X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie z teściową na normalnej, codziennej, płaszczyźnie nie mamy dobrego kontaktu, więc rozmowy o ciąży są mega minimalne, jak zamówiliśmy wózek to niby ok, ale coś tam z nim nie tak, jak mam cukrzyce i chce być na diecie to po co, przecież mam dobre cukry i mogę sobie pozwolić na co nie co, traktowanie, że po prostu jest ciąża tak jak to, że dziś jest czwartek a jutro piątek, na szczęście moja mama jest kochana dzwoni co kilka dni, dopytuje, jak przywiozłam jej pokazać ubranka czy wózek, to zachwycała się ze mną, nalega, żeby zajeżdżać do niej jak najczęściej, jak jestem to dba o mnie, biega dopytuje co podać co przynieść, szkoda, ze nie mogę mieszkać w domu rodzinnym :(

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi moja mieszka prawie 300 km ode mnie, ale często dzwoni zapytać jak się czuje, albo pisze na FB (taak ma FB:D ), ale tak jak napisałam sama jest położną, więc jak tylko na coś się poskarżę, albo coś mnie nurtuje, to bez oporów ją pytam. Ostatnio śmiała się, że będziemy w czasie porodu pisać, bo chce być na bieżąco, a moja mama znowu nie chce wiedzieć, że się zaczęło, bo będzie się stresować.
    O wyprawkę tak samo pytała, jak wybieraliśmy wózek to podsyłałam jej i mojej mamie linki żeby oceniły, sama też kilka modeli mi podesłała.
    Ogólnie bardzo pozytywnie.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Chyba tak samo z tego co pamiętam ;P ja mam z om 1.11/ ostatnie usg 26.10 ;)

Pati ja mam z om 1.11 a z usg 28.10 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 17:10

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Zupaztytki to widzę , ze my mamy podobny termin:)))
    Ile juz przytylas od poczatku ciąży? Bo ja niewiele co mnie martwi
    Przytyłam na razie 8 kg, zawsze miałam ogromne problemy z tyciem (niedowaga przez całe życie), ale w ciąży jakoś to idzie :) Bardziej mnie martwi waga mojego Bąbelka, ale mam nadzieję, że jeszcze mu się przytyje :)
    A u Ciebie to niewiele to znaczy ile?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterina wrote:
    Moja siostra jak miała cc 3 tygodnie temu to szwagier był przez cały czas przy niej i od razu dostał małą na ręce .
    Niestety w Kraku, w szpitalach, które brałam pod uwagę, nie ma takiej możliwości.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to czemu masz na suwaczku młodszą ciążę.? ;P

Najedzona jestem i czekam na babcię ;) hehe jutro idę z dziećmi do psotnika, takiego hmm fikolandu ;P z Marcyśkiem i bratem najmłodszym ,bo maja wstęp wykupiony i obiecalam a potem mogę nie dac rady juz.. ;)

O do najwczesniszego terminu juz tylko miesiąc tydzień i dzień, jakież to pocieszajace ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 17:17

AgataP, Eve lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie mnie to nie przeszkadza że się nie wtrąca ale czasami mogłaby wykazać jakieś zainteresowanie jak jej mówimy, że chcemy zrobić to albo kupić tamto... z weselem z resztą też był to samo, dopóki nie zbliżała się data, wtedy dopiero wcinała soje trzy grosze to raz a dwa nie zawsze była zadowolona z tego co wybraliśmy mimo iż wcześniej było jej obojętnie

mam tylko ogromną nadzieję,że żadna z mamuś nie będzie mi się wcinać w to co robię z dzidzią i jak robię :D

AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    O to czemu masz na suwaczku młodszą ciążę.? ;P

Najedzona jestem i czekam na babcię ;) hehe jutro idę z dziećmi do psotnika, takiego hmm fikolandu ;P z Marcyśkiem i bratem najmłodszym ,bo maja wstęp wykupiony i obiecalam a potem mogę nie dac rady juz.. ;)

bo juz mi sie zmieniac nie chce :) lenistwo ciazowe :)

xpatiiix3, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata laska z Ciebie na maksa! Ślicznie wygladasz.

Dziewczyny ja te zdjęcia już próbowałam najpierw odwrócić ale to nic nie daje wiec mimo szczerych chceci nie wstawię dziś zdjęcia mojego brzuszka. Może jutro wyjdę lap topa, tam przynajmniej nigdy mi nie odwracalo.

Jeśli chodzi o moją mamę i teściowa to one same uważają że lepiej kupić wcześniej i być przygotowanym, z reszta same były zaangażowane od początku bardzo i same kupowały. Tak naprawdę otrzymaliśmy od nich duża pomoc i mój wkład w wyprawkę nie równa się nawet w połowie z ich wydatkami. Ale i u mnie i u męża w rodzinie to normalne i zawsze tak było ze rodzice dużo pomagają i angażują się. Ja tez chce taka być dla moich dzieci.

Optimus jak Twoje dłonie? Bo u mnie coraz gorzej, rano to w ogóle nie mogę palców zginąć. Lekarka mi ostatnio powiedziała, że mogę na noc zakładać na nadgarstki ochraniacze i to powinno trochę pomoc, ale jakos nie sądzę.

Dobrze, że i w Polsce mężowie są przy zonach podczas cc☺ bo nie rozumiałam dlaczego miało by być inaczej. Oczywiście argument Goplany rozumiem, że jak na cito to nie ma czasu, itp.ale w innych przypadkach? Why not?

Nata u mnie dziś tez schabowy na obiad☺ mąż się ucieszy☺

xpatiiix3, AgataP, Eve lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to przejde sie do pepco zobacze jak to wyglada :)
    Dzieciecych ubranek nie mam zamiaru w to pakowac, no, chyba ze te, ktore dostalam a sa mocno za duze :P ogolnie przy okazji ciazy robimy z mezem rozne porzadki, wyrzucamy nieporrzebne lub malo uzywane rzeczy no i robimy miejsca w szafie na rozne dzieciece gadzety ;) stad pomysl na worki zeby jakies zimowe ciuchy, posciele albo rozne takie odsysac i wrzucic gleboko do szafy :) a to kazda rura od odkurzacza do tego pasuje?

Co do tesciow to i ja i moj maz mamy fajnie. Nikt nam sie nie wtraca, zyczliwie doradza, wspiera, cieszy sie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, wrzuc takie bokiem :) moze sobie nie skrecimy karków od patrzenia :P Ja jestem ciekawa Twojego "dwupokojowego mieszkanka" ;)

xpatiiix3, Lavendula, lkc lubią tę wiadomość

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Przytyłam na razie 8 kg, zawsze miałam ogromne problemy z tyciem (niedowaga przez całe życie), ale w ciąży jakoś to idzie :) Bardziej mnie martwi waga mojego Bąbelka, ale mam nadzieję, że jeszcze mu się przytyje :)
    A u Ciebie to niewiele to znaczy ile?
    Ja dopiero 3,5 kg przytylam. Wiec nie jest to za wiele, ale mały wazy 1820 . Lekarz mówił ze waga jest dobra jak na ten wiek ciąży. Pewnie podskocze teraz w tych ostatnich miesiącach.

xpatiiix3, zupaztytki, Eve, lkc lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama nam zafundowała wózek(my wybieraliśmy mamusia płaci ;) ), a od brata męża mamy trochę ciuszków i wyrko i wanienkę, dali też karuzelę po swoim ale jakoś mi nie pasi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 17:41

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Madlen, w zwykłych szpitalach chyba w ogóle nie ma mowy o jakiejkolwiek formie pobytu partnera podczas cc. Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę. W tej prywatnej klinice tata jest za szybą i przebywa z dzieckiem, jak tylko zostanie "wydobyte" z brzucha :)

to zależy od szpitala - na Inflanckiej tata może być przy cc, tylko nie może przecinać pępowiny..
    Wiem, że w MSWiA też tata może być, bo tam rodziła moja koleżanka :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    a ja robie przymiarki przed sesja...szukam jakis fatalaszkow ktore sa odpowiednie i z neta sciagam pomysly bo sama nie wiem czego chce,,, na pewno chce zdjecie z psem i brzuszkiem to jedno wiem :)

oto ja i moj wielki bebzol (i jeszcze wieksze cycki..ku zadowoleniu hippisa i niezadowoleniu moich pleców) .Jest kluska co nie :)

to sa chyba jedyne ciuchy kotre sie nadaja,,a nie wiem czy oplaca mi sie jechac kupowac cos jeszcze extra tyko na sesje...

33vya9f.jpg

wa57wx.jpg

Ja też mam sesję w sobotę i niestety fotograf nie ma swoich rzeczy na wypożyczenie i kazał sobie "coś" zabrać...więc siedzę i kmninię od tygodnia...

Zaproponował np. długi szal (nie mam), koszulę swojego faceta (mam i zamierzam zabrać), buciki małej, czerwoną pomadkę do pomoalowania brzuszka, grubą długą taśmę (żeby "zapakować" brzuszek)... do tego wezmę kilka moich ciuchów (choć nie są one super sesyjne...ale trudno...)
    Zobaczymy co z tego wyjdzie..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ja też mam sesję w sobotę i niestety fotograf nie ma swoich rzeczy na wypożyczenie i kazał sobie "coś" zabrać...więc siedzę i kmninię od tygodnia...

Zaproponował np. długi szal (nie mam), koszulę swojego faceta (mam i zamierzam zabrać), buciki małej, czerwoną pomadkę do pomoalowania brzuszka, grubą długą taśmę (żeby "zapakować" brzuszek)... do tego wezmę kilka moich ciuchów (choć nie są one super sesyjne...ale trudno...)
    Zobaczymy co z tego wyjdzie..

no wlasnie ja tez kminię i wykminic nie moge,bo chcialam cos innego i oryginalnego i wyjdzie jak zwykle bo nic nie moge wymyslic ...szala dlugiego nie mam,ale wezme koszule mojego buciki male i jakas tasme moze,jutro pojade do centrum handlowego poszuakm weny tworczej mozecos kupie,na pewno potrzebuje jedna sukienke bo narazie z ciuchow mam tylko to co na zdjeciach.

cos z psem tez chce fajnego pare pomyslow juz mam

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marudziłam, że mi waga wolno rośnie, tak przez ostatnie 3 tyg przytyłam 1.5 kg, i mam 8.5kg na plusie. Teraz pewnie będzie rosło szybciej, bo i dzieciaczek musi obrastać w tłuszcz.

Właśnie odebrałam wyniki badań i jestem mile zaskoczona:) oczywiście czerwone krwinki poniżej normy, jak i hemoglobina, ALE urosła z 11.2 na 11.5 bez brania żelaza ani diety. Nadal jem mięso od wielkiego dzwonu, i raczej owoce a nie warzywa, a tu proszę - samo się podniosło:). Ciekawe...

zupaztytki, Dotty84, sisiiii, Goplana, lkc lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wozek funduje moja babcia, mamy mego taty. Jutro ide do smyka po bryke ;)

sylvi, Eve, Paju lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja w worki próżniowe zapakowałam większe ciuszki te na później i nasze jakieś poduchy, pościel, koszule moje i spódnice bo przeca teraz w to nie wejdę :p u mnie w szpitalu nie ma mowy, żeby facet był przy cc. Zjadłam właśnie miseczkę budyniu z sokiem malinowym i winogronami :p ja od początku ciąży 8 kg..jeżeli chodzi o sesję to moja kumpela poleca tak żeby facet i kobieta mieli koszulki w takim samym kolorze, znajoma miała np stanik, majtki i szpilki na sobie i zdjęcie takie wiecie sylwetki bokiem jedynie :p wielka kokarda na brzuchu, buciki na brzuszku położyć sobie, napis jakiś, jeżeli chodzi o ciuchy to bym nie przesadzała :p
    moi teście pytają o samopoczucie, ale nie wtrącają się w nasze decyzje i bardzo dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 18:53

AgataP, Milaszka, Dotty84 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, a ja już 17kg na plusie, dobrze, że teraz idzie tylko w dzidzię, brzuch i cycki, bo bym padła na zawał ;). Na szczęście rozstępów póki co nie ma. Młody mi się dziś wkręca w szyjkę, aż go na głos opierniczam ;) prawie się posikałam przez te harce.

Pytanko: zabieracie do szpitala szlafrok frotte czy taki podomkowy, a'la kimono?

Maga31 lubi tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ