X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale akcja...
    Madlen czekamy na maluchy....
    Łza sie w oku kręci
    Pierwsze listopadówki w drodze:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen nieźle - wczoraj miałaś perspektywę tygodni leżenia tam a dziś taka wiadomość.. trzymam kciuki

ja po wizycie - mały waży ponad 1800 i leży bardzo nisko i głową uciska szyjkę - jeszcze trzyma ale brzuch twardniał - mały się wciska - mam luteinę, dużo magnezu i raczej leżący tryb życia..

karmelek, Fidelissa, xpatiiix3, Agusia ;), mada_lena, e_v_e, Maga31, anusiaa90, Agata92, Marzena27, sylvi lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie była już o tym mowa ale powiedzcie mi jeszcze raz jakie są te pieluchy dada?! bo są teraz w promocji, ale nie wiem czy warto w ogóle o nich myśleć?? mama pampersy zielone i pomyślałam że może jakieś inne na zmianę wezmę czy nie warto?

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, trzymam mocno kciuki! To Wasz moment, więc już pewnie na forum nie zajrzysz, ale wiesz, że wszystkie tu będziemy o Was myśleć!

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    nie, na brzuch na szczęście nie.. zjechałam z trzech ostatnich stopni i na tyłek klapłam.. na ip nie pojadę bo mam 50km. ale mój lekarz dziś przyjmuję.. na razie nic się nie dzieje ale boje się żeby w nocy mnie nie złapało..
    Ja bym poszła, na wszelki wypadek. Nie daj Boże jakiś krwiak się zrobił, lepiej wiedzieć wcześniej jeśli na cokolwiek trzeba będzie uważać. Dzidź za rzadko by się ruszał, i choć byłoby tto zupełnie przypadkowe dostałabym na głowę i dopiero w stresie zapitalała na IP :)

mada_lena lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    pewnie była już o tym mowa ale powiedzcie mi jeszcze raz jakie są te pieluchy dada?! bo są teraz w promocji, ale nie wiem czy warto w ogóle o nich myśleć?? mama pampersy zielone i pomyślałam że może jakieś inne na zmianę wezmę czy nie warto?

ja bardzo polecam dadę - nie przepadałam za pampersami choć 1 i 2 mierzy się troche inną miarą niż 3 i więcej - i mam próbkę dad 1 i są super i kupiłam paczkę

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Fidelissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    madlen nieźle - wczoraj miałaś perspektywę tygodni leżenia tam a dziś taka wiadomość.. trzymam kciuki

ja po wizycie - mały waży ponad 1800 i leży bardzo nisko i głową uciska szyjkę - jeszcze trzyma ale brzuch twardniał - mały się wciska - mam luteinę, dużo magnezu i raczej leżący tryb życia..

Witaj w klubie leżących:))

A propos szyjek i leżących mamuś- lezycie ma wznak czy bokiem?
    Bo ja z pupa i nogami 30 stopni do gory no nie umiem poprostu....leżę na wznak
    Mam nadzieje, ze nie dusze dziecka....

I tak wstawanie z takiej pozycji jest straszne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 19:21

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia odpoczywaj ;)

A powiem Wam, ze mi daje ulgę na skurczu zaciskanie UD xD małej nie wciska tak w pęcherz ;) bo jest nisko a nie chce żeby następnym epizod takich silnych wrócił bo juz nie zatrzymaja mi wtedy.. Ja dzisiaj cały dzień w łóżku tylko siku wstaje ;) i no na obiad bo śniadanie babcia podała xd AAA i odszedł mi caluski czop przed chwila a raczej jego pozostałości... I brązowe gluty teraz ida, ale mówili, ze tak pewnie będzie bo spore rozwarcie i ma prawo się tam "ślimaczyć"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 17:17

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen trzymaj sie !!!!trzymam kciuki :)

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek,moze sie przejdz na ip,zawsze to mozesz poogladac malca :-P

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie dzidzia na szczęscie większa :) waży już 1684g juhu!!!wszystkie parametry i narządy w normie :) nie dała sobie zdjęcia zrobic bo cały czas nóżkami i raczkami sie zakrywała, ale z tego co dałą się podejrzec to do tatusia podobna :)

xpatiiix3, Mag.1990, karmelek, Fidelissa, zupaztytki, lkc, Agusia ;), maaartinka, mada_lena, Amnezja, Florentine, e_v_e, Maga31, anusiaa90, Agata92, Mamadomina, Rybka Nemo, sylvi lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja dzwoniła się dzisiaj zapisać i ginek na urlopie dopiero na 01,10 jest termin... ;/ myślę co tu robić do drugiego też podobnie termin... I kminie gdzie tu iść na szybko w tym tyg ale, żeby dobry był i nie za drogi...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienię na chwilę temat: czy któraś z Was szczepiła się już, albo ma zamiar zaszczepić się przeciwko grypie? (Pamiętam, że Goplana coś wspominała). Ja właśnie jutro się wybieram.

Natasza, ale urosła ta Twoja córeczka! Zazdrość mnie zżera :)

natasza82 lubi tę wiadomość

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Zmienię na chwilę temat: czy któraś z Was szczepiła się już, albo ma zamiar zaszczepić się przeciwko grypie? (Pamiętam, że Goplana coś wspominała). Ja właśnie jutro się wybieram.

mysle ze albo urosła albo tamto usg było troszke gorsze...., tak czy siak jestem bardzo szczęśliwa :) zobaczysz teraz Twooje dziecię nadgoni :)

mada_lena, zupaztytki lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki mój maluch 2tyg temu miał wagę 1260 g a wczoraj 1690g :) wiec twój na pewno tez urosnie :) nie martw się :)

mada_lena, natasza82, zupaztytki, Fidelissa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa ja leże glowńie na lewym boku :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    nie, na brzuch na szczęście nie.. zjechałam z trzech ostatnich stopni i na tyłek klapłam.. na ip nie pojadę bo mam 50km. ale mój lekarz dziś przyjmuję.. na razie nic się nie dzieje ale boje się żeby w nocy mnie nie złapało..

Ja tez ostatnio spadałam z 2 czy 3 stopni ale na tyłek i rękę dzwonilam do mojego ginekologa i powiedzialm, ze nic nie powinno sie dziać , młody normalnie sie ruszal, nie było żadnych krwawien, brzuch nie bolal :)

karmelek lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:

no byl taki temat i podobno się nie zaleca jednak..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Fidelissa ja leże glowńie na lewym boku :)
    tez sie staram na lewym , nie zawsze to wychodzi. pytalam polozna o lezenie to mowila, ze mozna na obu lezec, ale na lewym lepiej. na plecach jest chyba najmniej polecana pozycja - ale ja tez leze i jakos sie kulamy do przodu:)
    nogi do gory to nie pamietam kiedy trzymalam:)
    w szpitalu nie zwracali uwagi na to jak kto lezy.

mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie daje rady na lewym ,bo zrywa mi pachwiny na skurczu :oo najwygodniej mi na plecach na wpół siedząco albo z dupka do góry i lepiej ,żeby powtórki z rozrywki nie było dzisiaj wystarczy jedna Madlen ,ktora sie rozpakowuje.. ;)) bo skurcze silniejsze są co raz.. Cholercia biorę nospe jeszcze raz, bo nie chce wracać na IP, chce dzisiaj się wyspać.. ;P ale nic nie licze ani nic oddycham głęboko i sobie muzyczki słucham ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 17:41

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1341 1342 1343 1344 1345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ