Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Cześć Mamuśki!
    A ja od rana wymiotuję. Wymiotuję i ocieram oczy z łez. Dość mam!!!!
    Czemu to musi być takie męczące?
    Żeby chociaż zaraz się skończyło, a jak pomyślę że może to trwać jeszcze kilka tygodni...:(

wiem co czujesz:( tylko mnie bierze na wieczór,po 16 jestem nie do życia,do tego mam wielkie zawroty głowy
    Wiem że to marne pocieszenie,ale lekarka mi powiedziała ze ok 9 tyg większości przechodzi,
    tylko co z tą mniejszoscią? one się męczą cały czas?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie o takim regalu pisałam wcześniej http://allegro.pl/poduszka-relax-walek-170cm-rogal-hipoalergiczny-i4061872630.html ja ostatnio znalazłam tą - są i większe bo 190 ale i droższe

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rogalu nie regalu- jeju na oczy też mi się rzuca hihi

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka jest w 19tc i nadal wymiotuje.
    Różnie bywa. Oby nam szybko przeszło!
    Nie zdawałam sobie sprawy jaki to hardcore. Wiadomo, że to nieprzyjemne, ale żeby zrozumieć trzeba mieć te mdłości i wymioty ciążowe...
    Teściowa w żadnej z 3 ciąż nie miała mdłości.

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)Jestem w 7t, w 5t2d byla u gina i widzialam tylko pecherzyk,wizyte mam za tydzien i chcialabym zapytac sie Was czy orientujecie sie czy bede miala USG dopochowowo czy przez brzuch? Jak wy mialyscie?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia no to coś tego typu, podpórką pod głowę i kręgosłup.

Santoocha, wiem co piszesz, nieraz przecież miałysmy wymioty z innego powodu, ale te ciązowe są naprawdę silne, mnie aż łzy lecą, cała czerwona na buzi, to jest wysiłek i wymęczające, próbowałaś imbir?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Hej:)Jestem w 7t, w 5t2d byla u gina i widzialam tylko pecherzyk,wizyte mam za tydzien i chcialabym zapytac sie Was czy orientujecie sie czy bede miala USG dopochowowo czy przez brzuch? Jak wy mialyscie?

u mnie w pierwszej ciąży do 12 tc chyba nawet włącznie było dopochwowe usg potem przez brzuch ale powiem szczerze że to przezpochwowe jest dużo wyraźniejsze i lepiej fasolke było widać - przez brzuch potem ten obraz był gorszy

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia dzieki za odpowiedz,bo nie wiedzialam czy mam z mezem do gabinetu wchodzic czy nie:P

w57vhgqsvnsaad78.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Izia dzieki za odpowiedz,bo nie wiedzialam czy mam z mezem do gabinetu wchodzic czy nie:P

wiesz co u mnie jest tak, że wchodzę sama - ona bada mnie na fotelu - potem przechodzę na usg - ona, że tak powiem przykrywa mnie - przygotowuje sprzęt i wtedy asystentka prosi męża - on siada na krześle i patrzy w monitor a nie w to co ona tam robi ;)

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest z serduszkiem? Czy zaklada sie cos na brzuch,czy jakos dzieki USG jestesmy w stanie slyszec bicie serca?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    A jak jest z serduszkiem? Czy zaklada sie cos na brzuch,czy jakos dzieki USG jestesmy w stanie slyszec bicie serca?

usg to są fale radiowe - gin załącza głośnik i słychać :)

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej izia powiedz mi czy tobie juz dokuczają mdłości lub wymioty?

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    usg to są fale radiowe - gin załącza głośnik i słychać :)
    Super:D

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki od którego tygodnia zaczęły się u was mdłości i wymioty ?
    Ja już świruje czy ze mną wszystko w porządku :(
    nie mam mdłości, wymiotów apetyt mega, i do tego piersi przestają boleć :(

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Mokael Znajoma

Wysłany: 28 marca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wam listopadowego szczęścia!
    U mnie dopiero 4 t 5 dz, mdłości niewielkie za to okropny ból piersi zwłaszcza po zdjęciu biustonosza lub wstaniu po długim leżeniu.
    Miałam badanie w 4t 2dz pęcherzyk w macicy ok. 6/7 mm ale nie było widać nic więcej no i stresuję się, że powinien być chociaż pęcherzyk żółtkowy.

• santoocha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, mi dziś szybciej mija. Z dnia na dzień szybciej przechodzą mdłości, ale czas z mdłościami jest coraz gorzej. Gwałtowniej ale krócej.
    Zaczynam powoli jeść i zatrzymywać cokolwiek w żołądku.

Imbiru próbowałam, nie działa na mnie. Dziś zwymiotowałam rano herbatę z imbirem właśnie.

• santoocha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Dziewuszki od którego tygodnia zaczęły się u was mdłości i wymioty ?
    Ja już świruje czy ze mną wszystko w porządku :(
    nie mam mdłości, wymiotów apetyt mega, i do tego piersi przestają boleć :(
    Jula, do mnie wymioty przyszły dokładnie w 6tc0d.
    Ciesz się, to jest naprawdę paskudne. Może jesteś szczęściarą, którą to ominie.

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Jula, do mnie wymioty przyszły dokładnie w 6tc0d.
    Ciesz się, to jest naprawdę paskudne. Może jesteś szczęściarą, którą to ominie.

właśnie się martwie bo w 1 ciąży (poroniona) mdłości mi towarzyszyły od 5tygodnia a wymioty od 6:( a teraz jest koncówka 5 a ja nic :(

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokael wrote:
    Gratuluję wam listopadowego szczęścia!
    U mnie dopiero 4 t 5 dz, mdłości niewielkie za to okropny ból piersi zwłaszcza po zdjęciu biustonosza lub wstaniu po długim leżeniu.
    Miałam badanie w 4t 2dz pęcherzyk w macicy ok. 6/7 mm ale nie było widać nic więcej no i stresuję się, że powinien być chociaż pęcherzyk żółtkowy.
    Ja w 5t2d tez widzialam tylko pecherzyk,poprostu ciaza jest za wczesna zeby cokolwiek zobaczyc,podobno najelpeiej isc na pierwsza wizyte miedzy 7-8 ,zeby wlasnie sie nie steresowac,ale ja niestesty nie dalam rady tak dlugo czekac:P

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kochane dopisuję się do tego zacnego grona :D Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i póki co wszystko jest ok serducho pięknie bije Fasolinka ładnie rośnie. Póki co zmagam się z mdłościami i czasami wymiotami ale pozytywne myślenie i śmiech z tej całej sytuacji trochę mi pomaga ;) bo oprócz tego nic nie pomaga. Chyba trzeba to po prostu przeczekać i zaakceptować :) Trzymajcie się cieplutko.
    Acha proszę o dopisanie do tabeleczki: Dorota, 30lat, termin póki co na 18.11 :D

Evik, blue00, KocieOczy, Viviana lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ