WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka super te twoje chmurki, trzeba cie rozreklamowac :D

A ja kupilam sobie taki stanik do karmienia
    http://www.bonprix.pl/style/biustonosz-dla-karmiacych-13087932/?catalogueNumber=904024&type=image&category=1214&return=ref

Milaszka, xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też wydaje ze omozesz sobie spokojnie dorobić na tych chmurkach są swietne:-)

sylvi lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    aaa zepsułam aparat kurde wściekne się zaraz. No coż fotka zrobiona telefonem i kiepsko wyglada ale może ktoś poznaje swoją chmurkę:):):)

2vwtd2c.jpg

Wsciekała jestem za jakość zdjęcia bo odebrała urok przedmiotowi:/

Piękna <3 <3 <3

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurki robię dla przyjemności. Ogólnie daję radę finansowo bo zawsze byłam samowystarczalna ale chciałabym żeby mój się troszkę zainteresował domem, rodziną, dziećmi a nie tylko na mojej głowie wszystko. Zresztą chce takiego normalnego związku gdzie decyzje sa podejmowane razem, razem rozdzielane finanse itd.
    Nie wiem jak mu to uświadomić i zaczęłam za namową przyjaciółki jęczeć mu że sobie nie daję rady finansowo ale widać to też nic nie daje.

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caska śliczny ;) szkoda ze dla mn rozmiaru nie ma :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka zadzwoń na infolinię do zusu, na pewno udzielą Ci informacji :-) nadrobiłam Was, z przerwami na leżenie bo puls mi do 133 podskoczył, mam nadzieję że po lekach się wyrówna bo inaczej szpital mnie czeka :(
    ja mam do pupy linoderm czerwony, do kąpieli nie mam jeszcze nic, ale chyba jednak zrezygnuję z emolientów, po co mam mu skórę przyzwyczajać. Dowiedziałam się, że do szpitala nie muszę brać ręczników ani kosmetyków do kąpieli dla małego więc spoko :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Kurcze, takie przydat e linki to mozna bybylo do jakiejstabelki wrzucic, bo potem cofasz sie I cofaszsie I cofasz sie...
    Jakoś nie mógł otworzyć ...

qq87j44jhto0od0f.png

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati czy ja też mogę prosić o dostęp do tabelki ? - [email protected]

Ciekawe kiedy Madlen doda zdjęcia dzieci :D czekam z niecierpliwością.

Viviana daj znać jak z Tobą? Co z nerką?

Jula całe szczęście że Zuzka siedzi tam gdzie jej miejsce :)

xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lipa... W 3 tygodnie szyjka skróciła mi się z 29 mm na 21 mm :/ ciekawe co mi powiedzą...

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Natka super te twoje chmurki, trzeba cie rozreklamowac :D

A ja kupilam sobie taki stanik do karmienia
    http://www.bonprix.pl/style/biustonosz-dla-karmiacych-13087932/?catalogueNumber=904024&type=image&category=1214&return=ref
    Tez go oglądałam, ale czytałam trochę o laktacji i na taki na fiszbinach zdecyduje sie po 6 tyg karmienia jak wielkość biustu sie ustabilizuje. Na razie szukam jakiś bawełnianych . Najchętniej bym przymierzyła.....

qq87j44jhto0od0f.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    chmurki robię dla przyjemności. Ogólnie daję radę finansowo bo zawsze byłam samowystarczalna ale chciałabym żeby mój się troszkę zainteresował domem, rodziną, dziećmi a nie tylko na mojej głowie wszystko. Zresztą chce takiego normalnego związku gdzie decyzje sa podejmowane razem, razem rozdzielane finanse itd.
    Nie wiem jak mu to uświadomić i zaczęłam za namową przyjaciółki jęczeć mu że sobie nie daję rady finansowo ale widać to też nic nie daje.

Kochana...a może bardziej bezpośrednio? Może podziała jak powiesz mu prosto z mostu, że oczekujesz normalnego związku, dzielenia sie (zarówno przyjemnościami jak i obowiązkami - w tym finansami)... przecież to nic nienormalnego...A najwyraźniej aluzji nie rozumie (zresztą niewielu facetów posiada tę "wyjątkową" cechę heheh :))
    Trzymam kciuki, żeby w końcu zrozumiał!!!!

Ja wogóle nie wyobrażam sobie, żeby będąc z facetem w związku - ba! zakładając rodzinę, bo jakby nie było nosimy pod sercem "ich" dzieci rozliczać się jak obcy... przecież bez wzgledu na to kto za daną rzecz zapłaci idzie to ze wspólnej puli, czyż nie??? Czy to nie jest tak, że gdyby jednemu zabrakło to drugie powinno poczuć się w obowiązku i pomóc? Bez jakiegoś rozliczania, wypominania? I bez względu na to kto jak kontrybuuje???
    Jak tak słucham/czytam czasem niektórych historii to myślę sobie, że świat się kończy... gdzie są kurwa Ci faceci? To znaczy CI prawdziwi? A nie jakieś cipki co nie potrafią nawet zadbać o swoją kobietę???? Dać jej poczucie bezpieczeństwa, zaopiekować się i codziennie udowadniać jej, że jest najwspanialszą na świecie??

Apeluję do wszystkich matek chłopców (mi się tym razem nie udało, może przy następnej próbie :)): Błagam w imieniu wszystkich matek dziewczynek zadbajcie o to, żeby Wasi chłopcy wiedzieli co to znaczy być mężczyzną i jak należy traktować kobietę - jakkolwiek "staroświecko" by to nie brzmiało...

OLABOGA! Ale mnie naszło, ale poprostu mam ochotę wystrzelić w kosmos te wszystkie pizdy w rurkach, które próbują nazywać się facetami.
    SEKSMISJA NORMALNIE

AMEN

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:02

karmelek, lkc, Agusia ;), talia22, ewelina_d, anusiaa90, xpatiiix3, FK81, Goplana, Paju, Marzena27, zupaztytki, Milaszka, santoocha, e_v_e, Fidelissa, Amnezja, natasza82, Eve, Maga31 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z babyono bo był elastyczny i rozciągliwy, a bałam się że z rozmairem nie trafię. Canpolu są mniej rozciągliwe ale też 100% bawełna i dużo tańsze

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kąpieli kupiłam płyn z hippa, szampon też i balsam.
    Płyn wlewa się do wanienki. Co do smarowania to jak podczytywałam wrześniówki, któraś pisała żeby w pierwszym miesiącu smarować rączki, stópki, buzie - a później dopiero całe ciałko - chyba że widać że się wysusza skóra to wtedy smarujemy całe dziecko.

Sudokrem też mam, sama stosowałam na letnie odparzenia (:P) ale do codziennej pielęgnacji muszę właśnie kupić jeszcze jakiś kremik.

Stanik do karmienia kupiłam taki:
    http://allegro.pl/85d-stanik-ciazowy-i-do-karmienia-bawelna-fiszbina-i4503069622.html

powiem Wam że nawet wygodny, jednak jakoś tak "miękko":D
    muszę jeszcze kupić sobie taki bezszwowy.

edit: jak wracałam z krwi zaszłam do rossmana, z kartą rossne na kosmetyki hippa (tylko sie dokładnie nie przyglądałam które bo już mam- była tabliczka przy tych za 17,99 więc pewnie płyn do kąpieli) jest promocja 20%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:03

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty hehe masz rację mi też się w syna nie udało trafić ale jak widze zachowanie mojego to bym zabila mojego syna jakby tak traktował swoją kobietę. Ja jestem też inaczej wychowana niż on ale kurcze jak on na coś nei ma to odrazu wyciągam z konta i lece pomóc. Bynajmiej tak mnie nauczył dziadek który mnie wychowywał.

Dotty84 lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie Pati jaki jest próg zarobokwy na osobę żeby starać się o rodzinne???

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka,bodajze nie moze przekraczac 539 zl na osobe

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    Gratuluję madlen :)

Mam do Was pytanie. Jakis czas temu wstawialyscie śliczna pościel i z allegro :) czy moge prosic o nazwe sprzedającego? Czy do którejś juz doszla pościel?

Madlen222 lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa juz ;)

Kurde florentine to nieciekawie.. ;/

Heheh ja swojego Marcela chce wychować tak żeby pomagał umiał ugotować posprzatac itd nie ma zmiłuj kobieta to nie gosposia jakaś... ;)

No teraz podwyzszony jest prog od tego roku ;)
    Zmiana, która czeka zasiłek rodzinny to podwyższenie kryterium dochodowego, które uprawnia do jego otrzymywania. Obecnie obowiązująca kwota to 539,00 zł. Kwota ta nie zmieni się do 31 października 2014 roku.
    Od 1 listopada 2014 roku zasiłek rodzinny będzie wypłacany w oparciu o nowe kryterium dochodowe, które wzrośnie do 574,00 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:30

Dotty84, blue00 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oddalam póki co od siebie myśl o zakupie staników do karmienia, bo ja nie wiem co to będzie. Zakładając, że normalnie noszę 65H, w ciąży od połowy 75H, obwód po porodzie trochę spadnie (w razie czego zawsze jest przedłużka), ale miseczka się zwiększy (vide: zdjęcia Neli na wrześniówkach) o jakieś 1-2 rozmiary, to muszę celować w 70H-J, zależy od firmy. A z takim rozmiarem nie poszaleję, na pewno nie w necie...

sporo w dużych rozmiarach jest na e-lady.pl, ale ja muszę mierzyć...:/ firma Kostar z serii Mamma Mia ma ich dużo i bez bankructwa (ceny oscylują wokół 60-80zł).
    http://sklepkostar.com.pl/default/biustonosze/dla-mam.html

Pati - firma z Białego, więc może u ciebie mają sklep stacjonarny;)

ÓptimusPrime, Goplana, xpatiiix3, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są juz dzisiejsze wyniki, k...wa ja p.... hemoglobina 9,8, masakra jak spadła, ciekawe czy teraz moją ginę ruszy, a nie zawsze twerdzi, ze wyniki ok, mimo ze ponizej 11 hemoglobina to u mnie standard.
    wkurwilam sie. ide po buraki.

Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ