Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Też bym zjadła kopytek ale nie mam maszynki do mielenia :(

Dziś mi dokuczają mega mdłości, nic nie pomaga :( generalnie aż się boje wyjść z domu :(

Dodatkowo dzieje się ze mną coś dziwnego, od rana mam wrażenie ze troche gorzej slysze i "dzwoni mi w uszach. Jakbym przez cała noc głośno muzyki słuchała albo z jakiegos koncertu rokowego wyszła.
    Hej:))
    Mi dzisiaj w pracy było pare razy niedobrze i ciagle mi sie odbija ....masakra

A mnie waliło dwa razy serce bardzo to nie przyjemne prawie zemdlałam...

qq87j44jhto0od0f.png

• alka89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam pytanie,wiecie czy w Naszym stanie mozna jesc makrele wedzona?
    Pozdrawiam wszystkie

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ja po wizycie :)
    jestem mega szczęśliwa wszystko jest dobrze :)
    wstawiłabym wam zdjęcie ale nie wiem jak :/

Alka mi się wydaję że wędzonych nie można :/ a szkoda bo też mam ochotę (właśnie w tej chwili :P )

Fidelissa, KasiaKa, anusiaa90 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik tak, razem idziemy na wizytę i usg i za tydzień w piątek też razem na usg :) hehe

A mi zupa ogórkowa te trzy michy dały w kość... Wiedziałam, że mnie zczyści i jakże by mogło tak nie być wyglądało to jak ciut nie ta sytuacja w meksyku z seksu w wielkim mieście :P hahaha uff ale przynajmniej zczyściło mnie na maksa i nic nie zalega, bo zaparcia mnie troszke męczą :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wydaje mi się że to złe samopoczucie związane z kołataniem serca i moim dzwonieniem w uszach jest spowodowane zmianami ciśnienia. Mnie to już tak denerwuje, na niczym się skupić nie moge.Nie dośc że mdłości to jeszcze to dzwonienie, niech ten dzien sie juz konczy :(

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek na tinypic wrzuć fotkę i tam rozmiar ustaw jak w wiadomości email bodajże i potem jak sie załaduje kliknij na zobacz zdjecie w pelnym rozmiarze i po lewej masz linki i ten link do forów jest :)

Czekam na foto :) ciesze sie, że wszystko w porządku kochana :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie kołatania serca ja tez mam, ale u mnie to akurat na tle nerwowym..
    Ale Aga dobrze pisze to może być też od ciśnienia..

• alka89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    cześć ja po wizycie :)
    jestem mega szczęśliwa wszystko jest dobrze :)
    wstawiłabym wam zdjęcie ale nie wiem jak :/

Alka mi się wydaję że wędzonych nie można :/ a szkoda bo też mam ochotę (właśnie w tej chwili :P )

Szkoda,tak mam ochote,tylko na to,na nic innego,kawalek chleba na sile jem ,nic mi nie wchodzi,5 kg schudłam

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i ja dzisiaj miałam problemy w szkole i w autobusie akurat norma ale w szkole siedziałam non stop przy otwartym oknie i z butelką wody w ręku... aż się zmartwili, że ja taka blada,a mi tak słabo było tak jak mówiie swrducho i myślałam, że zaraz upadne...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    takie kołatania serca ja tez mam, ale u mnie to akurat na tle nerwowym..
    Ale Aga dobrze pisze to może być też od ciśnienia..

Ja wlasnie tez mam tak,spie czy leze i nagle zaczyna mi serce tak calkiem mocno bic,nieprzyjemne jak smok,mija czasem dopiero po godz,stresow nie mam...Bylam dzisiaj na cisnieniu i jest ok bo tez myslalam,ze to moze byc to

• karmelek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dzięki :)
    Tak więc oto nasze maleństwo :)
    1zvsiag.jpg

alka89, Aga89, sarra, Fidelissa, blue00, Rybka Nemo, Goplana, Jula222, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek dzidzię ślicznie widać, super, że wszystko ok.

Dziewczyny to od ciśnienia się tak robi, ja mam z tym problem od jakiegoś tygodnia, wczoraj wyszłam na miasto to bałam się iść, bo nie czułam się pewnie. Trochę to wkurzające, bo za daleko sama nie pójdę.

karmelek lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • beatka2912 Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, a raczej mnostwo pytan :) ciaza wedlug ovu jest ok 3 tygodniowa, jak uwazacie, kiedy pierwsza wizyta u lekarza powinna byc? i jak u Was, u mnie troche mocniej boli mnie brzuch, to normalne wedlug Was?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no karmelek całkiem pokaźny dzidziuś piękny i jakie kształty już fajniutkie :)

Mamuśki jakie normy glukozy na czczo dla kobiet w ciąży, bo mam wrażenie ,że ciut za wysoka jak na taki czas postu od wieczora wczoraj i tym bardziej ,że dużo słodkich produktów ani słodyczy wcale nie jadłam przez ostatnie dni w sumie... :( Mam 97...

karmelek lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sarra Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloooo !

Jeszcze nie ogarniam sie za bardzo z forum :(.

Karmelek - kochana piekna dzidzi rośnie :):):) piekne zdjecie ! Gratuluje :D :*

Ja mam dzisiaj smaka na lody a mąz zapomniał kupić brrr......

Ogólnie czuje takie rozpieranie w brzuchu :0 dziwne z synem czulam to duzo póżniej :O:O:O ! Macie też takie uczucie ?

Pozdrawiam ;)

Fidelissa, karmelek lubią tę wiadomość

8p3o43r8s0ilyu09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku,alez masz piekne malenstwo,serio :) :) ,jak ja pojde na usg to tez juz bede w tym tygodniu co ty teraz :) ,ja juz czuje,ze brzuch mi urosl na dole,zwlaszcza podczas siedzenia w kucki czuje dyskomfort.

karmelek, sarra lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja z tym brzuchem mam to samo, że czuje taką blokade nawet, że do końca się nie schylę, bo mi przeszkadza cuś. :")

sarra lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) sama jestem zachwycona :) mam nadzieję że tak pięknie będzie do listopada :)

Pati ja miałam glukozę na czczo 85, wydaje mi się że jakos bardzo wysokiego wyniku nie masz, u mnie na tym napisana jest norma do 105.

Beatka najlepiej iść w przedziale 6-7tydzien licząc od ostatniej @, wtedy możesz już ujrzeć serduszko :)i upewnić się że wszystko jest dobrze bo wcześniej to tylko pęcherzyk zobaczysz..a brzuch tak okresowo dopiero z tydzień temu przestał boleć, teraz znów bardziej kłuje i ciągnie od dołu :/

Sarra ja dziś po obiadku skusiłam się na lody :D

i brzuch też mam już całkiem spory ;) właśnie jak kucam to już mi zawadza :)

sarra lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to jak z tym cukrem.? znalazłam normy są do 95 u mnie 97 jest czyli ciut podwyższone, chyba zacznę mierzyć znowu cukier jak kupię igły do nakłuwacza, a myślałam, że już mi tak nie szaleje... ;(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to jak z tym cukrem.? znalazłam normy są do 95 u mnie 97 jest czyli ciut podwyższone, chyba zacznę mierzyć znowu cukier jak kupię igły do nakłuwacza, a myślałam, że już mi tak nie szaleje... ;(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ