suszarce czyli bez rączek do góry :) ale no cóż sama chce wiec prosze :)
    mi jeszcze z 2 pralki zostały do wykonania ręczniki i posciel ktore niedawno byly kupowane wsio z ikei i allegro :)

trzeba juz niestety wsio przyszykowac bo Mała się pcha więc w razie w trzeba byc gotowym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 16:05

Agusia ;) lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen mi tez przekrecilo.. I tez nie wiem jak je odwrocic :P

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze próbuje też inne jakieś neutralne fotki, co mam na kompie dla treningu powrzucać i wszystkie mi wychodzą prosto :D
    Milaszka wrote:
    Madlen mi tez przekrecilo.. I tez nie wiem jak je odwrocic :P

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama tez na mnie ostatnio krzyczała że mam nieposzykowane tylko leży i się wzięłam hehe :D a ciotka z kolei mówi że za wcześnie jak chciałam 2 tygodnie temu poprać i poprasować i bądź tu człowieku mądry :P

lkc lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie sylvi :) jak czlowiek chce miec z glowy by pozniej nie latac to nie bo za wczesnie a jak sie okazuje ze cos nie tak to od razu aaa bo ty jeszcze tego nie masz zrobionego to kiedy ty to mialas zamiar zrobic!
    wrrr! kurwicy idzie dostac, przepraszam ale mam dosc dzisiejszego dnia.. skurcze sie pojawiaja i doluja.. i do tego wredny humor ryczec marudzic.. jedyna radocha to to ze paczuchy przyszly, uciekam znowu spac.. buziaki :)

sylvi, lkc lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no najlepsze jest to jak każdy mądrzejszy od Ciebie bo powinnaś zrobić to a nie tamto hehe ;)

odpoczywaj odpoczywaj :)

Jula222 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak mam jak robię foto i np mi sie niee przekręci ekran w tablecie, a weź otwórz w tablecie foto i przekrecic w taka stronę zy było prosto idy spróbuje przez tinypic albo to co wgralas i przekrecic i jeszcze raz wgrać xD ja czasem tak robilam i dzialalo

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ