Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Viviana 3maj się. Wiem co to znaczy kolka nerkowa, także bardzo współczuje i mam nadzieje, że szybko Ci odpuści.
Jula mam nadzieje, że teraz sobie słodko śpisz, a Zuzinka jeszcze w brzuszku. 3mam za Was kciuki :*
Viviana, Jula222 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Ostatnio tyle emocji, że aż nie dowierzałam jak podczytywałam!
Viviana - matko, współczujęmam nadzieję, że ta kolka nie wywoła Ci porodu...
Jula - jak się dzisiaj czujesz?
Pati - u Ciebie też niewesolo, ja to bym mega spanikowała, bo nawet nie wiem jak czuć skurcz a jak boli w regularnych odstępach to już w ogóle, nie mówię nawet o mężu bo by dostał zawału, że to już...
W weekend byliśmy na intensywnych zajęciach ze szkoły rodzenia (cały weekend). No ale jesteśmy bardzo zadowoleni, już trochę bardziej sobie wyobrażamy to, co nas czeka.
Dzisiaj idziemy na USG 32 tygodnia. Mam nadzieję, że Natalce nic sterczącego nie urosło i jest zdrowa jak rybka
Trzymajcie się dziewczyny w szpitalach (i w domach) i nie dajcie się jeszcze!
Ale tak szczerze, to powiało strachem po tych ostatnich przygodach...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 09:51
Agusia ;), xpatiiix3, Maga31, Viviana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczęta!
Podczytuje was średnio 15 razy na dobę, łącznie z nocą jak tylko się obudzę na siku;), ale głównie z telefonu, więc kiepsko odpisywać...
Jula - trzymam kciuki, żeby Zuzia jednak jeszcze posiedziała!
Vivianka - współczuję bólu, jak przetrwasz tę kolkę, to potem poród to podobno pikuś...
Musimy się dziewczęta uspokoić, bo jeszcze października nie ma!
Ale zdecydowanie motywująco na wyprawkę takie wiadomości działają...
Zostały mi do kupienia pampersy, gaziki i staniki do karmienia. W Piętrus zamówiłam materace i kołyskę, ale jakaś szalona data dostawy na 17 października się pojawiła, mam nadzieję, że aż tyle im się nie zejdzie... Bo jak Hania wyjdzie wcześniej, to nie wiem na czym będzie spała, z nami chyba...
Trzymajcie się dziewczęta!xpatiiix3, Marzena27, Maga31, Viviana lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Update:
Póki co zrobiłam "pełną" listę na podstawie tabelki, ale już sobie zaznaczam, które dziewczyny dziś mi potwierdziły.
Te które nie potwierdzą do końca tygodnia (lista na samym dole) usunę w niedzielę z listy (zawsze będzie można się z powrotem dopisać jak Mamusia się do mnie odezwie później
Już na świecie:
1. 22.09 (05.11) Madlen222 – Lenka - 2025g, cm – 33t4d - sn
2. 22.09 (05.11) Madlen222 – Julek - 1700g, cm – 33t4d - sn
Czekamy:
1. 29.10 karmelek – Alicja
2. 01.11 xpatiiix3 – Nelcia
3. 01.11 AgataP – Nina
4. 02.11 Agata92 – Witek
5. 03.11 KocieOczy – Hubert
6. 03.11 Nastka151 – Lenka
7. 04.11 Mada_lena – Hania
8. 04.11 Mag.1990 – Mikołaj
9. 05.11 Monique – Filip
10. 05.11 anusiaa90 – Jagoda
11. 05.11 Milaszka – Hania/Małgosia
12. 05.11 Eve – Aleksander
13. 06.11 Lavendula – córeczka
14. 06.11 asia099 – Kacperek(może
15. 06.11 Mamadomina – Marcin/Jaś
16. 06.11 Paju – Szymek
17. 06.11 karol – Livia
18. 06.11 Madziulka112 – Maja
19. 06.11 monia0084 – Gabriel/Dawid/Dominik
20. 07.11 florentine – córeczka
21. 08.11 okti89 – Lilianna
22. 08.11 Maga31 – Stanisław
23. 08.11 KasiaKa – Blanka/Basia
24. 08.11 Ninusia – Dawid
25. 09.11 ewelina_d – Hania
26. 09.11 RewolucjaSięDzieje – Lilianna
27. 10.11 gosia81 – Michał lub Emilia choć marzy mi się Mieszko lub Maryla
28. 10.11 Nata – Kazik
29. 10.11 scindapsus – Nina/Antoś
30. 11.11 Fidelissa – Jan Michał
31. 11.11 Strupka – Pati
32. 11.11 e_v_e – Teoś
33. 11.11 talia22 – Tymoteusz
34. 11.11 doti24 – Oskar
35. 12.11 Goplana – Aleksander
36. 13.11 Amnezja – Maksymilian
37. 13.11 CookieCookie – synek
38. 14.11 Kuniak – Zosia
39. 14.11 Rybka Nemo – Ania/Aleksandra
40. 14.11 Cześka – Baśka
41. 16.11 FK81 – Piotr
42. 17.11 alka89 – synek
43. 17.11 santoocha – Szymon
44. 18.11 Dorotucha – córeczka
45. 18.11 lkc – Aleksandra Joanna
46. 19.11 Viviana – Amelia
47. 19.11 sylvi – Oliwia
48. 20.11 Optimus Prime – synek
49. 21.11 Idia – Magdalena/Artur
50. 21.11 Jula222 – Zuzinka
51. 21.11 zupaztytki – Igor
52. 21.11 sisiiii – Piotruś/Franek
53. 21.11 Caśka – Lucek
54. 22.11 Evik – córeczka?
55. 22.11 Reverie – synek
56. 23.11 Pria – Jaś
57. 23.11 Isia14 – Natalka
58. 23.11 blue00 – Mikołaj
59. 24.11 Lafar_ra – Marcinek
60. 25.11 Marzena27 – Zuzia
61. 25.11 Misiaczek25 – Weronika/Izabela
62. 26.11 niecierpliwa21 – Konrad
63. 26.11 izia – Adaś
64. 26.11 maaartinka – Tymuś
65. 26.11 Natasza82 – Natasza
66. 27.11 Dotty84 – Hania Ewa
67. 27.11 paula1234 – Julka
68. 28.11 Caterina – Aleksandra
69. 29.11 Agusia – Adrian/Krzyś
Czekam na potwierdzenie, bo jeszcze nie dostałam:
5. 03.11 KocieOczy – Hubert
9. 05.11 Monique – Filip
13. 06.11 Lavendula – córeczka
14. 06.11 asia099 – Kacperek(może
15. 06.11 Mamadomina – Marcin/Jaś
17. 06.11 karol – Livia
18. 06.11 Madziulka112 – Maja
19. 06.11 monia0084 – Gabriel/Dawid/Dominik
21. 08.11 okti89 – Lilianna
22. 08.11 Maga31 – Stanisław
23. 08.11 KasiaKa – Blanka/Basia
24. 08.11 Ninusia – Dawid
26. 09.11 RewolucjaSięDzieje – Lilianna
27. 10.11 gosia81 – Michał lub Emilia choć marzy mi się Mieszko lub Maryla
29. 10.11 scindapsus – Nina/Antoś
33. 11.11 talia22 – Tymoteusz
34. 11.11 doti24 – Oskar
37. 13.11 CookieCookie – synek
40. 14.11 Cześka – Baśka
42. 17.11 alka89 – synek
44. 18.11 Dorotucha – córeczka
49. 21.11 Idia – Magdalena/Artur
52. 21.11 sisiiii – Piotruś/Franek
54. 22.11 Evik – córeczka?
55. 22.11 Reverie – synek
56. 23.11 Pria – Jaś
64. 26.11 maaartinka – Tymuś
67. 27.11 paula1234 – Julka
68. 28.11 Caterina – Aleksandra
Dotty potwierdzam termin z OM 06.11, ale wszystko wskazuje na to, że będzie koniec października, o ile nie wcześniej, bo od 3 nocy też miewam skurcze....kurczę...jutro lekarz i zobaczymy
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny,czy jak ma sie skurcze,czy dziecko sie tez czuje,np.stope czy raczke,czy tylko bol jak na okres? Ja eszcze chyba nie czulam tych skurczy i martwi mnie to,ze moze nie potrafie rozpoznac...
z drugiej strony pocieszm sie ze to jeszcze moze nie czas... -
nick nieaktualny
-
MAtko co tu się dzieje - mnie obudziły skurcze tym razem, może nie mocne, ale jednak.
Matko Jula zaciskaj nogi z całej siły. dobrze, ze jestes pod dobrą opieką.
Idę robic porządek w szafach - zamiana letnich na zimowe - czas najwyższy. Jutro się spakuję, do końca tygodnia mam zamiar mieć przygotowane wszystko.
Optimusja czuję taki ból właśńie, parcie na pęcherz i dwójkę i brzuch sie napina, ale nie są regularne.
anusiaa90 - Jagódka -ślicznie - zanim się dowiedzieliśmy, że będzie drugi chłopczyk, też myśleliśmy nad tym imieniem
Pati, Ty to hardcore jesteś,ja sobie nie gmeram, bo panikara jestem i hipohondria u mnie pokaźnych rozmiarów, pewniem bym co najmniej omdlała
Madlen - mam nadzieję, że dochodzisz do siebie i tulisz już swoje skarby
Viviana - oby cię jak najszybciej puściło, współczuję
Zabieram się za porządkiÓptimusPrime, anusiaa90, Viviana, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Dotty - ja mam termin na 4.11, Antek
Madlen! Ogromne gratulacje, jaka ulga, że z dzieciaczkami wszystko w porządku! Teraz widać, jakim respektem się cieszyłaś wśród nas, bo laskom hamulce puszczają i połowa dziś w szpitalu.
Jula, jeśli z obserwacyjnej na porodówce pojechałaś na oddział, to znaczy, że widzą nadzieję, żeby to zatrzymać. Też miałam problemy z tętnem małego, ale najprawdopodobniej sam je wywołał, może Zuzia też rozrabia. Tego Ci życzę z całego serca! Ciesz się, że jesteś na Polnej, bo Zuzia nigdzie nie otrzymałaby takiej opieki, jak tam. Na jakim jesteś oddziale? Tak pytam, bo ja zawsze na PG2. Jakby co, to poza mokrymi chusteczkami wszystko dają, podkłady, pieluchy i ubranka.
Vivi, biedna! Albo kolka, albo poród, tego się trzymajmy, bo obie rzeczy na raz to byłoby gigantyczne chamstwo. Dobrze, że jedziesz do innego szpitala, może w końcu ktoś się Tobą zajmie po ludzku.
Ja wczoraj miałam znowu silne skurcze i ból podbrzusza. Do tego nowość dla mnie - ból spojenia. Mój synek ma wielką głowę, więc zastanawiam się, czy się przecisnął trochę. Dziś bez zmian, wzięłam wszystkie tabsy, co mam, o 17 jadę na ktg do gabinetu. Chyba nie będzie mojego lekarza tylko sama położna i obawiam się, że jak zobaczy zapis a jego nie będzie, to będę musiała na IP jechać, żeby nie było.
Dziś nie rodzę. Po pierwsze jest pan od gipsowania ścian a po drugie moja starannie spakowana torba do szpitala leży w sypialni i jest w niej tylko jeden stary ręcznik, co sobie pod talerz podkładałam, żeby się nie uświnić. Poza ogoleniem bobra (pierwszy raz z lusterkiem) nie uczyniłam żadnych przygotowań.Mamadomina, Dotty84, Fidelissa, Maga31, Viviana, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane
po nocnych przebojach nadal Zuzia jest w brzuszku
mimo że dużo jej nie brakowało bo po 4 byłam jedną nogą na porodówce.. ale uspokoiło sie
tzn może tak wyciszyło, bo skurcze nadal lekke ale są ale takie to mogę mieć
chyba po tej kroplówie rozkurczowejod 6:30 czułam juz uglę że to jeszcze nie czas i chciałam spac ale wtedy Zuzia zrobiła mi jubu dupu w brzuszku bo juz ją żaden skurcz nie dusił i nie spinał
głona oczywiscie tez była dlatego kimło mi się dosłownie na chwile po 9.. ale nie bo obchod a potrzebuje swieze ktg.. dlatego jestem wrakiem.. Mąż nie pojechał do pracy stwierdził że woli byc tutaj, ale w chwili obecniej to nie jest potrzebny a tak samo zmeczony jak ja..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:14
ÓptimusPrime, Marzena27, Agusia ;), Agata92, blue00, Dotty84, zupaztytki, anusiaa90, misiaczk25, sylvi, Fidelissa, Maga31, AgataP, Milaszka, Goplana, Eve, Lavendula lubią tę wiadomość
-
To ja mam te nieprawdziwe i tez nie czuje tylko twarda jak kamień macice w brzuchu ehh.. I fakt wciska wtedy dzidżiusia w pęcherz czuje sie parcie na siku i dwójkę... Masakra a jakie to męczące najgorzej bo zabiera siły poważnie zabiera... Ehh... Jednak organizm dużo zapasów przeznacza na każdy skurcz...
A ja kochana ogromnie się cieszę ,ze sytuacja opanowana , poważnie ogromna ulgaZuzia powinna siedzieć w brzuszku jeszcze nie czas Nelce powiem niech telepatii użyje i pogada z Twoja córą :**
Mamadomina tez się trzyma gadam z łobuzem niech siedzi tez w duchu, czemu VTE Nasze bąbelki tak wariują.. No no ja myślałam, ze padne zabrała rękę od razu bo paluszki poczułam jak się ruszają na głowie rękę trzymała takie cienkie jak zapałeczki... Dosłownie..muszę podtuczyc ją bo będę się bała ja wziąć na ręce gdyby się urodziła na dniach...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:19
Jula222 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
U mnie skurcz to cała macica jak kamień plus nie wiem na co uciska, bo mam wtedy taki ucisk na klatę, może nie to, że mi się trudniej oddycha, ale czuję się jak w trakcie biegu - gorąco, przyspieszony oddech... odkąd znowu biorę regularnie magnez, to mam raptem kilka skurczów na dzień.
No i zastanawiam się jak to będzie z bólami krzyżowymi u mnie - niby tyłozgięcie macicy predysponuje do nich, ale z drugiej strony w SR położna powiedziała, że jak w trakcie okresu nas boli krzyż, to krzyżowe będą w trakcie porodu.. a mnie nigdy krzyż nie bolał w trakcie miesiączki, więc jest nadzieja, że jednak samo tyłozgięcie mi ich nie zagwarantuje...Maga31 lubi tę wiadomość
-
pinsleepe wrote:Dotty - ja mam termin na 4.11, Antek
Madlen! Ogromne gratulacje, jaka ulga, że z dzieciaczkami wszystko w porządku! Teraz widać, jakim respektem się cieszyłaś wśród nas, bo laskom hamulce puszczają i połowa dziś w szpitalu.
Jula, jeśli z obserwacyjnej na porodówce pojechałaś na oddział, to znaczy, że widzą nadzieję, żeby to zatrzymać. Też miałam problemy z tętnem małego, ale najprawdopodobniej sam je wywołał, może Zuzia też rozrabia. Tego Ci życzę z całego serca! Ciesz się, że jesteś na Polnej, bo Zuzia nigdzie nie otrzymałaby takiej opieki, jak tam. Na jakim jesteś oddziale? Tak pytam, bo ja zawsze na PG2. Jakby co, to poza mokrymi chusteczkami wszystko dają, podkłady, pieluchy i ubranka.
Vivi, biedna! Albo kolka, albo poród, tego się trzymajmy, bo obie rzeczy na raz to byłoby gigantyczne chamstwo. Dobrze, że jedziesz do innego szpitala, może w końcu ktoś się Tobą zajmie po ludzku.
Ja wczoraj miałam znowu silne skurcze i ból podbrzusza. Do tego nowość dla mnie - ból spojenia. Mój synek ma wielką głowę, więc zastanawiam się, czy się przecisnął trochę. Dziś bez zmian, wzięłam wszystkie tabsy, co mam, o 17 jadę na ktg do gabinetu. Chyba nie będzie mojego lekarza tylko sama położna i obawiam się, że jak zobaczy zapis a jego nie będzie, to będę musiała na IP jechać, żeby nie było.
Dziś nie rodzę. Po pierwsze jest pan od gipsowania ścian a po drugie moja starannie spakowana torba do szpitala leży w sypialni i jest w niej tylko jeden stary ręcznik, co sobie pod talerz podkładałam, żeby się nie uświnić. Poza ogoleniem bobra (pierwszy raz z lusterkiem) nie uczyniłam żadnych przygotowań.
kochana nie wiem nawet na jakim oddziale..dopiero dzis na reke zaloza mi bransoletke bo tez jej nie mam..
-
Pati, wierzę, że jesteś strasznie zmęczona tymi skurczami... ja wczoraj jedynie bólem brzucha i lekkim spinaniem i biegunką byłam wymęczona tak, że ledwo wstawałam a co dopiero jak Ciebie aż tak trzyma. Obyś zdążyła odpocząć i zregenerować siły przed tą właściwą już akcją.
Jula, całe szczęście Zuzia jeszcze w brzuszkuodpoczywajcie :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:24
Jula222 lubi tę wiadomość
-
To Ciebie nie pociesze ,bo ja miałam, a nigdy mnie nie bolał krzyż przy okresie, a po porodzie własnie zaczął i krzyż przy okresach boleć.. I niby mniej bólesne okresy są po porodzie, to powiem Wam gówno prawda
ja miałam gorsze niż przed, ze mdlałam z bólu czasem juz i wymiotowałam... Czyli podsumowując nie ma reguły ;P a i tez mam tylozgiecie
Marzena licze na to ze zdaze odpocząć, chociaż z tej adrenaliny dostaje się powera mimo wszytko jak rodzi ,bo się chce dzidziusia szybciejWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:24
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny