Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia ;) wrote:Ja tez już poprasowałam wszystko co zamówiłam przez allegro, muszę jeszcze kilka ubranek dokupić
i sprawy ciuszkowe będę miała załatwione, dziewczyny a jakie polecacie pampersy, ja chcę wypróbować wszystkie marki, kupiłam wczoraj paczkę pampers (te zwykłe) chcę kupić dada i jeszcze jakieś trzeci rodzaj jaki polecacie?? a chusteczki to Huggies, Natural Care.
Właśnie do mnie dotarło, że nie mam pieluch!
Chusteczek napakowałam z zapasem - w biedronce te Fitti, z tesco: gaga fioletowe no i z rossmana babydream bo były w fajnym plastikowym pudełku zamykanym, zapobiegającym wysychaniu
A pieluszki to planowałam kupić Huggies newborn, ale wychodzi na to, ze jednak je wycofali, bo nigdzie ich nie widziałam, a natrafiłam na taką informację:
http://www.sosrodzice.pl/koniec-pieluszek-huggies/
Podłączam się do pytania: jakie pieluchy polecacie na początek? -
Madlen przez kilka dni mialam sporo sluzu, teraz umiarkowanie. Dostałam receptę i wykupilam macmiror 500. W razie co mam aplikować co drugi dzien. Ale poki co nic nie swędzi, nie piecze wiec nie zakładam globulek. A w razie co tbl sie przydadzą dla siostry. Ona non stop cos tam kuruje.
Vivi na pewno bedzie wszystko ok w ktgnerkę ci przebadaja, doglądna jak trzeba
Pati jak humorek??
Ja stawiam na Pampersy zielone, huggies chusteczki tez zielone a pozniej zobacze moze dada...Maga31, Madlen222, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKUNIAK wrote:Hehe tez mi pani w recepcji poleciła tego lekarza.
Wyznaczyli mi wizyte na 6 pazdz.
Ostatnio pisałam że niechce do Bielska bo bratowa moja nie była zadowolona,ale za kazdym razem podawała nam inną wersję dlaczego:)
Więc zapytaliśmy mojego brata jak było naprawdę
Okazało się, że bratowa ...niewiele pamięta po morfinie:D i tworzy sobie różne wersje:)
Ale z drugim tez chce tam jechac więc pewnie nie było tak zle.
AA..i tata widzi cały zabieg przez szybę,a pozniej dają mu dziecko od razu i może je sam ubrac,poprzytulać itd...
Mnie właśnie bardzo przekonuje ta cała otoczka - tata za szybką, kanguruje dzieciątko etc.A powiedz mi jeszcze, będziecie się w razie czego decydować na "pakiet ojcowski", tzn. pobyt taty (z wyżywieniem) w Twoim pokoju po porodzie? My jesteśmy zdecydowani na tę opcję
-
zupaztytki wrote:Jak super, że do tego samego lekarza! Zdasz mi relację po wizycie
Mnie właśnie bardzo przekonuje ta cała otoczka - tata za szybką, kanguruje dzieciątko etc.A powiedz mi jeszcze, będziecie się w razie czego decydować na "pakiet ojcowski", tzn. pobyt taty (z wyżywieniem) w Twoim pokoju po porodzie? My jesteśmy zdecydowani na tę opcję
To u Was nie jest tak, że tata jest przy całej cesarce bezpośrednio? U m ie w szpitalu normalnie jest obok, trzyma za rękę, może robic zdjęcia i zaraz po wyjściu dziecka dostaje je na ręce, oczywiście już takie ubrane dzieciątko☺AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlen222 wrote:To u Was nie jest tak, że tata jest przy całej cesarce bezpośrednio? U m ie w szpitalu normalnie jest obok, trzyma za rękę, może robic zdjęcia i zaraz po wyjściu dziecka dostaje je na ręce, oczywiście już takie ubrane dzieciątko☺
u nas tez jesli jest cc to partner siedzi przy tobie przy glowie.A potem kanguruje dziecko na gola klateMadlen222 lubi tę wiadomość
-
Ja mam baby bluesa na przyspieszonych obrotach wersja hard przedporodowa ;P
Juz ciut lepiej... Chyba.. Nie wiem sama, nie chce zapeszac ,ale mam ochotę zamknąć się dzisiaj w pokoju nakryć łeb koldra i się nie wychylać..oby oby sbciej minęło... A może to jest strach przed szkołą.?! I jakoś tak to w sobie dusze ,że szaleje tak humor... Ehh..AgataP lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Mam pytanie do dziewczyn które kupiły już łóżeczka dla dzieciątek z szufladą
czy mi się tylko wydaje czy te szuflady są dużo niżej od dolnej płyty łózka? I przez to widać to co jest w szufladzie? Tak to przynajmniej wygląda na zdjęciach na allegro..
Dla przykładu żebyście zrozumiały o co mi chodzi przesyłam linka
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-i-materacem-gpk-sonoma-i4562089870.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 15:20
-
Zaczęłyśmy 34 tydzień - Pyza urządziła sobie poligon i ostro szaleje - nie wiem, czy bardziej jej odpowiada Miles Davis, czy to, że jutro wraca Tata
[ ależ szybko mi zleciało to 6 tygodni skóra mi cierpnie, bo tyle samo zostało od dziś do terminu
Nie mam pojęcia jak jest odwrócona - mam wrażenie, że jest wszędzie, Ośmiornica jedna... - a usg dopiero we wtorek.....Maga31, Nata, lkc, AgataP, mada_lena, xpatiiix3, Viviana, KUNIAK, Agusia ;), anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
maaartinka tak to wygląda jak materac jest wysoko i jest dziurka u mnie tak około 5 cm od tej części łóżeczka ze szczebelkami.
edit: wydawało mi się (bynajmniej po wysokości dziurki na śrubkę), że jak się opuści materac na sam dół to ta dziurka się zakryje, ale po zdjęciu które wrzuciłaś widać, że ona dalej jestWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 15:22
maaartinka lubi tę wiadomość
-
maaartinka wrote:Mam pytanie do dziewczyn które kupiły już łóżeczka dla dzieciątek z szufladą
czy mi się tylko wydaje czy te szuflady są dużo niżej od dolnej płyty łózka? I przez to widać to co jest w szufladzie? Tak to przynajmniej wygląda na zdjęciach na allegro..
Dla przykładu żebyście zrozumiały o co mi chodzi przesyłam linka
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-i-materacem-gpk-sonoma-i4562089870.htmlmaaartinka lubi tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Hahaha. ..pieprzony słownik. Miało być ze po założeniu pessara a nie po porodzie. I zalal mnie wtedy śluz wodnisty w ogromnej ilości. ☺
slownik czasem lubi splatac figla
Madlen222 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nasz łóżeczko ma mieć taką dyktę czy jak to się zwie żeby nie było nic widać. Pati myślę że u Ciebie to wszystko przez stresy itd, mam nadzieję że będzie Ci lepiej
byłam u położnej w mojej przychodni ogólnej, spisała wywiad i za 3 tyg ma przyjechać do nas do domku na pogawędkę, ogólnie ma nam wytłumaczyć całą papierologię i pogadać o porodzie. Dowiedziałam się, że najlepiej jak dziecko jest w tej samej przychodni co mama bo wtedy jedna położna przychodzi, a jak jest w innej to do matki jedna a do noworodka druga z tej jego przychodni...paranoja
ogólnie fajna i miła kobitka
ja mam pieluszki bella happy 1 i dokupimy jeszcze pampersy zielone, chusteczki mam hipp, huggies zielone i tami baby z rossmanna te beżowe takie, dzisiaj kupię jonsona w kauflandzie bo w promocji mają być. Będziemy próbować. Kosmetyki jeszcze zostały do kupienia i termometr, no i pampers dla mnie żeby go pod dupę po porodzie podłożyć.Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykurde Pati moze faktycznie to ta szkola...ja tez zawsze sie szkola stresowalam i swirowalam,a ostatnio to tez przed praca mialam nerwowoke bez powodu,musisz wyluzowac kochana bo stresy teraz nie sa potrzebne...teraz ma byc relaxxxxx totalny!
kurcze robilam dzis zdjecie brzuszka...i jakis taki mniejszy....zmalał mi czy co?? waga nie spadla wrecz 500gram wiecej niz w tamtym tyg ale ten brzuch wydaje sie mniejszy...szukam dziury w calym pewnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 15:31
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlen, w zwykłych szpitalach chyba w ogóle nie ma mowy o jakiejkolwiek formie pobytu partnera podczas cc. Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę. W tej prywatnej klinice tata jest za szybą i przebywa z dzieckiem, jak tylko zostanie "wydobyte" z brzucha
-
nick nieaktualny