X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia, a wiesz może dlaczego się nie zaleca? Wiadomo, że na forach internetowych to sieje się głównie panikę, ale są jakieś dowody, że takie szczepienie szkodzi? Moja ginka zaleca się zaszczepić (sama rodziła pod koniec października zeszłego roku i się szczepiła), jutro jeszcze pogadam z internistą, ale byłam zdecydowana na szczepionkę.

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wez pod uwage, ze mamy dosc wrażeń na dzis;) :)
    W szpitalu tylko do ktg na lewym i to tez tylko jedna położna tak sobie życzyla a tak poza tym jak mówi lkc nikt nie zwracał uwagi ktory bok. Mnie jest tak wygodnie po prostu. Zasypiam na prawym. Pupa w górze bardzo rzadko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 17:44

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie przeginaj ze skurczami, jedna rozpakowana listopadowka na wrzesien wystarczy :) musze sie ubrac i pojechac na koniec mojej ulicy do sklepu. chleb jest na wykonczeniu, a wtedy ja jak na zlosc mam na niego ogromna ochote! bym przez noc z glodu padla
    u mnie w szpitalu to do ktg koniecznie na plecach, nogi wyprostowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 17:46

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati puść Neli muzyczke :)
    https://m.youtube.com/watch?v=lzXGQ8g7fpY
    Albo
    https://m.youtube.com/watch?v=PIgtEU-9NKk
    Filmik fajny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 17:50

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Izia, a wiesz może dlaczego się nie zaleca? Wiadomo, że na forach internetowych to sieje się głównie panikę, ale są jakieś dowody, że takie szczepienie szkodzi? Moja ginka zaleca się zaszczepić (sama rodziła pod koniec października zeszłego roku i się szczepiła), jutro jeszcze pogadam z internistą, ale byłam zdecydowana na szczepionkę.

ja się nie znam - pamiętam tylko jak tutaj był taki temat poruszany bo też byłam ciekawa - najgorzej potem samemu zarazac dziecko - moze się odezwie goplana czy któraś dziewczyna co pisała o tym

zupaztytki lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz mi Madalenka, że ja tez juz mam dość wrażeń ;) ale to jest takie denerwujace już, no ale gin z ip mówiła ze po 8-12h zastrzyk będzie odpuszal i odpuszcza... A ja Wam powiem, ze pierdziele nie rodze juz mam dość po nocy hehe będę chodzić w ciąży do swoich urodzin do grudnia ;) a jak będzie chciała wyjść wczesniej powiem jej żeby chowała się z powrotem ,może posłucha ;P a może uda mi się przespać poród ;) ehh... Szkoda ze nie można tak sobie wyłączyć tych skurczy, na serio ja nie mialabym siły nawet urodzić...

AAA i jeszcze pytanko czy Wam tez tak zimno miedzy skurczami, a jak juz złapie to uderzenia gorąca macie, no ja pierdziele zgrzeje mnie i zaraz trzęsienia z zimna.. I tak w kółko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 17:55

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak będziecie wyparzanie butelki i smoczki? Gotuje sie, przelewa woda, czy jak to sie robi ? :D

w57vhgqsvnsaad78.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wygotowuje ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Niecierpliwa ale zostajesz w szpitalu czy tylko na ktg cie wzieli?

Nie zostaje, KTG wyszło super, badanie ginekologiczne super, USG super. A boli jak cholera nadal...

Eve, Fidelissa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja wygotowuje ;)

Pati mogłabys dokładnie napisac jak to sie robi ile minut itp ;) bo nie wiem czy zagotować wodę w garnku i włożyć ,ale zdjąć z gazu czy zostawić i ile minut :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 17:57

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Uwierz mi Madalenka, że ja tez juz mam dość wrażeń ;) ale to jest takie denerwujace już, no ale gin z ip mówiła ze po 8-12h zastrzyk będzie odpuszal i odpuszcza... A ja Wam powiem, ze pierdziele nie rodze juz mam dość po nocy hehe będę chodzić w ciąży do swoich urodzin do grudnia ;) a jak będzie chciała wyjść wczesniej powiem jej żeby chowała się z powrotem ,może posłucha ;P a może uda mi się przespać poród ;) ehh... Szkoda ze nie można tak sobie wyłączyć tych skurczy, na serio ja nie mialabym siły nawet urodzić...

AAA i jeszcze pytanko czy Wam tez tak zimno miedzy skurczami, a jak juz złapie to uderzenia gorąca macie, no ja pierdziele zgrzeje mnie i zaraz trzęsienia z zimna.. I tak w kółko...

mam tak przy skurczach tych mocniejszych, fale gorąca a jak przejdzie to zaraz zimno jakbym w chłodni była :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,te objawy o ktorych wspominasz sa typowe dla porodu

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Nie zostaje, KTG wyszło super, badanie ginekologiczne super, USG super. A boli jak cholera nadal...

to dobrze :) na ktg jakies skurcze się pojawiły ? czy masz jeszcze luzik ?:)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta gabke do wanienki trzeba czesto zmoeniac bo tam sie zarazki odkladaja czy jakos tak nam na sr moeila.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Ja tez ostatnio spadałam z 2 czy 3 stopni ale na tyłek i rękę dzwonilam do mojego ginekologa i powiedzialm, ze nic nie powinno sie dziać , młody normalnie sie ruszal, nie było żadnych krwawien, brzuch nie bolal :)
    eve czyli nie tylko ja jestem taka zdolna ;) ciągle obserwuje i nic się nie dzieje na szczęśćie.. chyba więcej strachu się najadłam.. ja też właśnie zjechałam z dwóch stopni i oparłam się na rękach i tyłku..

W końcu doszła do mnie przesyłka z pościelą z REMI :) po 19dniach!! ale niech im będzie ;) wygląda na naprawdę bardzo fajną i jakość też jest bardzo dobra

mada_lena, xpatiiix3, Paju, Nata lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Ja rozmawiałam ze swoim ginem o szczepieniu przeciwko grypie, i on nie zaleca. Mimo, że szczepionka jest martwa, to jest to obce białko i nie wiadomo jak się na nie zareaguje. Równie dobrze 2tygodniową gorączką, co może nie być bezpieczne dla dziecka. Kazał mężowi się zaszczepić, żeby nic do domu nie przyniósł, a ja dopiero po porodzie, o ile zdążę.

zupaztytki, Fidelissa lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie do którego miesiąca przewija sie dzieciaczki na przewijaku ?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    to dobrze :) na ktg jakies skurcze się pojawiły ? czy masz jeszcze luzik ?:)

Żadnych skurczy, cały czas było na monitorze wskazanie 20, a tętno małego 140-150 chwilami do 160. Teraz idę do chirurga bo tamten ginekolog stwierdził że on nie wie czy to wyrostek boli czy nie.

mada_lena, mada1 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie szczepienia. Pati wierze Ci ze masz dosc. Nie mam uderzeń goraca....
    Ciekawe co u Madlen?
    Moze juz sa we 4 :) :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się Ciesz ze ginekologicznie wsio ok i że Mały nie chce wychodzic :) bo jak skurcze sie zaczynają to juz kuzwa odejsc nie chcą.. :)

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ