Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde to jak z tym cukrem, któraś mamuśka wie, bo martwie się.? znalazłam normy są do 95 u mnie 97 jest czyli ciut podwyższone, chyba zacznę mierzyć znowu cukier jak kupię igły do nakłuwacza, a myślałam, że już mi tak nie szaleje... ;(
I mój mały Marcelo świrek, tu 11miesięczny jeszcze wtedy ,dla rozweselenia Was Bił sobie brawo stópkami :PP
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 21:15
karmelek, blue00, sarra, anusiaa90, Aga89 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
alka89 wrote:Hej. Mam pytanie,wiecie czy w Naszym stanie mozna jesc makrele wedzona?
Pozdrawiam wszystkie
Niezalecane ryby w ciąży, to:
szczupaki,
okonie,
sandacze,
węgorze,
miętusy.
Bez obaw można jeść:
śledzie,
kawior,
dorsze,
makrele,
sieje,
łososie (morskie i oceaniczne).
a co do wędzonych się nie powinno ale w małych ilościach gin powiedział mi ze nie zaszkodzi tym bardziej ze to na co masz ochote jest sygnalem fasolci -
sarra no ja jutro mam wizytę, ale myślałam, że może chociaż jedna z mamuś, które są w ciąży po raz któryś przechodziła w poprzedniej ciąży cukrzycę ciążową i dopomoże swoją wiedzą, najgorsze jest to ,że nie lubie się kłuć.. To przeżyje tylko oby nie ta dieta w pierwszej ciąży krzywa mi wyszłą na górnej granicy i wszystko w porządku nic nie musiałam robić w związku z tym a teraz od początku cukry skaczą pewnie przez tarczycę, bo w tamtym roku pod koniec mi strasznie szalały póki leki na tarczycę nie zaczęły działać..
A i ft3 5,81, a było 4,9 miesiąc temu ,także skoczyło
ft4 1,33 ,a było 1,52 więc już w normie jest.
Ciekawe co jutro powie na to endokrynolog moja, no i gin z tą glukozą, bo podpytam się chociaż to endo zlecała te wyniki...KUNIAK lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Dobrze, to ja uciekam ,bo jutro na 8 do szkoły mam i muszę się troszkę wyspać na szczęście luźne lekcje (wfy z wychowawczynią) i jakies warsztaty mamy z których z częście sie zwalniam ,bo na wizyty
Dobranoc, trzymajcie jutro kciuki za moje wizyty :*
ps. odezwe się po wszystkim jak wrócę do domuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 22:25
Livia
Nela
Marcel
-
Karmelek super wieści:)
Goplanka, Pati trzymam kciuki:)
Mnie nadal mdli:(, prze to ciągłe leżenie plecy mnie już bolą, a jeszcze 10 dni do wizyty i mam nadzieje, że będę mogła choć trochę chodzić.karmelek, Jula222, Goplana lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
ja dziś mega STRES! od 5tej nie śpię.. o 18 wizyta u lekarza, rano trudna rozmowa z podwładną, do tego dziś (tak czy inaczej) mamy zamiar powiedzieć rodzicom... a cały świat kręci się wokół mojej mamy i obawiam się, że od dziś to będzie jej ciąża....
-
Dobre rano u mnie dziś pochmurnie i leje deszcz.. I nie wiem która to już noc z rzędu średnio przespana, coraz bardziej dokuczają mi cycki, a nie potrafię spać na plecach. Mam wrażenie, że są olbrzymie i bardzo wrażliwe. Póki co natomiast z mdłościami nie mam większego problemu - bardziej wieczorem aniżeli rano ale znośnie. Nad kibelkiem jeszcze też nie wisiałam Także szczęście w nieszczęściu u mnie kg niestety nie w dół a w górę bo i apetyt dopisuje Od wczoraj natomiast chodzi za mną sorbet porzeczkowy
Ehh..Lavendula, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny . Ja oczywiście zajrzałam do wczorajszego opisu Usg , i powiedzcie czy to normalne : w macicy normalnie zarodek , ale w prawym jajniku pęcherzyk ?! To jest ok ? Zawsze myślałam ze pęcherzyk żółtkowy jest w macicy razem z zarodkiem . Oczywiście lekarka nic nie mowila ,wiec przypuszczam ze to nie jest jakaś anomalia , ale dajcie mi znać czy tez tak macie ?
-
Fidelissa wrote:Monique ja kupiłam dwie pary w zarze maja szef z przodu a z boków szeroka gumę. Do tego botki i jest ok. Gorzej z tunika:)
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Kuniak ja pęcherzyk żółtkowy mam koło zarodka, a może na jajniku to torbielka mała? bo ja mam torbiel na prawym jajniku
My wczoraj powiedzieliśmy mojej mamie, ucieszona jak nie wiem dzisiaj podejście do teściowej
cycki mnie cały czas bolą, leżeć na nich nie mogę.. wrrrr
nie wiem kiedy powiadomić przełożoną o ciążyKUNIAK lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny powiedzcie mi czy wam też jest ciągle zimno? mąż łazi w krótkim rękawku a ja w golfie i wiecznie mi zimno i zimno - siedze w pracy też mi zimno.. najgorzej wieczorem - od 3 dni jak synek zasypia kładę się pod kołderką bo mi zimno i zasypiam razem z nim zaraz po 20stej..
-
hej, hej
mi to na przemian raz zimno az mam dreszcze raz gorąco
Pati no przecież napisałam Ci jak z tą glukozą jest u mnie! bez paniki
Kuniak ja też mam pęcherzyk kolo zarodka zresztą widać go wyraźnie na zdjęciu, może to faktycznie jakaś torbielka jak pisze Sylvi?
Kocie oczy ze spaniem mam identycznie, nie ma już dla mnie dobrej pozycjiKUNIAK lubi tę wiadomość
-
karmelek wrote:hej, hej
mi to na przemian raz zimno az mam dreszcze raz gorąco
Kocie oczy ze spaniem mam identycznie, nie ma już dla mnie dobrej pozycji
no właśnie ja aż dreszcze miewam i nawet się zestresowałam wczoraj czy to nie jakieś choróbsko ..
a co do spania dziewczyny polecam poduszkę rogal taką wielką co poleci od głowy bo jest pod głową, potem pod brzuchem (ja nie cierpiałam uczucia spadania brzucha jak leżałam na boku) potem jeszcze między nogi żeby kręgosłup odciążyć - naprawde warta zakupu -
Kuniak, karmelek ja też mam na USG i sądze ze jakby to byla torbiel to na pewno któryś z lekarzy by nam coś powiedział.
gdzieś mi się kiedys obiło o uszy że po uwolnieniu komórki jajowej, w jajniku pozostaje ciało żółte które wytwarza przez I trymestr progesteron.
mada_lena, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
Pati norma glukozy na czczo to70-105 wiec spokojnie. Tez mnie zaczynaja męczyć zaparcia....musze zjeść ogórkowej
U mnie rano małe mdlosci. Ąle po kanapce przeszło. Tez mam czasem dreszcze, uczucie zimna. Śpię w pizamie zimowej.
Co do bolu piersi i spania to mnie przed @ zawsze bolały dobry tydzien wiec jakoś nie zwracam szczególnej uwagi na piersi:) śpię jak mi wygodnie. -
Aga89 wrote:Kuniak, karmelek ja też mam na USG i sądze ze jakby to byla torbiel to na pewno któryś z lekarzy by nam coś powiedział.
gdzieś mi się kiedys obiło o uszy że po uwolnieniu komórki jajowej, w jajniku pozostaje ciało żółte które wytwarza przez I trymestr progesteron.KUNIAK, KUNIAK lubią tę wiadomość