WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv trzymaj sie biedulko. I serio dziewczyny poczekajcie jeszcze chociaż do tego października. Za wszystkie mocno trzymam kciuki !!!!

Viviana lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia ma zakaz wychodzenia do 3listopada! nie wiem jak to zrobi ale musi dac rade :) jak narazie czeka nas posiedzenie w szpitalu dopoki nie będę bezpieczna.. bezpieczna granica dla Zuzi to skonczony 34.. mimo że dostaje sterydy na płucka to i tak lepiej by same w swoim tempie dochodziły do prawidłowej pracy po tej stronie :)
    Powiem waz ze wczoraj sie pakowałam do szpitala 7minut przed wyjazdem i polowy nie wzielam.. sama nie wiedzialam co wziac z nerwow,.. no i masz babo placek..
    aa! mam zakaz ciepłej kąpieli jak mi pokazali w jakiej temp mam sie kąpac to zonk! normalnie w letniej a bradziej zimnej!!! plus ZAKAZ smarowania brzucha!

xpatiiix3, Marzena27, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula oby to była jednorazowa akcja!
    Vivi leży pod kroplówka. Bol nieco ustąpił skurcze tez :)

xpatiiix3, anusiaa90 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I super niech siedzi :) hehe maz na pewno dowiezie ;) się spisał wczoraj ;D

Super Viv trzymaj się cieplutko.! :***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:28

Viviana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula,ciesze sie,ze Zuzia jednak to grzeczna dziewczynka i posluchala ciocie i brzuszki z forum!
    Trzymam kciuki za Was! Powiem szczerze,bardzo przezylam ta Wasza noc...:-) teraz to troche pospie sobie... Moze....:-)

Jula222, Dotty84, Milaszka lubią tę wiadomość

• caśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zamówilam w bonprixie sobie dwie koszule ciążowe rozpinane na guziczki do szpitala i stanik do karmienia super fajny w koronki sexi a co... Trzeba czuc sie sexi nawet w szpitalu

xpatiiix3, mada_lena, Dotty84, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze :) a jaką przy okazji zjebke dostałam :P że dziewczyny ważniejsze niz odpoczywanie a ja mu ze kur...a jak mam odpoczywac przy skurczach skoro to napierdziela i nie mial wyboru ;D

madalena tez liczę ze to jednorazowa akcja, ale ponoc jak juz takie skurcze byly to moga sie pojawiac wieczorami podobne.. wszytsko zalezy od Zuzi.. obecnie ma czkawke od 7min, i czka i czka.. ale najwazniejsze ze juz ją czuję :)

xpatiiix3, mada_lena, Florentine, anusiaa90, Marzena27, misiaczk25, Fidelissa, Maga31, Milaszka lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies dobre wiesci w koncu :-) ,niech dzieciaczki sie nigdzie nie ruszaja,ja przy pierwszej ciazy dowiedzialam sie,ze tez mam tylozgiecie,ale juz przy kolejnych okazywalo sie,ze go nie ma,bole okresowe tez z krzyzem razem wziete,wiec nic fajnego ale do przezycia

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Jula,ciesze sie,ze Zuzia jednak to grzeczna dziewczynka i posluchala ciocie i brzuszki z forum!
    Trzymam kciuki za Was! Powiem szczerze,bardzo przezylam ta Wasza noc...:-) teraz to troche pospie sobie... Moze....:-)

Kochane jestescie :) czułam że nie byłam sama wczoraj :) ale strach jaki przezyłam był mega.. sił nabrałam po 2 jak powiedzialam poloznej ze bede rodzic i ma mi to umozliwic bo nie wytrzymam, ale dostalam cos w zylke i mi przeszło :)
    ogolem wiecie jak mi z cyckow leci?! no masakra!

mada_lena, ÓptimusPrime, AgataP lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiana tematu: Prześcieradło do łóżeczka kupujecie bawełniane czy frotte? :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Jula, na bransoletce i tak tego nie będzie, mąż Ci później powie ;)

Pewnie niedługo dostaniesz drugi zastrzyk na płuca, to zawsze jakieś pocieszenie.

Nie krępuj się dzwonić po położne i jak byś miała ochotę, żeby Cię lekarz zbadał (ja akurat tego nienawidzę, ale może Ciebie uspokoi), to zawsze procedura jest taka, że najpierw mówisz, że się coś nasiliło, podłączają ktg i jak masz skurcze, to pytają, czy bolesne, odpowiedź tak i przychodzi lekarz z porodówki do Ciebie. Mnie na końcu już czasem budziły i lekarz wisiał nad głową, ale na początku trochę mnie to podnosiło na duchu. Najważniejsze, żeby rozwarcie nie postępowało. Acha, najlepsze - w godzinach odwiedzin jest obchód położnych i pytają przy wszystkich mężach i reszcie, czy "był stolec" a jak nie było, to urządzają pogawędkę o tym, jakie to istotne. Jak na drugi dzień nie będzie, to już naprawdę się wczują i będą chciały czopki aplikować, groźby lewatywy też mogą mieć miejsce (ale przy skurczach nie zrobią :D )

Dobra laski, idę pakować torbę (nie wiem, skąd wezmę czyste rzeczy, ale pokombinujemy).

mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam taki babciny stanik :P
    http://allegro.pl/canpol-biustonosz-do-karmienia-ciazowy-rozmiary-i4600218807.html
    Za to po mam sexi pizamke i szlafroczek ale to juz do domku :)

Dotty wzięłam dwa frotte prześcieradła na poczatek.pozniej dokupie. Na poczatek mała bedzie spała i tak w koszu a do kosza wzięłam Jersey.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:37

Dotty84 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno mam bawełniane a drugie frotte:)
    Zaczynam od bawełnianego.
    Dotty84 wrote:
    Zmiana tematu: Prześcieradło do łóżeczka kupujecie bawełniane czy frotte? :)

Kolejne pytanie poza porodami -
    jaki krem do smarowania pupy po przewijaniu i jaki krem do buzi (jednak już chłodno będzie więc trzeba będzie smarować).

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nastka151 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu sie pokłociłam z moim. Pisze do niego pierwszy raz desperackiego smsa ze chyba będę musiała iść na ostatni miesiąc gdzies do pracy bo nie daję juz rady finansowo a ten mi odpisał "rób co chcesz" no chyba mu oczy wydrapie jak wróci z pracy. Myślałam że napisze to CI wkońcu pomogę a tu takie olewackie podejście. Normalnie siedze i rycze przez debila.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a możecie podać jeszcze raz tych sprzedawców z wieloma przedmiotami, ja kupiłam od Justinex ale chcę popatrzeć u innych, a tyle się wczoraj działo, ze nie znajdę :(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Jula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz była druga zmiana położnych i sensacja jak wczoraj wieczorem 32tydzien rozwarcie dopiska "rodząca", i juz chyba kazda byla mnie zobaczyc.. dostałam pół godzinki temu drugi armagedon w dupe i napierdala.. ale wazne by Zuzi pomogly :)

Dotty ja kupiłam bawełniane :)

ÓptimusPrime, Maga31, Milaszka lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    znowu sie pokłociłam z moim. Pisze do niego pierwszy raz desperackiego smsa ze chyba będę musiała iść na ostatni miesiąc gdzies do pracy bo nie daję juz rady finansowo a ten mi odpisał "rób co chcesz" no chyba mu oczy wydrapie jak wróci z pracy. Myślałam że napisze to CI wkońcu pomogę a tu takie olewackie podejście. Normalnie siedze i rycze przez debila.

Nastka szkoda zdrowia....

Agusia ja brałam od
    flaming 24
    Gapa kids
    GR-AN

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:42

Agusia ;) lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane lecę cos zjesc w koncu bo juz mam pozwolenie.. CHORE zebym musiala sie pytac czy laskawie mi wolno jesc czy tez nie..
    i moze uda mi sie przespac zeby wrazie miec sily..
    trzymajcie się!
    i niech juz zadna z nas nie jedzie za szybko na porodowke! Pati! do Ciebie tutaj najbardziej biję :) bo najwieksze skurcze kochana masz! :*
    Musimy trzymac nasze skarby!
    Gdyby sie cos dzialo poinstruuję męża by dawał znać ale mniejmy nadzieje ze bedzie to zbędne :)

Buziaki

mada_lena, blue00, Marzena27, xpatiiix3, ÓptimusPrime, Dotty84, sylvi, Goplana, Mamadomina, AgataP lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam frotte ;)

Najwaznze ze mała bezpieczna i Ty bo pod obserwacji jesteście ;)

Mag ja mam beanthen baby a do twarzy nivea baby na każda pogodę.

Z cyckow leci bo oksytocyna się wydzielala akcja porodowa była ;)

Nastka Ty to biedna się masz z tym gnojem, ja pogoniłam i mam spokój na szczęście :***

Jula222, Mag.1990, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie? Zostawić was na chwilę i iść spać a tu takie rzeczy? Kurcze co to z tymi dzieciami jest że się już tak pchają... Po mamusiach takie niecierpliwe:)

Dotty ja potwierdzam Maja, ale data według OM to 3 listopada, a zapowiada się na to, że i u mnie będzie przed terminem, więc poproszę właśnie tą datę.

Prześcieradła mam z Ikei, chyba bawełna, fajne i mięciutkie.

Coś jeszcze miałam odpisać i już zapomniałam...

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ