X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    O jejku dziewczyny, toż to prawdziwy szpital na Belly nam się porobił :/

Madlen - ale z Ciebie skrupulatna pacjentka - powiedzieli o 3, to mają być o 3 :) :) a to leniuchy! Nie stresuj się, ale dobrze, że pilnujesz.

Vivi, Florentine, KasiaKa - trzymajcie się dzielnie, oby jak najszybciej do domu!

Sisii - ja też nie lubię spać sama, na szczęście już mąż powrócił i nie będzie wyjeżdżał do porodu :) ale rozłąka to był dla mnie stres... aż mi się chyba przez to szyjka popsuła...

Maaartinka - skonsultuj się koniecznie, wszelkie ostre bóle są niepokojące, ale z drugiej strony, tylu różnych ostrych boleści co w ciąży zaznałam to przez całe życie swoje nie miałam :/. Niestety ciąża sprzyja i dolegliwościom z układu ruchu i wszelakim kolkom...

Ja dzisiaj zasmarkana, zapyziała, i zapuchnięta - ale co to za problem w porównaniu z Waszymi... Dzisiaj mam kontrolę szyjki, i liczę na to że zdejmą ze mnie klątwę. Już nie chcę leżeć, dostaję na głowę.

Goplana wejs mnie nie Strasz, bo ja mam tez skracajaca się szyjkę. Przezywam ten wyjazd Meza,ale mam nadzieje , ze szyjka mi się jeszcze bardziej nie skróci.

Ciekawe jak z Twoja szyjka. A ile obecnie mierzy? Moja w tamtym tygodniu miała 27mm. Zobaczymy na wizycie w tym tygodniu. A do tego paciorkowce u mni stwierdzili. Podobno badania dotyczące wymazu robi się od 35 tyg ciąży i wtedy się podaje ewentualnie antybiotyk. Moja lekarka jakaś szybka jest i juz mi te wymazy zrobiła.
    Może wiesz cos na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 13:58

r5bup6u.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Dziewczyny jakie kwasy omega bierzecie?ja biorę zwykłą Pregna Plus i mi ordynator ochrzanila ze to za mało i mi musi mąż kupic. Kurde prowadzącego pytalam kilka razy i nie kazał. Ehh podpowiedzcie.
    Ja tez biorę pregne plus. Chyba nie ma znaczenia jakie.
    Lekarze tez potrafią namawiac na konkretne preparaty,bo jak wiadomo przedstawiciel zawitał do nich.

Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ja już pytalam na badaniu o te tyg ciąży. Bez sterydów bezpiecznie jest dla dziecka 38tc ta mojw współlokatorka jest w połowie 36 i ja podtrzymuja póki jie dostanie serii sterydow. Mnie doktorka mowila ze jak dostalam sterydy to w 36tc będzie juz całkowicie ok gdyby mała się pchala na swiat. Ja też poleze w szpitalu bo kilka dni antybiotyk a potem znowu posiew i czekanie na wyniki i też mi Madlen teskno do domu ale co zrobic. Ja dostałam leki na skurcze po nich nie twardnieje mi tak macica. Jedynie te pobolewania mam na wieczór.
    Męczę Was kobitki ale smutno samemu choc sobie popisze z Wami to mi lepiej.
    A co z Pati?

Madlen222 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi mecz do bolu;)
    Wlasnie buszuje na allegro. Musze jeszcze dokupić ochraniacz na materac do łóżeczka, przescieradelka, wezme tez ochraniacz na nasze łóżko i dokupie jeszcze jedno frotte.
    W home&you internetowym zostawię pol wypłaty chyba. Ale za pobyt w szpitalu dostanę z PZU 500zl wiec sobie poszaleje a co;)
    Dziewczyny szybko zleci, zobaczycie :)

Madlen222, Viviana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Halo Pati?? Daj znac

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane silne jesteście, ja bym się chyba zaryczała jakbym miała być dłużej niż tydzień w szpitalu.
    Niestety jednak czasami nie ma wyjścia, żeby nasze maluszki były bezpieczne.

Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :*

Madlen222 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz Vivianka po sterydach i mówią ze 34 tydzień to dla bliźniaków juz jest ok i ze nie będzie problemu z plucami, w sumie to ostatnio mi mówiła lekarka ze nawet bez sterydów w 34 tyg płuca są juz gotowe także spoko. No ale najlepiej żeby minimum do tego 36go tyg minimum posiedzialy, wtedy wyjma mi pessar.
    Smutno, smutno ale tak jak mówisz nic nie zrobimy. :(

relgh3714vlmssyj.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do środy siedzę w sumie sama w domu, bo mój M. w pracy, ale zawsze to domek...
    niestety taka praca, wychodzi o 12, wraca o 1:30. i tak z przerwami na "wolne" będzie do 22 października. Później najprawdopodobniej dostanie urlop, a jak wróci do pracy będzie już w miarę normalnie pracował.

Mam swoje dodatkowe zlecenie w domu, to chociaż nadrabiam jak sama siedzę - znalazłam sobie motywację do pracy, że zrobię mojemu za pieniążki ze zlecenia prezent i kupie mu wypasiony zegarek, który gdzieś sobie kiedyś upatrzył i mi pokazywał:D

sisiiii, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Czy któraś ma juz lozeczko z Pietrusa? Jaka jakosc?

Ja lozeczko wczoraj odebralam (Kacper biale) ale jeszcze niezlozone bo najpierw musimy wymalowac pokoj :)
    Ale ogladalam inne w sklepie!
    Extra sa! I na prawde wydaje sie porzadnie zrobione a nie byle co.. te kolorowe co dziewczyny pokazywaly w rzeczywistosci jeszcze ladniejsze!
    Ciesze sie, ze zamowilam online bo gdybym miala tam po nie jechac to bym sie nie mogla zdecydowac..

Mag.1990, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen tak mi przykro że musisz do porodu być w szpitalu, w domku zawsze swobodniej. Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie, im później tym lepiej :)

a ja zakupiłam dzisiaj śliczny kombinezonik dla małej :) http://allegro.pl/show_item.php?item=4606450150

Madlen222, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen moja przyjaciółka trafiła w ok 30-32 tc nie pamiętam z sączącymi się wodami do szpitala i po jakimś czasie jej się zasklepiło i było ok także może nie będzie potrzeby wywoływania :)

Madalena jesteś pewna, że dostaniesz odszkodowanie? Bo właśnie za sytuacje powyżej koleżance nie wypłacili bo powiedzieli, że to była obserwacja ciąży i ze się nie należy :/

A jak już opanowali te wody to zaczęli podejrzewać hipotrofię (na szczęście koleżanka nie wiedziała o co chodzi poza tym ze młody jest mniejszy) suma sumarum, syn urodził się trzy dni przed terminem z wagą 2700 zupełnie zdrowy :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Złożyłam juz papiery. Nie myślałam o tym, ale siostra czujna :) w koncu po cos te 60zl składki co miesiac płace:]

eforts lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od czego zacząć??? Przede wszystkim trzymam kciuki za Was wszystkie w szpitalu. Kurczę i za te szyjki - sama mam film od kilku dni, że się skraca - jakos tak coś kłuje, pobolewa, i takie tam = w środę mam wizytę, to zobaczymy.

Jedno jest pewne - wczoraj przecholowałam, wybraliśmy się na mega długi spacer i myślałam, że nie wrócę, a spacer był przez las do plaży, bez możliwości wjazdu samochdem - ehhh, głupotka, pachwiny bolą do dzisiaj

Co do kwasów, to brałam femibion, a potem pregnę i tyle. Przy pierwszym synu brałam tylko witaminy bez kwasów i zdowy sie urodził. Mam dziwne przeświadczenie, że biznes się na nas robi okrutny, a tak najlepiej, to o diete dbać.

Pati gdzie jesteS???????

My dzisiaj walczymy z ortografią, coś koszmarnego uczyć 7-latka tajników u i ó mówię Wam

Viviana, Madlen222, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie wszystko i płakać się chce. Podziwiam te które tyle czasu leżały. Ja dopiero zaczynam i mam dość. Chcę pójść na spacer, pojeździć na rowerze cokolwiek.

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem, wszystko ok. Ja dzisiaj jakaś zadżumiona.. I nie wchodziłam nawet na forum wcześniej nie miałam kiedy ,teraz chwile znalazłam ,ale nie odpisze, no nie mam siły i po prostu dzisiaj takayślona chodze nie wiem co się dzieje, tylko tule wirtualnie mocno szpitalne i szyjkowe ,no i buziam resztę listopadowych ;) zaraz poczytam co tu naskrobalyście jak będę miała jak, bo z Marcelem sama, no i oczywiście jak cos do mnie dotrze ,bo dzisiaj ciężko rozumna jestem... ;P

Madlen222, Mamadomina, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin powiedzialnze mam sie nie faszerowac żadnymi witaminami, po prostu korzystac z lata i owocow sezonowych i warzyw. Wiec nie jem a dzieciatko i tak duże.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caśka u mnie tak samo z tymi witaminkami, nie brałam i nie biorę żadnych a Konradek 90centyl.

Mnie mama właśnie powiedziała że jak ona trafila do szpitala na patologię ciąży w 8miesiącu, leżała 2 dni i ją wypuścili. Z ubezpieczenia dostała 2000zł. :) więc jednak wypłacają.

nxbhnwz.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ubezpieczeniem to chyba kwestia tego co wpiszą w kartę i od czego jesteśmy ubezpieczone. Mojej koleżance wpisali monitorowanie ciąży no i się nie należało za to moja kuzynka niestety miała problematyczną ciążę, często w szpitalu to się śmieliśmy, że cała wyprawka łącznie z meblami była za młodej kasę :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja mama miała ciśnienie 160/110, zakwalifikowali to jako stan przedrzucawkowy.

nxbhnwz.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 21 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że się nie ubezpieczyłam... 5 razy w szpitalu to byłaby dopiero kasiora :P

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ