Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka super te twoje chmurki, trzeba cie rozreklamowac
A ja kupilam sobie taki stanik do karmienia
http://www.bonprix.pl/style/biustonosz-dla-karmiacych-13087932/?catalogueNumber=904024&type=image&category=1214&return=refMilaszka, xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość
-
chmurki robię dla przyjemności. Ogólnie daję radę finansowo bo zawsze byłam samowystarczalna ale chciałabym żeby mój się troszkę zainteresował domem, rodziną, dziećmi a nie tylko na mojej głowie wszystko. Zresztą chce takiego normalnego związku gdzie decyzje sa podejmowane razem, razem rozdzielane finanse itd.
Nie wiem jak mu to uświadomić i zaczęłam za namową przyjaciółki jęczeć mu że sobie nie daję rady finansowo ale widać to też nic nie daje.AgataP lubi tę wiadomość
-
madziulka zadzwoń na infolinię do zusu, na pewno udzielą Ci informacji
nadrobiłam Was, z przerwami na leżenie bo puls mi do 133 podskoczył, mam nadzieję że po lekach się wyrówna bo inaczej szpital mnie czeka
ja mam do pupy linoderm czerwony, do kąpieli nie mam jeszcze nic, ale chyba jednak zrezygnuję z emolientów, po co mam mu skórę przyzwyczajać. Dowiedziałam się, że do szpitala nie muszę brać ręczników ani kosmetyków do kąpieli dla małego więc spoko -
Pati czy ja też mogę prosić o dostęp do tabelki ? - [email protected]
Ciekawe kiedy Madlen doda zdjęcia dzieciczekam z niecierpliwością.
Viviana daj znać jak z Tobą? Co z nerką?
Jula całe szczęście że Zuzka siedzi tam gdzie jej miejscexpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
caśka wrote:Natka super te twoje chmurki, trzeba cie rozreklamowac
A ja kupilam sobie taki stanik do karmienia
http://www.bonprix.pl/style/biustonosz-dla-karmiacych-13087932/?catalogueNumber=904024&type=image&category=1214&return=ref -
nastka151 wrote:chmurki robię dla przyjemności. Ogólnie daję radę finansowo bo zawsze byłam samowystarczalna ale chciałabym żeby mój się troszkę zainteresował domem, rodziną, dziećmi a nie tylko na mojej głowie wszystko. Zresztą chce takiego normalnego związku gdzie decyzje sa podejmowane razem, razem rozdzielane finanse itd.
Nie wiem jak mu to uświadomić i zaczęłam za namową przyjaciółki jęczeć mu że sobie nie daję rady finansowo ale widać to też nic nie daje.
Kochana...a może bardziej bezpośrednio? Może podziała jak powiesz mu prosto z mostu, że oczekujesz normalnego związku, dzielenia sie (zarówno przyjemnościami jak i obowiązkami - w tym finansami)... przecież to nic nienormalnego...A najwyraźniej aluzji nie rozumie (zresztą niewielu facetów posiada tę "wyjątkową" cechę heheh)
Trzymam kciuki, żeby w końcu zrozumiał!!!!
Ja wogóle nie wyobrażam sobie, żeby będąc z facetem w związku - ba! zakładając rodzinę, bo jakby nie było nosimy pod sercem "ich" dzieci rozliczać się jak obcy... przecież bez wzgledu na to kto za daną rzecz zapłaci idzie to ze wspólnej puli, czyż nie??? Czy to nie jest tak, że gdyby jednemu zabrakło to drugie powinno poczuć się w obowiązku i pomóc? Bez jakiegoś rozliczania, wypominania? I bez względu na to kto jak kontrybuuje???
Jak tak słucham/czytam czasem niektórych historii to myślę sobie, że świat się kończy... gdzie są kurwa Ci faceci? To znaczy CI prawdziwi? A nie jakieś cipki co nie potrafią nawet zadbać o swoją kobietę???? Dać jej poczucie bezpieczeństwa, zaopiekować się i codziennie udowadniać jej, że jest najwspanialszą na świecie??
Apeluję do wszystkich matek chłopców (mi się tym razem nie udało, może przy następnej próbie): Błagam w imieniu wszystkich matek dziewczynek zadbajcie o to, żeby Wasi chłopcy wiedzieli co to znaczy być mężczyzną i jak należy traktować kobietę - jakkolwiek "staroświecko" by to nie brzmiało...
OLABOGA! Ale mnie naszło, ale poprostu mam ochotę wystrzelić w kosmos te wszystkie pizdy w rurkach, które próbują nazywać się facetami.
SEKSMISJA NORMALNIE
AMENWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:02
karmelek, lkc, Agusia ;), talia22, ewelina_d, anusiaa90, xpatiiix3, FK81, Goplana, Paju, Marzena27, zupaztytki, Milaszka, santoocha, e_v_e, Fidelissa, Amnezja, natasza82, Eve, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Do kąpieli kupiłam płyn z hippa, szampon też i balsam.
Płyn wlewa się do wanienki. Co do smarowania to jak podczytywałam wrześniówki, któraś pisała żeby w pierwszym miesiącu smarować rączki, stópki, buzie - a później dopiero całe ciałko - chyba że widać że się wysusza skóra to wtedy smarujemy całe dziecko.
Sudokrem też mam, sama stosowałam na letnie odparzenia () ale do codziennej pielęgnacji muszę właśnie kupić jeszcze jakiś kremik.
Stanik do karmienia kupiłam taki:
http://allegro.pl/85d-stanik-ciazowy-i-do-karmienia-bawelna-fiszbina-i4503069622.html
powiem Wam że nawet wygodny, jednak jakoś tak "miękko"
muszę jeszcze kupić sobie taki bezszwowy.
edit: jak wracałam z krwi zaszłam do rossmana, z kartą rossne na kosmetyki hippa (tylko sie dokładnie nie przyglądałam które bo już mam- była tabliczka przy tych za 17,99 więc pewnie płyn do kąpieli) jest promocja 20%.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:03
-
Dotty hehe masz rację mi też się w syna nie udało trafić ale jak widze zachowanie mojego to bym zabila mojego syna jakby tak traktował swoją kobietę. Ja jestem też inaczej wychowana niż on ale kurcze jak on na coś nei ma to odrazu wyciągam z konta i lece pomóc. Bynajmiej tak mnie nauczył dziadek który mnie wychowywał.
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niecierpliwa juz
Kurde florentine to nieciekawie.. ;/
Heheh ja swojego Marcela chce wychować tak żeby pomagał umiał ugotować posprzatac itd nie ma zmiłuj kobieta to nie gosposia jakaś...
No teraz podwyzszony jest prog od tego roku
Zmiana, która czeka zasiłek rodzinny to podwyższenie kryterium dochodowego, które uprawnia do jego otrzymywania. Obecnie obowiązująca kwota to 539,00 zł. Kwota ta nie zmieni się do 31 października 2014 roku.
Od 1 listopada 2014 roku zasiłek rodzinny będzie wypłacany w oparciu o nowe kryterium dochodowe, które wzrośnie do 574,00 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:30
Dotty84, blue00 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ja oddalam póki co od siebie myśl o zakupie staników do karmienia, bo ja nie wiem co to będzie. Zakładając, że normalnie noszę 65H, w ciąży od połowy 75H, obwód po porodzie trochę spadnie (w razie czego zawsze jest przedłużka), ale miseczka się zwiększy (vide: zdjęcia Neli na wrześniówkach) o jakieś 1-2 rozmiary, to muszę celować w 70H-J, zależy od firmy. A z takim rozmiarem nie poszaleję, na pewno nie w necie...
sporo w dużych rozmiarach jest na e-lady.pl, ale ja muszę mierzyć...firma Kostar z serii Mamma Mia ma ich dużo i bez bankructwa (ceny oscylują wokół 60-80zł).
http://sklepkostar.com.pl/default/biustonosze/dla-mam.html
Pati - firma z Białego, więc może u ciebie mają sklep stacjonarny;)ÓptimusPrime, Goplana, xpatiiix3, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Są juz dzisiejsze wyniki, k...wa ja p.... hemoglobina 9,8, masakra jak spadła, ciekawe czy teraz moją ginę ruszy, a nie zawsze twerdzi, ze wyniki ok, mimo ze ponizej 11 hemoglobina to u mnie standard.
wkurwilam sie. ide po buraki.Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość