Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
xpatiiix3 wrote:Zrobisz to jrocisz do domu z dzieckiem;) na takie rzec się nie spieszy chyba ze maz sam to zrobi najwyżej poinstruuj Go
sylvi, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
A i właśnie jeszcze mam pytanie które ostatnio mnie nurtuje. Może się wydam co poniektórym głupia i mało ogarnięta, ale nie wiem po prostu. Jak do tej pory myślałam, że będę normalnie pracować na umowę i wiem że wtedy powinnam załatwić urlop macierzyński u pracodawcy, ale teraz mam umowę tylko do dnia porodu. W pracy mówią, że normalnie zus mi bedzie płacił wszystko mi przysługuje, tylko teraz gdzieś wyczytałam, że w takim wypadku muszę to załatwić w zusie. Jak to jest? I jak to wtedy jest ze zgłoszeniem dziecka do ubezpieczenia? Gdzie mam wtedy zgłosić do ubezpiecznia jak już nie pracuje?
-
anusia, przy pierwszym miałam kupiony johnson&jonhson, bo tak mi położna poradziłą. w szpitalu połozne myly wszystkie dzieciaczki oilatumem, to po powrocie do domu też tak robiłam . na szkole rodzenia też babka polecała wszelkie emolienty, ale emolium mi nie podeszło jakoś. nie pamiętam kiedy przerzucilismy się na babydreama, potem też jhnson niesczesny poszedł w ruch, ale Młody mial szorstka skórę po tym, podejrzenie skóry atopowej. teraz jedziemy żelem biały jeleń i jest git, inna sprawa, że od kiedy nie pije juz bebilonu skóra jest ładna.
podczytywałam wrześniwoki i pisaly , ze oilatum tez moze uczulac, wiec jak widac bywa roznie. szkoda tylko , ze cene ma taka kosmiczna.
oliwki nie uzywalam,jak pojawily sie problemy skorne( chropowate placki na nozkach) smarowalam go kremem emolium, potem lipobase. poki co nie kupuje, zobaczymy jaka Misiek skore bedzie mial, wyjdzie w praniu.anusiaa90 lubi tę wiadomość
-
Heheh Natasza a co niech się udziela tez
Ja tam trochę oliwki do wody będę dawać jak bedzie sucha skora a tak to szczerze na poczatek wcale kąpać nie będę tylko no przemywać na reczniku szmatką taka mieciutkahehe jak Marcysia ;P woda i ciut płynu do kąpieli i tak taki dzidziuś się nie brudzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 11:37
natasza82, sylvi lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Pati ja Stacha wogole na poczatku nie kapalam tez, bo myslalam , ze trzeba czekac poki pempek nie odpadnie. mylam go wacikami nasaczonymi woda z oilatum.
na sr babka mowila, ze nie tzreba czekac z kapiela, trzeba tylko uwazac zeby pempucha nie zamoczyc.xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymada_lena wrote:http://dzieci.pl/gid,16901270,img,16901290,kat,1033591,title,Szkodliwe-substancje-w-kosmetykach-dla-dzieci,galeria.html
Do poczytania o kosmetykach dla dzieciMaga31 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim
Wczoraj miałam dzień do dupy i już po 18.00 tu nie zaglądałam, bo nie miałam siły (pierwszy raz w ciąży miałam takiego doła, ze przepłakałam wieczór właściwie bez ważnego powodu), a widzę, że nieźle się podziało!!!
Tylko Was spuścić z oka a tu takie przeboje
Madlen - serdecznie gratuluję Ci tak ekspresowego porodu! Cieszę się, że poza bólami przeszedł łagodnie i szybko - tylko 6 min różnicy między bliźniakami - szacunTeraz pewnie odpoczywasz, karmisz i napawasz się ich widokiem
Aż się popłakałam jak przeczytałam dziś, że urodziłaś... Dużo zdrówka dla bliźniaków no i dla Ciebie również!
Jula - cieszę się, że zatrzymali Ci akcję porodową i jesteś pod dobrą opieką
Pati - zaciskaj nogi i odpoczywaj ile wlezie!!! Lepiej być wyspanym i mieć siłę do porodu, ale oby jeszcze Nelcia się nie pchała!
Optimus - przyjmij spóźnione, ale szczere życzenia z okazji urodzin: dużo zdrówka dla Ciebie i piłkarzyka, łagodnego porodu w terminie, i więcej empatii ze strony Twojego Sr; co do skurczy ćwiczebnych macicy, to odczuwam je jako ściąganie całego brzuch, aż robi się twarda kula. Na szczęście to nie boli tylko daje wrażenie takiego napięcia skóry brzucha jakby już więcej się tam nic nie miało pomieścić
Dotty - potwierdzam termin: 08.11.14 r wg OM, choć gin przewiduje, ze będzie ok 02.11 bo Stasiu duży i wyprzedza w rozmiarach
Viviana - trzymaj się dzielnie!! łączę się w bólu - wiem co to za cholerstwo jak kamień schodzi...Podobno poród to przy tym pikuś...
Co do prześcieradeł na materacyk do łóżeczka - mam i preferuję bawełnę
do kąpieli będę używać Oliatum, i jak dobrze pójdzie przynajmniej na początku nie będę niczym już smarować, niech wykształci się mu naturalna bariera ochronna
a w razie odparzeń zaopatrzyłam się w ochronny krem przeciwodparzeniowy dla niemowląt z babydream (taki w okrągłym pudełku - siostry mi poleciły) no i ewentualnie mam sudokrem ale to już jak nic nie będzie pomagać...
a kremu do twarzyczki jeszcze nie mam...xpatiiix3, ÓptimusPrime, Viviana, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
nastka151 wrote:znowu sie pokłociłam z moim. Pisze do niego pierwszy raz desperackiego smsa ze chyba będę musiała iść na ostatni miesiąc gdzies do pracy bo nie daję juz rady finansowo a ten mi odpisał "rób co chcesz" no chyba mu oczy wydrapie jak wróci z pracy. Myślałam że napisze to CI wkońcu pomogę a tu takie olewackie podejście. Normalnie siedze i rycze przez debila.
-
madziulka112 wrote:A i właśnie jeszcze mam pytanie które ostatnio mnie nurtuje. Może się wydam co poniektórym głupia i mało ogarnięta, ale nie wiem po prostu. Jak do tej pory myślałam, że będę normalnie pracować na umowę i wiem że wtedy powinnam załatwić urlop macierzyński u pracodawcy, ale teraz mam umowę tylko do dnia porodu. W pracy mówią, że normalnie zus mi bedzie płacił wszystko mi przysługuje, tylko teraz gdzieś wyczytałam, że w takim wypadku muszę to załatwić w zusie. Jak to jest? I jak to wtedy jest ze zgłoszeniem dziecka do ubezpieczenia? Gdzie mam wtedy zgłosić do ubezpiecznia jak już nie pracuje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 12:09
-
aaa zepsułam aparat kurde wściekne się zaraz. No coż fotka zrobiona telefonem i kiepsko wyglada ale może ktoś poznaje swoją chmurkę
Wsciekała jestem za jakość zdjęcia bo odebrała urok przedmiotowi:/blue00, xpatiiix3, natasza82, Dotty84, Fidelissa, anusiaa90, Mamadomina, sylvi, Paju, AgataP, Eve, Maga31 lubią tę wiadomość