X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi kciuki za badania zaciśnięte!!
    Sisii ja tez dzis śpię sama ;( maz do jutra do 18 praktycznie w pracy ;(
    Madziulka bedzie ok. Leżymy zaciskamy nogi i tyle. a nasze skarby Nam wszystko wynagrodza :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Vivi kciuki za badania zaciśnięte!!
    Sisii ja tez dzis śpię sama ;( maz do jutra do 18 praktycznie w pracy ;(
    Madziulka bedzie ok. Leżymy zaciskamy nogi i tyle. a nasze skarby Nam wszystko wynagrodza :)

Jakoś damy rade. Tylko niech szybko wracają:))

mada_lena lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka listopad to będzie szczęsliwy :) wrzesien jakiś taki do du........

iv09hdgenu0skffm.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daje rady już z tą pachwiną, jestem prawie pewna że to wyrostek. Nie moge juz sie nawet ruszac.

nxbhnwz.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Nie daje rady już z tą pachwiną, jestem prawie pewna że to wyrostek. Nie moge juz sie nawet ruszac.
    a bierzesz magnez? może spróbuj aspargin to magnez z potasem

iv09hdgenu0skffm.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziękuję za słowa otuchy, zawsze to jakoś lepiej człowiekowi. :*

Fiorentine łącze się z Tobą szpitalne. Nie wiem co to za kiepski okres dla wielu z nas z tymi szpitalami. Mam nadzieje, ze ten czas zostanie nam szybko wynagrodzony.

Mada Lena pytałaś o noc. A więc jestem lekko zdegustowana, bo o 3 miałam mieć te sterydy po raz drugi. No i o 3.20 obudziłam się i nic. Poszłam do pielęgniarki co by nie budzić mojej sąsiadki i mówię im ze sterydów nikt mi nie podał. A więc pielęgniarka wystraszona się zerwała i przepraszała no i za chwilę podała sterydy. Dobrze ze ja czuwalam. Masakra. Mówię Wam, wkurzyłam się i potem do 5 zasnąć nie mogłam.
    Także Vivianka nie tylko Ty masz przeboje szpitalne.

Pati jak tam Twoje sluzy? Uspokoiło się?

Ja czekam aż sasiadce skończy się ktg i zaraz mnie podłączaja.

Od wczoraj zaczęłam lekko krwawic ze śluzem, i taki glut czerwony wyleciał, myślicie że to może być ten czop? Jak to wygląda?
    Pielęgniarka mówi ze mam ja wołać i pokazać następnym razem ale na razie cisza. Tylko ta krew ze śluzem, taka jasna, mówią ze tak może być ale dlaczego?
    Czekam na jakiegoś lekarza to się zapytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 09:44

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

Niecierpliwa ja też taki ból miałam i tez byłam pewna że to wyrostek bo ani noga ruszyć nie mogłam, ani chodzić, ani leżeć, nic. Ale jak pojechałam na IP to się okazało ze Lena tak się ułożyła ze mnie uciskala masakrycznie na nerw i do tej pory tak mam czasami. Wiec może jedz sprawdź i nie panikuj od razu ze to wyrostek.

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 21 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba się przejdę, szpital mam po drugiej stronie ulicy, tylko strasznie się boję że mnie przyjmą na oddział i będę musiała zostać kilka dni. Dziś niedziela wiec szczerze to wątpie żeby ktoś tam w ogóle był kompetentny, jutro by coś pewnie dopiero zaczeli robic...

nxbhnwz.png

Wysłany: 21 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy czopa nie widziałam, ale dziewczyny z wrześniowek opisywaly ze glut wlasnie albo podbarwiony krwia albo brązowy, wiec mozliwe ze to to :) Madlen niedlugo bedziesz miec zdrowe, sliczne dzieciaczki juz kolo siebie.

natasza82, Madlen222 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dziewczynki w szpitalach 3majcie się :* oby już więcej atrakcji w szpitalach nie fundowali.

Madlen nam położna na SR mówiła, że czop może być lekko podbarwiony krwią i mamy się nie przestraszyć, bo to jest normalne.

Ja mam takie pytanie do dziewczyn, które odczuwają czasami bóle tak jak na miesiączkę. Czy towarzyszy Wam przy tym twardnienie brzucha? Bo mi ostatnio doskwierają takie bóle, są w prawdzie bardzo delikatne, ale są i brzuch miękki. Jakby się szyjka skracała to pewnie by twardniał. Mam racje ?

Madlen222 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 21 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatni "wyrostek" z lipca okazał się zastojem w jelitach. Ból był straszliwy, trwał 12 godzin :D

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Dzień dobry :) dziewczynki w szpitalach 3majcie się :* oby już więcej atrakcji w szpitalach nie fundowali.

Madlen nam położna na SR mówiła, że czop może być lekko podbarwiony krwią i mamy się nie przestraszyć, bo to jest normalne.

Ja mam takie pytanie do dziewczyn, które odczuwają czasami bóle tak jak na miesiączkę. Czy towarzyszy Wam przy tym twardnienie brzucha? Bo mi ostatnio doskwierają takie bóle, są w prawdzie bardzo delikatne, ale są i brzuch miękki. Jakby się szyjka skracała to pewnie by twardniał. Mam racje ?
    ja tak mam od jakiegos czasu co kilka dni, bołe @ a brzuch miekki, to chyba nie są te przepowiadające?

iv09hdgenu0skffm.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Dzień dobry

Co to się dzieje u nas listopadowek...
    Trzymajcie się dziewczynki z bólami, szyjkami i te co w szpitalach leża. Będzie dobrze. Najważniejsze to pozytywne myślenie. Dotrwamy każda z nas do tej bezpiecznej granicy.

Mnie dziś maz zostawia i nie będzie go AZ do wtorku. Juz od rana mam z tego powodu kiepski nastrój. Nie Lubie spać w nocy sama. Ehhhh może jakoś dam rade.

We wtorek mam USG. Ciekawe co z moja szyjka. Oby się nie skróciła.

Mnie tez pobolewa z prawej strony i promieniuje AZ do prawej łopatki. Do tego w pachwinach ciągnie. Jak zmienie pozycje to jakby mniej bolalo.
    O kochana ten bol promieniujacy pod lopatke to moze byc watroba albo woreczek. PrEchodzilam ostre zapalenie woreczka i watroby tuz przed ciaza wyladowalam na stole potem komplikacje, przewiezli mnie do wrocka doncentrum specjalistycznego na rcp, udrozniali mi drogi zolciowe, latali przecieki, bo miałam wyciek zolci do jamy brzusznej. Bolu promiejujacego pod lopatke nie zapomne...

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Jedz do szpitala z wyroskiem nie ma zabaw... Jak peknie to przechlapane. Niech sprawdza, czy to wyrostek, moze ci podadza jakies leki i podtrzymaja zeby nie musieli ciąć w ciazy.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    ja tak mam od jakiegos czasu co kilka dni, bołe @ a brzuch miekki, to chyba nie są te przepowiadające?

No właśnie przy tych przepowiadających to chyba jest też twardnienie brzucha. Pierwszy raz mam coś takiego więc sama już nie wiem

rwi37s6.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    No właśnie przy tych przepowiadających to chyba jest też twardnienie brzucha. Pierwszy raz mam coś takiego więc sama już nie wiem
    póki nie ma innych dolegliwości to nie ma co się martwić na zapas, a kłutcie w pachwinach troche nad tez masz?

iv09hdgenu0skffm.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po badaniu. Szyjka sie skraca ale zamknięta twarda. Nie wiem ile na badanie paltacyjne. Ordynator mówi ze jestem zabezpieczona lekami i ciaza jest wysoka bedzie dobrze. Niestety zostaje jeszcze dlugo w posiewie wyszły bakterie, zastój 6 cm w nerce bardzo duży. Dostane leki i znowu posiew.
    robili usg Malej wszystko ok ale nie wiem ile waży.
    Anusia nam bole na @ wtedy brzuch byl miękki i nikt mi nie umie odpowiedziec czy to ok. Szyjka miala 4.3 w dn 11.09 a teraz jest skrócona przez te bóle ehh.
    Madlen ja tez spac nie mogłam przez to zachowanie położnej i płakać mi się chciało. Trzymaj się Kochana ja jeszcze też dlugo zostaje w szpitalu i doła łapie a byłam dobrze nastawiona. Musimy dac radę.

Madlen222 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen dobrze, ze jestes czujna. Ale kurcze tak byc nie powinno, prawda....?? Nie wiem jak wyglada czop....nie pomogę. Masz racje zapytaj lekarza.
    Dziewczyny bol na miesiączke i twardy brzuch to skurcze. Jesli brzuch twardy bez bolu nie przyjmujemy sie, bo to najprawdopodobniej macica ćwiczy, natomiast sam bol jak na okres to moze byc od wzrostu macicy. Tak tłumaczyła mi położna. Zawsze pytała czy przy twardnieniu jest bol. Jesli nie to ok.
    Niecierpliwa sprawdź ten bol na IP. 3mam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 10:28

natasza82, niecierpliwa21, Madlen222 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    póki nie ma innych dolegliwości to nie ma co się martwić na zapas, a kłutcie w pachwinach troche nad tez masz?

Właśnie nie mam, a;e czasami czuje jeszcze jak rwie mnie całe podbrzusze jak chce się obrócić.
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Możliwe, że macica rośnie i powoduje taki ból. Zobaczymy co będzie dalej :)

natasza82 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku dziewczyny, toż to prawdziwy szpital na Belly nam się porobił :/

Madlen - ale z Ciebie skrupulatna pacjentka - powiedzieli o 3, to mają być o 3 :) :) a to leniuchy! Nie stresuj się, ale dobrze, że pilnujesz.

Vivi, Florentine, KasiaKa - trzymajcie się dzielnie, oby jak najszybciej do domu!

Sisii - ja też nie lubię spać sama, na szczęście już mąż powrócił i nie będzie wyjeżdżał do porodu :) ale rozłąka to był dla mnie stres... aż mi się chyba przez to szyjka popsuła...

Maaartinka - skonsultuj się koniecznie, wszelkie ostre bóle są niepokojące, ale z drugiej strony, tylu różnych ostrych boleści co w ciąży zaznałam to przez całe życie swoje nie miałam :/. Niestety ciąża sprzyja i dolegliwościom z układu ruchu i wszelakim kolkom...

Ja dzisiaj zasmarkana, zapyziała, i zapuchnięta - ale co to za problem w porównaniu z Waszymi... Dzisiaj mam kontrolę szyjki, i liczę na to że zdejmą ze mnie klątwę. Już nie chcę leżeć, dostaję na głowę.

Viviana, Fidelissa, Madlen222, sisiiii lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ