X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Żadnych skurczy, cały czas było na monitorze wskazanie 20, a tętno małego 140-150 chwilami do 160. Teraz idę do chirurga bo tamten ginekolog stwierdził że on nie wie czy to wyrostek boli czy nie.

Piekne ktg. Akceleracje wręcz wskazane :)
    Byle nie wyrostek....&kciukam

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    eve czyli nie tylko ja jestem taka zdolna ;) ciągle obserwuje i nic się nie dzieje na szczęśćie.. chyba więcej strachu się najadłam.. ja też właśnie zjechałam z dwóch stopni i oparłam się na rękach i tyłku..

W końcu doszła do mnie przesyłka z pościelą z REMI :) po 19dniach!! ale niech im będzie ;) wygląda na naprawdę bardzo fajną i jakość też jest bardzo dobra
    Czekalam właśnie na wiadomość o tej poscieli :) a jak kolorystyka? Podobna do przedstawionej? Bralas tez wsady? Ciekawe co będzie po praniu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 18:18

201411191762.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam gorączki, ani wymiotów biegunek itp... Zmierzyli mi temp. 36,7. Sama już nie wiem co myśleć. Mam sąsiada chirurga, pójde wieczorem do niego niech zbada brzuch, a jeśli to wyrostek to mi jutro wytnie i już. Innego wyjścia nie widzę :)

mada_lena lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • anusiaa90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pępkowe. Uważam, że to nic złego jak facet pójdzie opić urodzenie swojego dziecka. Przecież w szpitalu na noc ze mną zostać nie może, a w domu po co biedny sam będzie siedział. Dla nich to też są emocje, niech odreagują troszkę wśród przyjaciół. Tylko tak żeby był w stanie przyjechać rano do szpitala oczywiście ;p

wanienkę mam na 102 cm, bo niestety nie mam wanny, ale bez stelaża. Smoczki i butelki mam zamiar wygotować jeszcze przed pójściem do szpitala

Madlen życzę Ci szybkiego porodu. 3mam kciuki za Ciebie i dzieciaczki :*

Pati może weź prysznic ? Podobno skurcze wtedy lubią odpuścić, jeżeli oczywiście nie rodzisz ;p

e_v_e, Dotty84, Agusia ;) lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie tez bardzo to ciekawi ;)

E.v.e Zagotowuje wode ,wrzucam co tam mam i na wolnym ogniu na 5minmi wyciagam ;)

Co do gąbek to ja miałam i po kąpieli od razu na kaloryfer kladlam to była suchutka i mi sie nie mnozylo tam...

Blue wczoraj też tak miałam i nie urodziłam jeszcze ,ale fakt faktem taaakich skurczy wcześniej nie miałam ;) kurde ja raz urodziłam i szczerze wiele szczegółów nie pamiętam i fajnie ze jest z Nami osoba tak doswiadczona jak Ty :**

Prysznic letni czy ciepły.? Hmm bo gorący to rozkrecić co najwyżej może sama wypróbowałam przy porodzie Marcela ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 18:17

e_v_e lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,jaka ja tam doswiadczona hehehe,o tych objawach gdzies wyczytalam niedawno,osobiscie nie mialam tego typu dolegliwosci :-P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No blue już 5 dziecko to i doswiadczona :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D :-D mam wrazenie ,ze jestem weteranka hahhaha

xpatiiix3, natasza82, Mag.1990, FK81, Maga31, e_v_e, mada_lena, Fidelissa, Dotty84, Mamadomina, sylvi lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Madlen, może już ma dzieci przy sobie :)

lkc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pi badaniu. To nie skurcze. Macica miękka jak nigdy. Ból podbrzusza mam od rosnącej macicy bom wąska a Dzidzia rośnie intensywnie. Jutro chyba mam cos dostac na uspokojenie. No spoko robią ze mnie panikare ale ja wolę wszystko zglaszac. Szyjka sie wydłuża. No i zastoj w nerce moze nasilac ból pidbrzusza i pecherza. Ufff. Co sobie myślą to ich ważne że ja uświadomiona.
    Ciekawe co u Madlen.

natasza82, xpatiiix3, ewelina_d, e_v_e, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen skarbie jak będzię po wszystkim to niech chociaż mąż tylko Nam Cynka da :** to odetchniemy z ulga ;)

natasza82 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadły mnie kolejne ciążowe huśtawki nastrojów! Z jednej strony dostałam w końcu kolornik (oczywiście na dworze już się ściemnia, ale mogę się chociaż pobawić), z drugiej strony mam jutro ktg w gabinecie i boję się, że wyślą mnie z powrotem do szpitala... Mam nadzieję, że nie zapomnieli już, że to dla mnie normalny stan i dadzą mi w domu poleżeć.

Viviana, bierz pół kilo DHA i jutro Cię wypiszą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 18:37

Viviana, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak któraś ma ją w przyjaciółkach to może warto by jej napisać wiadomość? Raczej nie będzie dobijała tylu stron trzymana kciuków :D
    xpatiiix3 wrote:
    Madlen skarbie jak będzię po wszystkim to niech chociaż mąż tylko Nam Cynka da :** to odetchniemy z ulga ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam juz ;)

Mag.1990 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A madlen podawala nr telefonu???

Wysłany: 22 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajmy jej spokojnie urodzić :) na pewno jak już będzie po, napisze tutaj wszystko

lkc, xpatiiix3, Dotty84, Agusia ;) lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ona w NL przecież ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 18:42

blue00 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati chyba letni, koleżanka dostała skurczy, poszła pod prysznic i przeszło. Także może warto spróbować

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tepa ja :-) ':-D

• karmelek Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Czekalam właśnie na wiadomość o tej poscieli :) a jak kolorystyka? Podobna do przedstawionej? Bralas tez wsady? Ciekawe co będzie po praniu..
    kolor identyczny :) wsad też bardzo fajny, naprawdę bardzo porządnie wygląda :) myśle że po praniu nic się nie stanie! oby!

poczytałam trochę o tym upadku moim i wszędzie piszą by nie wszczynać paniki. jeśli nie doszło bezpośrednio do urazu brzucha i nic się nie dzieje to spokojnie podejść do tematu bo bardzo rzadko dochodzi do uszkodzenia łożyska w takim przypadku..

Viv ja też jestem panikarą, aż czasem mi głupio tak łazić po tych lekarzach.. :/

maaartinka lubi tę wiadomość

‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ